Search This Blog

Saturday, October 6, 2012

...ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για το ..."συνέδριο" του Κογκρέσου.!!! 
(Ελληνοκαναδικού και Καναδοελληνικού...)

Από τον κ. Παπαδάκη, ο οποίος λέει ότι είναι …διοικητικός αντιπρόεδρος και γραμματέας κάποιου Ελληνοκαναδικού και ενός (άλλου;) ,Καναδοελληνικού Κογκρέσου, λάβαμε μέσω email μια «Ανακοίνωση Τύπου» με θέμα την … «εκλογή» (!!!) του «Δ. Συμβουλίου» του οργανισμού, το οποίο, με τη σειρά του εξέλεξε το  «Εκτελεστικό του (σ.σ. κυριολεκτικά!) σώμα»…
Παρ’ όλο που τα ονόματα αυτά σας τα μεταφέραμε, έγκαιρα και ...σχεδόν έγκυρα, πριν την επίσημη «Ανακοίνωση Τύπου» του γραμματέα, καθ’ ότι είχαν προαποφασιστεί και ως εκ τούτου… «εκλεγεί» πολύ πριν από το  «συνέδριο», θα σας τα ξαναπούμε ώστε να καταγραφούν και επίσημα για τον ό, ποιον ιστορικό τα χρειαστεί …αργότερα και συγχρόνως να φτάσουν και σε όλα τα μήκη και πλάτη του απόδημου και όχι μόνο, ελληνισμού…
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, έγιναν οι εκλογές του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης Οντάριο.  Συμμετείχαν πενήντα τρείς αντιπρόσωποι από τέσσερις επαρχίες του Καναδά.
Εκλέχθηκε Διοικητικό συμβούλιο και στη συνέχεια το Διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε το Εκτελεστικό του σώμα.
Εκλέχθηκαν οι παρακάτω:

Πρόεδρος: Μάνιος Γεώργιος
Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος: Τρογάδης Κώστας
Διοικητικός Αντιπρόεδρος & Γραμματέας: Παπαδάκης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος Οικονομικών & Ταμίας: Μπαξεβανίδης Αναστάσιος
Αντιπρόεδρος Κοινωνικής & Πολιτικής Ανάπτυξης: Φακοτάκη Ελένη
Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Μελών: Γαλιάτσος Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος Καναδικών – Ελληνικών Υποθέσεων: Καλιοντζάκης Μανώλης
Αντιπρόεδρος Γυναικείων Υποθέσεων: Πάππα Σέττα
Αντιπρόεδρος Νεολαίας: Κατσανέβας Κώσταs
Αντιπρόεδροι Περιφερειών:
(α) Περιφέρεια Ατλαντικού: Γαλιάτσος Παναγιώτης
(β) Περιφέρεια Κεμπέκ: Ψαρούδης Πέτρος
(γ) Περιφέρεια Οντάριο: Μυλωνάκης Μανώλης
 (δ) Δυτική Περιφέρεια: Χαλαμανδάρης Παντελής
Σύμβουλοι:
Γεωργακάκος Παναγιώτης, Δαλακούρας Σταύρος, Δρακόπουλος Αναστάσιος
Κονόμη Ντόρα, Πάππας Κώστας, Σκάλκου Λύδια, Ταβουκτσόγλου Αθανάσιος
Τσομπανάκης Νίκος
Έχουμε, λοιπόν, ένα πραγματικά "εκτελεστικό σώμα"...ή καλλίτερα απόσπασμα για το οποίο θα τα πούμε εν καιρώ...






Ήταν όλοι εκεί, στο MEGAS

ΗΤΑΝ όλοι εκεί.! Οι μουσικοί και τα μέλη του χορευτικού του «Νέου Παντελεήμονα» Κατερίνης. Χθες βράδυ στο ΜΕΓΑΣ το οποίο ήταν γεμάτο από μισούς ντόπιους και μισούς επισκέπτες.! Για πρώτη φορά, μια διαφορετική μουσική βραδιά. Ό, σοι πρόλαβαν, …πήραν. Οι άλλοι απόψε στο ELLAS Banquet, στο μεγάλο χορό της Παμμακεδονικής για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση.!
Ο χώρος είναι μεγάλος, μας χωράει όλους… Εκεί στις 7:00 μ.μ.
Με την ευκαιρία και λίγες φωτογραφίες από χθες.
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δημ. Κάρας με τον Γιάννη Αντωνόπουλο ο οποίος συνετέλεσε τα μέγιστα στην εδώ παρουσία του χορευτικού του "Νέου Παντελεήμονα", με την ξαδέλφη του και άλλα μέλη του συγκροτήματος

Ο ...παλαίμαχος πρόεδρος των Τρικαλινών Γιώργος Νέος με μια παρέα γνωστών και φίλων του από το Νέο Παντελεήμονα, Κατερίνης.



