Search This Blog

Saturday, August 11, 2012

ΞΕΝΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ;) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


(ΑΦΟΥ το ..κακό έγινε, ας …κλέψουμε και μια ακόμα κουκουναριά 
του «Αμαξά» και μετά βλέπουμε…)

5η Κουκουνάρα (η τελευταία και τυχερή)

o    Ας σταματήσουν  οι οποιοιδήποτε να γράφουν ανώνυμα για να λασπολογούν.
Η σπίλωση προσώπων και προσπαθειών, μέσα από απρόσωπα blogs δεν βοηθάει κανένα και είναι επικίνδυνη και άνανδρη.
Είχα την εντύπωση πως αυτό το παιδί διέθετε 5 δράμια (16.015 γραμμάρια) μυαλό, αλλά από ότι φαίνεται δίπλα στον Πάπα το έχασε και αυτό.
Ζητάει να  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ …ΣΤΑ ΑΠΡΟΣΩΠΑ BLOGS, οταν σε όλο τον κόσμο στο 99,99 % των εκατομμυρίων blogs που υπάρχουν, νομίμως δεν είναι γνωστή η ταυτότητα του υπεύθυνου στο ευρύ αναγνωστικό κοινό. Για να δείτε όμως πόσο «ανόητος» το παίζει, αποκαλεί απρόσωπα blogs τον ΑΝΤΙΠΟΔΑ και το EMPHASIS WORLD (είναι portal) όταν ο ίδιος όπως και όλη η παροικία γνωρίζουν επίσημα τα ονόματα των υπεύθυνων οι οποίοι φυσικά παλικαρίσια αναλαμβάνουν και την ευθύνη των όσων γράφονται σε αυτά.
Η απαίτηση του αυτή θυμίζει πολύ Μενεγάκη και Γερονικολό. Το ίδιο ζητούσαν και αυτοί όταν κάθονταν σε καρέκλες παρόμοιες με αυτή του κ. Δαλακούρα.
Τότε ο πρώην σύμβουλος της κοινότητας και σημερινός πρόεδρος της ελληνοκαναδικής ομοσπονδίας Οντάριο καθώς και ο μέντορας του Παπας, όχι μόνο διαφωνούσαν με την απαίτηση τους  αυτή αλλά έλεγαν, «καλά που υπάρχουν και τα blogs για να βγει καμιά αλήθεια προς τα έξω», μια και ο έντυπος ΤΥΠΟΣ δεν τους έπαιρνε στα σοβαρά. Συγγνώμη κ. Κρανιά.  Το παραδέχομαι, δεν είμαστε και αλάνθαστοι.
Τώρα άλλαξε τα πιστεύω του. Δεν τον ενοχλεί η ΕΠΩΝΥΜΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ και τα κουτσομπολίστικα σχόλια που γίνονται σε προσωπική βάση, όπως για παράδειγμα η τελευταία αναφορά στον Νίκο και την Ειρήνη μελών του ΠΑΣΟΚ Τορόντο και τόσων άλλων, μέσα από τις σελίδες της «έγκριτης» εφημερίδας που «συνεργάζεται» ο ίδιος και ο Πάπας του.
Το αντίθετο τον ενοχλούν τα σχόλια και η σάτιρα (αυτή θεωρεί λασπολογία το τζίνι) των blogs για τα «συνεταιράκια» Κουρτέση - Πάπα, οι οποίοι τον κρατούν στην επιφάνεια, καθώς και ο σατιρικός σχολιασμός των δικών του ανοησιών γύρω από τα κοινά και παροικιακά οι οποίες με δική του πρωτοβουλία δημοσιοποιούνται.
Τελειώνοντας με τις «κουκουνάρες» του προέδρου της ελληνοκαναδικής ομοσπονδίας θα ήθελα να του ψιθυρίσω κάτι ιδιαιτέρως. 
Αγαπητέ κ. Δαλακούρα. Δεν ξέρω πως θα σε αντιμετωπίσει από εδώ και μπρος ο ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ αλλά αν συνεχίσεις αυτή την παπατζίδικη τακτική του μέντορα σου και των άλλων που κρύβονται πίσω σου, θα βλέπεις τα βράδια στον ύπνο τις άμαξες την μια μετά την άλλη να έρχονται προς τα επάνω σου και θα σε πιάνει κρύος ιδρώτας.
Κάντε τη δουλειά σας σοβαρά χωρίς τσαμπουκάδες, προκλήσεις και λαδιές και δεν θα ασχολείται κανείς μαζί σας. Αλλιώς θα ακούτε … «τα εξ αμάξης» πρωί, μεσημέρι, βράδυ, πριν ή μετά το φαγητό. Όπως προτιμάτε.


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:



Πρωτοβουλία στήριξης αδύναμων, από 
τους «Πρεσβευτές της Ελλάδας»

Μια σημαντική πρωτοβουλία, που έχει αγγίξει τις καρδιές πολλών Ελληνοαυστραλών, εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στην ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας.

Ως επείγουσα και άμεση απάντηση στους Έλληνες στην πατρίδα που υποφέρουν, η νεοϊδρυθείσα και μη κερδοσκοπική οργάνωση «Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας», θα βοηθήσει άτομα και οικογένειες που χρειάζονται άμεση βοήθεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Νέου Κόσμου" σε συνεργασία με τη μεγάλη διεθνή ταχυμεταφορική εταιρεία
DHL και τον πολιτειακό διαχειριστή της στην Κουϊνσλάνδη και τη Βόρεια Περιοχή (Northern Territory), κ. Ronnie El Cheikh, θα παραδοθούν δέματα βοήθειας, αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων. Τα δέματα αυτά αποτελούνται από δωρηθέντα αντικείμενα -τρόφιμα, ρούχα και παιδικά παιχνίδια- που μεταφέρθηκαν δωρεάν στις 23 Ιουλίου και εντός τριών ημερών παραδόθηκαν σε ελληνικές οικογένειες.

