Search This Blog

Saturday, June 8, 2013

Στα βήματα του Παπανδρέου:

Ανένδοτο κατά του μνημονίου κήρυξε 

ο Τσίπρας από το Ηράκλειο...

Τον ανένδοτο εναντίον του μνημονίου κήρυξε το βράδυ της Πέμπτης από την Κρήτη, και συγκεκριμένα το Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπας, μιλώντας ως άλλος Γεώργιος Παπανδρέου, σε ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε σε υψηλούς τόνους την επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης λέγοντας ότι είναι «η χειρότερη Δεξιά που είχε ποτέ ο τόπος», ενώ έστειλε και αιχμηρά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος. Έτσι νομίζει ο θλιβερός πολιτικός ότι θα βγει νικητής...

Και γιατί να βγει νικητής;;; Με τόσες αρλούμπες που λέει κάθε μέρα, κοντεύω να τον πιστέψω κι

Περί των 180 ψήφων για το Πρώτο 
Μνημόνιο και άλλων μύθων 

Είπε σήμερα ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ο. Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του, μεταξύ άλλων, ότι «η άποψή μου είναι καθαρή: Οτι το ΠΑΣΟΚ εκείνη τη στιγμή έκανε ένα τραγικό ιστορικό λάθος, και για την παράταξη και για τον τόπο. Όταν κατάλαβε πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση και αποφάσισε να προχωρήσει σ” αυτή την επιλογή που δεν φαινόταν ότι μπορεί να γίνει διαφορετικά, έπρεπε να απευθυνθεί στον κόσμο, είτε με δημοψήφισμα, είτε με 180 βουλευτές, είτε κάτι άλλο. Δυστυχώς, δεν το κάναμε και αναλάβαμε εμείς όλες τις ευθύνες, με τα δικά μας αποτελέσματα. Μιλάω για τις αρχές του 2010».

Γνωστός μύθος, ένας από τους 15
Διότι για να γίνουν αυτά χρειαζόταν χρόνος, που τότε δεν υπήρχε – εκτός κι αν ήθελε κανείς η Ελλάδα να χρεοκοπήσει – ή υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, που πάλι δεν υπήρχε –

Friday, June 7, 2013

ΟΠΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΟΥΣΟΥ...

«Προμηθέας Δεσμώτης» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την όπερα του... Παναγιώτη Καρούσου «Προμηθέας Δεσμώτης», βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου, σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη, την Δευτέρα 3 Ιουνίου Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Την παράσταση προλόγισε ο Παύλος Ναθαναήλ, πρόεδρος της ΕΕΛ, ο οποίος αναφέρθηκε
Είναι τιμή που ένα τέτοιο σώμα (από οπορτουνιστές, ακροδεξιούς, φασίστες και πολιτικούς προδότες) 
δεν απάλλαξε τον Παπακωνσταντίνου!


Η χθεσινή επέκταση του κατηγορητηρίου για τον πρωην υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων από στελέχη του κινηματος στα μέσα κοινωνικής δικτυωσης, όπως το κείμενο που ακολουθεί:

"Σύντροφισσες, σύντροφοι,
το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κάθε άλλο παρά στενοχώρια μπορεί να μας προκαλέσει! Είναι πραγματικά τιμή του και τιμή μας, που ένα τέτοιο σώμα (από οπορτουνιστές, ακροδεξιούς,

Μπράβο Μαρία!...

Νίκος Δήμος: 
Ως παλαιός «ανθέλλην» την καλωσορίζω στην τάξη των ανθελλήνων, που για μένα είναι οι πιο σωστοί και χρήσιμοι Έλληνες.
Δεν γνωρίζω τη Μαρία Ρεπούση. Ωστόσο,...
παρακολουθώ τα όσα λέει, γράφει και τα όσα υφίσταται.
Ως παλαιός «ανθέλλην» την καλωσορίζω στην τάξη των ανθελλήνων, που για μένα είναι οι πιο σωστοί και χρήσιμοι Έλληνες. Είναι οι μόνοι που πραγματικά αγαπούν την πατρίδα τους και της λένε αλήθειες – έστω και δυσάρεστες. Μόνο πάνω σε αλήθειες μπορεί να χτιστεί μία υγιής και ρωμαλέα εθνική ταυτότητα.

