Search This Blog

Friday, March 16, 2012


Εορταστικές Εκδηλώσεις
Της Ελληνικής Κοινότητας

Για την 25η Μαρτίου 1821

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Επίσημος Δείπνος στις 7:00 μ. μ.

(Crystal Fountain Banquet Hall)

Πληροφορίες και εισιτήρια στο 416-425-2485

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Μεγάλη Παρέλαση
επί της Ντάνφορθ
( στις 1:00 μ. μ.)



Παρομοίων ζητημάτων, ανταπάντηση…

ΜΕ τις ευχαριστίες μας στον «Αμαξά» για τον κόπο του να μας απαντήσει, θα θέλαμε να πούμε  ότι, η ξεκάθαρη, πρόθεσή μας ήταν να πληροφορηθούμε τον ή τους …πιεστές, ώστε να τους καταδικάσουμε κι’ εμείς και όχι τον η τους πληροφοριοδότες σας, όπως προφασίζεστε ότι εννοήσατε.!

Δικαίωμά σας, ακόμα, να πιστεύετε ότι ανήκουμε στους …πιεστές αλλά πείτε μας και κάποιον ή κάποιους άλλους της …παρέας μας και μετά το συζητάμε.! Μας είναι αδιανόητο, πάντως, να έχετε διασταυρωμένες πληροφορίες για …πιεστές των φοιτητών και να τους αποκρύβετε, ενώ κατονομάζετε, ουσιαστικά, τους …πιεσμένους.! Μήπως η διασταυρωμένη πληροφορία σας επιβάλει την καταγγελία του θύτη, ενώ μπορείτε άνετα να κρατήσετε το δημοσιογραφικό σας απόρρητο ως προς τον πληροφοριοδότη; Μήπως η απόκρυψή του, ενοχοποιεί κάποιους πραγματικά αθώους; Ή σας αφήνει αδιάφορους κάτι τέτοιο;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, λοιπόν, εδώ και τώρα… Διαφορετικά μας επιτρέπεται να υποθέσουμε πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα ! Αυτά για τώρα και χωρίς ίχνος πικρίας….





Η …μετάφραση του Καταστατικού

ΕΙΧΑΜΕ κάνει μια πλάκα με την δημοσίευση, πριν λίγους μήνες, ενός …σχεδίου Καταστατικού για την Ελληνική Κοινότητα. Το πράμα εκείνο ήταν τόσο ακαταλαβίστικο που γέλασε κάθε πικραμένος….

Σήμερα περνώντας από το «Πολυμενάκειο» πήραμε το …νέο Καταστατικό το οποίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή στα μέλη της Κοινότητας. Ε, αυτό κι’ αν είναι για …κλάματα πλέον, καθ’ ότι η Κοινότητα δεν ενδείκνυται για γέλια την στιγμή αυτή…. Απορούμε, πώς είναι δυνατόν να κυκλοφορούν  δημόσια τέτοια κείμενα για λογαριασμό της; Εντάξει, η παιδική χαρά δεν γνωρίζει, αλλά ο Προεδρεύων του συμβουλίου τι κάνει; Ακόμα ο ίδιος ο μεταφραστής, πώς τολμάει και υπογράφει μια τέτοια μετάφραση; ΕΛΕΟΣ βρε λεβέντες.! Τα ισοπεδώσατε όλα πριν την ώρα τους..!!

Thursday, March 15, 2012


Παραπληροφόρηση η Πώληση;

Κρατήστε μια μικρή ή και μεγάλη επιφύλαξη όσον αφορά την πώληση του «Πολιτιστικού Κέντρου» του Σκάρμπορω….

Κάποιες φήμες (μας) λένε ότι η πληροφορία μας ήταν ένα πρόωρο πρωταπριλιάτικο ψεματάκι… Εμείς δεν πιστεύουμε ότι ήταν τέτοιο, καθ’ ότι οι επιστήμονες  δεν (πρέπει να) λένε ψέματα, αλλά εσείς – για καλό και για κακό – κρατήστε μια επιφυλαξούλα…  

Κυριακή κοντή γιορτή….