Όπως δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» η ιδρύτρια της οργάνωσης «Οι Πρεσβευτές της Ελλάδας», Εύη Γιαννά, η οργάνωση αποτελείται από Έλληνες και φιλέλληνες απ' όλο τον κόσμο.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να ενδυναμώσουμε την υποστήριξη των Ελλήνων σε παγκόσμιο επίπεδο και να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες πρεσβευτές σε όλο τον κόσμο. Η πλειοψηφία των μελών μας προέρχεται από την Ελλάδα και την Αυστραλία, αλλά έχουμε επίσης μέλη και από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, και χώρες της Ευρώπης, της Νότιας Αμερικής και αλλού» είπε η Έφη Γιαννά.

Ενώ η οργάνωση εδρεύει στη Μελβούρνη, όπου και γεννήθηκε η ιδέα αυτή, μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας επεκτάθηκε, έχοντας περίπου 2000 μέλη στη σελίδα της στο
Facebook. Το όραμά της, ότι «ο κάθε Έλληνας είναι πρεσβευτής της Ελλάδας», όπως λέει η Εύη Γιαννά, σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες οφείλουν να παίξουν κάποιο ρόλο, βοηθώντας έτσι την πατρίδα.

«Ο καθένας καλείται να συμμετάσχει σε όλες τις φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες μας, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Μέσω των συνδυασμένων προσπαθειών όλων μας, μπορούμε να βοηθήσουμε όσους δεν είναι και τόσο τυχεροί» λέει η Εύη Γιαννά.


Η ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία και παγκοσμίως, δέχτηκε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία. Αυτό που τώρα χρειάζεται η οργάνωση, όπως μας είπε η Εύη Γιαννά, είναι οργανισμοί και επιχειρήσεις να σταθούν στο πλάι της, έτσι ώστε οι πρωτοβουλίες να γίνουν μεγαλύτερες και πιο εύστοχες».

Description: https://mail.google.com/mail/ca/images/cleardot.gif


Καλό - δροσερό -

Σαββατοκύριακο, σε όλους σας…
(Κι’ αφήστε τον 40χρονο δημοσιογράφο και τον κολαούζο του
 να ανεβοκατεβαίνουν την Danforth, πιστεύοντας πως 
προσφέρουν  ...έργο.!!!)

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΜΑΞΑ…



(Μια ανάλυση της «Ανοικτής Επιστολής» του κ. Δαλακούρα (;) από άλλη οπτική γωνία…)
Μιλάει χωρίς να καταλαβαίνει
4η Κουκουνάρα (προτελευταία)
o    Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει μείωση του Δ.Σ με πρόσχημα την ευέλικτη 
λειτουργία. Άλλωστε και τώρα με τους 36, μόνο 3-4 παίρνουν τις αποφάσεις, οι υπόλοιποι έχουν διακοσμητικό ρόλο.
Ο σημερινός πρόεδρος της ελληνοκαναδικής ομοσπονδίας Οντάριο αφού πριν ένα χρόνο πέταξε την "ασπίδα" και το έβαλε στα πόδια μαζί με τους άλλους της "ομάδας", όταν πίστεψαν ότι η δραματική οικονομική κατάσταση της ελληνικής κοινότητας δεν θα ήταν ανατρέψιμη, έρχεται τώρα να μας πει πως δεν καταλαβαίνει - λες και έχει καταλάβει όλα τα άλλα - σε τι θα εξυπηρετήσει την ελληνική κοινότητα Τορόντο ένα πιο ευέλικτο ΔΣ, δηλαδή με αρκετά μικρότερο αριθμό συμβούλων.
Θα προσπαθήσω λοιπόν να του θυμίσω πράγματα που γνωρίζει αλλά που κάνει πως δεν τα καταλαβαίνει.
Αν το συμβούλιο της ΕΚΤ θέλουμε να απαρτίζεται από 36 μέλη και οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι (παλιά οι υποψήφιοι ξεπερνούσαν τους 70 – 80), όπως είναι ευκολονόητο δεν θα γίνονται εκλογές, ενώ 5-6 σύμβουλοι θα μπαίνουν από το παράθυρο ως διορισμένοι για να συμπληρωθεί ο αριθμός 36 (θυμήσου δεκαετία Μενεγάκη).
Αν ο αριθμός των υποψήφιων είναι 1-4 περισσότεροι (όπως στις τελευταίες εκλογές) τότε θα γίνονται εκλογές μόνο και μόνο για να αποκλεισθούν οι «περισσευούμενοι 1-4» και οι οποίοι θα έχουν πάρει 1-10 ψήφους λιγότερες από τον 36ο εκλεγμένο ή θα πείθονται να παραιτηθούν πριν τις εκλογές για να γλυτώσουμε το κόστος των εκλογών (θυμήσου δεκαετία Μεναγάκη).
Από ότι φαίνεται οι περασμένες εκλογές, στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος, δεν τον έκαναν πιο σοφό. Δεν πείρε χαμπάρι πως μαζί με τους εργατικούς και ικανούς μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 36 συμβούλων, στους υποψήφιους προσχώρησαν και υπερήλικες, ανισόρροπες, γλάστρες και υπερφίαλοι, οι οποίοι δεν πρόσφεραν το παραμικρό στον οργανισμό, τουναντίον δημιούργησαν καθυστερήσεις, εντάσεις και ένα σωρό καταστάσεις.
Με ένα πιο ευέλικτο ΔΣ. για παράδειγμα 21 συμβούλων και εκλογές με ενδιαφέρον θα γίνονται γιατί οι υποψήφιοι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άλλοι τόσοι από αυτούς που θα χρειάζονται για να απαρτίσουν το ΔΣ και αυτοί που θα εκλέγονται θα είναι οι περισσότερο ικανοί, δραστήριοι και κυρίως νέοι. Οι υπόλοιποι και όσοι θέλουν, θα μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις εκκλησιές και στα πανηγύρια, όπως τόσες δεκάδες άλλοι αγνοί και εργατικοί εθελοντές, που δεν έχουν πρεμούρα να κάτσουν σε «υπουργικές» ή «βουλευτικές» καρέκλες μέσα στην αίθουσα που παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις.
Αν ούτε αυτό το απλό δεν μπορεί να καταλάβει ο πρόεδρος ενός αστικού φορέα, το καλυτερο που θα μπορούσε να κάνει στην παροικία αυτή αλλά κυρίως στον εαυτό του, αντί να απειλεί ή να συντονίζει ανοιχτές συζητήσεις με προξένους και μητροπολίτες, ας ξυπνήσει πρώτα και στη συνέχεια ας υποβάλει την παραίτηση του, ώστε να μη ξεφτιλίζεται περισσότερο με ανοικτές επιστολές και στημένες συνεντεύξεις...