Η Τερέζα Νικολαίδου με την Γκόλφω Τάσος

Όλη η χαρά στα πρόσωπα της Γκόλφως και μιας φίλης από το χορευτικό του Νέου Παντελεήμονα, Κατερίνης


Friday, October 5, 2012

Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΗΣ ...ΠΛΑΤΕΊΑΣ

Η Κατάντια (και ο ξεπεσμός;) του ανθρώπου.!

Ευγενικοί μου (!) επισκέπτες του blog, απόψε μη κοιμηθεί κανένας στο σπίτι του.! Αράξτε έξω από κάποιο μπακάλικο -ο καιρός είναι με το μέρος σας, δηλαδή ζεστός- όπου διανέμεται η αγαπημένη σας εισαγόμενη εφημερίδα του κυρ-θανάση, για να προλάβετε ένα αντίγραφό της… Είναι το πιο ενδιαφέρον φύλλο που κυκλοφορεί από την εισαγωγή της στο Τορόντο.! Έχει διάφορα ενδιαφέροντα θέματα όπως: ποιος αρραβωνιάστηκε ποιόν, ποιος παντρεύτηκε ποιόν και γιατί, πόσα  πείρε ως προίκα και γιατί, ποιος πληρώνει το ενοίκιο και την ασφάλεια και γιατί και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα και πληροφορίες οι οποίες τόσο πολύ απαραίτητες σας είναι και ίσως κάποτε σας χρειαστούν.!! Ποιος ξέρει, μπορεί κάποτε να γίνετε δημοσιογράφοι και να σας …προκύψει να ασχοληθείτε με την …έρευνα, ε να έχετε κάποια στοιχεία στο γραφείο σας… Σωστό; Για να το λέω εγώ, μάλλον θα είναι σωστό.!!!

Ακόμα θα …μάθετε πως ένας άντρας 77 ετών απάτησε τη γυναίκα του κι’ αυτή η …ρουφιάνα τον πείρε χαμπάρι και τώρα τον χωρίζει.! Ο  «δημοσιογράφος» ο οποίος μας μεταφέρει την …ενδιαφέρουσα αυτή ιστορία, δεν έχει καμιά σχέση, με παρόμοιες συμπεριφορές…
ΑΝ ακόμα, νομίζει ότι θα πέσω στο επίπεδό του να αναφερθώ στο σκουπόξυλο, ή ποιος εργάστηκε σκληρά και χωρίς συμπαράσταση για να φτιαχτεί η «περιουσία των εκατομμυρίων» (του), είναι πολύ γελασμένος.
Η προσπάθειά μου είναι μόνο και μόνο να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα τυχόν υποψήφια θύματα των επισκεπτών τούτου του blog και φυσικά κάποιοι από τον περίγυρό τους… Διότι όταν το χέρι είναι απλωμένο συνεχώς για ζητιανιά, το πιο πιθανό είναι ν’ αρπάξει ό,τι βρει μπροστά του… Ακόμα και όταν προωθεί εν γνώσει του, δια της προβολής τους,  απατεώνες με χρόνια …προϋπηρεσία στα κάτεργα της φυλακής, νομίζει ότι δεν είναι έγκλημα;  Οποία η ΚΑΤΑΝΤΙΑ… (ή ο ξεπεσμός..) του ανδρός, για την επιβίωση.!
Ου να χαθείς, γελοίε… 
(σ. σ. Κι’ αύριο μέρα είναι.! Μη χαθούμε, εντάξει;)
   

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ



Μια βραδιά διαφορετική από άλλες…
Να πεις ότι ήταν …θεσσαλική, δεν νομίζω, να πεις πως ήταν μακεδονική, θα είσαι κοντά αλλά πώς να το κάνουμε, δεν ήταν …ακριβώς.! Να πεις ότι ήταν γενικά βορειοελλαδίτικη, πάλι δεν ταιριάζει αφού είχε και λίγο κρητικό …χρώμα.!
Να πούμε, λοιπόν, ότι ήταν Ελληνική; Το μόνο που θα ταίριαζε απόλυτα…
Μια καθαρά ελληνική βραδιά είχαμε την τύχη να απολαύσουμε , ό, σοι κατά λάθος, από τύχη ή από πρόσκληση βρεθήκαμε σήμερα το βράδυ στην αίθουσα της Παμμακεδονικής του Τορόντο. Ήταν μια βραδιά υποδοχής , καλωσορίσματος και γνωριμίας με τα μέλη του  χορευτικού  ομίλου του «Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Παντελεήμονα « Κατερίνης και τους συνοδούς τους.

