Search This Blog

Saturday, September 21, 2013


Πού ήσαν τόσο καιρό όλοι αυτοί οι βάρδοι του δημοκρατικού παροξυσμού;;;
ΕΔΩ που έχουμε φτάσει, δυστυχώς το πατροπαράδοτο απόθεμα των ηθικών εννοιών και αξιών έχει διαβληθεί ανεπανόρθωτα. Είμαστε αντιμέτωποι με ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ πολιτικά, οικονομικά, επιχειρηματικά κ.λπ. που δημιουργούν το κλίμα εκείνο που θεωρείται ότι τους βολεύει, αφού καθοδηγούν την ευαισθησία της κοινής γνώμης και κουλαντρίζουν την κρίση του. Για τον απλό πολίτη, τον ανίδεο, που δεν γνωρίζει πρόσωπα και και καταστάσεις, όλα όσα του προσφέρονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εν πολλοίς ασκούν διατεταγμένη ενημέρωση, τα καταπίνει αμάσητα.

ΚΙ ΑΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ για τα οργανωμένα συμφέροντα, μπορεί να μην τα καταλαβαίνει, όμως θεωρεί ότι είναι σαν μια θεότητα σκοτεινή, τυφλή, πανίσχυρη, τερατώδη, που έχει προθέσεις, αλλά όχι συνείδηση, που ακολουθεί σκοπούς, και μάλιστα βελτιωτικούς, χωρίς να πιστεύει σε ηθικές καταξιώσεις. Αν πούμε ότι ότι όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι ένα καλά και αριστοτεχνικά σχεδιασμένο σενάριο, ποιος θα το πιστέψει;;; Μετά από ένα ανελέητο ειδησεογραφικό σφυροκόπημα, όλοι κοιμούνται και ξυπνούν με την έγνοια τους για το πώς θα τιμωρηθεί η Χρυσή Αυγή, διότι είναι εγκληματική οργάνωση. Κι αν τιμωρηθεί, την άλλη μέρα όλοι θα είναι ευτυχισμένοι και χαμογελαστοί...

ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ είναι εγκληματική οργάνωση και αναρωτιέμαι τόσο καιρό τι έκανε το κράτος και δεν λειτουργούσε προς την κατεύθυνση της διάλυσης και της τιμωρίας;;; 
Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Δένδιας, έστειλε επιστολή προς την εισαγγελέα που συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας, περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, εντελώς ξαφνικά κάποιες εφημερίδες δημοσιοποίησαν διάφορα στοιχεία για την εγκληματική αυτή οργάνωση κ.λπ. Τόσο καιρό, πού ήσαν όλοι αυτοί οι βάρδοι του δημοκρατικού παροξυσμού, μέσα ενημέρωσης και κράτος;;; Δηλαδή έπρεπε να γίνει η δολοφονία για να ξυπνήσουν;;; Και βέβαια, μήπως πρέπει ν' αναρωτηθούμε ποιος ωφελείται από αυτή την κινδυνολογία;;; Εδώ πάψαμε ν' ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο, εκτός από τη Χρυσή Αυγή...

Νίκος Λαγκαδινός

Για το "Πρώτο Θέμα"

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα διαφημίζει στην ιστοσελίδα της το αυριανό πρωτοσέλιδο με φωτογραφία του Παύλου Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει. Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.


Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει το Πρώτο Θέμα για τη φωτογραφία του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα

Παραθέτω την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το άθλιο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος με τη φωτογραφία του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», φωτογραφίας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λίγο πριν ξεψυχήσει.

Η δημοσίευση αυτή όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά, αντιθέτως,

Ναι Θέμο, δεν ξεχνάμε τον φασισμό και τους υποστηρικτές του

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί αύριο με πρωτοσέλιδη φωτογραφία του μαχαιρωμένου Παύλου Φύσσα να ξεψυχά στην αγκαλιά της συντρόφου του.

Στη λεζάντα γράφει «δεν ξεχνώ τον φασισμό» και πάνω από τη φωτογραφία διαφημίζονται τα κουπούνια που προσφέρει η εφημερίδα, μιας και κανείς δεν την αγοράζει γι' αυτά που γράφει.