Friday, August 10, 2012

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


(Από τον ΜΑΚΕΔΝΟ ψαρέψαμε ένα ακόμα κείμενο για τον πρόεδρο των Ελλήνων του Οντάριο. Απολαύστε το…)


Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε "χάσει επεισόδια" με τα αλλοπρόσαλα που γίνονται στο Τορόντο. Σε λίγες ημέρες όμως επιστρέφουμε από τις διακοπές στη πατρίδα και θα μπούμε ξανά στη καθημερινότητα. 

Εδώ που είμαστε όμως, μάθαμε πως ο κ. Σταύρος Δαλακούρας είναι έξαλλος με τη στάση που έχουν κρατήσει εις βάρος του το μπλογκ "ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ" και ο αμαξάς του "ΕΜΦΑΣΙΣ".  Είναι τόσο θυμωμένος, που θα αναγκαστεί να καταφύγει στα μέσα ενημέρωσης της παροικίας, αυτή τη φορά στα τηλεοπτικά, για να καταγγείλει πως δεν δέχεται καλοπροαίρετη κριτική. Ο "έγκριτος" εκδότης-παραγωγός και όχι δημοσιογράφος, όπως περηφανεύεται, θα τον φιλοξενήσει στην εκπομπή του στο ODYSSEY κι έτσι με το "νούμερο" αυτό, θα ανέβουν και τα νούμερα της τηλεθέασης.

Φυσικά ο κ. Δαλακούρας καμία σχέση δεν έχει με τη μεροληπτική στάση που κρατεί αναφορικά με τη ίση απόσταση και ίση μεταχείριση των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης της παροικίας. Ακολουθεί πιστά τις συμβουλές του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασμού της Ομοσπονδίας και προσωρινού προέδρου του Κονγκρέσου κ. Πάππα, ο οποίος όταν στέλνει "ανοιχτές επιστολές" τις στέλνει μόνο στην εφημερίδα που συνεργάζεται. Τι περιμέναμε δηλαδή από τον Δαλακούρα; Να καταλάβει το αυτονόητο, πως ένας πρόεδρος αστικού οργανισμού, όπως ο ίδιος θέλει να αποκαλείται, όταν απευθύνεται στη παροικία στέλνει την επιστολή του σε όλες τις εφημερίδες της παροικίας χωρίς καμία διάκριση;

Τώρα αναφορικά με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Κοινότητας και την εμπλοκή της Ομοσπονδίας ας είναι προσεκτικός γιατί χρησιμοποιείται πως όφελος τρίτων. Απ' ότι μαθαίνουμε το "μαγαζάκι" στήθηκε... Μάλλον όμως σε πολύ άσχημη βάση.. Ο νοών νοείτω! .... και θα επανέλθουμε.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Μίλα μόνος σου…

3η Κουκουνάρα

(Μια ακόμα (3η) κουκουνάρα του κ. Δαλακούρα (;) από τον Αμαξά)

o    Θα επιδιώξουμε ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς, αστικούς και θρησκευτικούς και με την Ελληνική Πολιτεία. Με αρχή τον Γενικό Πρόξενο, που χαίρει την εκτίμηση της Παροικίας, καθώς και τον Σεβασμιώτατο που είναι ο πνευματικός μας πατέρας, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να βρούμε μια κοινή γραμμή για το καλό όλου του ελληνισμού, στην δεύτερη μας πατρίδα.
Και αυτή η παράγραφο της επιστολής του Σταύρου αποδεικνύει πως βρίσκεται στην κοσμάρα του.
Δεν έχει καταλάβει ότι μετά τις αναπόδεικτες καταγγελίες του προς Ξενία, Γεωργακόπουλο και Σκουτάκη κατόρθωσε να χάσει τελείως την επαφή με την ελληνική κοινότητα και το ελληνικό σπίτι καθώς και με τον κύριο όγκο των συλλόγων οι οποίοι αποτελούν τους αστικούς φορείς της παροικίας.
Τώρα τι διάλογο ελπίζει οτι θα έχει με το μητροπολίτη Καναδά ο οποίος, όπως είναι φυσικό, υπερασπιζόμενος την δομή που τον έχει καθιερώσει πανκαναδικά ως ηγέτη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων, επανειλημμένα, δημοσίως και ευθαρσώς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα καμιάς άλλης δομής εκτός της ελληνορθόδοξης; 
Άρα η μόνη περίπτωση να καθίσει ο Δαλακούρας στο τραπέζι μαζί με το μητροπολίτη θα είναι για κανένα καφεδάκι και για να βγει καμιά αναμνηστική φωτογραφία με το κουστούμι.
Όσον δε για την πρόθεση του να αναμίξει τον γενικό πρόξενο σε συζήτηση όπου το κλίμα που θα επικρατούσε θα ήταν απρόβλεπτα εκρηκτικό, αποτελεί όχι απλά «κουκουνάρα» αλλά τεράστια κουταμάρα.
Είναι όμως παραπάνω από βέβαιο, ο έλληνας διπλωμάτης, όπως γνωρίζει να συμπαρίσταται εκεί που πρέπει, γνωρίζει και να αποφεύγει τις κακοτοπιές.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ...ΑΝΕΚΔΟΤΟ.!

Το διηγήθηκε ο Σαμαράς στον Στουρνάρα
-Δεν σου τον έστειλα να τον μετρήσεις, αλλά να τον διορίσεις!

