Search This Blog

Saturday, June 20, 2020

Ξενη Δημοσίευση: Άρθρο του εκδότη Χρήστου Μανίκη, στο Ελ. Βήμα…


Για το Κογκρέσο και το δίδυμο Πάππα – Μάνιου.!!!


Αποδείξτε μου επί τέλους, ότι κακώς σας κατηγορώ ως «δίδυμο, που αποβλέπει σε καρέκλες εξουσίας!!»

Δεν προλάβαμε να πούμε πέντε λόγια για τα αλητήρια ελληνόφωνα γαϊδούρια και έφτασε στα χέρια μας - ΄λίγο καθυστεριμένα, βέβαια – άρθρο του κ. Χρ. Μανίκη, εκδότη του Ελληνοκαναδικού Βήματος του Μόντρεαλ, με όλες τις λεπτομέριες γα τα έργα και τις ημέρες των ..ανθρώπων του «Εθνικού» υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του αδίστακτου δίδυμου Πάππα – Μάνιου.!

Friday, June 19, 2020

Εξακολουθούν να εξευτελίζουν τον Ελληνισμό μια χούφτα ελληνόφωνα γαϊδούρια…



Με αφορμή σχόλιου  ανώνυμου αναγνώστη μας από το Μόντρεαλ (φιλάει τα …ρούχα του ο άνθρωπος από το μένος των «ηΓΕΤΩΝ») θα πούμε σήμερα μερικά πράματα για το ποιόν (ή μήπως το πύον;) των ηγετίσκων της πλάκας, όπως αυτοαποκαλούνται στις μεταξύ τους κουβέντες…

Wednesday, June 17, 2020

Επιστολή Σωτηρίου προς τους ιερείς του Καναδά…



Έπεσε στα χέρια μας επιστολή του αρχιεπισκόπου Σωτηρίου προς όλους τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής Καναδά και – έστω με λίγη καθυστέρηση – σας την μεταφέρουμε, ώστε να συνεχίσετε να είστε,  κατά το δυνατόν,  ενημερωμένοι και να αντιλαμβάνεσθε ευκολότερα και πληρέστερα τα συμβαίνοντα γύρω μας… 

Ανοιχτή Επιστολή Ελληνοκαναδικών Οργανισμών προς Ελλάδα και Κύπρο


Απάντηση του προέδρου του Ελληνικού Σπιτιού κ. Γιάννη Φαναρά, για το σχόλιο της Εβδομάδας…

Από τον πρόεδρο του Ελληνικού Σπιτιού κ. Γιάννη Φαναρά, λάβαμε μια απάντηση στο δημοσίευμά μας, με αφορμή σχολίου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Εβδομάδα». Γράφει, λοιπόν, ο κ. Φαναράς:

Αγαπητέ Αντίποδα,
Θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα, για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος το οποίο παρουσιάστηκε στην τελευταία έκδοση της εφημερίδος «Εβδομάδα», σχετικά με τους ιερείς των δύο παρεκκλησίων των Ελληνικών Γηροκομείων μας.

Monday, June 15, 2020

Μέγας …σκοτωμός για το γλείψιμο του κουταλιού.!!! Ή «Τι το θες το κουταλάκι»…


«Σκοτωμός» έγινε χθες σε εκκλησία του Τορόντο για το …γλείψιμο της λαβίδας της Θείας Κοινωνίας.!
Όταν πλησίασαν οι …πιστοί για να μεταλάβουν, ο ιερέας τους συμβούλεψε να ανοίγουν λίγο παραπάνω το στόμα τους - κατά την στιγμή του μυστήριου,- ώστε να μην ακουμπήσει η λαβίδα στα χείλη και τη γλώσσα τους…

Επιτέλους και μια …καλή κουβέντα για τον Σωτήριο.!!!



Διαβάζω σε τοπική …εβδομαδιαία εφημερίδα ότι, κάποιοι συγγενείς κάποιων ενοίκων των ελληνικών γηροκομείων παραπονούνται, λέει, επειδή οι ιερείς των ιδρυμάτων αυτών ΔΕΝ ανεβαίνουν στα δωμάτια των γερόντων για να τους συμπαρασταθούν πνευματικά τούτες τις δύσκολες μέρες της πανδημίας η οποία τους υποχρεώνει να βρίσκονται κλεισμένοι στα δωμάτιά τους… Αντί αυτού, λέει ο συντάκτης, κάθονται και πληρώνονται, ενώ με μια καλή προφύλαξη, θα μπορούσαν άνετα οι ιερείς να προσφέρουν πνευματικό έργο στους γέρους – ενοίκους.

Sunday, June 14, 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Τάκας


Πατέρας των ιδιοκτητών του Serano Bakery…

Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών  ο γνωστός ομογενής Νικόλαος Τάκας , πατέρας των ιδιοκτητών του ζαχαροπλαστείου Σεράνο, Χρήστου και Κώστα Τάκα. Η σορός του θα τεθεί σε προσκύνημα την Τρίτη 10 – 11 π.μ. στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, και στη συνέχεια  θα ψαλεί  η εξόδιος ακολουθία.
Ο αείμνηστος Νικόλας αφήνει πίσω τη σύζυγό του Ευτυχία τα τέσσερα παιδιά τους, Ηλεία, Δήμητρα, Χρήστο και Κώστα, καθώς και τα 7 εγγόνια του.
Στην αγαπημένη του οικογένεια ευχόμαστε την εξ’ ύψους παρηγοριά και στον ίδιο να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Αιωνία η μνήμη σου αγαπητέ και αείμνηστε Νικόλα…