Search This Blog

Saturday, November 17, 2012



Το δικό μου Πολυτεχνείο…
Για πολλοστή φορά θα ξαναγραφτούν και θ' ακουστούν διάφορα για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν ακόμα ν' αντλήσουν δύναμη ή δόξα από την εξέγερση εκείνη που τότε έδωσε ώθηση στις εξελίξεις, θα το κάνουν! Αλλά θα υπάρξουν κι εκείνοι που θα σταθούν αρνητικοί και θα πετροβολήσουν ακόμη μια φορά τις ηρωικές γενιές που βρέθηκαν απέναντι στα άρματα μάχης και στις κατασταλτικές δυνάμεις του δικτατορικού καθεστώτος.

 
Αν κάποιοι από την λεγόμενη "γενιά του Πολυτεχνείου", βρέθηκαν στα σαλόνια της εξουσίας και εξαπάτησαν τον λαό, αυτό δεν σημαίνει ότι συλλήβδην η ελληνική νεολαία που πάλεψε χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα πρέπει να καταδικαστεί. Δεν με νοιάζει τι είπε το φασιστικό μόρφωμα της "Χρυσής Αυγής". Η εμμονή μας στις δημοκρατικές αξίες ΕΙΝΑΙ το ανάχωμα σε τέτοιου είδους παρεκτροπές στη δημόσια ζωή. 

Το Πολυτεχνείο, για μας που θέλουμε να το κρατήσουμε στα βάθη της δημοκρατικής μας συνείδησης, ήταν η κορύφωση της πολύμορφης αντίστασης του ελληνικού λαού και της μαχητικής νεολαίας του ενάντια στην ξενόφερτη δικτατορία και ενάντια στο σύστημα εξάρτησης της πατρίδας μας από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Αυτό τότε το πιστεύαμε ακράδαντα και δεν λογαριάσαμε ούτε το ξύλο, ούτε τα κυνηγητά, ούτε τα κρατητήρια και πολύ περισσότερο ούτε το άρμα μάχης που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου. 
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά νιώθουμε ότι το νόημα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και οι στόχοι του ανεκπλήρωτοι αλλά πάντα επίκαιροι. Αυτό που θα μας σώσει είναι η σύμπνοια και η έγνοια μας για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου. Οι συνθήκες έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μας επιβάλλουν να σφυρηλατήσουμε την ενότητα, εκείνη την ενότητα που κάποιοι την δυναμιτίζουν, και που επιμένουν να χωρίζουν τον ελληνικό λαό. 
Γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ορθώσουμε φραγμό τόσο στους κινδύνους που απειλούν τους δημοκρατικούς θεσμούς όσο και στους κινδύνους που απορρέουν για το έθνος και τον λαό μας από την εντεινόμενη εξάρτηση της χώρας μας. Το πρόβλημα είναι πώς θα καταφέρουμε να ταιριάξουμε και τη συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά και πώς θα διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας. 

Οι εκδηλώσεις που συνήθως μετατρέπονται σε οχλοκρατικές παρεκτροπές, που δίνουν την ευκαιρία στους εχθρούς της δημοκρατίας να τα σπάσουν και να πυροδοτήσουν καταστροφικά επεισόδια, συχνά με ανθρώπινα θύματα, καλό είναι να λείψουν. Έτσι και μόνον έτσι θα δώσουμε σάρκα και οστά στο αγωνιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Νίκος Λαγκαδινος

Friday, November 16, 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΡΟΝΤΟ


Α Ν Α Κ  Ο Ι Ν Ω Σ Η
 Αγαπητέ Συμπατριώτη και  Συμπατριώτισσα
 Οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων  πλησιάζουν και είναι ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε αγάπη σ’αυτούς που έχουν ανάγκη.
 Το πρόγραμμα Αλληλοβοήθειας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο «ΣΥΜΠΟΝΙΑ» έχει τέσσερα (4) σημεία που συγκεντρώνει τρόφιμα παιγνίδια και ρούχα.
(Άγιος Δημήτριος , Άγιος Ιωάννης ,Παναγία, και Αγία Ειρήνη)
Στις 17 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με τις φιλοπτώχους και το Νew Generation Department της Ελληνικής Κοινότητας θα δοθούν σε άπορες οικογένειες (Ελληνικές και Αλλοδαπές) όσα τρόφιμα ( δέν εχουν λήξει) και παιχνίδια έχουν συγκεντρωθεί.  Οσα περισσότερα συγκεντρωθούν τόση μεγαλύτερη ανακούφιση θα δώσουμε.                                                       
Ο χώρος διανομής θα  ανακοινωθεί σύντομα… Χρειαζόμαστε και την εθελοντική συμμετοχή σας για την διανομή.
 Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο  τηλ. 416 425 2485.

ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΡΟΠΟ..... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ!!
 Με σεβασμό και εκτίμηση
 Αναστάσιος Χατζηθεοφάνους
Υπέυθυνος προγράμματος  Αλληλοβοήθειας «ΣΥΜΠΟΝΙΑ»                                                            της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο



ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ...


Χριστουγεννιάτικη συνάθροιση

Λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο θα γίνει η φετινή χριστουγεννιάτικη συνάντηση των …μελών και φίλων του συνδυασμού «Ενωμένη Κοινότητα».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19 του Νοέμβρη σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής και λόγω του περιορισμένου χώρου η συμμετοχή θα είναι με προσκλήσεις…
Αιτία της εσπευσμένης συνάντησης είναι οι κοινοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 25 του μηνός και ο αρχηγός του μοναδικού συνδυασμού, ο κ. Αρτεμάκης, θέλει να συναντηθεί, πριν την εκλογή του ως προέδρου, με παλιά στελέχη τα οποία βρέθηκαν μαζί του σε διοικητικές θέσεις της Κοινότητας κατά την περίοδο της προεδρίας του καθ. Γιάννη Μυλόπουλου.
Νεότερα μετά τη συνάντηση και την ανταλλαγή απόψεων για την από δω και πέρα πορεία της Κοινότητας…  

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Σχόλιο...

Ένας ανώνυμος αναγνώστης μας έστειλε τούτο το μικρό, αλλά μεγάλο σε περιεχόμενο, σχόλιο το οποίο και σας παρουσιάζομε εδώ:

«Είναι το λιγότερο αισχρό να χτυπάς συμπατριώτες σου, χωρίς να γνωρίζεις το παραμικρό για την ταυτότητά τους ή να δημοσιεύεις ''πληροφορίες'' τρίτων (που προφανώς έχουν σκοπό να ''χτυπήσουν'' έναν άνθρωπο για προσωπικούς λόγους) χωρίς να τις ΔΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΕΙΣ. 
Κι αν έχεις κάτι να του καταλογίσεις και κρατάς την πένα στο χέρι οφείλεις να το κάνεις ευθέως, αναλαμβάνοντας ΤΟ ΒΑΡΟΣ και την ΕΥΘΥΝΗ της δημοσίευσής σου...»

Σ. Αντίποδα: Για ποιό διπλοτσεκάρισμα και …ευθύνες μιλάς αγαπητέ…
Ο …άνθρωπος κατασκεύασε μια «πληροφορία» περί γενικού, δήθεν, δερβέναγα, ώστε να βρει αφορμή να ρίξει το φαρμάκι του. Αν άκουγε ο Θεός τα …κοράκια…. 

Thursday, November 15, 2012


ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΤΟΡΟΝΤΟ
ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
136 Sorauren Avenue     Toronto, Ontario M6R 2E4
(416) 537 - 2665    www.panagia.ca 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
                                    ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
20 -21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
 Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας στο Τορόντο εορτάζει και πανηγυρίζει την μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εν τω Ναώ τη Τρίτη βράδυ 20 Νοεμβρίου, και τη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.  Οι Ιερές Ακολουθίες έχουν ως εξής
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Τρίτη 20 Νοεμβρίου - Παραμονή της Εορτής
 7:00 μ. μ. - 8:30 μ. μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εισοδίων της Θεοτόκου, με Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, Αρτοκλασία, και Θείον Κήρυγμα.
Θα συμμετάσχουν Ιερείς της περιφερείας.
 8:30 μ.μ. -  9:30 μ. μ. Δεξίωση από την Φιλόπτωχο
 Τετάρτη  21 Νοεμβρίου - Εορτή  των Εισοδίων της Θεοτόκου
 9:00 π. μ. - 11:30 π. μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
 Προσκαλούνται όλοι οι φιλέορτοι Ομογενείς να συμμετάσχουν ώστε να τιμήσουμε μαζί την Μεγαλόχαρη Παναγία και Αειπαρθένου Μαρία.
 Εκ του Γραφείου του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Παναγίας