  Πως γίνονταν οι διορισμοί, με τα λεγόμενα ραβασάκια των πολιτευτών. Η ιστορία που ακολουθεί την διηγήθηκε, μόλις χθες, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς στον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, όταν γινόταν συζήτηση για τις περικοπές στο δημόσιο, για την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως για τους διορισμούς στον δημόσιο τομέα.

Υπήρχε, είπε ο Πρωθυπουργός ένας βουλευτής από τη Φθιώτιδα, Καλατζής, με τα’ όνομα, ο οποίος έστειλε ένα ψηφοφόρο του στον Αρχηγό της Αστυνομίας, με ένα σημείωμα το οποίο υπέγραφε ο ίδιος για να τον διορίσει στην Αστυνομία. Ο ψηφοφόρος περιχαρής πήγε στον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά μετά από μισή ώρα επέστρεψε με κατεβασμένα τα μούτρα: «Δεν με διόρισε ο Αρχηγός, αδιαφόρησε», είπε στον βουλευτή της περιφέρειάς του. Οργισμένος ο βουλευτής που ο Αρχηγός της Αστυνομίας, δεν έλαβε καν υπόψη το χαρτάκι που του έστειλε τον παίρνει στο τηλέφωνο: «Γιατί δεν τον διόρισες στην Αστυνομία Αρχηγέ;» τον ρώτησε. Και ο Αρχηγός απάντησε:« Πως να τον διορίσω, αφού έχει ύψος, μόνον 1,52 μ.;», δικαιολογήθηκε ο Αρχηγός. Και ο βουλευτής σε έξαλλη κατάσταση του είπε: «Δεν σου τον έστειλα για να τον μετρήσεις, αλλά για να τον διορίσεις, άκουσες;»

Και τον ... διόρισε.!!!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ…



Κάθε παράγραφος και …μπράβο.!
(συνέχεια…4)
 Συνεχίζοντας την “επιστολή του”, ο κ. πρόεδρος, γράφει:

«Αλλά μήπως έχουν σαν στόχο, μελλοντικά να διαλυθούν οι Γενικές Συνελεύσεις και τα Δ.Σ, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι για ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών με διορισμένα συμβούλια, όπως συμβαίνει σε ένα μεγάλο ποσοστό στην Κοινότητα. Έτσι γίνεται πιο εύκολη η διάλυση των οργανισμών χωρίς έλεγχο από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης.»

ΤΙ εννοείτε  κ. «Δαλακούρα» με το να διαλυθούν οι Γ. Συνελεύσεις και τα Δ. Σ,; Γιατί, τώρα μετά το τέλος των συνεδριάσεών τους, τι κάνουν;  Δεν διαλύονται; Μήπως εννοείτε να καταργηθούν; Επίσης, τι εννοείτε με την λέξη ιδιωτικοποίηση; Υπάρχουν αγοραστές για κάτι τέτοιο, εκτός βέβαια του μητροπολίτη; Ή μήπως ακριβώς αυτό θέλετε να πείτε; Κι’ αν ναι, τότε γιατί τον καλείτε σε σύσκεψη με τον κ. γενικό;     

«Γράφει» ακόμα ο κ. Δαλακούρας, ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει μείωση του Δ. Σ. Να του πούμε ότι μείωση σημαίνει ακριβώς αυτό που έκανε ο ίδιος και οι περισσότεροι του συνδυασμού του. Μείωσαν στο ήμισυ  το Δ. Συμβούλιο με τις παραιτήσεις τους, επιβάλλοντας στους υπόλοιπους να τους αναπληρώσουν με την μόνη καταστατική δυνατότητα που είχαν, τον δια του «παραθύρου» διορισμό νέων… Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις αυτό; Όσον αφορά με την «εμποροποίηση» των ονείρων  δεν ξέρω αν το επιτρέψετε αλλά είμαι σίγουρος ότι την εμπορευματοποίησή τους ΔΕΝ θα (σας) την επιτρέψει ο ελληνισμός της παροικίας…
ΚΑΙ επειδή συγχύστηκα με τούτο το …πράμα που ονόμασες «Ανοικτή Επιστολή», θα σταματήσω να ασχολούμαι μαζί της και φυσικά με τον συγγραφέα της. Δεν μπορώ άλλο.! Τίνος «κακόβουλα σχέδια» ονειρεύεστε μωρέ και με τι προσόντα δεν θα επιτρέψετε να πραγματοποιήσει, ποιος;  

ΔΕΝ…(συνεχίζεται…)
  

Thursday, August 9, 2012

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


(Από τον "αμαξά" του emphasisworld και μάλιστα με το αγκίστρι του, ψαρέψαμε το παρακάτω δημοσίευμα:)