Το Πρώτο Θέμα είναι η πιο χυδαία εφημερίδα που κυκλοφορεί. Ο εκδότης της έχει συλληφθεί να εκβιάζει με ροζ dvd το Μεγάρου Μαξίμου, έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και παρ' όλα αυτά παραμένει ο άνθρωπος για τις ειδικές αποστολές των ισχυρών αυτής της χώρας.

Η άθλια αυτή φυλλάδα έχει προωθήσει με κάθε τρόπο τη ρητορική της Χρυσής Αυγής γράφοντας συχνά ψέμματα κι υπερβολές, καλλιεργώντας το μίσος κατά των μεταναστών και λαϊκίζοντας με χυδαίο τρόπο για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Ο δε Θέμος Αναστασιάδης ήταν ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που κάλεσαν στην εκπομπή τους βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα αυτόν που είπε το περίφημο«εγέρθητι».

Αυτή τη φορά, δεν διστάζει να αξιοποιήσει ως καύσιμο της προπαγάνδας του ακόμα και το σώμα του δολοφονημένου Φύσσα. Δεν περιμέναμε βέβαια να διστάσει. Χθες, πουλούσε φασισμό, σήμερα πουλάει αντιφασισμό κι αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα χρειαστεί να πουλήσει. Έτσι είναι οι καλοί υπάλληλοι.

Συμφωνώ πάντως με τη λεζάντα της φωτογραφίας. Δεν ξεχνώ τον φασισμό

Thursday, September 19, 2013

Εμπρηστική διαρροή από το Μαξίμου: 
Εμείς λέμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο πράγμα

Λίγες μόνο ώρες μετά από το χλιαρό διάγγελμα Σαμαρά, το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να δυναμιτίσει ξανά το κλίμα της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μια απόλυτα αναξιόπιστη κι ασόβαρη εφημερίδα η οποία όμως ως τέτοια είναι η αγαπημένη του Μεγάρου Μαξίμου, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε ότι για τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο πράγμα.

Προσωπικά, λυπάμαι για τη δήλωση αυτή γιατί τη θεωρώ ανειλικρινή. Γιατί ντρέπονται να πουν από το Μαξίμου ότι πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι λιγότερο κακή από τον ΣΥΡΙΖΑ; 
Τόσοι βουλευτές τους δήλωναν μέχρι πρόσφατα ότι τη συμπαθούν....

Wednesday, September 18, 2013


Είμαστε χιλιάδες... ορφανά!!!!!

ΕΠΕΙΔΗ, καθώς μεγαλώνουμε, δεν μπορούμε συνεχώς να ρίχνουμε ευθύνες για την κατάντια της κοινωνίας στους μεγαλύτερους, δηλαδή και στον εαυτό μας, θα πρέπει κάποτε να μάθουμε ότι οι ευθύνες είναι πλέον ονομαστικές!!! Και έχει σημασία ο επιμερισμός των ευθυνών. Δεν μπορεί μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Δεν μπορώ να συγκατοικήσω πλέον με τα προβλήματα που έχουν οι σημερινοί πολιτικοί και τα κόμματά τους. Στον αέρα κυκλοφορούν πίκρες, μνησικακίες, πάθη, αντιδικίες, φθόνοι, μίση εξοντωτικά... κι όλα

Εσείς φταίτε αλλά μαζέψτε τα σκυλιά που αλυχτάνε, έστω και τώρα

Δεν έχουν καν συμπληρωθεί 24 ώρες από την άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής και η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη καταφέρει να ανεβάσουν τόσο πολύ τους τόνους, που το κόμμα που θρέφει τους δολοφόνους μένει ξανά στο περιθώριο της συζήτησης.

