Search This Blog

Thursday, July 1, 2021

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ κύριε…

 Μανίκη ρεζιλεύεσαι με τα απανωτά …σεντόνια, τους χορτοτάπητες και τα μπουρδουκλώματα.! Κοντεύεις να ξεπεράσεις και τον αρχιεπίσκοπο στην ξεδιαντροπιά.!!

Στα …σεντόνια με τους τραχανάδες, πρόσθεσε και τον μακρύ …χορτοτάπητα για να βοσκίσει τις προβατίνες του, οι οποίες συνεχίζουν να …τρέφονται με την ενημέρωση της «αποβλάκωσης» που εξακολουθητικά τις παρέχει, ώστε να παραμένει αρεστός στους …πνευματικούς πατέρες του.…

Διαβάστε, λοιπόν, ή ξαναβοσκήστε – όσοι ΔΕΝ έτυχε να το κάνετε- ένα μικρό κομμάτι του, με λίγο μπαγιάτικο χορταράκι και τα ξαναλέμε.!!!

Γράφει, λοιπόν:


«Περίεργα και διφορούμενα είναι τα όσα κατ’ εξακολούθηση γράφει στην ιστοσελίδα του ο «Αντίποδας από το Τορόντο.» 

Wednesday, June 30, 2021

 Μια απλή και άδολη ερώτηση προς τον …εισαγγελέα – εκδότη του Βήματος, κ. Μανίκη:

 Τι γνωρίζετε για τις 30 χιλιαδες δολάρια, τις οποίες ξάφρισε από την Φιλόπτωχο του Μόντρεαλ, ο νέος επίσκοπος Ζινουπόλεως Ιάκωβος; Κυρία της Φιλοπτώχου μας κατήγγειλε ότι απειλήθηκαν από τον αρχιεπίσκοπο και τον επίσκοπο Ζινουπόλεως. Επίσεις, πόσες ημέρες έμεινα στο Μόντρεαλ ο Σωτήριος, προσπαθώντας να ηρεμήσει,- απειλώντας τες με ακοινωνησία - τις κυρίες της Φφιλοπτώχου; Να περιμένουμε κ. Μανίκη κάποια μακροσκελή, μπουρδουκλωμένη,  απάντησή σας, ή μήπως είστε απασχολημένος με τα …ιστορικά κείμενα του Δαπέρη;

 

Tuesday, June 29, 2021

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

 

Από την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 οι εκκλησίες επιτρέπεται να λειτουργούν με χωρητικότητα 25% για όλες τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Θείων Λειτουργιών, και των μυστηρίων του γάμου και της βάφτισης.

Η χωρητικότητα για κάθε μια από τις 4 Εκκλησίες της Ελληνικής  Κοινότητας, είναι:

• Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου: 𝟐𝟓𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂

• Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη: 𝟏𝟏𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂

• Ι.Ν. της Αγίας Ειρήνης:𝟏𝟐𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂

• Ι.Ν.Παναγίας: 𝟐𝟖𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂

Η είσοδος ενός πιστού, εντός του ναού θα πραγματοποιήται με σειρά προτεραιότητας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι όλες οι οδηγίες ασφαλείας πρέπει να τηρούνται ανά πάσα στιγμή.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε όλους πίσω στις εκκλησιές μας.!

 

Sunday, June 27, 2021

Αγάπη και ...σεβασμός που κυριαρχούν μεταξύ των πνευματικών μας.!!!

 Να το εκλάβουμε ως … λίγο ύποπτο ή απλά ως αδιάφορο και αγενέστατο, εκ μέρους των  «πατέρων» μας;

Ο αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, υπηρέτησε μεταξύ πολλών άλλων Μητροπόλεων ή Επισκοπών και στην «ιερά» (τρομάρα της) Μητρόπολη Καναδά, ως διευθυντής της πατριαρχικής αγελάδας, συγνώμη, …Ακαδημίας, ήθελα να πω, με το πολύ το γάλα, αλλά την αντιστρόφως ανάλογη παραγωγή …ποιμένων.!!!

Χρημάτισε, επίσης, και διευθυντής των Γραφείων της Μητρόπολης και, φυσικά, τέλεσε πλείστες όσες Θ. Λειτουργίες σε διάφορους Ι. Ναούς της Μητρόπολης Τορόντο (Καναδά).