Thursday, June 6, 2013

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:

"Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με αναφέρει στην ίδια πρόταση, ταυτίζοντάς με, με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Ως «βάρος» που δεν μπορεί να κουβαλάει. Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. 
Ο κ. Βενιζέλος ήταν!"

Έτσι για την Ιστορία...
ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ – ΠΟΤΑΜΟΣ 
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο ...Θράσος και το Θάρρος.!

Πριν από πέντε μήνες ψηφίσατε για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο τη διερεύνηση των αδικημάτων της νόθευσης εγγράφου και παράβασης καθήκοντος στο πρόσωπό μου.

Η Προανακριτική Επιτροπή έχει πραγματοποιήσει δεκάδες πολύωρες συνεδριάσεις και έχει εξετάσει πολυάριθμους μάρτυρες, προκειμένου να αποφανθεί για το αδίκημα της αλλοίωσης για το οποίο θεωρήθηκα ύποπτος.

Και ξαφνικά αλλάξαμε θέμα συζήτησης. «Ανακαλύφθηκε» δήθεν καινούριο αδίκημα.

Για όσα διερευνά η Προανακριτική Επιτροπή θα τοποθετηθώ όταν κληθώ – και αφού φυσικά μου
ΕΣΥ, ΣΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ, 
ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ ;...

Όλοι εμφανίζονται δικαιωμένοι μετά τo mea culpa του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για το πρώτο Μνημόνιο που επιβλήθηκε, εκβιαστικά, στην κυβέρνηση Παπανδρέου και , φυσικά, στη χώρα.

Ο καθένας βγαίνει και λέει τη μαλακία του, άλλος το μακρύ του κι άλλος το κοντό του, απ΄ τον Σαμαρά μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Βενιζέλο.

Αλήθεια αυτός ο κόπανος σε τι δικαιώθηκε ; 
Στο ότι ανέλαβε υπουργός οικονομικών, για να πει "ναι" σε όλες τις ορέξεις των τροϊκανών, κάτι που δεν έλεγε το προηγούμενο επιτελείο ; Που πήγε στις Βρυξέλλες και δήλωσε στα γεράκια του
Αφιερωμένο στον ...αναμορφωτή.!

Γιάννης Κουτσομύτης (δια του Facebook): Ένα μόνο πινακάκι από την έκθεση του ΔΝΤ αφιερώνεται στον κ. Κώστα Καραμανλή. Ντροπή και αίσχος άθλιε.

Wednesday, June 5, 2013

ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...

Ο Ερωτόκριτος Ερμηνευμένος από 77 Καλλιτέχνες.!!!


June 4th, 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο έχει καλέσει τα μέλη της σε 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 2:30 μ.μ. στο Πολυμενάκειο κέντρο.

Δυστυχώς αυτή η Γενική Συνέλευση θα είναι μία από τις πιό κρίσιμες συνελεύσεις της Κοινότητας στα 104 χρόνια ιστορίας της. Οι Διοικήσεις της ΕΚΤ τα τελευταία 3 χρόνια παλεύουν να διορθώσουν τα τραγικά σφάλματα των προηγούμενων 10 χρόνων που έφεραν την Κοινότητα στο χείλος το γκρεμού. Και το κάνουν αυτό με «νύχια και με δόντια» σε καθημερινή βάση.

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και το συμβούλιο της βρίσκονται στην δύσκολη θέση επιπλέον εκποίησης μέρους της περιουσίας της και μάλιστα ενός από τους Ιερούς Ναούς της. Κανείς δεν θέλει να πάρει μιά τετοια απόφαση, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Εάν πραγματικά θέλουμε να προστατέψουμε τον Οργανισμό που γαλούχησε χιλιάδες Ελληνόπουλα στα σχολεία του, στα χορευτικά του και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες που προσφέρει εδώ και 104 χρόνια στην παροικία, η απόφαση αυτή είναι και θα πρέπει να είναι όλου του Ελληνισμού.