Επιτέλους και κάτι καλό…

Πωλήθηκε το «Πολιτιστικό»
του Σκάρμπορω

ΟΠΩΣ είχαμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό, σήμερα 15 Μαρτίου, δυο μόλις ώρες πριν την εκπνοή της συμφωνίας με τους υποψήφιους αγοραστές, …έπεσαν οι υπογραφές των ενδιαφερομένων και η πώληση του «Πολιτιστικού» είναι γεγονός.!!

Οι λεπτομέρειες της συναλλαγής αυτής θα ανακοινωθούν επίσημα κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει την προσαχή Κυριακή, 18 Μαρτίου στις 3:00 το απόγευμα στο «Πολυμενάκειο»….


Ο ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ !...


΄Εχοντας δημιουργήσει και προσφέρει στη μουσική και το τραγούδι, μνημειώδη έργα και ανεπανάληπτες ερμηνείες, για πολλές δεκαετίες, ο Γιώργος Νταλάρας, ο μεγαλύτερος, εν ζωή, έλληνας τραγουδιστής, κάνει συναυλίες αλληλεγγύης, στις συνοικίες της Αθήνας, δωρεάν.

Εγκλωβισμένος στη ντούχνα του, τη μιζέρια του, τη μνησικακία του και το λαϊκισμό του, ο Λάκης Λαζόπουλος, κάνει τσιρκοειδείς εκπομπές εκατομμυρίων, έχοντας το θράσος να το παίξει και κριτής !

Ο ασήμαντος, περιθωριακός παλιάτσος των βρωμοκαναλιών, κριτής του διαχρονικού πρωταγωνιστή της Μουσικής σκηνής !...
Κατάντια ....

Γιορτάστηκε χθες…

Η Ζωή του Larry Zolf
Ένα χρόνο από το θάνατό του

Πάνω από διακόσιοι συμπολίτες μας, συγγενείς και φίλοι, πέρασαν χθες από το Court Jester, για να τιμήσουν την μνήμη του Larry Zolf, ο οποίος έφυγε πριν έναν, ακριβώς, χρόνο από κοντά μας. Στην εκδήλωση μίλησαν φίλοι του από τα παλιά, ενώ παρουσιάστηκαν σκηνές από το έργο του στο CBC, όπου εργάζονταν ως παρουσιαστής. Ήταν μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από την σύζυγό του, ομογενή μας, Βαρβάρα Διακοπούλου και φίλους του. Κατά διάρκεια της εκδήλωσης πουλήθηκαν αντίτυπα του τελευταίου βιβλίου του, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο “Kidney Foundation of Canada”.

Παρουσιάζουμε λίγα στιγμιότυπα από την εκδήλωση: 
Η σύζυγος του Larry,  Βαρβάρα Διακόπουλος με τα δυο ανήψια του, τον Stephen Zolf  και την Janice Zolfe
Παρούσα η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Φραγκεδάκη με την Βαρβάρα και τον Κυριάκο Καράτση
   
Κύριος ομιλητής ένας καλός φίλος του Larry Zolf
Η Colleen Elizabeth στο πόστο των βιβλίων με τους αγοραστές Carol Philp και Κυριάκο Καράτση
Η Carol Philp με την Janice Zolf και την Βαρβάρα Διακοπούλου
Ο Πήτερ Ζατζής με την Βαρβάρα Διακοπούλου και τον Κυριάκο Καράτση
Τα δυο ανήψια του Larry Zolf, Stephen and Janice Zolf με την  Carol Philp

Tuesday, March 13, 2012

Περί φοιτητών…

…πιέσεων και μετρίων προγραμμάτων .!

«Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των εκπροσώπων των Ελλήνων φοιτητών του Τορόντο η οποία και σχολιάστηκε δυσμενώς. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, υποκύπτοντας σε πιέσεις, προτίμησαν να συμμετάσχουν σε ένα συνηθισμένο μέτριο λαϊκό πρόγραμμα, από το παραβρεθούν σε μια ιστορική ποιοτική ροκ συναυλία που δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία στο υπόλοιπο της ζωής τους να απολαύσουν. Δυστυχώς γι αυτούς έχασαν μια μοναδική ευκαιρία.»
Στέλιος Αραμπατζής

Κύριε Αραμπατζή, απ’ ότι γνωρίζουμε οι  Έλληνες φοιτητές ΔΕΝ φορούν περικεφαλαία ώστε να γίνονται εύκολα αντιληπτοί ανάμεσα σε ένα πλήθος υπερεξακοσίων ανθρώπων. Υπήρξαν σίγουρα κάποιοι φοιτητές με τους οποίους συνομιλήσαμε. Αν εννοείτε την …ηγεσία τους, ε μπορεί και να μην τους αρέσει η ροκ… Δεν είναι, εξ’ άλλου, δυνατόν να είναι …ροκάδες όλοι οι αυριανοί επιστήμονες….