Πέρα από τα πλούσια εδέσματα τα οποία τιμήθηκαν δεόντως από όλους μας, ήταν η μουσική από το δημοτικό και όχι μόνο, μουσικό  συγκρότημα του ομίλου. Και βέβαια δεν έλειψαν οι ερασιτέχνες καλλιτέχνες τραγουδιστές και τραγουδίστριες που μας κράτησαν εκεί μέχρι και πέρα της δωδεκάτης νυχτερινής. Δεν έλεγαν να φύγουν με τίποτα όχι μόνο οι …ντόπιοι, αλλά ούτε και οι κουρασμένοι ταξιδιώτες… Αφού ο εκ των υπευθύνων διοργανωτών των εκδηλώσεων κ. Γιάννης Αντωνόπουλος αναγκάστηκε να τους …απειλήσει ότι το πρωΐ θα φύγουν νωρίς για επίσκεψη στους καταρράκτες του Νιαγάρα και πως ό,σοι δεν θα είναι στην ώρα τους θα χάσουν το λεωφορείο… Επειδή σε παρόμοιες περιπτώσεις η περιγραφή είναι πολύ λίγη μπροστά στην πραγματικότητα, θα …παραδώσουμε τη σκυτάλη στο φωτογραφικό φακό ο οποίος ξέρει καλλίτερα τη δουλειά του… Υπολογίστε ότι η κάθε φωτογραφία περιέχει χίλιες περίπου λέξεις, όπως λένε αυτοί που ξέρουν… 












ΟΛΟΙ οι άτυχοι της σημερινής βραδιάς μπορείτε να απολαύσετε τον Χορευτικό Όμιλο του Νέου Παντελεήμονα, Κατερίνης, το Σάββατο στις 7:00, στο ELLAS Banquet Hall, στον πανηγυρικό χορό της Παμμακεδονικής, στα πλαίσια του Μακεδινικού Μήνα-Ελευθέρια 1912-2012.

Thursday, October 4, 2012

ΚΑΙ ΤΟ FBI ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΥΣ ...ΣΩΤΗΡΕΣ.!

Το υπουργείο Οικονομικών και 
το FBI αναζητούν τους ομογενείς 
«σωτήρες» με τα 600 δισ. 

Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων.

Παράλληλα, έχει ειδοποιηθεί για το θέμα το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών -το FBI- το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων.

Η κινητοποίηση αυτή των αμερικανικών αρχών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση στην Ελλάδα των Αρτέμη Σώρρα και Γιώργο Παπαδάκη (ουδεμία σχέση με τον δικό μας κογκρεσάριο) οι οποίοι σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διατείνονται ότι διαθέτουν το ποσό των 600 δισ. δολαρίων και μπορούν υπό προϋποθέσεις να το παραχωρήσουν στο Ελληνικό κράτος.

Ομως και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο διαψεύδει ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος END (End National Debt), που οι Σώρρας και Παπαδάκης ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.

Ο γενικός πρόξενος κ. Αζεμόπουλος, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής, του επαρχιακού γραμματέα του Οντάριο που είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου του εν λόγω εγγράφου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο αναφέρει ότι «ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα».

«Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί», επισημαίνει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομογενείς μέσω της οργάνωσης End National Dept δημοσιοποίησαν κατ αρχήν έγγραφο το οποίο υποστήριξαν ότι επιβεβαιώνει κατάθεση 600 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τράπεζες του Καναδά. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεόγραφα του αμερικανικού δημοσίου με ημερομηνία λήξης τον Αύγουστο του 2014. Όμως το συγκεκριμένο αυτό έγγραφο δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο από την τράπεζα αλλά από ιδιωτική εταιρία.

Παράλληλα η ηγεσία της Bank of Montreal , την οποία επικαλέστηκαν οι …σωτήρες, είναι ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον τους . Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις όμως που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το 25% του ποσού που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν οι Σώρρας και σία...