Καλούμε όλους αυτούς που μόχθησαν γιά το κτίσιμο της Κοινότητας, αυτούς που αγάπησαν και συνεχίζουν να την αγαπούν, να είναι παρόντες στην Γενική Συνέλευση στις 15 Ιουνίου. Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες αλλά να σώσουμε την Κοινότητα που εσείς δημιουργήσατε από το υστέρημα σας.


ΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ «ΠΗΔΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ». ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ. 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!


Εκ της Γενικής Γραμματείας
Της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ TVO


Την πιο πλήρη συνέντευξή του από τη μέρα που αποχώρησε από την πρωθυπουργία παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε τηλεοπτικό σταθμό του Τορόντο, στην Καναδά.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν σχεδόν τα πάντα, από το «μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου μέχρι την επιθετική ρητορική του Γιάννη Βαρουφάκη εναντίον του.

Είτε κανείς συμφωνεί μαζί του είτε διαφωνεί, οφείλει να του αναγνωρίσει τη διαθεσιμότητά του να απαντήσει σε κρίσιμες ερωτήσεις, κάτι στο οποίο δεν έχουμε συνηθίσει να γίνεται στην Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη φαιδρή σιωπή του Κώστα Καραμανλή.

Tuesday, June 4, 2013


Νέα δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» 
στο McGill

Για την υποστήριξη ελλήνων φοιτητών στις μεταπτυχιακές σπουδές τους, το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του Πανεπιστήμιου McGill του Καναδά με 1,1 εκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχο ποσό δόθηκε πέρυσι από το Ίδρυμα στο πανεπιστήμιο της Ottawa προκειμένου να δίνονται υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές ενώ έχει ήδη επιχορηγήσει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Simon Fraser και πολλά προγράμματα για την προβολή της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

Η δωρεά προς το McGill, που είναι από τα κορυφαία καναδικά πανεπιστήμια, θα εξασφαλίσει κάθε χρόνο υποτροφία για δυο φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο. Οι πρώτες υποτροφίες, που έχουν διετή διάρκεια, θα δοθούν με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους το 2014.

ΚΑΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...


Δήλωση Αντ. Παπανδρέου: 
κατέπεσαν οι σε βάρος μου συκοφαντίες.....

Με μιά λακωνική αλλά ουσίας δήλωση, ο Ανδρέας Παπανδρέου σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των CDS, που τόσο προσπάθησαν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν και να ρίξουν λάσπη στην οικογένεια Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπαδρέου δήλωσε:
"Με απόφαση της δικαιοσύνης κατέπεσαν οι σε βάρος μου, και της οικογένειάς μου, συκοφαντίες για CDS, κερδοσκοπικά παιχνίδια και άλλα μυθεύματα του κυρίου Καμμένου".
 Αντίποδας: Πόσο ...κύριος μπορεί να είναι από δω και πέρα ο "κύριος" Καμένος;

ΚΑΛΟΟΟΟΟ.!!!!!


Μπέρδεμα ..κομματικό

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS POSTED 

Έφτασε κάποτε σε ένα χωριό, ένας επιθεωρητής, που ήταν φανατικός υποστηρικτής του κυβερνώντος κόμματος, για να ελέγξει ένα δάσκαλο, γνωστό «αντιφρονούντα».- "Ώστε αντίθετος με το κόμμα μας ο δάσκαλος έ; Το γαϊδούρι! Θα του δείξω εγώ αύριο στο σχολείο," έλεγε στο καφενείο του χωριού θυμωμένος.

Κάτι πήρε το αυτί του δάσκαλου, από τις απειλές και τα κοσμητικά επίθετα του 

Ο Βενιζέλος εκανε το ΠΑΣΟΚ δεκανίκι του Σαμαρά...