Διάλεξε μέρα να βγει το πρωί ο γνωστός ακραίοςΧρύσανθος Λαζαρίδης να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή και μετά βγήκε ο βουλευτής Κοντόνης στη Βουλή να ζητήσει τα ρέστα από τον
...Αποφθέγματα δημοσίων προσώπων 
περί ...ΧρυσΑυγής

Αλιεύσαμε απο τον ποταμό των αναρτήσεων στο διαδίκτυο:

"Μερικά μόνο απ'τ'αποφθέγματα (sic) των διαφόρων "Δημοσίων Προσώπων" . Για να τα λέμε και αυτά.. Πρόσφατα είναι.. Κάπου τα διάβασα και αντιγράφω:

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»

Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»

Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως.»

Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»

Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν έρθει οι άνθρωποι [οι χρυσαυγίτες] σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου»

Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"»

Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»

Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός της ευθύνης): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο.»

Σάκης Ρουβάς (πχιοτικός ποπ σταρ): «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή»


Παπανδρέου: Φτάσαμε από τις «κρεμάλες» στις δολοφονίες, ας είναι το αίμα του Παύλου Φύσσα το τελευταίο

Παραθέτω τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργούΓιώργου Παπανδρέου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:

Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, καθώς και για κάθε θύμα βίας. Είτε πλήρωσε με τη ζωή του τα πιστεύω του, είτε όχι. Είτε είναι Έλληνας, είτε είναι αλλοδαπός. Όποιες κι αν είναι οι αντιλήψεις του, όποιες κι αν είναι οι επιλογές του.

Αν πιστεύουμε ότι η βία αφορά πάντα "κάποιους άλλους", τότε είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του καθενός μας.

Αν πιστεύουμε ότι υπάρχει δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη βία, καλή και κακή βία, τότε γινόμαστε εμείς φορείς της κι ας μην έχουμε σηκώσει ποτέ το χέρι μας.

Η βία είναι βία.
Από όπου και αν προέρχεται.
Απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα.
Απέναντι στον οποιονδήποτε.
Δεν έχει χρώμα.
Είναι αδικαιολόγητη και καταδικαστέα.

Θα το πω άλλη μιά φορά. Το διακύβευμα είναι η Δημοκρατία.

Το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατική νομιμότητα.

Μικροκομματικοί υπολογισμοί και δεύτερες σκέψεις, δεν δικαιολογούνται.

Από τις απειλές για "κρεμάλες" πριν δύο χρόνια και τους προπηλακισμούς, φθάσαμε σήμερα στους σουγιάδες και τις δολοφονίες.

Το μίσος, η βία, ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός, όπως και κάθε ακραία αντίληψη, νοοτροπία και συμπεριφορά, δεν έδωσαν ποτέ λύση.

Προκάλεσαν νέα βία, έχυσαν περισσότερο αίμα.
Οδήγησαν στον αυταρχισμό και τον σκοταδισμό.

Και βεβαίως, είναι φαινόμενα που πλήττουν την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη και υπονομεύουν τις δυνατότητες της χώρας και του Ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα διακυβεύματα και τις προκλήσεις των καιρών.

Ας είναι το αίμα του Παύλου Φύσσα το τελευταίο.

Tuesday, September 17, 2013

ΚΑΜΜΕΝΟΣ...

O "φίλος" του Αλέξη





Ο Πάνος που έχει βρει με τον Αλέξη ένα τρόπο να συνομιλούν και στοχεύουν σε συνεργασία κυβερνητική - παρά τις όποιες διαφορές που τους χωρίζουν.

Ο Πάνος είναι γνωστός για τον πολιτικό βίο και την πολιτεία του.
Ο Πάνος ήταν το αστρο που «έλαμψε» την διετία της διακυβέρνησης Παπανδρέου, με τον φλογερό αντιμνημονιακό - αντιπαπανδρεικό με έντονα διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά.

Ο Πάνος ήταν -αν όχι ο εμπνευστής- ο θερμός υποστηρικτής κάθε θεωρίας συνωμοσίας.
Τα περισσότερα έγιναν με την κάλυψη του τότε κόμματος που ανήκε της ΝΔ, Ήταν τότε που

ΠΑΓΚΑΛΟΣ


''TΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ''...

Νέους «κεραυνούς» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος....

