Search This Blog

Thursday, August 11, 2011

Τι ενώνει τους δυο προέδρους;

ΌΤΑΝ κάποιος ενοχλήσει κάτι αγαπημένο μας, πρόσωπο ή πράγμα, κινούμε Γη και Ουρανό, ή Θεούς και δαίμονες,  να πετύχουμε την τιμωρία του και να πάρουμε πίσω μια οποιαδήποτε εκδίκηση για το κακό που μας έκανε…..
Στην Κρήτη υπάρχουν ακόμα οι βεντέτες για παρόμοια ζητήματα!
ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Ο βουλευτής Κώστας Μενεγάκης υπηρέτησε την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο ως σύμβουλος και πρόεδρος Παιδείας, ενώ αργότερα ως πρόεδρός της επί ΔΕΚΑ συναπτά έτη. Στην διάρκεια της δεκαετίας αυτής, …κατόρθωσε να ανεβάσει το χρέος της από 2.600.000 δολάρια, στα 12.000.000, χτίζοντας ένα ετοιμόρροπο ατελές οικοδόμημα το οποίο ονόμαζε «Πολιτιστικό Κέντρο»!
Με τον τρόπο αυτό και τις «απερίσκεπτες» ενέργειές του, υπερχρέωσε την Κοινότητα, οδηγώντας την στο χείλος του γκρεμού, αν όχι λίγο πιο μπροστά….. Και δεν έφτανε αυτό, την παράτησε και έφυγε από την ηγεσία της, ακριβώς την ώρα που η Κοινότητα τον χρειάζονταν όσο τίποτα άλλο! Και μάλιστα έφυγε, αποκρύπτοντας την αλήθεια τόσο για την οικονομική της κατάσταση, της Κοινότητας, όσο και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αποχωρεί!! Μέχρις εδώ συμφωνούμε όλοι, είτε έχουμε τα κότσια να το πούμε φανερά είτε όχι, όπως κάνουν οι περισσότεροι….
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ:
Ο γιατρός Θανάσης Φούσιας, ένας κοινοτικός  παράγοντας απ’ τα …γεννοφάσκια του στο Τορόντο, ασχολήθηκε από αγάπη, όπως έλεγε τότε, για τον οργανισμό αυτό τον οποίο επιδίωξε να διοικήσει και το πέτυχε, στην αρχή ως σύμβουλος και αργότερα ως πρόεδρός αυτού. Κατά την διάρκεια της προεδρίας του, μπορεί να μην άφησε πίσω του μεγάλο έργο, αλλά τουλάχιστον ΔΕΝ έβλαψε! Παρέδωσε την Κοινότητα υγειά και σε διαχειρίσημη οικονομική κατάσταση. Μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει για ατολμία σε κάποια κοινοτικά πράγματα, αλλά σίγουρα όχι για αδιαφορία προς το συμφέρον του οργανισμού.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
ΠΩΣ είναι, λοιπόν, δυνατόν ένας άνθρωπος του αναστήματος του γιατρού Φούσια, να συσκέπτεται, να γευματίζει, να συνδιασκεδάζει και να κυκλοφορεί με τον κ. Μενεγάκη ο οποίος έκανε ακριβώς το αντίθετο στη διάρκεια της προεδρικής του παρουσίας στην Κοινότητα; Σημασία ΔΕΝ έχει αν ηθελημένα ή μη, έβλαψε την Κοινότητα, αλλά την έβλαψε ανεπανόρθωτα. Δηλαδή στην διάρκεια της προεδρίας του η Κοινότητα υπερχρεώθηκε ώστε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές  της υποχρεώσεις!!!
Τόσο πολύ, λοιπόν, αγαπούσε την Κοινότητα ο γιατρός (και πρόεδρός της) Φούσιας, ή τόσο πολύ σέβεται τον βουλευτή Μενεγάκη;

Υ.Γ. αφορμή για τούτα δω τα λόγια, ήταν η επίσημη εμφάνισή τους στην καρδιά του ελληνισμού, στην Ντάνφορθ, στο «Taste of the Danforth»!!!!