Δεν είδε το αγκίστρι

2η Κουκουνάρα
o    Παρατηρώντας τις ενέργειες και τις έντονες  προσπάθειες συγκεκριμένων ανθρώπων που  βάλουν κατά της αστικής δομής,  όπως του κ. Ξενία, προέδρου του Ελληνικού Σπιτιού, του Νίκωνα Γεωργακόπουλου, εκλεγμένου προέδρου της Κοινότητας Τορόντο, καθώς και της Μπέτυ Σκουτάκη, διορισμένης συμβούλου της Κοινότητας Τορόντο.
Oι τρεις ομογενείς που αναφέρει  ο πρόεδρος της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας Οντάριο μπορεί να έχουν κάνει λάθη στα πολλά η λίγα χρόνια που υπηρετούν ΑΣΤΙΚΟΥΣ οργανισμούς όπως είναι το ελληνικό σπίτι ή ελληνική κοινότητα του Τορόντο.
Το να λέει όμως ο προχθεσινός Δαλακούρας πως γυναίκες όπως η Μπέτυ Σκουτάκη, πασίγνωστη για τους μακροχρόνιους αγώνες της υπέρ της αστικής ιδέας, ότι την πολεμάει, είναι η μεγαλύτερη «κουκουνάρα» που έχει εκτοξευτεί από το στόμα προέδρου αστικού οργανισμού.
Σε ένα άλλο σημείο γράφει:
o    Κύριοι, η αστική δομή υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, είτε εσείς το θέλετε, είτε όχι. Τους σκοπούς σας τους γνωρίζω, αλλά δεν θα περάσουν, όσο πολεμάτε την Ομοσπονδία και τα οράματα της.
Θα τον συμβούλευα να μη κάνει αυτά που έκανε ο τέως Μενεγάκης και τα κορόιδευε. Ο ίδιος, ο Πάπας ή όποιος άλλος σύμβουλος απλά εκπροσωπεί σήμερα την Ελληνοκαναδική Ομοσπονδία. 
Αν υπάρχουν ομογενείς που πιστεύουν πως είστε λίγοι ή ανίκανοι να διοικείται ένα τέτοιο οργανισμό είναι λάθος σας να ταυτίζεται τους εαυτού σας με τον οργανισμό; Εκτός και άν έχετε σκοπό να μην αφήσετε τις καρέκλες σας για τα επόμενα 20 χρόνια.
Τώρα αν ο πρόεδρος γνωρίζει με σιγουριά τους πονηρούς σκοπούς των συγκεκριμένων ομογενών που ανάφερε στην επιστολή του πρέπει να βγει το συντομότερο και να τους αποκαλύψει σε μια συνέντευξη τύπου ή ακόμη και μέσω της «έγκριτης» εφημερίδας που συνεργάζεται η σημερινή ηγεσία της ομοσπονδίας.
Αλλιώς διακινδυνεύει να χαρακτηριστεί "στυγνός συκοφάντης" και "εκκολαπτόμενος παπατζής", ενώ οι πίσω και δίπλα σε αυτόν να “χαίρουν της εκτίμησης” του πλήθους.



ΑΝΕΚΔΟΤΟ...


Ποντιακό…

Ο Κωστίκας γυρίζει στο σπίτι νωρίτερα από τη δουλειά και βρίσκει 
την γυναίκα του στο κρεβάτι, λαχανιασμένη και καταϊδρωμένη.

-Ωχ... Νομίζω ότι θα πάθω καρδιακή προσβολή, λέει αυτή.
 

Τρέχει ο Κωστίκας για να καλέσει ασθενοφόρο και βλέπει ξαφνικά τον γιο του να φωνάζει:

-Μπαμπά,τρέξε. Είναι ένας γυμνός άνδρας κάτω από το κρεβάτι.
Ξαναπάει ο Κωστίκας στο δωμάτιο, κοιτάζει κάτω από το κρεβάτι και βρίσκει τον Γιωρίκα,
 τον κουμπάρο του και λέει:

-Καλά ρε Γιωρίκα , βλέπεις ότι η γυναίκα μου κοντεύει να πάθει καρδιακή προσβολή και εσύ κάθεσαι και τρομάζεις τα παιδιά; !!!


Άντε και λίγη σοβαρότητα…
Νέα ιδιόκτητα γραφεία αποκτά σύντομα η Hellas News και μετακομίζει στη Pape Av. Και φυσικά χαρήκαμε για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο πρώτος και σπουδαιότερος είναι διότι δεν τους μοιάζουμε στο παραμικρό. Δεν θέλουμε κανέναν εξοντωμένο, ούτε οικονομικά μα ούτε και φυσικά, όπως αυτοί απειλούν με τραμπούκους και μπουνιές. Καλορίζικο και να ζήσουν να το χαρούν και πάνω απ’ όλα να σοβαρευτούν, όσο δύσκολο κι’ αν τους είναι… Ζωντανοί, υγιείς και οικονομικά εύρωστοι ώστε, αν θέλουν και μπορούν, να προσφέρουν μια στάλα σοβαρότητα στα κοινά… Αυτά.!    

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ…



...Άσχετο.!
Κάθε παράγραφος και …μπράβο.!
(συνέχεια…3)
 Συνεχίζοντας την επιστολή "του", ο κ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας, γράφει:

«Δυστυχώς πρέπει να γνωρίζει το Δ.Σ της Κοινότητας, ότι με τις ενέργειες σας αυτές, θέσατε τον Οργανισμό εκτός Ομοσπονδίας και εκτός Εθνικού Κογκρέσου.
Είναι αντιδεοντολογικό προς ένα Οργανισμό, που ανήκε η Κοινότητα και υπήρξε σεβαστός από όλους τους προηγούμενους προέδρους, κ.κ Φούσια, Καραντώνη, Μενεγάκη, να έρχεται τώρα ένας Νίκωνας και μια Μπέτυ και να θέτουν την Κοινότητα εκτός, μη σεβόμενοι τους στόχους και τους σκοπούς του οργανισμού που αντιπροσωπεύουν.»

ΜΕ την παράγραφό του αυτή ο κ. …Δαλακούρας πολύ σωστά ενημερώνει το Δ. Σ. της Κοινότητας για τη θέση των δυο παραπάνω συμβούλων και πως κακώς έπραξαν να θέσουν τον κοινοτικό οργανισμό εκτός Ομοσπονδίας και Κογκρέσου… Ιδιαίτερα όταν ακόμα και ο Μενεγάκης τους σεβάστηκε (!!!) και μαζί με την Κοινότητα τους ανέβασε τόσο πολύ στη συνείδηση της ομογένειας αλλά και ιδιαίτερα των καναδικών αρχών.! 
(Η αναφορά στο «ένας Νίκωνας και μια Μπέτυ» είναι λίγο υποτιμητική ή έτσι συμπεριφέρονται οι …Μεγάλοι πρόεδροι; Απλή ερώτηση η οποία δεν περιμένει απάντηση…)     

Γράφει ακόμα ο κ. …Δαλακούρας:

«Κύριοι, η αστική δομή υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, είτε εσείς το θέλετε, είτε όχι. Τους σκοπούς σας τους γνωρίζω, αλλά δεν θα περάσουν, όσο πολεμάτε την Ομοσπονδία και τα οράματα της.»

