Search This Blog

Saturday, May 7, 2022

Τηλεσκόπιο: Στον απόηχο της επίσκεψης Κατσανιώτη...

Αγαπητέ Αντίποδα, διαβάζοντας το «Τηλεσκόπιο» της σημερινής έκδοσης της ομογενειακής εφημερίδος «Ε. Τ.», έπεσε το μάτι μου, όπως ήταν φυσικό, και στο σχόλιο, για τον απόηχο της επίσκεψης Κατσαντώνη.

Διαβάζοντάς το, είδα μεταξύ ‘αλλων ότι: «Ήταν μια επίσκεψη όπως όλων των προηγούμενων προκατόχων του. Ήλθαν, είδαν και απήλθαν!»

 Και ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής: Τι άλλαξε στην Ελλάδα, ώστε θα έπρεπε η επίσκεψη αυτού να είναι διαφορετική; 

Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ, ανακοινώνει...


Θα πρέπει να πληροφορήσουμε το κοινό το οποίο παραπληροφορείται διαρκώς από το CFMB
.

1 . Το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ ήταν παρόν στην ερανική λαχειοφόρο με την Γενική Γραμματέα Βίκυ Νικολακάκου και την υπεύθυνη δημοσίων Σχέσεων δηλαδή εμένα.

2. Η Ερανικη Επιτροπή ειδοποίησε τον κόσμο ότι θα αναβαλλόταν η λαχειοφόρος, αλλά έλειπε ο εκπρόσωπος της Ερανικής για να παρουσίαζει την αίτηση αναβολής στο Lotto Quebec. Ρωτείστε τον δρα Γεώργιο Τσούκα Ποιός ήταν ο αντιπρόσωπος και που βρισκόταν. .

Ο κ. Δημ. Μανίκης (και η «Πράξις»;) απαντούν στον επίσκοπο Ιάκωβο.!!!

 

Ένας ...ύποπτοςς διάλογος διαφωνίας(;), διαπιστώνουμε ότι ξεκινάει, μεταξύ  Εκκλησίας (επίσκοπος Ιάκωβος) και «Ομάδας Πράξις» (Δημ. Μανίκης), που έχει σχέση με την Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ και τις επικείμενες εκλογές της 12ης Ιουνίου. Και επειδή η Κοινότητα αυτή  είναι ο μόνος, ανεξάρτητος,  σοβαρός Οργανισμός που παρέμεινε στην ομογένεια του Καναδά (μετά το ξεπούλημα της Κοινότητας του Τορόντο, από τους Αρτεμάκη-Καραντώνη), αισθανόμαστε την μια κάποια υποχρέωση να ασχοληθούμε με τα του οίκου της, έστω και με τα πολύ λίγα πράγματα που γνωρίζουμε για αυτή και τα εκεί τεκτενόμενα.

Thursday, May 5, 2022

Η ομάδα “Praxis” …στην πράξη.!!!

 

Αγαπητέ Αντίποδα, μια ομογενής  υποψήφια της «Πράξις», η κ. L. K. γράφει:

Θα μπορούσαμε να σας πούμε: 

-«Ψηφίστε μας και θα ιδρύσουμε το Ελληνικό Πανεπιστήμιο Μόντρεαλ».

 -«Ψηφίστε μας και θα σας αγοράσουμε δώρο αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα».

-«Ψηφίστε μας και θα κάνουμε τα ελληνικά επίσημη γλώσσα του Κεμπέκ». Και συνεχίζει:

Tuesday, May 3, 2022

Μετά τις αγιοποιήσεις, Βαρθολωμαίου, έχουμε χειροθεσίες Αρχόντων ...Σωτήριου.!!!

 

Ο εκ των αρχόντων κ. Δημ. Μανωλάκος
με τον κ. Ιωάννη Θεοδοσόπουλο

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το προσφιλές χόμπυ του πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι οι αγιοποιήσεις, γνωστών και αγνώστων κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ώστε όταν έλθει η ώρα του, και πάει κοντά τους, να βρεθεί μεταξύ γνώριμων ...συναδέλφων του οι οποίποι θα έχουν ...ευεργετηθεί.!!! .

Ο δικός μας Σωτήριος, ζηλεύοντας τη δόξα του πατριάρχη, το έριξε στις ...αρχοντοποιήσεις επιλεγμένων ομογενών, με κάποια, συνήθως, οικονομική βάση, ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση για μια θέση στον παράδεισο... 

Sunday, May 1, 2022

Επίσκοπος Ιάκωβος προς Δ.Μανίκη: «Αυτό το οποίο αναφέρετε σχετικά με τις εκκλησίες είναι ανακριβές, κοινώς δεν είναι αλήθεια».!!!

 


Στην προηγούμενη ανάρτησή μας -με την παρουσίαση του κ. Μανίκη- απάντησε άμμεσα ο πρόσφατα χειροτονιθείς επισκόπος Ιάκωβος, αρμόδιος για την Εκκλησία του Κεμπέκ, και ίσως όχι μόνο, αφού με τον Σωτήρη, κανένας και ποτέ, ΔΕΝ μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει... Γι’ αυτό εξ’ άλλου πάμε καταδιαβόλου, τόσο ως Εκκλησία όσο και ως Ελληνισμός, αφού με τις ίντριγκές του μας έχει χωρίσει στα δύο – αν όχι σε περισσότερα – κομάτια.!!!

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση του προγράμματος της κοινοτικής ομάδας «ΠΡΑΞΙΣ», υπό τον κ. Χρήστο Σύρρο, η οποία διεκδικεί τη διοίκηση της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ...

 

Παρακολουθείστε την ανάλυση του προγράμματος στο άρθρο ενός στελέχους της ομάδας, και μετά το κουβεντιάζουμε, αφού πρώτα ενημερωθούμε τόσο εσείς όσο κι’ εμείς, για τις κάποιες ...γαργαλιστικές σκέψεις και προθέσεις των στελεχών της «Πράξις» τα οποία θέλουν να ηγηθούν της εκεί Κοινότητας, ...ζηλεύοντας προφανώς τη δόξα των Αρτεμάκη – Καραντώνη που τα παρέδωσαν όλα, με καταβασμένα τα βρακιά τους...

Ομάδα ΠΡΑΞΙΣ για το καλό της Κοινότητας μας.

Toυ Δημητρίου Μανίκη

29 Απριλίου 2022

Σπούδασα ορκωτός λογιστής και εργάστηκα για 33 χρόνια σε διάφορα υπουργεία στη κυβέρνηση του Καναδά. Σαν συνταξιούχος αφιέρωσα 4 χρόνια ως ταμίας στην κοινότητα Αρχαγγέλων με τον τότε πρόεδρο κ. Θωμά Μπούρα. Ακόμη και σήμερα ο κόσμος που συναντάω μου λένε ότι ήταν τα καλύτερα χρόνια στη κοινότητα Αρχάγγελων από άποψη καλής διαχείρισης, σπουδαίων έργων που έγιναν, σεβαστών χρηματικών ποσών στη τράπεζα και διαφάνειας.