Search This Blog

Friday, February 12, 2016

Και ξαφνικά όλοι «αγάπησαν» τον Γιώργο Παπανδρέου…


Μια ξαφνική επίθεση… αγάπης έκαναν κυβερνητικά και μη στελέχη στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναγνωρίζοντάς του μεταξύ άλλων τιμιότητα.

Βέβαια, έπρεπε να περάσουν σχεδόν 5 χρόνια για να αναγνωρίσουν στον πρώην πρωθυπουργό τη «μάχη», που έδωσε με τη διαπλοκή.

Αρχικά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για το

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: επάγγελμα... τυχοδιώκτης βουλευτής.!!!



Τον είδα στον Σκάϊ να δίνει συνέντευξη και να μιλάει για μυριοστή φορά απαξιωτικά για τους πάντες...
Αυτόν τον άνθρωπο τον πληρώνει κανονικά ο ελληνικός λαός...
Διετέλεσε τρεις  τετραετίες βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην ξεχάσω ότι για τέσσερα χρόνια διετέλσε και γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας.
Έχει γλώσσα και μιλάει κι επειδή είναι τυφλός δεν μπορούμε να τον αγγίξουμε... Αλλά ο ίδιος έχει μια γλώσσα... παπούτσι.! Όταν βάλει κάποιον στο στόμα του δεν ξέρει τι λέει...
Καλύτερα, λοιπόν, να το βουλώνει παρά να βγάζει τ' άντερά του για τους αντιπάλους της συμμορίας του ΣΥΡΙΖΑ...
Η τακτική του έχει τυχοδιωκτικό χαρακτήρα. Τόσα χρόνια υπηρετούσε το ΠΑΣΟΚ και κάποια στιγμή... ανένηψε.!!! Αν είναι δυνατόν.!!! Ποιος νομίζει ότι είναι ώστε να μπορεί να κρίνει τους πάντες; Αλλά τι περιμένεις από κάποιον που δεν σέβεται τον εαυτό του;...

Ανανεώθηκε η συνεργασία "ακαδημίας" Σωτηρίου και Αγ. Παύλου...




Πριν από λίγες ημέρες ανανεώθηκε  (!!!) η συμφωνία συνεργασίας της «θεολογικής ακαδημίας» του Σωτήριου με το πανεπιστήμιο St. Paul στην Ottawa.! Φυσικά και δεν μας πέφτει λόγος για τη συνεργασία αυτή και τον «ξεπεσμό» ενός πανεπιστημίου στο επίπεδο της συγκεκριμένης «Ακαδημίας». Αυτό είναι ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την πρύτανη του St. Paul και τους υπόλοιπους της διοίκησης του. Εκείνο  που μας απογοητεύει είναι η συνέχιση του λάθους του κ. Αγγελόπουλου από τον νυν πρέσβη κ. Μαρκαντωνάτο. Δηλαδή, αντί ο κ. Μαρκαντωνάτος να μεταφέρει στην Ελλάδα το (ανύπαρκτο) …μέγεθος της «ακαδημίας» Σωτηρίου η οποία επί 17 ολόκληρα χρόνια «έβγαλε» μόλις 25 κληρικούς, διορθώνοντας  έτσι το λάθος του

Thursday, February 11, 2016

Γεύμα στο “PALACE”





Γεύμα στο εστιατόριο “PALACE” είχαν χθες οι ομογενείς μας κ. κ. Ανδρέας Παπαδάκος, Κώστας Κουτρουμπής, Νίκος Τσερωτάς και Δημήτρης Καράς. Το γεύμα, εκτός από τη φασολάδα τις σαλάτες και τα ψαρικά,-συνοδευμένα με το ελληνικό κρασί «ΥΠΑΡΧΩ»- συμπεριλάμβανε λίγο από τα «Καζαντζίδεια», λίγη «Παμμακεδονική», αρκετή «Κοινότητα», …λίγο από τα καμώματα του μητροπολίτη και μια παλιά ιστορία από την «Αγία Τριάδα», την εποχή Γλαρέντζου – Κουτρουμπή… Το γεύμα ..έκλεισε με κονιάκ, ελληνικό χαλβά και λίγο «κουτσομπολιό» για τους πατριαρχικούς άρχοντες, μιας και προς το τέλος, παραβρέθηκε ένας απ΄ αυτούς, που δεν ήταν άλλος από τον γνωστό ομογενή κ. Τόνυ Μαυρομαρά.
Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά οι κ. κ. Δημ. Καράς, Νίκος Τσερωτάς, Κώστας Κουτρουμπής και Ανδρέας Παπαδάκος, ( τη στιγμή της φωτογράφησης απουσίαζε ο κ. Μαυρομαράς).