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ελάτε να γνωρίσετε τους υποψηφίους συμβούλους της  Ελληνικής Κοινότητας.
 Καλούνται τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, 30 Thorncliffe Park Drive, προκειμένου να γνωρίσουν τους υποψηφίους για το αξίωμα του Κοινοτικού Συμβούλου.
 Θα υπάρχουν καφές και  εδέσματα.
 Εκ μέρους της Εφορευτικής  Επιτροπής

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΊΩΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
ΣΤΟ «ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΕΙΟ»

Με την ευκαιρία της αποπεράτωσης  ανακαίνησης των αιθουσών του σχολείου «Αριστοτέλης» της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, στο «Πολυμενάκειο» πολιτιστικό Κέντρο και το ξεκίνημα της νέας σχολικής, έγινε προχθές ο αγιασμός,  χοροστατούντως του ιερατικώς προϊσταμένου του Αγίου Δημητρίου π. Κωνσταντίνου Παυλίδη.
Παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από την τελετή του αγιασμού


Wednesday, November 14, 2012

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΑΝΈΚΔΟΤΟ...



Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή από τους συμβούλους του πρωθυπουργού ή για να είμαστε πιο ακριβείς από τον κ. Σίμο Κεδίκογλου «χρειάζεται πολιτικός τσαμπουκάς για να εφαρμοστούν τα μέτρα».! Προφανώς εκεί στο στρατηγείο του κ. Σαμαρά έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου. Ακούμε τον πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να μιλάει πάντα σε πρώτο πρόσωπο και να λέει ότι αυτός έκανε τούτο, έκανε εκείνο κι ότι παίρνει προσωπικά όλα τα θέματα και σηκώνει στις πλάτες του τον αγώνα και όλες τις διπλωματικές κινήσεις, ότι ήταν πολύ θετικά τα σχόλια που άκουσε για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, ωστόσο υπάρχει ένα αλλά... Κι αυτό το αλλά, έχει σχέση με την υλοποίηση των όσων έχουν ψηφισθεί..! 

Εάν δεν υπήρχε η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ δεν θα υπήρχε κυβέρνηση με πρωθυπουργό Σαμαρά, και φυσικά δεν θα πήγαινε στις Βρυξέλλες χαμογελαστός και φουριόζος να τους πει περιχαρής τα …νέα, που τα είχαν μάθει από το ίδιο βράδυ...
 Όμως ο Σαμαράς ήθελε να εισπράξει τα συγχαρητήρια και τα χαμόγελα από τους ευρωπαίους ηγέτες. Δυστυχώς γι' αυτόν δεν είναι προσγειωμένος. Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον υπερφίαλο αρχηγό της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης που αρνιόταν διαρρήδην όσα ο Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε από τα άλλα κόμματα για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις με την εφαρμογή των επώδυνων μέτρων. Τώρα που τον στηρίζουν οι άλλοι είναι καλά... Αλλά τον στηρίζουν για να ξεφύγει η χώρα από το επικίνδυνο σταυροδρόμι όπου φυσάνε οι αέρηδες της συμφοράς. Και είναι βέβαιο ότι ο Σαμαράς έχει κατά νου την ενδυνάμωση του κόμματός του, κι αυτό τουλάχιστον προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ βάση του οποίου θέλει να σκέφτεται ακόμη και τις εκλογές.! 

