Search This Blog

Friday, February 12, 2021

Ξένη δημοσίευση, κλεμμένη από την σελίδα του κ. Γιάννη Κακογιάννη στο ΦΒ με θέμα την Ελληνική Κοινοτητα...


 Επειδή ο κ. Κακαγιάννης είναι ένας από τους ομογενείς ο οποπιος ασχολήθηκε αρκετά με τη διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας και ως εκ τούτου γνωρίζει περισσότερα από πολλούς άλλους για τον οργανισμό και τα αίτια της σημερινής οικονομικής καταστασής του, θεωρήσαμε σκόπιμο να κλέψουμε και να σας μεταφέρουεμ τις γνώσεις του, από τις οποιες θα γίνουμε όλοι μας σοφότεροι. Παρακολουθήστε, λοιπόν, ό, σοι ΔΕΝ τα διαβάσατε κάπου αλλού, τι γράφει και τα ξαναλέμε…

 Yannis Kakagiannis

 Διαβάζω τα σχόλια στην σελίδα του Facebook της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και πραγματικά βγαίνω από τα ρούχα μου.

Οι πιό πολλοί κάνουν κριτική, με αβάσιμες κατηγορίες τύπου "κλέφτες", "no transparency" και πολλά άλλα.. Εύκολα κανείς καταλαβαίνει πως η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι ούτε μέλη της Κοινότητας, ούτε συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και η μόνη τους συνεισφορά είναι η επίσκεψη τους σε κάποια εκκλησία γιά εκκλησιασμό, βαφτίσεις, γάμους και κηδείες.

Λίγα λόγια για κάποια σχόλια ομογενών, για την πρόταση πώλησης κάποιου ακινήτου της Κοινότητας…

 

Η Λογική κάποιων σχολιογράφων – σχολιαστών για το οικονομικό θέμα της Κοινότητας μας έχει αφήσει άναυδους.! Και ως εκ τούτου, πώς θα ήταν δυνατόν να περισσέψει και για μας έστω λίγο IQ , αφού μαζεύτηκε όλο στον δικό τους εγκέφαλο; Φυσικά και τα ό,ποια προβλήματα της τελευταίας 10ετίας ΔΕΝ έχουν σχέση με τον κ. Μενεγάκη, αφού εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια ΔΕΝ έχει περάσει ούτε καν έξω από το κοινοτικό κέντρο. 

Αν …υποθέσουμε ότι ο Μενεγάκης έχει μια κάποια, ..έστω μικρή, ευθύνη για τα κακά οικονομικά της Ελληνικής Κοινότητας, είναι ΜΟΝΟΝ το γεγονός ότι επί των ημερών του υποθήκευσε ΟΛΗ την ακίνητη περιουσία της, για ένα δάνειο – χρέος, ύψους 13 περίπου εκατομμυρίων δολαρίων.! Έλα όμως που, όπως γνωρίζει ο κάθε μαθητής πρώτης Γυμνασίου, τα έσοδα της Κοινότητας την εποχή εκείνη, ΔΕΝ άντεχαν να εξυπηρετήσουν τόκους δανείου άνω των 3 εκατομυρίων.!

Η περιουσία του ελληνισμού, τα …σφυροδρέπανα και άλλες αλητείες, των επί χρήμασι εκδιδόμενων ανεκδότων το …κιγκλίδωμα.!


 Όπως κάποια κρυφόσκυλα κρύβονται στη γωνία και περιμένουν να περάσει κάποιο «θύμα» τους για να το κατασπαράξουν, έτσι και κάποια κοπρόσκυλα της παροικίας μας, εκδιδόμενοι κατ’ επάγγελμα, περιμένουν στη γωνία να πέσει σε κάποιο, κατά την …κρίση τους, ατόπημα, το Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας, ώστε να βγάλουν πάνω του, και με απώτερο στόχο την ίδια την Ελληνική Κοινότητα, όλη τους τη χολή που έχει συσσωρευτεί μέσα τους.

Monday, February 8, 2021

Ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο προτείνει την πώληση ακινήτου για την οικονομική επιβίωση του Οργανισμού…

 

Από το Δ. Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, λάβαμε και σας παρουσιάζουμε εισήγηση της Ανεξάρτητης Συμβουλευτικής Επιτροπής του οργανισμού, με την οποία εισηγείται την πώληση ενός ακινήτου, με σκοπό την οικονομική επιβίωση για την συνέχιση της εκατονταετούς προσφοράς του στα μέλη, τους φίλους και την παροικία γενικότερα. Διαβάστε, λοιπόν, όλοι σας την εισήγηση της Επιτροπής και την απόφαση του Δ. Συμβουλίου, όπως παρουσιάζεται στη συνέχεια… 

8 Φεβρουαρίου 2021 

Θέμα: Πιθανή Πώληση Ακινήτου 

Αγαπητά μέλη και φίλοι, 


Για περισσότερα από 100 χρόνια, η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (ΕΚΤ) στηρίζει τους Ελληνοκαναδούς της  ευρύτερης περιοχής του Τορόντο με αμέτρητους τρόπους. Προσφέροντας στα παιδιά μας έναν ισχυρό  σύνδεσμο με την Ελληνική ιστορία και κουλτούρα μέσω των σχολείων μας, τα μαθήματα παραδοσιακών  χορών, διασκεδαστικές και διαφωτιστικές θεατρικές παραστάσεις ή παρέχοντας ένα χώρο λατρείας για  τις οικογένειες μας και κοινωνικές υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους, η ΕΚΤ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο  στη ζωή της κοινότητάς μας.