Τι μας λέτε κ. πρόεδρε; Μας καταϋποχρεώνεται.! Μια τέτοια διαβεβαίωσή σας πως η αστική δομή θα υπάρχει, θέλοντας ή μη, μας συγκινεί αμέτρητα, αλλά γιατί δεν μας λέτε και τους «ύποπτούς» σκοπούς τους, ώστε να σας βοηθήσουμε στην αποτροπή τους; Και γιατί «δεν θα περάσουν» μόνον «όσο πολεμούν την Ομοσπονδία με ή χωρίς οράματα; Αν δηλαδή δεν την …πολεμήσουν άλλο, …κομμάτια να γίνει η «αστική δομή της;» Λίγη σοβαρότητα κύριε συντάκτα της Επιστολής….
Λίγο παρακάτω, αφού ευχαριστεί, εμετικά κατά τη γνώμη μου, τον μητροπολίτη για το κάλεσμα, (τα άλλα καμώματά του, όπως την επιμονή του να εισπράττει τη … «λογία» δεν τα αντιλαμβάνεται, προφανώς), μας λέει:

 «Δυστυχώς το Γεροκομείο και η Κοινότητα επιδιώκουν την αποξένωση από το Ελληνικό στοιχείο. Με έλλειψη εμπιστοσύνης και διαφάνειας και παρασκηνιακές συμφωνίες δεν φέρνουμε τον κόσμο στους Οργανισμούς, αλλά τον απομακρύνουμε.»

Εδώ, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, φωτογραφίζει την οργάνωση στην οποία …προΐσταται, ώστε να έχει να λέει μια μέρα ότι «εγώ σας τα είπα και γραπτώς».!
Ναι μας τα είπε και «γραπτά», αλλά από κει και πέρα ΤΙ; Δεν νομίζει ότι χρειάζεται μια …μεταβολή κι’ ένα βηματάκι προς την έξοδο; Σε πόσους …τόνους  θα πρέπει να του το πούμε;
(συνεχίζεται…)
 


ΗΠΑ:



Oμάδα προώθησης των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων στο αμερικανικό Κογκρέσο
Ίδρυσε o ομογενής βουλευτής
Κώστας Μπιλιράκης        

   Στην ίδρυση κοινοβουλευτικής ομάδας στο αμερικανικό Κογκρέσο για την προώθηση θεμάτων που ανάγονται στην Ελληνοϊσραηλινή Συμμαχία, προχώρησε ο ομογενής βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

   Όπως μεταδίδει η «Φωνή της Αμερικής», απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ενδυνάμωση της συνεχώς ενισχυόμενης σχέσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, το Ισραήλ
και την Κύπρο.

   Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στην Ελλάδα, ο Ελληνοαμερικανός Ρεπουμπλικανός βουλευτής από τη Φλόριντα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ, επί σειρά ετών ενισχύουν τις διμερείς σχέσεις τους σε διάφορους τομείς.

   Σημειώνει δε, ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού ηγέτη στην Αθήνα έρχεται να συσφίξει ακόμα περισσότερο τους ήδη ισχυρούς δεσμούς που
 ενώνουν τις δύο χώρες.

   «Είναι προς το συμφέρον όλων μας να υποστηρίξουμε τους συμμάχους μας στη σημαντική αυτή περιοχή και να ενθαρρύνουμε περαιτέρω συνεργασία μεταξύ τους» τονίζει ο κ. Μπιλιράκης.
Description: https://mail.google.com/mail/ca/images/cleardot.gif

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αγαπητέ ΑΝΤΙΠΟΔΑ, ξέρω ότι δεν πρωτοτυπώ αλλά θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου, για τη συνάντηση των «ηγετών» της ομογένειας, μέσα από μια άλλη οπτική …α-γωνία. Αν το νομίζεις σκόπιμο δημοσίευσέ το, αν όχι, καλώς…
Μέσα απ’ τα …περίχωρα.!
(ΟΠΩΣ Ο τέως ΒΑΣΙΛΕΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΑΠΟ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΣ ΧΩΡΙΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗΝ …ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ.!)
Κάνει την εμφάνισή του ο τέως πρόεδρος…

Μέσω των …περιχώρων, μας στέλνει τα …πολιτικά (;) και άλλα …συγχωροχαρτικά μηνύματά του, ο περιφερειακός βουλευτής των Βορείων προΑστείων… Πότε στις πάλαι ποτέ …προσωπικότητες, του 3ου ορόφου, πότε απ’ το …μοναστήρι των τριών Αγίων του βόρειου Markham και πότε από το πάρκο των Καρυών, στα βόρεια του Μπέρι...
Πάντα γύρω απ’ τον τόπο του  «εγκλήματος», αλλά ποτέ σ’ αυτόν.! Δίνει γην και ύδωρ -έτσι λένε στην …καθαρεύουσα τα οπίσθια- για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με όσο περισσότερους ομογενείς …παράγοντες είναι δυνατόν να γίνει αυτό.! Έτσι, την π. Κυριακή είχε μια …διπλή επιτυχία στο ζήτημα, αφού κατόρθωσε να συναντήσει και να τα βρει, (αν τα είχαν …χάσει ποτέ) με δυο από τους πιο υψηλά ιστάμενους ηγέτες της ομογένειας.! Τον πρόεδρο του μεγαλύτερου ομογενειακού φορέα, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, κ. Κώστα Πάππα και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ελληνικών συλλόγων-οργανισμών του Οντάριο κ. Σταύρο Δαλακούρα. Αυτούς τους δυο ηγέτες (ή «ηγέτες» αν προτιμάτε), …μάντρωσε κάτω από το κιόσκι του πάρκου των Αραχωβιτών ο …θρυλικός πλέον πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και νυν βουλευτής του Καναδά κ. Μενεγάκης.! Και …ψάχνοντας επί ώρες, οι τρείς τους με τη βοήθεια πάντα του …προξενητή ιερέα παπα-Νικόλα, ο οποίος βρέθηκε εκεί για κάποια …μυστήρια πράγματα, βρήκαν αυτό που όλοι ήθελαν.! Ο μεν βουλευτής να μην τους έχει αντιπάλους στην πολιτική καριέρα του ενώ οι άλλοι να έχουν καλές σχέσεις με έναν ακόμα βουλευτή.!!! Που ξέρεις; Αχρείαστος να ‘ναι…
Εν κατακλείδι θα έλεγα πως αν καταφέρει να προσεταιριστεί 2-3 ακόμα ομογενειακούς παράγοντες, θα πετύχει 100% το σκοπό του, δηλαδή θα απαλλαγεί εντελώς από οποιαδήποτε υπόνοια …αμαρτίας, στο διάστημα της 10ετίας…Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι’ εμείς, ως Κοινότητα και παροικία, χειρότερα…
Ευχαριστώ για όλα. 