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και με αιχμή τη δήλωση του Π. Καμμένου περί λιντσαρίσματος, ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε συγκεκριμένα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ασκεί τρομοκρατία σε όλο το βάθος της κοινωνίας». «Είναι τρομοκρατική οργάνωση. Και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά, αλλά ιδίως όταν ο κ. Καμμένος πήγε και είπε: λιντσάρετε – σκοτώστε, δηλαδή – τον εκλεγμένο δήμαρχό σας. Και δεν βγήκε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ‘αίσχος, διώξτε αυτόν το φασίστα από τη Βουλή’», ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.
«Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού θέλει να δουλέψουν τα ορυχεία στην περιοχή και πήγε ο Τσίπρας εκεί και είπε να τον σκοτώσουν (τον Πάχτα) και βγάνει ο Καμμένος και λέει (τα ίδια). Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλληλέγγυος με τον Καμμένο. Είναι οι ίδιοι που έβαζαν βενζίνη να κάψουν τους εργαζομένους στο ορυχείο. Είναι οι ίδιοι που πήραν τα όπλα και πυροβολούσαν», συνέχισε ο κ. Πάγκαλος.
Υποστήριξε ακόμη ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου. «Στην Ελλάδα, οι νεοκομμουνιστές και οι φασίστες, οι ναζιστές – ο Στάλιν και ο Χίτλερ, δηλαδή – έχουν πείσει τον ελληνικό λαό σε ποσοστό 40% να τους ψηφίσει», σημείωσε.
Ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή κυβέρνηση μόνο με τον Π. Καμμένο. «Αυτό είναι τραγικό για την Ελλάδα (ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα). Δηλαδή, όταν ανέβηκε ο Χίτλερ με 35%, έπρεπε να πούμε ότι δεν αμφισβητούμε την πρωτιά; Ο Τσίπρας μπορεί να μην είναι Χίτλερ, αλλά οι εταίροι του είναι», πρόσθεσε.
Τόνισε μάλιστα ότι «επανειλημμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πει ότι δεν θα σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας». «Είπε ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση στο δρόμο. Εσείς, γνωρίζετε δημοκράτη να θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση στο δρόμο; Η κυβέρνηση ανατρέπεται μέσα από τις εκλογές και στη Βουλή», ανέφερε.
Σημείωσε τέλος ότι είναι «εξωφρενικός, λαϊκίστικος παροξυσμός», όταν λέει ότι θα αυξήσει όλες τις παροχές και θα μειώσει τις υποχρεώσεις.
naftemporiki.gr
Σαν χθες, πριν 6 χρόνια: 
η μοιραία μέρα για την Ελλάδα

Πριν από 6 χρόνια, 16 Σεπτεμβρίου 2007, η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή κέρδιζε τις πρόωρες εθνικές εκλογές.

Τι είχε προηγηθεί;

Τον Ιούνιο του 2007, η συντηρητική Ε.Ε. κάνει τα στραβά μάτια και βγάζει την Ελλάδα από τη διαδικασία ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος, αποδεχόμενη στατιστικά στοιχεία για τα οποία η Eurostat έβαζε συνέχεια αστερίσκους.

Μετά από αυτό, και ενώ η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη με τα σκάνδαλα των υποκλοπών και των δομημένων ομολόγων, ο Καραμανλής βρίσκει ευκαιρία και προκηρύσσει πρόωρες εκλογές. Το τι είπε στο διάγγελμα της 17ης Αυγούστου 2007, έχει πραγματικά περάσει στην ιστορία:

«Στην περίοδο που πέρασε, κάναμε μαζί μεγάλες προσπάθειες…Προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία, στο Δημόσιο Τομέα, στην Παιδεία. Κάναμε κανόνα τη διαφάνεια. Δεν κρύψαμε και δεν κρύβουμε τίποτε…Η Χώρα απέκτησε υγιή δημόσια οικονομικά. Η Χώρα βγήκε από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, στην οποία οδηγήθηκε εξ αιτίας της ανευθυνότητας των κυβερνήσεων του χθες. Πετύχαμε τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, κάτω από το όριο που απαιτεί το Σύμφωνο Σταθερότητας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, οι μεγαλύτεροι οίκοι της παγκόσμιας οικονομίας, αναγνωρίζουν τα βήματα προόδου που έχουμε κάνει και πιστοποιούν τη σταθερή πορεία της Ελλάδας προς το καλύτερο αύριο που δικαιούμαστε…Η κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού ανάπτυξης, ενός προϋπολογισμού ευθύνης, ενός προϋπολογισμού κοινωνικής αλληλεγγύης, αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης. Η απόφαση αυτή αφορά άμεσα και ουσιαστικά το μέλλον κάθε οικογένειας, το μέλλον της κοινωνίας μας, το μέλλον της Πατρίδας. Απαιτείται για την απόφαση αυτή ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Τι ακολούθησε;