Νι. Λάμδα.
Οι Αρκάδες της Αμερικής 
κάνουν έρανο για το 
νοσοκομείο Τρίπολης 





H Παναρκαδική Ομοσπονδία δεν θα μείνει 
αδρανής, υποστηρίζουν 

Έρανο ετοιμάζουν οι Αρκάδες ομογενείς του Σικάγο, προκειμένου να ενισχυθεί με ιατρικό υλικό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ελλάδα, επισημαίνουν οι ομογενείς, έχει υποφέρει από την οικονομική κρίση, γεγονός που έχει κινητοποιήσει την ελληνική ιατρική κοινότητα της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Έτσι, υπό τη διεύθυνση της δρ Δήμητρας Τσατσούλη, οργανώνεται έρανος, ώστε με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να αγοραστεί ιατρικός εξοπλισμός για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Ο έρανος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως, η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής δεν θα παραμείνει αδρανής και δεν πρόκειται να αφήσει να πάνε χαμένες οι θυσίες των ομογενών που συνέδραμαν καθοριστικά για να γίνει αυτό το νοσοκομείο.




Dr. Γερολυμάτος:
Υπάρχει απουσία ηγεσίας στην Ε.Ε.
Ο καθηγητής κ.  Γερολυμάτος (Καθηγητής Ιστορίας και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος» στο Simon Frazer University) σε σύντομη συνέντευξή του στην βραδινή εκπομπή ειδήσεων του CTV για την υπερψήφιση των μέτρων λιτότητας από την ελληνική Βουλή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην χώρα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την υπερψήφιση των μέτρων προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα επιβιώσει στο βαθμό που θα υπάρχει η απελευθέρωση της βοήθειας των 31 δις. ευρώ και ότι οι Έλληνες έχουν δει μία μεγάλη πτώση στο εισόδημά τους που είναι 35% και μπορεί να φτάσει στο 40%.

            Τέλος, υπογράμμισε ότι υπάρχει απουσία «ηγεσίας» (leadership) στην ΕΕ κατηγορώντας την Γερμανία για υπερβολική προσήλωση στη λήψη μέτρων λιτότητας δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει μόνο λιτότητα αλλά παράλληλος συνδυασμός με αναπτυξιακά μέτρα, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, σε αντίθεση με την Γερμανία επιδιώκουν οι αναλυτές στις ΗΠΑ.

Οι έρευνες …συνεχίζονται…

Διαβάζουμε μια παράγραφο που λέει ότι:

 «Για αυτήν την περίπτωση κάνουμε έρευνα και θα την τελειώσουμε 100%.»

Δηλαδή, τις άλλες …έρευνες τις οποίες αρχίσατε εδώ και καιρό, ΔΕΝ θα τις τελειώσετε; Π.χ. εκείνη με τις επισκέψεις της άλλης κυρίας, (που δεν εννοούσατε), στις φυλακές της Β. Αμερικής, ΔΕΝ θα την τελειώσετε 100%; Τρεις βδομάδες τώρα οι αναγνώστες σας περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια… Γιατί μας αφήνετε στο σκότος;  


Άγγελος …προστάτης μας
ο παροικιακός χαφιές…

Κάθε φορά που θέλω να γελάσει λίγο το χειλάκι μου, ανατρέχω στα παραλειπόμενα του παροικιακού ρουφιάνου και ξεκουράζω για λίγο το μυαλουδάκι μου, περνώντας ευχάριστα την ώρα μου….
Εκεί, λοιπόν, διαβάζω μεταξύ άλλων ότι ένας συμπατριώτης μας από τη Θεσσαλονίκη, ήρθε στο Τορόντο και αφού νομιμοποιήθηκε, εργάστηκε σε διάφορες δουλειές και τελευταία, λόγω των γνώσεών του  τον προσέλαβε η Κοινότητα για την έκδοση ενός φυλλαδίου (θα το έχετε δει, πιστεύω, οι περισσότεροι) για την ενημέρωση των μελών της και γενικότερα της παροικίας. Την πρόσληψη αυτή …ανακάλυψε ο κορνιζάς και μετέπειτα «δημοσιογράφος» στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ελλάδα και τελευταία στην πόλη μας και αφού τον …προήγαγε σε «γενικό δερβέναγα στα γραφεία της Κοινότητας» και «ακούσαμε και για την παιδεία», όπως λέει, και αντί να ρωτήσει πρώτα περί τίνος πρόκειται, έβαλε μπρος τη γνωστή του …τέχνη της ρουφιανιάς, τόσο κατά του συμπατριώτη μας όσο και κατά των διοικούντων. Διαβάστε τι γράφει:
  