Wednesday, August 8, 2012

PILAROS Taste of the Danforth


Ήρθε η ώρα για το μεγάλο
3ήμερο πανηγύρι της Ντάνφορθ…
Παρασκευή 10,
Σάββατο 11,
Κυριακή 12
Αυγούστου
Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο θα συμμετάσχει στο ξακουστό για την κοσμοσυρροή του πανηγύρι της Danforth το οποίο οργανώνει ο σύνδεσμος επιχειρηματιών της περιοχής (Β. Ι. Α.), με την συμπαράσταση της εταιρείας τροφίμων Pillaros. Το στέκι της Κοινότητας με τα σουβλάκια και τις άλλες λιχουδιές θα βρίσκεται επί της Ντάνφορθ, ακριβώς στην αρχή της GOUGH AV. λίγο πριν το ναό της Αγ. Ειρήνης. Εκεί ένα πολύ καλά οργανωμένο Γκρούπ εθελοντών της Κοινότητας υπό τον πρόεδρό της Νίκωνα Γεωργακόπουλο και τον ακούραστο γιό του Χρήστο, θα  περιμένουν να εξυπηρετήσουν τόσο τους ομογενείς, μέλη και φίλους της Κοινότητας, όσο και πολλούς από τους Καναδούς επισκέπτες του μεγαλύτερου πανηγυριού της Β. Αμερικής και, ίσως, όχι μόνον…
Επιβεβλημένη, λοιπόν, η έξοδος στο πανηγύρι και πολύ περισσότερο η εστίαση στις ψησταριές της Ελληνικής Κοινότητας, ώστε να πληρωθούν εργαζόμενοι και άλλοι λογαριασμοί, όπως τα χρέη της εποχής Μενεγάκη προς τον μητροπολίτη...
  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ…


Κάθε παράγραφος και …μπράβο.!
(συνέχεια…)
 Συνεχίζοντας την επιστολή του, ο κ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας, γράφει:

«Ένωση και  βοήθεια ζητάτε, όταν αποκρύβοντας την αλήθεια παραπλανάτε την Γ.Σ, για να εφαρμόσετε τετελεσμένα γεγονότα, ενάντια στον οργανισμό που ωφέλησε το Γεροκομείο τα μέγιστα; Εμπιστοσύνη και διαφάνεια ευαγγελίζεσαι  Νίκωνα μαζί με την κ. Μπέτυ μέσα στην Κοινότητα;
Αλλά γνωρίζει το Δ.Σ για την ενέργεια σας να καταψηφίσετε την Ομοσπονδία; Έχετε απόφαση του Δ.Σ;»

Εδώ …συμφωνούμε απόλυτα με το σκεπτικό του κ. «Δαλακούρα».! Η δημοκρατία …παραβιάστηκε κατά κάποιο τρόπο, αφού δεν ρωτήθηκε το Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας για τη θέση που θα έπρεπε να πάρει ο πρόεδρος στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ ο κ. Δαλακούρας φρόντισε να έχε την έγκριση του δικού του Δ. Σ. για όλο το περιεχόμενο της Ανοικτής Επιστολής ΤΟΥ… Όμως η κ. Σκουτάκη ως ανεξάρτητο μέλος του Ελληνικού Γηροκομείου ΔΕΝ είχε καμιά υποχρέωση να ρωτήσει ΚΑΝΕΝΑΝ, αφού δεν εκπροσωπούσε παρά τον εαυτό της… Συμβουλευτικά πάντως θα έλεγα ότι την επόμενη φορά θα είναι σκόπιμο να ρωτάει τον κ. Δαλακούρα ο οποίος την εκπροσωπεί ως κάτοικο του Οντάριο…
(Με την ευκαιρία να πω ότι δυο εξέχοντα μέλη του Δ. Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τα οποία ρώτησα για την ύπαρξη της επιστολής μου δήλωσαν άγνοια… Προφανώς δεν παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση κατά την οποία αποφασίστηκε το περιεχόμενο της Επιστολής.!)

Γράφει ακόμα ο κ. …Δαλακούρας:

«Η Ελληνοκαναδική Ομοσπονδία Οντάριο, επανειλημμένα επιδίωξε συνεργασία με την Κοινότητα, για να ξανανοίξουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, που συστηματικά, εδώ και 2 χρόνια διαλύσατε, με αρχή την πώληση του κτιρίου της Pape και εν συνεχεία την απόλυση του προσωπικού, που είχε εμπειρία στο λειτούργημα. Και όχι μόνο δεν αποδεχτήκατε τα συμφωνημένα, αλλά πράξατε το αντίθετο.»

Εδώ, κακώς η Κοινότητα δεν …εκμεταλλεύτηκε την πολύχρονη πείρα της Ομοσπονδίας και του προέδρου της, ώστε να ξανανοίξουν οι Κ. Υπηρεσίες.
Τώρα πώς, χωρίς τις περικοπές προσωπικού και τις πωλήσεις των δυο ακινήτων, ήταν δυνατόν να κρατηθεί η Κοινότητα με τα δυσβάσταχτα χρέη με τα οποία την κληροδότησε ο τότε πρόεδρος και νυν βουλευτής κ. Μενεγάκης, μόνον ένας πρόεδρος του αναστήματος Δαλακούρα μπορεί να (μας) εξηγήσει… Πέρα του ότι η Κοινότητα με τις ενέργειές της, άφησε ελεύθερο πεδίο δράσης στην Ομοσπονδία και τον ακούραστο πρόεδρό της…     
(συνεχίζεται…)
 

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


«Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι το συγκρότημα του Τάκη και
Γιάννη Μανιατάκου, όχι μόνο δεν έχει χρεώσει από το 1970
Εποχή Πολυμενάκου διαφήμιση στην Ελληνική Κοινότητα
αλλά επιπλέον πέρυσι ο κος Τάκης Μανιατάκος έδωσε
και 10,000 δολάρια προσωπικά χρήματα στο γιατρό
κ. Καραντώνη για να βοηθήσει την Κοινότητα.»

