Search This Blog

Saturday, November 21, 2015

Ο Σύλλογος Αθηναίων στο "Ελληνικό Σπίτι"




ΣΤΟ "Ελληνικό Σπίτι" βρέθηκαν για μια ακόμα φορά τα μέλη του συλλόγου  Αθηναίων για να διασκεδάσουν και να προσφέρουν διασκέδαση στους  ένοικους του Ελληνικού Γηροκομείου. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται κάθε χρόνο, σχεδόν, με σκοπό να προσφέρουν ένα ευχάριστο διασκεδαστικό απόγευμα στους γέροντες, απόμαχους της ζωής, ομογενείς. Παρόντες στην

Thursday, November 19, 2015

Dr. Δανιήλ Σαχάς - ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ «ΑΝΤΙΠΟΔΑ»

Από τον καθηγητή κ. Δανιήλ Σαχά, λάβαμε κάποια σχόλια τα οποία αναφέρονται στις τελευταίες δημοσιεύσεις μας και με χαρά μας τα παραδίδουμε στους αναγνώστες μας για τα όποια συμπεράσματα τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΝ «ΑΝΤΙΠΟΔΑ»

18 Νοεμβρίου 2015

Αγαπητέ «ΑΝΤΙΠΟΔΑ»,

Διαβάζοντας μερικά από τα σχόλια σας, παίρνω το θάρρος να εκφράσω, λιτά και τηλεγραφικά, τις αντιδράσεις μου στα περισσότερα θέματα, και στην ίδια σειρά, από αυτά που θίγετε:
*Το blog ΜΑΚΕΔΝΟΣ πρέπει  να βελτιώσει κάπως το λεξιλόγιο

Γιώργος Παπαχρήστος: Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ

Αγωγές ετοιμάζουν Σπίρτζης και Παππάς
Τι απαντάει ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ




Aγωγές για «συκοφαντικό δημοσίευμα» προτίθενται να καταθέσουν κατά της εφημερίδας Τα Νέα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Αιτία τα όσα έγραψε στη στήλη του ο Γιώργος  Παπαχρήστος με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Αυγενάκη, σχετικά με «μηχανισμό εξυπηρέτησης πάσης φύσεως

Monday, November 16, 2015

Αναδημοσίευση από το blog "ΜΑΚΕΔΝΟΣ"

Δεν έγιναν μόνο στον Αϊγιάννη τα έκτροπα της ΝΤΡΟΠΗΣ και του ΑΙΣΧΟΥΣ, με την ανάγνωση της επιστολής Σωτηρίου για την ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ των εισπράξεων των ...Κηδειών, αλλά και στην Αγία Ειρήνη.! Μάλιστα, ο παπασπάϊρος ο οποίος αποφάσισε να "υπηρετήσει"-με το αζημίωτο- την Εκκλησία του Χριστού σε προχωρημένη ηλικία και αφού ξέμπλεξε με τις όποιες άλλες ασχολίες είχε στη ζωή του, ανακοίνωσε όπως και ο παπαρουφιάνος , ότι ο μητροπαλήτης κατάσχει τις κηδείες και από τον ...δικό του ναό.! Τις λεπτομέρειες του θε(α)ματος αυτού παρακολουθήστε τις μέσα από το παρακάτω κείμενο το οποίο δημοσίευσε ο "Μακεδνός" ο οποίος, όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, έχει καλή ενημέρωση.: 

Το...."κατά Σωτήριον Ευαγγέλιον.."


Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ο Ιερατικώς Προΐστάμενος της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου π. Σπύρος Βιτουλαδίτης απέδειξε πως είναι ΑΝΑΞΙΟΣ να λέγεται και να λειτουργεί ως ιερέας.
Από τον άμβωνα της Ωραίας Πύλης αντί να αναγνώσει το Ευαγγέλιο, ανάγνωσε τις επιστολές του Μητροπολίτη προς τη Κοινότητα ως "κατά Σωτήριον ευαγγέλιον"

Η απάντηση από το εκκλησίασμα ήταν άμεση και βροντερή. "ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ!". Δεκάδες εκκλησιαζόμενοι συνέχισαν να φωνάζουν στον "παπά"... πως "αυτά είναι γιά τις εφημερίδες και όχι γιά την εκκλησία!".
Μάταια ο συμπέθερος του "παπά" προσπαθούσε να δικαιολογήσει τη στάση του "μα έχουν να πληρωθούν 11(!) μήνες!.." . Πάντα αυτός ο συμπέθερος του "παπά" της υπερβολής! Παρά τα χρόνια του παραμένει ακόμη "Γιωργάκης"!

Περιττό να πούμε πως εφαρμόζοντας το δίκαιο στο βωμό της "διαφάνειας", ο "παπάς" δίαβασεμόνο τις επιστολές του Μητροπολίτη και φυσικά καθόλου τις επιστολες του προέδρου της ΕΚΤ κ. Αντώνη Αρτεμάκη.
Με λίγα λόγια, εκκλησιάζεσαι για να προσευχηθείς και καταλήγεις να δαιμονίζεσαι!
Συγχαρητήρια για το πνευματικό σας έργο Σεβασμιώτατε!
Να χαίρεστε τους υπερήλικους και συνταξιούχους ιερείς σας!

Posted by Idas Makednos

"Κωνσταντινούπολη" ένα έργο του ομογενή μας Χρήστου Χατζή

Τρεις Συναυλίες στο "Ismaili" Center



 Είναι ένα διεπιστημονικό έργο με φόντο του ζωηρές εικόνες και στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Juno 2008 ενώ χαρακτηρίστηκε από την Globe and Mail ως «μια, από τις πιο πολυσυζητημένες σύγχρονες κλασικές συνθέσεις της δεκαετίας».
Το Κέντρο "Ismaili" στο East York, θα φιλοξενήσει τρεις ειδικές, site-specific παραστάσεις της "Κωνσταντινούπολης" στις 26, 27 & 28 Νοεμβρίου 2015. 



Sunday, November 15, 2015

..."πατρικές νουθεσίες" Μαρκαντωνάτου περί "Ακαδημίας"...

Προσοχή υπουργός Εξωτερικών και πρέσβης, τι δεν καταλάβατε;

Συνεχίζοντας τις ..."πατρικές νουθεσίες" του για την Ιερατική Σχολή ή και "Θεολογική Ακαδημία" αποκαλούμενη, ο πρέσβης κ. Μαρκαντωνάτος είπε και τα ακόλουθα: 
 "Μια γενεά που της δίδεται η δυνατότητα να καλλιεργηθεί και να μορφωθεί πνευματικά στο ωραίο περιβάλλον της Σχολής, ενώ παράλληλα της παρέχονται τα απαραίτητα εφόδια για την

Μυστήριο πράμα τελικά η κατάσχεση των μυστηρίων της Ελληνικής Κοινότητας...

Ψεύτης ο Σωτήριος, ψεύτες κι' εμείς... 

Μας παρέσυρε στις ψευτιές του κι' άντε να ξεμπλέξουμε.!

Γράφαμε προχτές για τον μητροπολίτη, πατέρα μας και ...άγιο Τορόντο κ. κ. Σωτήριο, ότι ανέβαλε την κατάσχεση των μυστηρίων των εκκλησιών της Κοινότητας, για τις 15 Ιανουαρίου, 2016.! Ε, γράφαμε ΨΕΜΑΤΑ ώστε να αρχίσουν τις διαμαρτυρίες τους πρωΐ-πρωΐ κάποιοι παπάδες μέσα στις εκκλησιές "τους".! Σας ζητούμε, λοιπόν, συγνώμη γι' αυτό και διορθώνουμε...
Μόνον την εφαρμογή κατάσχεσης των μυστηρίων του γάμου και