Εφ’ όσον οι πληροφορίες σας είναι επιβεβαιωμένες, πείτε και σε μας τους …πιεστές τους μήπως και βοηθήσουμε στην αποδυνάμωσή τους προς αποφυγήν μελλοντικών πιέσεων.!!

Υ. Γ. Επειδή είστε νέος στο επάγγελμα και στο χώρο θα σας συμβούλευα να αποφεύγετε την όποια εισαγγελικού τύπου παρέμβαση σε παρόμοια ζητήματα. Ο πάσα ένας (θα πρέπει να) έχει το δικαίωμα να αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του όπου …γουστάρει κι’ αγαπά, ακόμα και σε «μέτριο λαϊκό πρόγραμμα» όπως πολύ σωστά αναφέρετε… Σύμφωνοι;


Αποκλειστική ενημέρωση από το (και για το) Κογκρέσο…

ΠΟΛΥ ενημερωμένη παρουσιάζετε η Hellas News, όσον αφορά το Εθνικό μας Κογκρέσο στον Καναδά..!! Τόσο πολύ που φαίνεται ότι έχει μόνιμο …απεσταλμένο (τον οποίο δεν κατονομάζει) για να παρακολουθεί βήμα προς βήμα τις εξελίξεις στον μεγάλο αυτό ομογενειακό οργανισμό….
Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται προσωπική επαφή με στελέχη  του Εθνικού Συμβουλίου του Οντάριο τα οποία τον ενημέρωσαν για τις αλλαγές αυτές.
Το γεγονός ότι τα «στελέχη» αυτά ενημέρωσαν επιλεκτικά τον συντάκτη της Hellas News και ΚΑΝΕΝΑ άλλο ΜΜΕ, είναι τυχαίο; ΔΕΝ νομίζω….
Ελπίζουμε ότι ο νέος πρόεδρος κ. Πάππας να βάλει κάποια τάξη σε τέτοιου είδους …παρασπονδίες των μελών του συμβουλίου του και να ανακοινώνει σε όλα τα παροικιακά ΜΜΕ, τις ό,ποιες εξελίξεις  στον οργανισμό..!!

Υ. Γ. σύντομα θα γνωρίζουμε τον συντάκτη του άρθρου αυτού, μέσω της συνηθισμένης ….ρουφιανο-διαρροής ! Κάπως έτσι έγινε και με ένα άλλο άρθρο τους…
"Ουδέν κρυφό …ΑΠΟ τον Ήλιο!!.." που λέει κάποιος....  

Monday, March 12, 2012

Σήμερα το απόγευμα…

Γενική Συνέλευση
του Συλλόγου Ηλείων…
και συνεστίαση των μελλών…
Αναμνηστική φωτογραφεία του νέου Δ. Συμβουλίου.
( η μικρή Ιωάννα Πάλος δεν συμμετέχει -ακόμα- σ' αυτό...)

ΤΗΝ ετήσια Γενική Συνέλευση των μελλών του πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Ηλείων Τορόντο «Ο ΕΡΜΗΣ».
Μετά την παρουσίαση και έγκριση του απολογισμού των πεπραγμένων του απερχόμενου Δ. Συμβουλίου, τα παρόντα μέλη εξέλεξαν τα μέλη του νέου συμβουλίου το οποίο αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Παπαμανωλόπουλος Κώστας, από τον Αμπελόκαμπο,
Αν/δρος: Σκούρα Δέσποινα, από το Σκουροχώρι,
Γραμματέας: Θεοδωρακόπουλος Άγγελος, από το Πράσινο,
Ταμίας: Βασιλόπουλος Αργύρης, από το Κακοτάρι,
Σύμβουλοι είναι οι: Τζεβελέκου Αθανασία, Μηλέα Ζαχάρως, Ιωάννα Πάλος, Τορόντο, Δημόπουλος Γιώργος, Μηλέα Ζαχάρως, Φουντής Παναγιώτης, Σχινί Ζαχάρως, Δημοπούλου Δήμητρα, Μάκιστο Ζαχάρως, Δρακοπούλου Ελένη, Ολυμπία, Κηπουρού Ελένη, Μυρσίνη Ηλείας και Θεοδωρακοπούλου Άννα, Αλφειoύσα Ηλείας.

