Search This Blog

Saturday, July 26, 2014

Ένα καλό σχόλιο του Γιάννη Κακαγιάννη από το fb...

(Η φωτογραφεία που  εκ παραδρομής δημοσιεύτηκε, ήταν για άλλο σχόλιο. Ζητούμε συγνώμη για το λάθος μας)

«....να είστε σίγουροι ότι εσείς αλλά και οι οικογένειές σας θα περάσουν δύσκολες δημοσιογραφικές μας αποκαλύψεις, όχι μόνο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.." - Hellas News 25 Ιουλίου 2014
Μετά από αυτό το statement ο ανεκδιήγητος συνεχίζει να μιλά γιά "ενημέρωση" της παροικίας. Ενημέρωση μέσα από λασπολογία, εκβιασμούς και απειλές. Θεωρώ πως η παροικία μας αξίζει κάτι καλύτερο. Μου είναι αδύνατο να δεχτώ πως υπάρχουν συμπάροικοι που ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και "στηρίζουν" όλο αυτό το σκηνικό γιά να δουν τη φάτσα τους να χαμογελά σε φωτογραφίες γιά να αισθανθούν "important".Γι' αυτό θα ξαναπώ αυτό που γνωρίζουν οι φίλοι μου και το λέω χρόνια τώρα.. κι ας έχω παρεξηγηθεί πολλές φορές.
ΑΠΑΙΧΘΑΝΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΩΣ!

Friday, July 25, 2014

Σχόλιο αναγνώστη

Γιατί τον έδιωξε ο Μανιατάκος;

Αγαπητέ αντίποδα, διαβάζοντας την ΓΕΛΛΑΣ ΝΕΟΥΖ, στην ηλεκρική της μορφή, έμαθα με κάθε λεπτομέρεια γιατί "έφυγε" από τον Μανιατάκο ο κύριος Κουρτέσης. Δεν είδα όμως πουθενά να μας λέει, με λεπτομέρειες ή γενικόλογα, γιατί τον έδιωξε ο Μανιατάκος από τον Σταθμό του.
Λέτε να το διαβάσουμε την προσεχή εβδομάδα ή θα το κάνει γαργάρα;
Προσωπικά θα περιμένω, έστω και άδικα......

Μπήκαμε στο φρενοκομείο...(2)

Έργα και ημέρες εκδοτών…

Ένα ακόμα κείμενο με τον παραπάνω τίτλο για τα ...καμώματα του κ. Κουρτέση και που είδε το φως της δημοσιότητας, είναι και το παρακάτω. Διαβάστε το και  βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα... Εμείς θα σχολιάσουμε μετά.




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο γνωστός σε πολλούς ομογενείς Θανάσης Κουρτέσης, εκδότης και διευθυντής ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης, από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται κλεισμένος σε κρατητήριο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Αυτά σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα» της Νέας Υόρκης.

Σαν λόγος κράτησης του Θανάση Κουρτέση δίνεται από την αστυνομική αρχή της πόλης η «επιβαρυντική παρενόχληση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Κήρυκα», ο ομογενής εκδότης συνελήφθη ύστερα από καταγγελία εναντίον του από το Δημήτρη Καστανά, διευθυντή του «Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Αμερικής», γνωστού ως NGTV .

Ο Δημήτρης Καστανάς πραγματικά επιβεβαιώνει την πληροφορία και προσθέτει ότι η ζωή τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του το τελευταίο διάστημα είχε γίνει «δύσκολη» εξαιτίας των καθημερινών παρενοχλήσεων του Θανάση Κουρτέση, ο οποίος επέμενε να του δοθεί εκπομπή δύο ωρών στο κανάλι του Δημήτρη Καστανά.

«Έκανα ο,τιδήποτε δυνατό για να τον βοηθήσω», λέει ο κ. Καστανάς, «πλην όμως μου ήταν αδύνατο να μη διασφαλίσω την εργασία μου. Αναγκάσθηκα να αρνηθώ. Από το σημείο αυτό ο Κουρτέσης άρχισε τον πόλεμο νεύρων με τηλεφωνήματα και απειλές. Υποχρεώθηκα να ζητήσω τη βοήθεια της αστυνομίας».

Ο Θανάσης Κουρτέσης συνελήφθη στα γραφεία της εφημερίδας που εκδίδει στην Αστόρια γύρω στις 2 το απόγευμα την περασμένη Τετάρτη από αστυνομικά όργανα του 114 Τμήματος. Ύστερα από τις σχετικές διαπιστώσεις, οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στα κεντρικά γραφεία – φυλακές – όπου και τον έκλεισαν στη λεωφόρο Κουίνς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εισαγγελική έρευνα είχε αρχίσει από το Μάιο εξαιτίας των καταγγελιών του Δημήτρη Καστανά για «πιεστική παρενόχληση».

Σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Δημήτρη Καστανά, ο τελευταίος δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του υπήρξαν θύματα της κακοήθειας του Κουρτέση, ο οποίος τους απείλησε τουλάχιστον δύο φορές το Μάη που μας πέρασε, κατά τη διάρκεια απουσίας του Καστανά στην Ελλάδα, και αργότερα απείλησε και τον ίδιο με την επιστροφή του στο γραφείο του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα», υπάλληλος της εφημερίδας του Κουρτέση δήλωσε ότι «ο Θανάσης Κουρτέσης δεν έχει κάνει τίποτα το παράνομο ή εγκληματικό» και ότι «αυτή η ιστορία με τον Καστανά είναι παλιά», κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά ο τελευταίος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το τελευταίο διάστημα βοήθησε με κάθε δυνατό τρόπο τον Κουρτέση, τον οποίο μάλιστα και «είχε αραβωνιάσει» στο Μαϊάμι.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ύστερα από την αποχώρηση του Θωμά Στεφ. Σάρα από τη γραμματεία της ΕΛΟΜΜΕ Αμερικής, τη θέση κατέλαβε καθ’ υπόδειξη της προέδρου ο Θανάσης Κουρτέσης και η μνηστή του.

Στους μήνες που ακολούθησαν, ωστόσο, ανέκυψαν «σοβαρά προβλήματα συνεννόησης και συνεργασίας με την πρόεδρο», και ο Θανάσης Κουρτέσης δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα. Παρ’ όλ’ αυτά, η κατάσταση παρέμεινε μεταξύ των στενών συνεργατών της προέδρου, η οποία προσπάθησε να αποφύγει νέο σκάνδαλο και άφησε τον οργανισμό νεκρό.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες φαίνεται ότι άρχισαν οι διαφορές και διαφωνίες του Θανάση Κουρτέση με τους συνεργάτες και στελέχη της ΕΛΟΜΜΕ.

Σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, η όλη υπόθεση γύρω από τον Κουρτέση θα έπρεπε να είχε λήξει μέσα σε δύο ώρες και ο συλληφθείς να αφεθεί ελεύθερος ύστερα από καταβολή κάποιου μικρού χρηματικού ποσού ως προστίμου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε άπαξ και η αστυνομία βρήκε να εκκρεμεί εναντίον του Θανάση Κουρτέση εντολή απέλασής του από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της επιθεώρησης, ο Θανάσης Κουρτέσης (ο οποίος είχε καταδικαστικές αποφάσεις και στο Τορόντο) βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία των υπηρεσιών μετανάστευσης των ΗΠΑ, οι οποίες και ενεργούν για την τυπική τακτοποίηση της διαδικασίας απέλασής του στην Ελλάδα.

Έτσι η ΕΛΟΜΜΕ Αμερικής έμεινε χωρίς γραμματέα (και τί γραμματέα!), αλλά ευτυχώς συνεχίζει να έχει πρόεδρο…

Tuesday, July 22, 2014

Μπήκαμε στο Φρενοκομείο...


ΑΦΟΥ ο ...συνάδελφος κ. Θανάσης Κουρτέσης διάλεξε την περασμένη εβδομάδα, ν' ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου, ανακατεύοντας τους πάντες και τα πάντα, ώστε να μας πείσει, έστω και δια χειρός του συνεργάτη του και ...επιστήθιου φίλου του, κ. Πάππα, πόσο μεγάλος δημοσιογράφος είναι, μας αναγκάζει να περάσουμε κι' εμείς το κατώφλι της πόρτας αυτής, για να δούμε, από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, τι ...κρύβεται εκεί μέσα.! Τούτη μας η επίσκεψη- είσοδος στο φρενοκομείο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ΔΕΝ τού έφθανε η αναφορά του στον Αρτεμάκη, στον Νίκωνα, στον Βοϊδονικόλα και το Σκλάβο, ή στον Ιορδάνους και δεν ξέρω πού αλλού, θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει και το όνομα Γουγάς, για κάποιον ή κάποιους δικούς του λόγους.
Μπένοντας, λοιπόν, μέσα στο φρενοκομείο και μη έχοντας την ..45χρονη δική του πείρα, αντί να πιάσουμε κουβέντα με κάποιους παρατρεχάμενους του καθιδρύματος για να μάθουμε νέα τους, πήγαμε κατ' ευθείαν σε κάποια αποθήκη όπου εντοπίσαμε κάποιους σκονισμένους φακέλους σε κάποια ξύλινα ράφια. Διαβάζοντας τους τίτλους των περιεχομένων των φακέλων, το μάτι μας έπεσε σε έναν με το όνομα του επί 45 συναπτά χρόνια δημοσιογράφου. Μια άμεση σκέψη μας ήταν να κρύψουμε τον φάκελο κάτω από το μπουφάν και να πάμε με τους άλλους επισκέπτες ώστε να μη δώσουμε στόχο στους φύλακες και μας υποπτευτούν.! Έτσι ύστερα από μια κάποια λογική ώρα φύγαμε σιγά σιγά με το φάκελο κρυμμένο χωρίς να μας πάρει κάποιος μυρωδιά...
Στο σπίτι, λοιπόν, αφού συνήλθαμε από το φόβο της "απάτης" που κάναμε, ανοίξαμε το φάκελλο και χωρίς σχόλια δικά μας σας παρουσιάζουμε σιγά σιγά το περιεχόμενό του. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση σας...