"Στην συνέλευση φώναζαν το όνομα του Παπανδρέου για αρκετή ώρα"... 

Παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» η...
Καταδικάστηκε ο Π. Καμμένος για 
συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον 
του Αντρίκου Παπανδρέου

Καταδικάστηκε ο Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του Αντρίκου

Παπανδρέου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πλήρωσε 30.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Παράλληλα του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του Αντρίκου Παπανδρέου, ενώ κάθε φορά που θα αναφέρεται σε αυτό θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Ο Πάνος Μπούσαλης στην εκπομπή Odyssey

Με την ευκαιρία της αυριανής παρουσίας του Λάκωνα καλλιτέχνη Πάνου Μπούσαλη, στην εκπομπή Odyssey,  της ΕΡΤ Κόσμος, παρουσιάζουμε την πρόσφατη συνέντευξή του στο κανάλι της Σπάρτης, ΕΛΛΑΔΑ TV και τον διευθυντή του κ. Αντώνη Φελούρη.

Μια γεύση, λοιπόν, από τον Πάνο Μπούσαλη και αύριο παρακολουθήστε την νέα του δημόσια παρουσία στην ERT world με την κ. Μπούρα.


Monday, June 3, 2013


Πλησιάζοντας στο τέλος της χρονιάς θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα:

1. Αγώνας ποδοσφαίρου

Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα γίνει ο ετήσιος αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου Αριστοτέλης-credit, EasternCommerce και G.S. Henry. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο L’Amoreaux Sports Centre ( 100 Silver Springs Blvd. , Birchmount and north of Finch) 6:30-9:00 μμ. Αυτό το Σάββατο θα δοθούν τα σχετικά γράμματα και οι άδειες συμμετοχής στους μαθητές που θα συμμετάσχουν.

2. Τελικό διαγώνισμα.

Οι μαθητές και των δύο σχολείων (Eastern Commerce και G.S. Henry) θα γράψουν το τελικό διαγώνισμα το Σάββατο 8 Ιουνίου.

3. Τελετή αποφοίτησης- Δίδακτρα

Η τελετή αποφοίτησης θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 9:30 πμ. Μετά το τέλος της τελετής θα δοθούν τα credits στους μαθητές όλων των τάξεων. Σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμη εξοφλήσει τα δίδακτρα, θα πρέπει να το τακτοποιήσετε το συντομότερο δυνατό (συμπεριλαμβανομένων και των $70.00 late payment fee). Επισημαίνουμε ότι χωρίς την εξόφληση των διδάκτρων δεν είναι δυνατή η παραλαβή του credit.

.Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Ιστορικό άδειασμα Στουρνάρα σε Σαμαρά...
Το 2010 κανένας δεν ήταν έτοιμος, 
ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κομισιόν...

Μια ιδιαίτερα σημαντική δήλωση, ιστορικής αξίας, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα φιλοξενεί η εφημερίδα «Les Echos» ο οποίος και τονίζει ότι το 2010 ούτε η Ελλάδα αλλά ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Παραθέτω το απόσπασμα της δήλωσης του, όπως αναμεταδίδεται από την Καθημερινή:
Συνάντηση Παπανδρέου με μέλη
της Συντονιστικής του ΠαΣοΚ

Με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ Τορόντο, ζήτησε να συναντηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το Debate της περασμένης Πέμπτης, στο Roy Thompson.


Η συνάντηση έγινε σε γνωστό εστιατόριο, στο κέντρο της πόλης, σε μια πολύ ευχάριστη, για όλους, ατμόσφαιρα, την οποία δημιούργησε ως επί το πολύ ο ίδιος ο Παπανδρέου με την απλότητά του και την φιλική του διάθεση προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο γεύμα που ακολούθησε παραβρέθηκαν η αδελφή του Σοφία Παπανδρέου, η εξαδέλφη τους από την Αμερική κ. Κάφκα, η κ. Ειρήνη Μαντέλος, η Μπέτη Σκουτάκη, η Καταρίνα Χαραλαμπίδου, οι κ. κ. Νίκος Τσερωτάς, Θόδωρος Ράλης, Γιώργος Μολυβιάτης, ο βουλευτής Πήτερ Ταμπουν, καθώς ένας καθηγητής  του U of T με δυο φοιτητές του κ.α.