… «Για σταθείτε βρε αδέλφια μου πριν τρελαθούμε εντελώς… 150.000 Έλληνες στο Τορόντο με ιστορία και γνώσεις επάνω στα παροικιακά, δεν υπήρξε ένας ΙΚΑΝΟΣ να αναλάβει αυτό το καίριο και απόρρητο πόστο; Θα παραδώσουμε τα αρχεία σε έναν κύριο που μόλις ήλθε και θα έχει πρόσβαση στα 100 χρόνια της Ιστορίας του Ελληνισμού του Τορόντο. Προκηρύξατε κάποιον διαγωνισμό; Bάλατε κάποια αγγελία ώστε να ενημερωθεί ο Ελληνισμός ότι χρειάζεστε κάποιο άτομο γι’ αυτή την θέση; Ποιός τον επιβάλει; Aπό που έρχεται; Ποιο είναι το παρελθόν και τα προσόντα του; Γιατί έφυγε απ’ την Θεσσαλονίκη και ήλθε συστημένος σε κάποια άτομα; Ελέγξατε το παρελθόν και το Μητρώο του; Το δημοσιεύσατε να ξέρει ο Ελληνισμός ή οι προύχοντες με ποιόν έχουν να κάνουν και ξαφνικά τον βάλατε να κάτσει και στο head table της εκδήλωσης;»

Αφού, λοιπόν, κατασκεύασε μια δήθεν πληροφορία περί «γενικού δερβέναγα», έβγαλε όλο μαζί το δηλητήριο της ρουφιανιάς του κατά του συμπαθέστατου συμπατριώτη μας ο οποίος βρέθηκε στο Τορόντο για να εργαστεί και να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του.! Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθεί κάποιος περισσότερο μαζί του… Σας τον …παραδίδω αυτούσιο τόσο σε σας τους αναγνώστες μου όσο και στους υψηλά ιστάμενους προστάτες του, οι οποίοι και δέχονται ευχαρίστως τις …υπηρεσίες του.!!! Κρίμα που …καμαρώνουν και για τη μόρφωσή τους…


Tuesday, November 13, 2012


Επιστροφή στον τόπο του …εγκλήματος;

ΈΠΕΣΕ στην αντίληψή μου ένα δημοσίευμα του παρ’ αρείω πάγκο, ή του και αεροπαγίτη επονομαζόμενου, προέδρου της … «κατινιάς», ο οποίος μετά από την μακροχρόνια χειμερία, (παροικιακή) νάρκη του, ξύπνησε ένα πρωί και είπε να διορθώσει κάποια κακώς κείμενα τα οποία άφησε …ημιτελή, την εποχή που ένεκα …βλάβης της HYDRO, έπεσαν αυτόματα ΟΛΑ τα …πονήματά του από τα 2-3 blogs τα οποία χρησιμοποιούσε την περίοδο εκείνη… Πίστεψε, που λέτε, ότι ξεχάστηκαν οι κατινιές του και γύρισε πίσω να κατηγορήσει ξανά τα ανώνυμα blogs και φυσικά τους … «ανώνυμους» μπλογκατζίδες-διαχειριστές τους.! Μόνο που πάνω στη βιασύνη του να μεταφέρει τη μεγάλη αυτή …αποκάλυψη της ανωνυμίας τους, ξέχασε ότι ΟΛΟΙ έχουν και όνομα και επώνυμο. Πρώτο και καλύτερο το emphasisworld, ο διαχειριστής του οποίου μόνο τη φωτογραφία του δεν έχει αναρτήσει μαζί με τον τίτλο, ώστε να φαίνεται από μακριά… Ο Αντίποδας …γκαρίζει και ακούγεται από χιλιόμετρα μακριά για το ποιος είναι, ενώ για τον «ΜΑΚΕΔΝΟ» δεν έχει παρά να κοιτάξει λίγο γύρω του και …θα καταλάβει.!
Για ποια ανωνυμία μιλάει λοιπόν; Ή μήπως ήταν ένας εύσχημος τρόπος να γυρίσει στον τόπο του «εγκλήματος» όπως κάνουν όλοι οι ένοχοι;
ΌΣΟ για τις φιλίες και τα μυστικά τους, ας μην το …κουράσει περισσότερο μιας και είναι ο πρώτος διδάξας, αφού έβγαλε στη δημοσιότητα ακόμα και απόρρητα έγγραφα πελατών-«φίλων» του, για εκβιαστικούς και μόνο λόγους..! Αλήθεια τι λέει ο ποινικός, αστικός ή ό, ποιος άλλος κώδικας, όταν κάποιος φίλος κατηγορηθεί ότι έβαλε το χέρι στο μέλι; Επιβάλουν μήπως την συγκάλυψη; Ακόμα και οι …Πάππιδες δεν ξέπεσαν τόσο χαμηλά, όσο εσείς κύριε… Αλλά τι να πεις; ποιος έχασε τη ντροπή, για να τη βρει ο νομομαθείς κύριος;…

ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΜΠΕΟΙ ..!

Χθες γύρω στα μεσάνυχτα είχαμε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή “Η Δίκη στον ΣΚΑΙ” του Κυριάκου Θωμαϊδη του γνωστού και μη εξαιρετέου …Αχιλλέα Μπέου.

 Ο ...κύριος αυτός, μαινόμενος, σε μία αποστροφή του λόγου του αποκάλεσε τον Γ. Παπανδρέου “χασισοπότη” που περιστοιχιζόταν από “ανεπάγγελτους”, οι οποίοι “οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση”.

 Στη θέση του Μπέου βάλτε και όλους τους άλλους “μπέους”: τους εκδοτικούς, τους τραπεζικούς κλπ. Και θα αντιληφθείτε αμέσως γιατί σκύλιασαν και σκυλιάζουν ακόμα όλοι τους εναντίον του ΓΑΠ. Ήταν ο μόνος που τόλμησε να τους αγγίξει. Να τους χαλάσει τη σούπα.

 Ποτέ άλλοτε, οι “μπέοι”, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα να “παίζουν μπάλα” στις πλάτες όλων των Ελλήνων. Μόνο επί Παπανδρέου. Η προσπάθεια βέβαια έμεινε ημιτελής. Ας όψονται όσοι τερμάτισαν πρόωρα το βίο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

 

 


Ομογενής θύμα του τυφώνα Σάντι…
Τον πλάκωσε 
κορμός δένδρου…
Ο 66χρονος ομογενής Νικόλας Λουρίκας προστέθηκε στον κατάλογο των νεκρών του τυφώνα Σάντι, οι συνέπειες του οποίου συνεχίζουν ακόμη να ταλαιπωρούν κατοίκους περιοχών της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. 

Ο Νικόλας Λουρίκας έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από κορμό ξεριζωμένου δένδρου στην προσπάθειά του να το μετακινήσει έξω από εστιατόριο στο Λονγκ Αϊλαντ.

Ο αριθμός των θυμάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης ανήλθε στους 43 και συνολικά στις βορειοανατολικές πολιτείες στους 121. Το συνολικό κόστος των ζημιών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 80 με 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εντωμεταξύ άλλη μια οικογένεια ομογενών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία ζούσε στην χερσόνησο Ράκγουέι στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης, γλίτωσε από πνιγμό όταν το σπίτι πλημμύρισε από τα ορμητικά νερά του Ατλαντικού. Πρόκειται για την τριμελή οικογένεια του ομογενούς Ηλία Ζαρακώστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί ομογενειακοί φορείς - όπως τμήματα της ΑΧΕΠΑ, σύλλογοι, ομοσπονδίες και ελληνορθόδοξες κοινότητες- παρέχουν υλική και ηθική συμπαράσταση σε πλημμυροπαθείς των δύο πολιτειών.

Επίσης, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσέφερε 750 χιλιάδες δολάρια για τις ανάγκες των πληγέντων του τυφώνα Σάντι, ενώ χθες, με εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, περιφέρθηκε σε όλες τις εκκλησίες ειδικός δίσκος για την ενίσχυση του ταμείου ανακουφίσεως των πληγέντων. Τέλος, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νιού Τζέρσεϊ συγκρότησε ειδική επιτροπή, κινητοποιώντας φοιτητές και ομογενείς για να βοηθήσουν όπου υπάρχουν ανάγκες και δεκάδες Έλληνες εστιάτορες προσφέρουν δωρεάν φαγητό σε άστεγους.