Η ενσάρκωση του ελληνικού πολιτισμού

Εδώ, στο καφενείο με τους γνωστούς εξειδικευμένους καφέδες...


κι' εδώ στο περίπτερο με τα ...χαϊμαλιά.!
Η κ. Νάνσυ, η ουσιαστική ενσάρκωση του ελληνικού πολιτισμού στην ...απόδημη
 ελληνική νεολαία και όχι μόνο, παραβρέθηκε στα δυο ελληνικά φεστιβάλ της παροικίας μας και αν γνώριζε ότι υπήρχε και το πανηγύρι της Ελληνικής Κοινότητας κι' εκεί θα πήγαινε...  
εκτός κι' αν το γνώριζε αλλά το αφεντικό ήταν αυστηρό.! 

Sunday, July 20, 2014

Μια μη οφειλόμενη απάντηση... 

Στον κύριο που διαμαρτύρεται για πολλοστή φορά, για τις φωτογραφίες μας, τον συμβουλεύουμε να μη μας ξαναδιαβάσει, τουλάχιστον  μέχρι να αλλάξουμε την Γκαρταρόμπα...

Τώρα φχαριστήθηκες που δημοσιεύσαμε και τη δική σου; 

Η ...αδελφή Ελληνοκυπριακή Κοινότητα και τα χορευτικά της...


Τελικά θα μας πει κάποιος επίσημα εάν το χορευτικό της ...αδελφής Ελληνοκυπριακής Κοινότητας παρουσιάστηκε στο πανηγύρι της Ελληνικής Κοινότητας, στον Αϊγιάννη ή προτίμησαν το festival of festivals; Διότι ακούστηκε κι' αυτή η εκδοχή, ότι δηλαδή οι Κύπριοι του Τορόντο έχουν περισσότερους συγγενικούς δεσμούς με τους διοργανωτές της αρπαχτής απ' ότι με  την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο... Και μη μας πουν οι "αδελφοί" Κύπριοι ότι κράτησαν ίσες αποστάσεις, στέλνοντας τα πιτσιρίκια στην Κοινότητα και το μεγάλο χορευτικό στο Festival, γιατί θα γίνει της κακομοίρας.! Εκτός κι' αν έγινε για χάρη της κ. Νάνσης, οότε πάμε ...πάσο. Θα περιμένουμε πάντως από το λαλίστατο Δ. Συμβούλιο των Κυπρίων μια τόση δα απαντησούλα , έστω και για τα μάτια του "αδελφού" Ελληνικού κόσμου. Ζητάμε μήπως πολλά;;; Για το "Χρυσοπράσινο φύλλο" ρε γαμώ το...

Συνεχίστηκε χθες με επιτυχία το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στη Μισσισσάγκα

Η Έφη Θώδη τραγουδάει στους ρυθμούς του κλαρίνου του Μπάμπη (Φωτο Γιώργος Τριανταφυλλίδης)

Παρ' όλο το βροχερό καιρό, συνεχίστηκε χθες για δεύτερη μέρα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι της εκκλησιαστικής Κοινότητας του Προφήτη Ηλία, στη Μισσισσάγκα.
Μια κοινοτική παρέα με τον πρόεδρο-Άρχοντα Δημήτρη Τσατσαρώνη
Παρά τις προσευχές των ιερέων με προεξάρχοντα τον μητροπολίτη Σωτήριο, ο άγιος δεν υπάκουσε κάνοντας αυτό που νόμιζε σωστό, έριξε δηλαδή τη βροχούλα του για να δροσίσει τους πιστούς και να απολαύσουν περισσότερο το αρνάκι της σούβλας και τα άλλα ψητά στα κάρβουνα, τα οποία οι περισσότεροι πήραν στο σπίτι αφού οι τέντες ήταν γεμάτες από νωρίς το απόγευμα. Και φυσικά η κοσμοσυρροή οφείλονταν και στην παρουσία της γνωστής και άφταστης σε τέτοιες εκδηλώσεις Έφης Θώδη η οποία ήρθε από την πατρίδα για την εκδήλωση αυτή.
Μια παρέα κοριτσιών βρέθηκαν μαζί, ύστερα από ...πολλά χρόνια, στο πανηγύρι του Προφήτη. Είναι από αριστερά οι κυρίες Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ειρήνη Κερογλίδου, Τερέζα Νικολαϊδου και Πατ Φατούρου. Όλοι γερνάμε οι κυρίες αυτές ομορφαίνουν. Δεν μπορεί, κάποιο φάρμακο έχει βρει η Δέσποινα, ως ειδική, και δεν μας το λέει... Στην υγιά σας...