Με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, ο Σύλλογος Ηλείων παρέθεσε, προς τιμή των μελών του, πλούσιο γεύμα με σπέσιαλ κύριο πιάτο το γουρουνόπουλο σούβλας…

Παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από την δεξίωση.

Μια παρέα Ηλείων παρακολουθεί τα αποτελέσματα

Η παρέα του Γιώργου Δημόπουλου έτοιμη για το φαγητό
Η παρέα των κ. κ.  Λουκά Κατσιλίρα  ....
και Βασίλη Κηπουρού επί το ...έργον.!
Ανθή Μαγκαφά, Γιαννούλα και Σωτήρης Σκουμπούρης
Ο Κώστας Κουτρουμπής με τις κυρίες Όλγα Καλύβα, Ντίνα Κουτσουβέλη
και Φρίντα Κότσιφα
Ο Χαράλαμπος και η Πέλη Μητροπούλου με την Νίτσα Αϊδώνη
και μια φίλη τους
Δυο νεοεκλεγέντες σύμβουλοι: Ελένη Δρακοπούλου και Παν. Φουντής
Χαμόγελα από δυο πρώην προέδρους, Τον Γιώργο Δημόπουλο
και Κώστα Κουτρουμπή
Ο γεροντότερος της συνέλευσης Θεόδωρος Τουτούνης...
...και η νεότερη, Ιωάννα Πάλος στην αγκαλιά της γιαγιάς Ιωάννας...
Στη σειρά για το φαΐ...
Αφήσαμε την ...καλύτερη για το τέλος. Είναι το πρώτο Δ. Συμβούλιο των Ηλείων
με πρόεδρο τον, -ποιον άλλον;- Κώστα Κουτρουμπή.!

Sunday, March 11, 2012

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΈΝΟΣ ΤΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ...

...στο Τορόντο ο Πάνος Μπούσαλης
Ο Πάνος Μπούσαλης τραγουδάει για τους θαμώνες της Χριστίνας.
Δίπλα του ο Χρήστος Μπούτσαλης και αριστερά ο Στέφανος Χατζηστεφάνου στο μπουζούκι

Βρέθηκε στην πόλη μας για λίγες ημέρες, προσκεκλημένος του συλλόγου Σπαρτιατών Τορόντο, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του ετήσιου χορού, το περασμένο Σάββατο, ένας νέος, ταλαντούχος Λάκωνας καλλιτέχνης, ο Πάνος Μπούσαλης.

ΤΟΝ Πάνο Μπούσαλη, δεξιώθηκε, χθες βράδυ στο εστιατόριο Christinas,  μια όμορφη μεγάλη παρέα από ομογενείς συγγενείς και φίλους του, με ποτό, φαγητό, χορό και τραγούδι, μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Στην μεγάλη παρέα, εκτός από τον επισκέπτη  καλλιτέχνη, συμμετείχαν και οι : Χρήστος Μπούτσαλης με την γυναίκα του Αναστασία, Κατερίνα Χριστάκη, Δώρα Αγιότη, Τ. Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Κυριακού, Λούϊ Γεωργάκης Τ. Χριστάκης Γιάννης Σωτηρόπουλος, Άννα Κανέλλος και άλλοι.

Παραθέτουμε λίγα φωτογραφικά στγμιότυπα, όπως τα …συνέλαβε ο φακός μας που έτυχε να βρεθεί εκεί….  

Μεταξύ των άλλων θαμώνων της Χριστίνας ήταν η Κάθυ
και ο Βασίλης Μόσιος
Μια ακόμα φωτογραφία του Πάνου με την πατριώτησσά του Κατερίνα
Τελευταία και καλύτερη.....