Search This Blog

Friday, March 11, 2016

Κρίμα.!!!

 

Με λύπη μας διαβάσαμε σήμερα την αναστολή της λειτουργίας του μπλογκ «ΜΑΚΕΔΝΟΣ». Ήταν μια καλά ενημερωμένη, στα κοινοτικά κυρίως θέματα, φωνή με γνώμη και άποψη, ανεξάρτητα από τις κατά καιρούς διαφωνίες μας σε επιμέρους ζητήματα, όπως «επιβάλει» η Δημοκρατία...
Διαβάστε παρακάτω όλη την ανακοίνωση των συντελεστών της ενημερωτικής αυτής φωνής που χάνεται και είναι κρίμα.!!!

Friday, March 11, 2016


Αντίο Σας...

Κάπου εδώ θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε τους φίλους και επισκέπτες του μπλογκ "ΜΑΚΕΔΝΟΣ".
 

Τα τελευταία 6 χρόνια προσπαθήσαμε να προβάλλουμε την "άλλη άποψη". Την άποψη που δυστυχώς πολλοί από μας στη σκέψη μας τη λέμε, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, δε "τολμούμε" να την εκφράσουμε δημόσια.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν κιτρινίσαμε, ούτε σπηλώσαμε πρόσωπα. Απλά είπαμε τα πράγματα με το "όνομα" τους, τουλάχιστον έτσι όπως τα πιστεύουμε αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία όσων μας διάβαζαν...

Δεν γίναμε "φερέφωνο" κανενός κόμματος ή παράταξης. Υποστηρίξαμε ανοιχτά την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο γιατί πιστεύουμε πως είναι ο οργανισμός που εκπροσωπεί τον Ελληνισμό στη παροικία του Τορόντο και που σε δύσκολες στιγμές και καιρούς ήταν αυτό ο οργανισμός που ανόρθωσε το ανάστημα του γιά τα δίκαια του Ελληνισμού.

Παράλληλα, προσπαθήσαμε με ποικίλη αρθρογραφία να επιδείξουμε θέματα που ίσως πολλοί από μας δεν τα δίνουμε τη πρέπουσα σημασία.

Πιστεύουμε στη πολυφωνία και προπαντός στην "άλλη άποψη".

Οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι όμως, το μπλογκ είναι απλά χόμπυ, μας αναγκάζουν να σταματήσουμε τις δραστηριότητες μας στο χώρο της "ενημέρωσης¨ σας.

Να διαβάζετε τον παροικιακό τύπο και τα μπλόγκς.

Από τα γραφόμενα τους και τις θέσεις τους, εάν υπάρχουν, να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Φίλοι μας,

Τιμή μας που μας διαβάζατε και μας επισκεπτόσασταν τόσο καιρό.

Γειά σας!

Thursday, March 10, 2016

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκκλησία (1)



Φίλος αναγνώστης, μας έστειλε μερικές φωτοτυπημένες σελίδες ενός άρθρου του καθηγητή Δανιήλ Σαχά, με θέμα τα «Ανθρώπινα δικαιώματα και Εκκλησία», το οποίο δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «Χρονικά» τον Δεκέμβριο του 1990. Το άρθρο αυτό, αν και γραμμένο πριν 25 χρόνια, είναι σαν να γράφτηκε μόλις ..προχθές και επειδή φέρει την υπογραφή ενός ανθρώπου της Εκκλησίας με διδακτορικό στο αντικείμενο, θεωρούμε σκόπιμη την αναδημοσίευση του για να θυμηθούμε οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι κάποια, πολύ  ενδιαφέροντα, πράγματα για το θέμα αυτό.
(Ένεκα του ότι το άρθρο είναι μεγάλο θα το δημοσιεύσουμε σε συνέχειες ώστε, αφ’ ενός μεν να μη ..χαθούμε στην ποσότητα, αφ’ εταίρου δε να το κάνουμε λίγο ξεκούραστο για όλους μας…)

Μετά την εισαγωγή του ο αρθρογράφος και την αναφορά του στο πώς, πότε και το γιατί του «Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», γράφει:
Με την ευκαιρία της 42ας επετείου της υπογραφής του Χάρτου, η κυβέρνηση του Καναδά

Wednesday, March 9, 2016

Από την Εκδήλωση του Γενικού Προξενείου...


Κάποιες σκέψεις για το ..."ΦΙΑΣΚΟ" (!!!) όπως το αποκάλεσαν κάποιοι...


Η κακία είναι κακία όπως και να το κάνουμε… Όταν όμως γίνεται τόσο κατάφορα αντιληπτή, προδίδει και εκθέτει ..λίγο παραπάνω αυτόν που την …εκπέμπει, ή έστω τον γράφοντα, ούτως ή άλλως. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο με τη σειρά. Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Προξενείο του Τορόντο, αποφάσισαν και διοργάνωσαν την π. Κυριακή μια ενημερωτική εκδήλωση στο «Πολυμνάκειο» για όσους από τους ενορίτες - εκκλησιαζόμενους του Αγ. Δημητρίου δεν γνώριζαν τις υπηρεσίες που προσφέρει η Υπηρεσία αυτή, ώστε να μάθουν και να λύσουν ίσως κάποιες απορίες τους και γιατί όχι κάποια προβλήματα τους. Η πράξη έδειξε ότι οι πλειοψηφία των ενοριτών ΔΕΝ ήθελε να ενημερωθεί, προφανώς επειδή γνώριζε τα πάντα για τις υπηρεσίες αυτές, με αποτέλεσμα να παραυρεθούν και να την παρακολουθήσουν αρκετά λίγοι..! Παρά τον περιορισμένο αριθμό των παρόντων η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, ο γενικός πρόξενος και οι άλλοι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουν και απάντησαν στις λίγες, μεν, αλλά ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις που τους έγιναν, εκτός μιάς η οποία δεν ήταν της αρμοδιότητας τους αφού αφορούσε την Εκκλησία. (θα αναφερθούμε χωριστά)
Ως εκ τούτου, λοιπόν, μόνον ως «ΦΙΑΣΚΟ» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως προσπάθησαν να την παρουσιάσουν κάποια γνωστά διαδικτυακά ενημερωτικά μέσα. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, «Φιάσκο» θα ήταν όταν ο κ. Ιωαννίδης και οι συνεργάτες του ΔΕΝ ήξεραν τι έλεγαν, μπέρδευαν τα λόγια τους ή εξηγούσαν άλλα αντ’ άλλων στις ερωτήσεις των ολίγων ενδιαφερομένων να ενημερωθούν και όχι το ότι τα έλεγαν «μπροστά σε άδειες καρέκλες». Στο κάτω κάτω η μη παρουσία του πλήθους μπορεί να είναι στα υπέρ των προξενικών αρχών, αφού κατόρθωσαν σε μικρό χρονικό διάστημα να ενημερώσουν γρήγορα και σωστά τους περισσότερους ομογενείς μας. Πού είναι το πρόβλημα, λοιπόν; Το ότι μέσα από τέτοιες ή παρόμοιες ενέργειες των προξενικών αρχών, θίγονται, ίσως, κάποια συμφέροντα ιδιωτών ε τι να κάνουμε; Οι έχοντες, πάντως, τη μύγα ας προσπαθούν λίγο να μην μυγιάζονται, αφού ο κόσμος σήμερα ΔΕΝ τρώει χόρτο, εντάξει; Αντιλαμβανόμαστε, υποθέτω, ώστε να μη χρειαστεί να επανέλθω επί του ζητήματος…

Tuesday, March 8, 2016

Ξένη Δημοσίευση



Όπου ακούτε πολλά κεράσια.....


Άκουσα σε τοπικό πρόγραμμα, μια … «βαρύγδουπη» ανακοίνωση-διαφήμιση μιας …μεγάλης εταιρείας ομογενών, η οποία μας λέει ότι αναλαμβάνει να τακτοποιήσει παντός είδους υποθέσεις μας στην Ελλάδα. Από νομικές και μεταφραστικές μέχρι οικονομικές και κάθε είδους αγοραπωλησίες, ακόμα και τις επισκευές των εκεί ακινήτων μας.!
Δεν γνωρίζω τη φερεγγυότητα των μελών της εταιρείας αυτής, αλλά μου φαίνονται τόσες πολλές και καλές οι «υπηρεσίες» τις οποίες  υπόσχονται, ώστε να μας κάνει να είμαστε λίγο παραπάνω, απ’ όσο πρέπει, κουμπωμένοι. Εξ άλλου έχουμε ακούσει τόσες «σοφίες» και τόσα «μούσια» στο παρελθόν, από «επαγγελματίες του είδους» ώστε αισθανόμαστε την ανάγκη να το μεταφέρουμε και σε σας και να σας συμβουλέψουμε να προσέχετε λίγο παραπάνω, για το δικός σας και των αναγνωστών, καλό… Άλλωστε το Προξενείο για να εκδώσει πριν λίγες ημέρες μια παρόμοια ανακοίνωση, κάτι θα πρέπει να είχε υπόψη του και δεν το έκανε τυχαία, νομίζω…...

Η "Πρόνοια" γιορτάζει τα Κούλουμα...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Αδελφότητα Κυριών της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο «Η Πρόνοια»
και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους “
Tα Κούλουμα”, τη  
Δευτέρα 14 Μαρτίου, 2016 στις 7:30μ.μ., (μετά τη λήξη του απόδειπνου), 
στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας, 1385 Warden Avenue, Toronto.
Θα προσφερθεί νηστίσιμο γεύμα.
Τιμή Εισιτηρίου $15.00

Monday, March 7, 2016

Μια ενδιαφέρουσα Γ. Συνέλευση της Ελ. Κοινότητας




Με επιτυχία και αρκετό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια Γ. Συνέλευση της Κοινότητας για την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού μέχρι τον Αύγουστο του 2015 και συγχρόνως την ενημέρωση των μελών για τα πεπραγμένα της διοίκησης σε διάφορα άλλα θέματα της αρμοδιότητας του.
Για όσους ενδιαφέρονται, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παραυρεθούν, έχουμε να πούμε ότι τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά όσον αφορά τα οικονομικά θέματα (που ήταν και παραμένει από την εποχή Μενεγάκη-Γερονικολού) και το χρέος τέθηκε επιτέλους υπό έλεγχο, ύστερα και από την πώληση των σπιτιών δίπλα στον Ι. Ναό της Παναγίας. Με λίγα λόγια, δηλαδή, η απόπειρα Σωτηρίου να αλώσει τον οργανισμό μέσω της ΔΕΚΑ-αιτίας Μενεγάκη και να την κάνει κτήμα του, δείχνει ότι είναι, πλέον, παρελθόν και πως με λίγη ακόμα προσπάθεια και η οικονομική της εξάντληση θα είναι ένα κακό παρελθόν και ένα «ράπισμα» στα μούτρα των όσων την