Wednesday, February 10, 2016

Προαγωγή σε Πρέσβη του κ. Δημ. Αζεμόπουλου


 Ο κ. Δ. Αζεμόπουλος με τον κ. Γ. Κακαγιάννη


Ανακοινώθηκε και επίσημα η προαγωγή του πρώην γενικού προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλου στον βαθμό του πρέσβη. Με τις ευχαριστίες του σε συγχαρητήρια ομογενών, για την προαγωγή του, ο κ. Αζεμόπουλος δήλωσε και τα εξής:
«σήμερα δεν είναι μια αναγνώριση για μένα αλλά και για την περήφανη ελληνοκαναδική ομογένεια που ήταν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μου, με ενέπνευσε, με στήριξε, με ακολούθησε και κτίσαμε μαζί ό,τι πιο όμορφο μπορούσε κανένας να φανταστεί. Σήμερα στη σκέψη μου κυριαρχεί για μια ακόμα φορά η λέξη ΤΟΡΟΝΤΟ. Η καρδιά μου είναι εκεί, μαζί σας».
Συγχαρητήρια κι’ από μας…

Σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο μας: "Οι πολίτες αντιλαμβάνονται, πλέον, από τις εξελίξεις τι θα πει πραγματικός πατριωτισμός.!"



Τεχνικοί λόγοι και όχι η "κακή" σε βάρος μας κριτική, μας ανάγκασαν να καθυστερήσουμε την ανάδειξη  του παρακάτω σχολίου σε κύριο θέμα -κάτι που κάνουμε σήμερα- έστω και ..λίγο άκαιρα. Τα σχόλια δικά σας… 

Αγαπητέ,
Πληροφορήθηκα μόλις πρόσφατα για την ύπαρξη του ιστολογίου σας, παρότι ζω στο Οντάριο, και μπήκα στον κόπο να διαβάσω σχεδόν όλα τα αναρτημένα κείμενά σας, από τούτο το πιο πρόσφατο έως τα πιο παλιά, σχεδόν. Εν συντομία θα σας πω τα ακόλουθα:
Η απουσία σχολίων από αναγνώστες των προσφάτων άρθρων σας δείχνει ότι έχετε μικρή επισκεψιμότητα και τούτο μάλλον ως αποτέλεσμα της ποιότητας των γραπτών και των απόψεων που εκφράζετε εντός τους. Φρονώ δικαίως.

Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φημολογία περί συνεργασίας του με συγκεκριμένους ιδιώτες, επιχειρήσεις ή άλλους φορείς στο πλαίσιο της παροχής προξενικών υπηρεσιών.
Το Γεν. Προξενείο δε φέρει ευθύνη για πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προέρχονται από μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα, στο πλαίσιο ιδιωτικών συμφωνιών παροχής «συμβουλευτικών» υπηρεσιών.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν απευθείας με το Γενικό Προξενείο για υποθέσεις που εμπίπτουν στους τομείς της αρμοδιότητάς του.
Υπογραμμίζεται ότι οι Ελληνικές προξενικές Αρχές στον Καναδά ενεργούν στο πλαίσιο της Ελληνικής Νομοθεσίας καθώς και οδηγιών του Υπουργείου Εξωτερικών, με γνώμονα την προστασία των Ομογενών και τη διασφάλιση των συμφερόντων τους.

Monday, February 8, 2016

Παμμακεδονική Ένωση – Κοπή της Βασιλόπιτας…




Την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα η Παμμακεδονική  Ένωση  Τορόντο, την οποία διοργάνωσε με επιτυχία το Δ. Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο κ. Δημ. Καρά, την αντιπρόεδρο κ. Τερέζα Νικολαΐδου και τον υπεύθυνο εκδηλώσεων κ. Δημ. Γαϊτάνη. Παρόντες ο γραμματέας κ. Πύργος, η κ. Ε. Βρετάνου και άλλοι. Η αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από νωρίς το απόγευμα με μέλη της οργάνωσης και φίλους ομογενείς. Ο πρόεδρος κ. Καράς ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους οι οποίοι για μια ακόμα φορά έδωσαν το παρόν τους σε εκδήλωση της

Sunday, February 7, 2016

Θύμιζε παλιές καλές εποχές η συνέλευση του τμήματος Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας


Αναδημοσίευση από τον "Μακεδνό"

Τη Παρασκευή το βράδυ 5 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Ιωάννη η Γενική Συμέλευση και η κοπή βασιλόπιττας του τμήματος Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας.

Πάνω από 100 αντιπρόσωποι συλλόγων της παροικίας