Θα μας φάει η περιέργεια…
Τι στο διάολο γράφει εκείνο το …ρημάδι το χαρτί που τους έδωσε ο 
σύμβουλος της Κοινότητας κ. Νίκος Μπαμπάτσικος;
Ανησυχεί και ο «αμαξάς» μη τυχόν κι’ έγραψε 2-3 δολάρια παραπάνω 
και βρει το …μπελιά του ο άνθρωπος.!
Διότι σου λέει: Είναι 77.480.00, ή 77.376;
ΕΔΩ …παίζεται τελικά το ζήτημα και ενώ εμείς περιμένουμε με …αγωνία, 
αυτοί μας περιμένουν στη …γωνία.!!! Κάτσε καλά βρε…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ…



Κάθε παράγραφος και …μπράβο.!
Από τα εγκαίνια των γραφείων της Ομοσπονδίας
(Όπως η κάθε γουλιά του καφέ BRAVO…)

Μπορεί να άργησε η δημοσίευση της Επιστολής Δαλακούρα, αλλά τουλάχιστον βγήκε σωστή. Ξέρετε, μέχρι να τη γράψει, και μέχρι να συνεδριάσει κατακαλόκαιρα το Δ. Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να την εγκρίνει, ο καιρός περνάει, τι νομίζετε… Και ειδικότερα όταν η δομή ενός τόσο μεγάλου οργανισμού, όπως η Ομοσπονδία, είναι περισσότερο από όσο ίσως θα έπρεπε …δημοκρατική, συμβαίνουν παρόμοιες καθυστερήσεις.

«Γράφει» λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Δαλακούρας:

«Ένα μεγάλο ερωτηματικό γεννιέται μέσα στην Ομοσπονδία, εδώ και δύο χρόνια. Που ήμασταν, που είμαστε και που θέλουμε φυσικά να φτάσουμε, με όλους τους αστικούς οργανισμούς.»

Είτε σας αρέσει είτε όχι, προσωπικά πιστεύω ότι το …ερωτηματικό αυτό γεννάται μόνον στον εγκέφαλο του κ. προέδρου, διότι ο οργανισμός αυτός έχει στις τάξεις του και ανθρώπους με μυαλό, ώστε να είναι σε θέση να δώσουν απάντηση, σε πολύ λιγότερο από δυο χρόνια, στο συγκεκριμένο ερώτημα. Διαφορετικά πάμε χαμένοι.! Εξ’ άλλου μόνον εσείς γνωρίζετε πού ήσασταν και πού φτάσατε, αλλά δεν μας το λέτε… Στο κάτω-κάτω, εσείς ελέγχετε τους 100-150 συλλόγους και οργανισμούς της Οντεριανής  ομογένειας και θα πρέπει καλλίτερα από οποιονδήποτε άλλο να γνωρίζετε που θέλετε να φτάσετε. Κάτι που είμαι σίγουρος πως μπορείτε να πετύχετε χωρίς ιδιαίτερα δύσκολη προσπάθεια…

Στη συνέχεια και επειδή η παράγραφος δεν κάνει νόημα, την παραβλέπω και πάω στην επόμενη:

«Κύριε Ξενία, η αποπομπή της Ομοσπονδίας από το Δ.Σ του Γεροκομείου τι σκοπό εξυπηρετεί; Είναι αυτό πρόοδος; Η αποπομπή του Οργανισμού που πριν μερικά χρόνια, μαζί με την Κοινότητα, πρωτοστατήσανε για να ιδρυθεί αυτό το κοινωφελές ίδρυμα για τους ηλικιωμένους.»

Εδώ, εκτός του ότι ο όρος «Γεροκομείο» είναι αδόκιμος για έναν πρόεδρο ενός τόσο μεγάλου οργανισμού, όπως ο δικός σας, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα μέλη του Δ. Σ. ένοιωθαν απλώς άβολα να συνεδριάζουν υπό την υψηλή παρακολούθηση ενός ανωτέρου, προέδρου δευτεροβάθμιου οργανισμού και αποφάσισαν να το αποφύγουν, έστω κι’ αν αυτό δεν είναι πρόοδος... Πολύ απλό.!
Όσο για την συμμετοχή και βοήθεια της Ομοσπονδίας (καθώς και της Κοινότητας) στην ίδρυση του Γηροκομείου, πέρα του ότι είναι αληθέστατο, αλλά έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τότε και πολλά πράγματα άλλαξαν… Εκλέχτηκαν …εντελώς καινούρια Δ. Συμβούλια σε όλους τους εν λόγω οργανισμούς, ώστε να δικαιολογούνται κάποιες διαφορετικές θέσεις και απόψεις στη συνύπαρξη αυτή. Εδώ ολόκληρες οικογένειες διαλύονται, χιλιάδες παιδιά εγκαταλείπουν τις εστίες των γονιών τους φτιάχνοντας το δικό τους τσαρδάκι, ε, αποφάσισε το Γηροκομείο να απαλλαγεί από την παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας, τι να κάνουμε; Εξ’ άλλου όπως είπα και πριν, υπάρχουν πάνω από 100-150 σύλλογοι στο Οντάριο με τους οποίους (θα πρέπει να) ασχολείται η Ομοσπονδία, δεν νομίζω ότι της χρειάζεται και το Γηροκομείο…
(συνεχίζεται σύντομα…)