Monday, November 12, 2012


ΛΟΒΕΡΔΟΣ: 
Με πολύ ηπιότερα μέτρα καιγόταν η Αθήνα…

Μια ενδιαφέρουσα δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου φιλοξενεί η νεόκοπη Εφημερίδα των Συντακτών:

«Μου κάνει εντύπωση ότι ένα χρόνο πριν και για πολύ ηπιότερα μέτρα, αλλά και μετά την απόφαση για το κούρεμα καιγόταν η Αθήνα και προπηλακίζονταν οι πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος.

Ένα χρόνο μετά δικαιούμαι να απορώ μήπως τελικά υπήρξε ιθύνων νους που έδινε κατεύθυνση, με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών;

Θα δοθεί απάντηση στο ερώτημα αυτό τους επόμενους μήνες… Προφανώς και δεν εύχομαι να ξαναγίνουν επεισόδια, δικαιούμαι όμως ν΄ αναρωτιέμαι -ως ένας από αυτούς που έχουν υποστεί τα πάνδεινα- πώς όλα αυτά τώρα έχουν σταματήσει».

Έλα, ντε…




Γράφει σήμερα ο κ. …εισαγγελέας, συγνώμη ο καραγκιόζης του ΣΔΟΕ και του ΑΣΕΠ ήθελα να πω, ότι:

«Κυρίες και Κύριοι, «ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΔΙΦΡΑΓΚΑ». Θα χυθεί άπλετο φως για ότι έχει προηγηθεί και
έπεται ακόμα και αν πρέπει να καταφύγουμε στις Καναδικές αρχές για να υπάρχει ολοκληρωτική διαφάνεια. Αυτό το προειδοποιούμε, το εννοούμε και εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα. Ο νοών…νοείτω!»

Εντάξει, να χυθεί άπλετο φως για ότι έχει προηγηθεί,- υποθέτω από την αρχή της 10ετίας Μενεγάκη και δώθε,- το καταλαβαίνω, αλλά και για ότι … «έπεται», μου είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβω.! Θέλω δηλαδή να πω, πώς είναι δυνατό να χυθεί άπλετο φως σε κάποιες πράξεις, κάποιων ανθρώπων, που δεν έγιναν ακόμα; Τώρα θα μου πείτε πού να ξέρει ο άνθρωπος τι θα πει «άπλετο»; Μπορεί να το μπερδεύει με το …άπλυτο κι’ άντε να συνεννοηθείς…
Όσο για τις απειλές περί καταφυγής στις καναδικές αρχές, είναι νομίζω η …μόνη ενδεδειγμένη ενέργεια που μπορεί να κάνει ένας (αποδεδειγμένα επίσημος) ρουφιάνος της Μητρόπολης και του Γενικού Προξενείου… Στο κάτω-κάτω, τι πρόσφερε ο ίδιος στην Κοινότητα ώστε να …πονέσει έστω κι’ αν ακόμα χαθεί; Αφού λεφτά για διαφήμιση ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν..!
Θα πούμε κι’ άλλα, σιγά-σιγά….   

Sunday, November 11, 2012


Μια άψογη διοργάνωση
Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του
συλλόγου των Αργιθεατών Τορόντο
Κέφι και χορός μέχρι τα ξημερώματα…

Μια άριστα διοργανωμένη εκδήλωση από ένα άξιο Δ. Συμβούλιο ήταν η χθεσινή χοροεσπερίδα του συλλόγου των Αργιθεατών «Τα Άγραφα». Στην μεγάλη αυτή επιτυχία του χορού συνέβαλαν, εκτός από το ακούραστο Συμβούλιο και η παρουσία κατ’ ευθείαν από την Ελλάδα, των Αφών Κωσταρέλου στο κλαρίνο και το τραγούδι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γιώργος Πορνάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρακάλων κ. Λάρυ Ζίγρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καρδίτσης κ. Γιώργος Καραντώνης, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Αντώνης Αρτεμάκης και ά.
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση…