Search This Blog

Tuesday, April 26, 2022

Η Μουσική Βιβλιοθήκη τιμά τον σπουδαίο συνθέτη της ομογένειας και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Χρήστο Χατζή.

 


About this event

Σε μια εκδήλωση με αφορμή τη δωρεά στη Βιβλιοθήκη του Αρχείου του -το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο για έρευνα- ο Χρήστος Χατζής και ο καναδοπολωνός συνθέτης και επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Norbert Palej θα μιλήσουν για το συνθετικό τους έργο.

Θα ακολουθήσει μουσικό μέρος με δύο νέα έργα τους για βιμπράφωνο, που θα ερμηνεύσει σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα η διακεκριμένη βιμπραφωνίστα Beverley Johnston, στην οποία και είναι αφιερωμένα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των ογδόντα ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά


Event Information



Monday, April 25, 2022

Μια άλλη άποψη αναγνώστη μας...

 AnonymousApril 25, 2022 at 9:24 PM

Αγαπητέ Αντίποδα, παρακολουθόντας τις τελευταίες άγιες ημέρες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά το Φέϊς Μπούκ, όπου ξωδεύω αρκετό από το χρόνο μου, παρατηρώ μια ευχάριστη κινητικότητα μεταξύ των ομογενών οι οποίποι ασχολούνται με τις εκκλησίες και ιδιαίτερα με τις ευρισκόμενες κοντά στον ελληνισμό, όπως είναι ο Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, Αγ. Ειρήνης και Αγ. Ιωάννη. Η Παναγία φαίνεται λίγο περιφρονημένη, αλλα ας είναι, εμείς εκεί είμαστε άλλου Θεού, με έναν προεδρο λίγο παλιό και κουρασμένο, όπως και η φιλόπτωχος.
Και για να μην κουράζω τους αναγνώστες σου, θα μπω αμέσως στο ψητό για να ρωτήσω, μήπως βλέποντας τόση χαρά και γλέντια από τους ανθρώπους των εκκλκησιών ήταν σωστή η απόφαση του Αρτεμάκη και του Καραντώνη να δυαλύσουν την Κοινότητα, να την παραδώσουν στη φιλόπτωχο και να χαίρονται όλοι οι πιστοί τις εκδηλώσεις και τις δεκάδες επαναλαμβανόμενες φωτογραφείες τους που δημοσιέυονται κάθε μέρα;