Wednesday, August 10, 2011

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΠΑΥΛΑ…

ΜΙΑ μικρή …όαση βρήκαν 5-6 ομογενείς, όταν περιπατητές κατά τη διάρκεια του “Taste of the Danforth”, κουράστηκαν και θέλησαν κάπου να πάρουν μια ανάσα…
Είδαν, λοιπόν, τα φώτα της λέσχης του ΠΑΣΟΚ αναμμένα –όπως εξ’ άλλου είναι κάθε Παρασκευή- κι’ ανέβηκαν!
Δεν ξέρω αν πέρασαν καλά, αλλά σίγουρα ξεκουράστηκαν. Αφού για το λόγο αυτό ανέβηκαν…..
Μπέτυ Σκουτάκη, Ιωάννα Δουλαβεράκη, π. Νικόλαος Αλεξανδρής


Ερμής Ιορδάνους, Γιάννης Κακαγιάννης, Μανούσος Δουλαβεράκης. Στο Βάθος ο Νίκος Τσερωτάς, η Ειρήνη Μαντέλος και ο Αλέκος Κουλελές


Monday, August 8, 2011

Pilaros TASTE OF THE DANFORTH

ΜΙΑ ακόμα εκδήλωση του Pilaros Taste of the Danforth” είναι παρελθόν.!
Το περασμένο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο της μεγάλης αυτής εκδήλωσης των, στην πλειοψηφία τους Ελλήνων, επιχειρηματιών της Ντάνφορθ, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.! Ηταν η καλλίτερη διοργάνωση από καταβολής του θεσμού αυτού, παίρνοντας την πρωτιά όχι μόνο στην προσέλευση κόσμου αλλά και στις οικονομικές δοσοληψίες οι οποίες έλαβαν χώρα μεταξύ των επισκεπτών και των καταστηματαρχών της περιοχής.!!
Η άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης από το Δ. Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Ντάνφορθ και την συμπαράσταση του Pilaros Foods των Αφων Μιλτιάδη και Σωτήρη Αντύπα, θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση από άλλους επίδοξους διοργανωτές παρόμοιων εκδηλώσεων, στο Τορόντο και αλλαχού. Θερμά Συγχαρητήρια.!!!
Στη συνέχεια μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την μεγάλη αυτή εκδήλωση…    
Η Εταιρία Pilaros: Οι αδελφοί Μιλτιάδης και Σωτήρης Αντύπας

Ο πρόεδρος της Pilaros Μιλτικάδης Αντύπας με τον
ομογενή πυρινικό φυσικό Κώστα Πάππα

Η κ. Ευφρωσύνη  Αντύπα (μέσον), σύζυγος του προέδρου της εταιρίας Pilaros
 Μιλτιάδη Αντύπα, με το ζεύγος Κ'ωστα και Σέττας Πάππα, γνωστοί από τα παλια...

Μια ανάπαυλα στο περίπτερο Pilaros. Από αριστερά ο κ. Τσερπές της EMPIREfoods, ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος και ο κ. Βασίλης Σκλάβος

Από το κοινοτικό περίπτερο της Αγ. Ειρήνης: Μυλωνάκης Μανώλης, Κώστας Τσαμούκος , και Μίλιαρης Δημήτριος, όλες τιςμέρες στο έργο...

Ο πρώην πρόεδρος της Αγ. Ειρήνης με τον εκκολαπτόμενο, τρίτη γενειά, τζούνιορ Χρήστο Νίκωνα Γεωργακόπουλο

Η Κατερίνα Ζουμμπουλάκη, μόνιμα στο στο περίπτερο της Κοινότητας, διαμαρτύρεται για τη φωτογράφιση. Ας είναι καλλά

Η κ. Πατ Αγραπίδη με την κ. Ειρήνη Ντότσικα, στο περίπτερο του Ελληνικού Σπιτιού

Στο περίπτερο του Detroit, των Αλέκου και Χρήστου Αντάρα