Sunday, June 2, 2013

«Γεννήθηκες για την …καταστροφή».!


Θυμάστε, όλοι θαρρώ, εκείνο τα περίφημο τραγουδάκι που λέει: «Γεννήθηκες για την καταστροφή»; Ε, καμιά σχέση με το θέμα μας και τον «Αντίποδα».!!! Ο οποίος γεννήθηκε μόνο για καλό.! Και εξηγούμαστε. Όταν έγραψε κάποτε για μια άδικη μετάθεση μιας προξενικής υπαλλήλου, η απάντηση ήρθε άμεσα και η διαταγή  παράτασης της παραμονής της στο Τορόντο, επίσης.  Η παράταση αυτή μπορεί να μη βοήθησε το ελληνικό δημόσιο ως προς την εξοικονόμηση χρημάτων- κάτι που είχε στόχο το δημοσίευμα-αλλά βοήθησε τουλάχιστον την ενδιαφερομένη.!
Ένα άλλο, όμως, πολύ πρόσφατο δημοσίευμά μας, βοήθησε περισσότερο… Ήταν η αιτία να τα βρουν δυο καλοί φίλοι, επί χρόνια συνεργάτες και παρ’ ολίγον κουμπάροι.!  Η επιτυχία μας αυτή ήταν το κάτι άλλο, αφού μπορούμε να έχουμε ξανά δωρεάν ειδήσεις για κάποια συμβαίνοντα στην παροικία μας με φωτογραφική κάλυψη συγχρόνως… Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι που μας διαβάζουν και μας …ακούνε.! Αν δεν είχε μεσολαβήσει το τσούγκρισμα της κουμπαριάς, δεν θα είχαμε εκείνη την αλήστου μνήμης δημοσίευση των φωτογραφιών του ανεκδιήγητου εκδότη και …φίλου όλων των …αρχών (εκτός μητροπολίτη, φυσικά…).!!!
Έτσι, λοιπόν, ουδεμία σχέση του «Αντίποδα» με το εν λόγω άσμα, τους συντελεστές του οποίου δεν θυμόμαστε. Πάντα τέτοια, παιδιά και οι ξεροκεφαλιές στην άκρη. Εντάξει;


Συνάντηση Παπανδρέου –Αζεμόπουλου

Στα πλαίσια του Debate της περασμένης Πέμπτης στο Roy Thompson, στο οποίο συμμετείχε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Αζεμόπουλος, ήταν εκεί, συναντήθηκε και αντάλλαξε κάποιες κουβέντες μαζί του. Δεν γνωρίζουμε τι είπαν αλλά η συνάντηση έγινε , όπως μαρτυράει και η φωτογραφία ...μας.!
Η Θεολογική Ακαδημία
…αποφοίτησε για 13η φορά.!


Ένας παλιός καλός φίλος του Αντίποδα, είχε την φαεινή ιδέα να μας στείλει δυο φωτογραφίες από την φετινή 13η «τελετή …αποφοίτησης της Θεολογικής Ακαδημίας», όπως γράφει, της Μητρόπολης Καναδά.
(Δεν κατάλαβα αν η αποφοίτησης ήταν της Θεολογικής Ακαδημίας ή των σπουδαστών της... αλλά τι σημασία έχει; Μήπως υπήρχαν απόφοιτοι;…)
ΔΕΝ ήμασταν παρόντες στην τελετή αλλά αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες, θα πρέπει, όντως, να είχε επιτυχία…
Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται ο φετινός …αριστεύσας απόφοιτος, εν μέσω των, υπολοίπων, …μέτριας απόδοσης, συμφοιτητών του.! Μάλιστα, απ’ ότι μας λέει ο πληροφοριοδότης μας, ήταν τόσο καλός και επιμελής μαθητής ώστε να χειροτονηθεί ως κληρικός πριν ακόμα αποφοιτήσει της Ακαδημίας, γι’ αυτό και ο μητροπολίτης τον εκφώνησε ως «πατέρα Φιλόθεο».!
Ο π. Φιλόθεος παραλαμβάνει το αποφοιτήριο...

Φυσικά δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι ο π. Φιλόθεος δεν είναι ελληνικής καταγωγής, αφού μάλιστα αρίστευσε μεταξύ των …άλλων Ελλήνων συμμαθητών του, αλλά αν ο Σωτήριος συνεχίσει αυτή την …φάμπρικα των μη ελληνικής καταγωγής ιερέων, πολύ φοβούμαστε ότι σιγά-σιγά θα διασπαστούν  όλες οι Κοινότητες, όπως έγινε με αυτή του Πήτερμποροου, όπως διαβάσαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ στην «Εβδομάδα», ο ιερέας της οποίας είναι, άριστος μεν αλλά γερμανικής καταγωγής και οι μισοί ενορίτες, κακώς, δεν τον θέλουν…
Οι Έλληνες του Καναδά, άγιε Τορόντο, θα αφελληνισθούν σίγουρα κάποια στιγμή, δεν χρειάζεται και τη δική σου συμμετοχή για την επίσπευσή της. Εντάξει;
Θα επανέλθουμε σύντομα…      



ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ...

Αφιέρωσαν τη ζωή τους στο ριψοκίνδυνο κυνήγι των ανεμοστρόβιλων μαγεμένοι από την ισχύ τους, όμως, αυτός της Οκλαχόμα έμελλε να είναι ο τελευταίος που θα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά...
Ο Τιμ Σάμαρας, ο γιος του Πολ  και ο Καρλ Γιανγκ, έχασαν τη ζωή τους ενώ ακολουθούσαν τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Ελ Ρένο της Οκλαχόμα και έσπειρε τον θάνατο σε 14 ανθρώπους.

Η αγάπη τους και το έργο τους, μάλιστα, είχε μεταδοθεί σε εκπομπή του Discovery Channel αφιερωμένη στους «Storm Chasers», σε αυτούς που κυνηγούν τις καταιγίδες.

Η  μισή παγκόσμια περιουσία 
στα χέρια του 1% των ανθρώπων..!

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, με το φαινόμενο της συγκέντρωσης χρημάτων σε ολοένα και λιγότερες τσέπες να έχει αυξητικές τάσεις για την επόμενη 5ετία, όπως σημειώνει έρευνα του ομίλου Boston Consulting, παρά το ότι εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η έρευνα, την οποία μετέδωσε το CNBC δείχνει πως το 1% κατέχει το 40% της παγκόσμιας

ΜΙΑ ΞΕΝΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΛΗ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ξεκατινίσματα ΙΙ


POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Από την ημέρα που έπιασε δουλειά στον ραδιοφωνικό σταθμό η νεαρά και ωραιοτάτη (ομολογουμένως) κορασίς, έγιναν εξ ίσου σοβαρές αλλαγές, γύρω και.. πάνω μας.
Για παράδειγμα, αρκετοί έκαναν φαλάκρα, κάποιοι άρχισαν τα ηρεμιστικά, κάποιοι πάλι ερωτεύτηκαν ξανά στα 50, κι άλλοι στα 70 τους, κάποιος ξεροσταλιάζει απ' έξω κάποια βράδια και κάνει τον ταξιτζή, άλλοι πάλι δεν έχουν να φάνε από τα αμέτρητα τηλεφωνήματα για να αφιερώσουν τραγούδια, άλλοι έχασαν τη δουλειά τους για να μη χάσουν την εκπομπή και τις προτροπές για ξέφρενο χορό, και γενικά, όλοι είναι μεσ' την τρελή χαρά.

Κοπελιά, όταν λες απ' το μικρόφωνο στον κόσμο «σηκωθείτε, χορέψτε, τώρα χορεύουμε όλοι...»,