Wednesday, October 3, 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ

Δυο πρώην πρωθυπουργοί
Γιώργος Παπανδρέου- Λουκάς Παπαδήμος

Του πρώην πρωθυπουργού
Λουκά Παπαδήμου


Επίσκεψη στην πόλη μας πραγματοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Λουκάς Παπαδήμος. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του να μεταφέρει το μήνυμα ότι μια επένδυση στην Ελλάδα είναι μια σωστή και ενδιαφέρουσα οικονομικά απόφαση για επιχειρηματίες επενδυτές στους οποίους και θα απευθυνθεί αύριο σε ειδική συνάντηση μαζί τους, σε γνωστό χώρο του Τορόντο.
Μαζί του ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος και ο γενικός πρόξενος κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος. Οι ό, ποιες άλλες πληροφορίες αφορούν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και κανέναν άλλο… 

ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ


Με κλήρωση η παρακολούθηση των 
διαλέξεων Παπανδρέου στο Harvard.!

Απίστευτο και όμως αληθινό... Ουρές σχηματίζουν οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στα σεμινάρια που παραδίδει ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ινστιτούτο Πολιτικής στο Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με
 ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, λόγω της «μεγάλης υψηλής ζήτησης» από τους φοιτητές για να συμμετάσχουν στη σειρά διαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού, η συμμετοχή στις επόμενες συνεδρίες θα γίνει με κλήρωση (!) και σειρά αναμονής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του
 Χάρβαρντ:

«Εξαιτίας της υψηλής ζήτησης για παρακολούθηση της ομάδας μελέτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου θα γίνει κλήρωση για την συμμετοχή στις υπόλοιπες συνεδρίες που θα αρχίσουν στις 15 Οκτωβρίου. Αποκλειστικά όσοι έχουν έγκυρη ταυτότητα του
 Χάρβαρντ έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην κλήρωση. Οι νικητές της κλήρωσης πρέπει να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τις υπόλοιπες συνεδρίες. Εάν ένας συμμετέχων χάσει μια συνεδρία, θα ακυρωθεί η συμμετοχή του και θα αντικατασταθεί από άλλον φοιτητή στη λίστα αναμονής».

Όπως φαίνεται, τα σεμινάρια του πρώην πρωθυπουργό έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και ο ίδιος θα πραγματοποιήσει ομιλία και στο
John F. Kennedy, Jr. Forum μέσα στο εξάμηνο.

ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ Ή ΚΑΝΑΔΟΕΛΛΗΝΙΚΌ...


ΚΑΛΑ ΝΕΑ…
Εντός των ημερών θα έχουμε στα χέρια μας το «Δελτίο Τύπου» το οποίο εξέδωσε το Δ. Συμβούλιο του Κογκρέσου την εποχή της προεδρίας Μάνιου, την περίοδο 1995-96. Μόλις το λάβουμε θα το κάνουμε και δικό σας κτήμα, ώστε να βγάλουμε όλοι μαζί τα συμπεράσματά μας περί του ποιοι διοικούν τους «Θεσμούς» και ποιοι μας εκπροσωπούν ως ελληνοκαναδούς..!!! Περιμένετε λίγο… Υπομονή.!

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ TMA

Ο Γιώργος Παπανδρέου 
στο Τορόντο
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ,  7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Θα συνοδεύεται από την σύζυγό του  Άντα
 Το Τορόντο θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα Νοέμβριο ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου. Προσκεκλημένος  του ΤΜΑ, ο Έλληνας πολιτικός θα μιλήσει την Τετάρτη στις 7 Νοεμβρίου στο Royal York Hotel, στις 6:30 το βράδυ. Ως γνωστό, ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, ήταν στο προσκήνιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συμπεριληφθείς στους 100 πρώτους διανοούμενους του κόσμου για το 2010, επειδή έκανε το καλλίτερο για την Ελλάδα, την χειρότερη χρονιά.
Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει σε φοιτητές του πανεπιστημίου του Τορόντο.
Για άλλες λεπτομέρειες της εδώ επίσκεψης του κ. Παπανδρέου θα αναφερθούμε σύντομα. Γίνονται προσπάθειες για μια δημόσια παρουσία του στην ομογένεια, για μια συνάντηση με στελέχη, μέλη και φίλους του ΠαΣοΚ και πιθανή επίσκεψή του στην λέσχη του ΠΑΣΟΚ επί της Danforth, έναν γνωστό του από τα παλιά δρόμο…  

ΜΙΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ ΑΠΑΝΤΙΣΗ...


Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι:
Ο Παπανδρέου ξεπουλάει την Μακεδονία.! (καλός, ε;)
Διάβασα χθες, στον συνάδελφο «ΜΑΚΕΔΝΟ» και τα παρακάτω. Να κάνω κάποια σχόλια; Γιατί όχι;…
Γράφει, λοιπόν.:

«Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο αμφιθέατρο του διασημότερου πανεπιστημίου στον κόσμο για την εμπειρία του ως Πρωθυπουργός στο θέμα της κρίσης»
(σ. Αντ.: προφανώς και καλά έκανε…)

«Ως πρώην Πρωθυπουργός, σίγουρα θα παρουσίασε από την δική του οπτική το ζήτημα της κρίσης, μακριά από την χώρα, και πως ένας ολόκληρος λαός βιώνει την κρίση, εξαιτίας και της δικής του πολιτικής.»
(σ. Αντ.: Αν δεν έχετε αντίρρηση, προφανώς και παρουσίασε το ζήτημα από τη δική του …οπτική (γωνία) και φυσικά είναι λίγο μακριά από τη χώρα, αφού η ομιλία έγινε στις ΗΠΑ)!!!
  
 «Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά το πρόγραμμα των ομιλιών του Πανεπιστημίου, θα διαπιστώσει κανείς, ότι την ίδια ημέρα,  και μόλις  4 ώρες νωρίτερα, ομιλητής στο Πανεπιστήμιο είναι και ο Γκιόργκι Ιβανόφ, πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.»
(σ. Αντ.: Σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, είναι …ίσως και λογικό να μιλάνε πολλοί την ίδια μέρα ώστε να παράγεται και έργο από και προς τους φοιτητές. Σωστά;)   

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, είχε στα χέρια του το πρόγραμμα των ομιλιών και δεν έθεσε κανένα ζήτημα;  Πώς λοιπόν στο εσωτερικό, όλοι είναι πατριώτες και δεν αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, και στο εξωτερικό κάνουν ομιλίες στο ίδιο Πανεπιστήμιο, την ίδια ημέρα; Πώς ο κ. Παπανδρέου δεν έφερε αντιρρήσεις για τον Ιγκόρ Ιβανόφ  και το Μακεδονία;»
(σ. Αντ.: Πως γνωρίζεις ότι δεν έθεσε κανένα ζήτημα; Αν όμως έθεσε και δεν εισακούστηκε, τι κάνουμε; Στο κάτω-κάτω, δεν αγόρασε το «διασημότερο πανεπιστήμιο στον κόσμο», αλλά εργάζεται σ’ αυτό και μάλιστα με κάποια, περιορισμένης χρονικής περιόδου, σύμβαση…
Προσωπικά θυμάμαι ότι στην πρώτη μου δουλειά στον Καναδά, υπήρχαν και Σκοπιανοί οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν «Μακεδόνες» και όταν τους είπα ότι είμαι Μακεδόνας από τη Θεσσαλονίκη, δεν έφυγε κανένας από τη δουλειά.!!! Δουλεύαμε μάλιστα τόσο ομαλά που γίναμε και φιλαράκια.!!!
Τώρα αν το θέμα σου είναι το …«την ίδια μέρα»…, τι να πω; …συμφωνώ απόλυτα.!!!)

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Για την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων
και οργανώσεων του Οντάριο…

Με το email λάβαμε ένα σχόλιο αναγνώστη μας για την νομιμότητα της Ομοσπονδίας και επειδή μας εκφράζει, σχεδόν, απόλυτα, το μεταφέρουμε σε ό, ποιον ενδιαφερόμενο, είναι δυνατόν να, υπάρχει… Διαβάστε το:

Αγαπητέ ΑΝΤΙΠΟΔΑ,
Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος, με πόσους συλλόγους και γενικά άλλους οργανισμούς, ως μέλη της, μπορεί να αποκαλείται μια οργάνωση «Ομοσπονδία του Οντάριο»;
Με ποια νομική κάλυψη,  δικαιούται το σημερινό Δ. Συμβούλιο της …ονομαζόμενης «ομοσπονδίας» να λέει ότι με εκπροσωπεί και να καρπούται για λογαριασμό μου τις ό, ποιες οικονομικές ή άλλες οφειλές δικαιούται να αντλήσει από τα ταμία των επαρχιακών, δημοτικών ή ό, ποιων άλλων φιλανθρωπικών υπηρεσιών του Οντάριο;
Ρώτησε ποτέ κάποιος αρμόδιος των κυβερνητικών Υπηρεσιών, να πληροφορηθεί αποδεδειγμένα, για το ποσοστό των συλλόγων και οργανώσεων που …συμμετέχουν στην «ομοσπονδία» των …τριών;
Ακόμα, μπορούμε ως οικογένεια, σε συνεργασία με την οικογένεια του αδελφού μου και του Μπαντζανάκη μου, να ιδρύσουμε, νόμιμα, κάτι παρόμοιο και να βγούμε στην πιάτσα για ζητιανιά και κυβερνητικά Γκράντια;
Γνωρίζουν οι επίσημες αρχές ότι η «Ομοσπονδία» του Οντάριο αποτελείται από 3 συλλόγους και 8 μεμονωμένους ομογενείς οι οποίοι …αλιεύτηκαν στην πλατεία Μεγ. Αλεξάνδρου, τον τελευταίο μήνα; Μήπως εκπροσωπεί τους 6.000 Θεσσαλούς της Επαρχίας ο κ. Μπαμπάτσικος και δεν το ξέρουμε; Μήπως αντιπροσωπεύει τους ομογενείς σκηνοθέτες ο κ. Τρέντυ και το αγνοούμε;
Πριν, λοιπόν, καταγγείλω επίσημα στις αρχές τον εμπαιγμό τους προς όλους εμάς τους ελληνικής καταγωγής Οντεριανούς μήπως θα ήθελε κάποιος να απαντήσει, με ποιο δικαίωμα αποφάσισαν να με εκπροσωπούν, οι άρρωστοι για προβολή τύποι, όπως τους αποκάλεσε ένα μέλος του «συμβουλίου» τους χωρίς να ιδρώσει καθόλου το αφτί τους; Εδώ και τώρα την νομιμοποίησή τους από την κυβέρνηση της Επαρχίας μας και τις πληροφορίες - αποδείξεις που προσκόμισαν στην υπηρεσία αδειοδότησης…
Η εποχή της δεκαετίας Μενεγάκη, κατά την οποία όλα τάσκιαζε η φοβέρα, καθώς και η …άφεση αμαρτιών του 1995-96, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί… Επιτέλους, καιρός για σοβαρότητα,!... Ευχαριστώ εκ των προτέρων,!!!...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ...


Tuesday, October 2, 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΡΟΝΤΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο εκφράζοντας και τα μέλη της, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια το Ιδρυμα
Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF), για την οικονομική υποστήριξη με το ποσό των $180,000 . Από το ποσό αυτό, $51,000 είναι για τις νέες αίθουσες που κατασκευάστηκαν, $27,000 είναι για την αγορά υπολογιστών και προγραμμάτων
για την αίθουσα υπολογιστών και $102,000 είναι για την ανακαίνιση της άλλης
πτέρυγας η οποία θα γίνει με το πέρας της σχολικής χρονιάς. Η χειρονομία αυτή δια του εκπροσώπου του, κ. Γιάννη Φαναρά, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την δύσκολη προσπάθεια όχι μόνο επιβίωσης της ΕΚΤ, αλλά της πραγματικής ανάπτυξής της. Να υπενθυμίσουμε ότι και στο παρελθόν το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς προσέφερε περισσότερες από $750,000 για την ενίσχυση της ΕΚΤ. Επίσης ευχαριστεί δημόσια την κ. και τους κ.:  Μπέτη Σκουτάκη,  Αντώνη Αρτεμάκη, Γιάννη Φαναρά και  Θεόδωρο Ράλλη,   οι οποίοι ως πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, πρόσφεραν ο καθένας τους το ποσό των $10,000  για να ξεκινήσει το έργο, καθώς επίσης και τους γονείς για την οικονομική προσφορά των $12,500. Με τέτοιους συμπαραστάτες είναι σίγουρο ότι θα  πετύχουμε.
Για το Δ. Συμβούλιο της
Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο
Νίκωνας Γεωργακόπουλος
Πρόεδρος

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Οι μπουρδολόγοι των  600 δις
εμπλέκουν το Γ. Προξενείο του Τορόντο.!

«Την Κυριακή το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση ενώπιον εκατοντάδων συγκεντρωμένων που πήγαν εκεί για να ακούσουν μια... μεγάλη είδηση από το στόμα του ομογενούς καθηγητή Μανώλη Λαμπράκη, προέδρου του οργανισμού End National Debt (Τέλος στο Ελληνικό Χρέος). Σε ταυτόχρονη μετάδοση μέσω του διαδικτύου, σε όλο τον κόσμο, τόσο ο κ. Λαμπράκης όσο και ο φερόμενος ως βασικός εμπνευστής του σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας και χρηματοδότης της προσπάθειας Αρτέμις Σώρρας ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων ότι: Τα 600.000.000.000 (δισεκατομμύρια) δολάρια που προορίζονται για την εξαγορά του παγκόσμιου ελληνικού χρέους αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας έχουν κατατεθεί -υπό τη μορφή ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου- στην κεντρική τράπεζα του Καναδά και ότι το καταθετήριο έχει παραδοθεί στο ελληνικό προξενείο του Τορόντο. Μοναδικός όρος για την εκταμίευση του ποσού είναι η διενέργεια πλήρους λογιστικού ελέγχου στα έσοδα και τα έξοδα του ελληνικού κράτους προκειμένου να μην υπάρξει κατασπατάληση των πόρων αυτών. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μακροχρόνιο δάνειο που μπορεί να φτάσει σε χρόνο αποπληρωμής ακόμη και τα 100 χρόνια, με επιτόκιο που ανέρχεται στο 0,5%.

 Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν διαθέσιμα και περαιτέρω κεφάλαια, εφόσον χρειαστεί. "Υπάρχουν όσα χρήματα απαιτούνται", είπε ο κ. Σώρρας. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι για την Κύπρο το ποσό που κατατέθηκε είναι αντίστοιχα 48.976.500.000 δισ. δολάρια καθώς το αντίστοιχο αμερικανικό ομόλογο ήταν αυτού του ύψους και ότι θα κατατεθούν και τα υπόλοιπα χρήματα ως τα 50 δισ. Ειδικά για την περίπτωση της Κύπρου, θα υπάρχει μηδενικό επιτόκιο.
Ειδικά για την Κύπρο ανακοινώθηκε ότι κλιμάκιο της Οργάνωσης End βρέθηκε στην Κύπρο προσκεκλημένη του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για συζητήσεις πάνω στην προσφορά της Οργάνωσης. Αυτό που πάντως προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ανακοίνωση ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, πριν από λίγες ημέρες, στελέχη της End που βρέθηκαν στη Νέα Υόρκη προσεγγίστηκαν από κρατικούς αξιωματούχους 24 κρατών προκειμένου να τους ζητηθούν χαμηλότερα δάνεια για κράτη όπως η Σερβία, η Αίγυπτος, το Μεξικό και η Ουκρανία.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η End προχωρά στην ίδρυση μιας νέας τράπεζας, της Cyprous Motherland Bank (Τράπεζα Πατρώας Γης Κύπρου) με κεφάλαιο 20 δισ. δολαρίων. Τα χρήματα αυτά προορίζονται για την εξαγορά εδαφών που ανήκουν σε ελληνοκύπριους αλλά βρίσκονται στα κατεχόμενα. Προκειμένου, όπως τονίστηκε να πωλούνται και να τα αγοράζει η Τουρκία θα τα αγοράζουμε εμείς. Και όποτε θελήσει ο οποιοσδήποτε να τα επαναγοράσει θα μπορεί να τα πάρει καταβάλλοντας ακριβώς το ίδιο τίμημα. Μετά το τέλος των αρχικών τοποθετήσεων το λόγο έλαβαν αρκετοί ομογενείς οι οποίοι -μέσω διαδικτυακής σύνδεσης Skype- τοποθετήθηκαν επί της πρωτοβουλίας και της δράσης της End


Σχόλιο Αντίποδα:
Για όσους ασχολήθηκαν έστω και ελάχιστα, χωρίς την απόγνωση του πνιγμένου που προσπαθεί να κρατηθεί από τα μαλλιά του, η υπόθεση είναι αστεία και θα ήταν ωραία μόνο για να σπάμε πλάκα.
Όμως, είναι τρομερό να υπάρχει τόσος κόσμος εκεί έξω που την παίρνει στα σοβαρά.!
Είναι εφιαλτικό να δούμε το πόσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν σε παρόμοια  παραμύθια και φανατικά μάλιστα.!!
Κόσμος που δεν θέλει (ή δεν μπορεί ;) να σκεφτεί με στοιχειώδη λογική και ψυχραιμία και να πει στους παπατζήδες αυτούς να βάλλουν τα …λεφτά τους εκεί που ξέρουν…
Και φυσικά οι άνθρωποι αυτοί -που οι περισσότεροι είναι υπόδικοι σε Καναδά και ΗΠΑ για φορολογικές και όχι μόνο, παραβάσεις- δεν έχουν επίσημα στην κατοχή τους ούτε …δεκάρα.! Αυτό είναι γνωστό από το γεγονός ότι κάποιοι εξ’ αυτών έχουν καταδικαστεί με χρηματικά πρόστιμα και δικαστικά έξοδα και δεν τους βρίσκουν οι αρχές, και οι δικηγόροι των αντίδικων, δεκάρα τσακιστή για να κατασχέσουν.!!!