Ακολούθησε το πλήρες προεκλογικό ξεχαρβάλωμα της κρατικής μηχανής την ώρα που η Ελλάδα βυθιζόταν στις φλόγες. Επιστρατεύτηκαν «στρατηγοί άνεμοι», «ασύμμετρες απειλές», «ξένοι πράκτορες» και «οι πασόκοι βάζουν τις φωτιές» για να δικαιολογηθεί το έγκλημα. Επιστρατεύτηκαν αφειδώς μοιραζόμενα τριχίλιαρα. Επιστρατεύτηκε και ο Μπαρόζο σε βόλτες με ελικόπτερο πάνω από τα αποκαΐδια για να στηρίξει τον φίλο του τον Κώστα, μήπως και πάθαινε κανα χουνέρι στις εκλογές.

Η ημέρα των εκλογών επισφράγισε την κάθοδο της Ελλάδας στην κόλαση. Γιατί αμέσως μετά ξεκίνησε η πιο καταστροφική διετία στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού, από τη δικτατορία και μετά. Η διάλυση των πάντων. Η εκτόξευση των ελλειμμάτων. Η γιγάντωση του χρέους. Η υπονόμευση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας.

Ο «προϋπολογισμός ευθύνης» του 2008, για τον οποίο προκηρύχθηκαν εκλογές το 2007, υπήρξε ο χειρότερα εκτελεσμένος προϋπολογισμός – μέχρι τον επόμενο. Του 2009. Στα τέλη του 2009 η Ελλάδα είχε 300 δισ. χρέος (από 170 το 2004), 36 δισ. έλλειμμα, 3,2% ύφεση, 14% έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ανύπαρκτη αξιοπιστία στην Ευρώπη και διαλυμένο κράτος από το ρουσφέτι.

Έφυγαν και άφησαν πίσω τους συντρίμμια στην κυριολεξία. Μία χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, χωρίς κανένα εργαλείο, χωρίς καμία δομή για να μπορέσει σταματήσει την τελική πτώση.

Τελευταία κυριολεκτικά στιγμή βρέθηκε ένα δίχτυ ασφαλείας. Τις συνέπειες όμως της διετίας 2007-2009 τις πληρώνουμε ακόμη.

Το τραγικό είναι ότι οι εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας βρίσκονται ακόμη και σήμερα στο απυρόβλητο. Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι πυροσβέστες. Αυτοί που έφτιαξαν από το πουθενά το δίχτυ που σταμάτησε τον όλεθρο.


Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Monday, September 16, 2013

ΞΕΝΗ ΑΝΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Κάποιος έχει το γνώθι σ' αυτόν τελικά
POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Διαβάσαμε το παραλήρημα του «ψευτοδημοσιογράφου» της παροικίας, στην έκδοση αυτής της εβδομάδας, και μείναμε με το στόμα ανοιχτό.

Ο άνθρωπος έγραψε για άλλη μια φορά την αυτοβιογραφία του. Απίστευτο!!! Μας έγραψε πολλά για τον εαυτό του, και με λεπτομέρειες.
Διαβάστε να τον λυπηθείτε κι εσείς αντάμα, γιατί είναι όντως πλέον για λύπηση.

«...(τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι σπέρνεις θερίζεις) που προσπαθούσαν με πάνδινους τρόπους σ’ όλα τα επαγγέλματα να καταστρέψουν καριέρες και έργα συνανθρώπων τους. ΕΥΤΥΧΩΣ δεν