Αυτό που έχουν στην …κατοχή τους, είναι κάποια ομόλογα, αγνώστου προελεύσεως, (κάτι δηλαδή σαν το … «φάρμακο» του Καματερού για τον καρκίνο) τα οποία κατέθεσαν ως αξιόγραφα, σε μια …τράπεζα, κάνοντας δήλωση για την υπέρογκη «αξία» τους. Η Τράπεζα τους έδωσε ένα χαρτί ότι παρέλαβε από τους «πελάτες» της ένα …πράμα που λένε ότι η αξία του ανέρχεται στο ποσό των 600 δις.!!! Το χαρτί αυτό, λοιπόν, πήγαν στο ελληνικό Γενικό Προξενείο του Τορόντο, το οποίο βεβαίωσε την εγκυρότητα της προέλευσης… και όχι ότι «το καταθετήριο έχει παραδοθεί στο ελληνικό προξενείο του Τορόντο» Ακόμα και σ’ αυτό λένε ψέματα τα λαμόγια.
Μ’ αυτό το χαρτί ανά χείρας, περιφέρονται στα διάφορα ΜΜΕ, Ελλάδας και Κύπρου, προσπαθώντας να πείσουν τους κυβερνόντες να αλλάξουν το Σύνταγμα ή να κάνουν έρευνες σε βάθος για τα αίτια του προβλήματος και γενικά τα οικονομικά τους.!
 Με λίγα λόγια θέλουν να δημιουργήσουν έναν μύθο γύρο από την …αγάπη τους και την …προσφορά τους σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε μέσα από ψεφτοτράπεζες, να αρπάξουν όποιους και όσους αφελείς πέσουν στα πλοκάμια τους… Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά… Σοβαροί να είμαστε… και ‘ισως τα ξαναπούμε…

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...


Περί πατρός και υιού…

Αγαπητε Αντιποδα ειναι γνωστο οτι για μας τους ελληνες “απανταχου της γης” η οικογενεια ειναι, και σωστα ειναι” σημαντικη. Και επειδη σε ξερω καλα, ξερω οτι δεν διαφωνεις. Γιατι λοιπον μεμφεσαι τον κ. Μανιο που φροντιζει για το μελλον του γιου του; Αλλωστε αφου ο πατερας τα καταφερε τοσο καλα,
σε τοσο καιριες θεσεις για τον ελληνισμο του Καναδα, γιατι 
να μην τα καταφερει και το βλασταρι του; Νικος

ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ


Σήμερα γιορτάζει την ονομαστική γιορτή της η «συνάδελφος», επαγγελματίας 
δημοσιογράφος και συγγραφέας, 
εκ Μοντρεάλης, 
κ. Ιουστίνη Φραγγούλη.
Εκ βάθους καρδίας της ευχόμαστε 
Χρόνια Πολλά.  

ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο κ. ΦΑΝΑΡΑΣ


Οικονομική βοήθεια στην Κοινότητα
από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς 
(HHF) με 180.000 δολάρια.!
ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΤΗΝ οικονομική ενίσχυση της Κοινότητας με 180 χιλ. δολάρια, για την αποπεράτωση της επισκευής των σχολείων και τον προγραμματισμό των ηλ. Υπολογιστών για την εκπαίδευση των μαθητών, ανακοίνωσε κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση του οργανισμού ο πρ. πρόεδρος και εκ των στελεχών του Ι. Ε. Κ. (HHF) κ. Γιάννης Φαναράς. Ο κ. Φαναράς ανακοίνωσε ότι η επιταγή των 51.000 $ για την αποπληρωμή της ήδη έτοιμης βόρειας πλευράς του σχολικού κτηρίου, καθώς και η επιταγή των 27.000 $, για τον προγραμματισμό των υπολογιστών. Το ποσό των 102.000 για την αποπεράτωση της νότιας πτέρυγας, θα γίνεται σταδιακά με την πρόοδο του έργου. Η προσφορά αυτή είναι πλέον των 750.000 δολαρίων με τα οποία ο οργανισμός HHF χρηματοδότησε την Κοινότητα για το πολιτιστικό κέντρο στο Σκάρμπορω, έργο το οποίο τελικά πωλήθηκε λόγω αδυναμίας αποπεράτωσής του…
Συγχαρητήρια κι’ από μας, τόσο στο Ίδρυμα όσο και στον πάντα άξιο Γιάννη Φαναρά, ο οποίος προσέφερε επιπλέον 10.000 $ προσωπικά του χρήματα για τον ίδιο σκοπό.! Εύγε…
Ο κ. Φαναράς (αριστερά), με τον κ. Πήτερ Ξενία, πρόεδρο του Ελλ. Γηροκομείου, κατά τη διάρκεια της Γ. Συνέλευσης

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ


Ο ομογενής δημοσιογράφος, Γιάννης Δελόγλου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης επί σειρά ετών της εφημερίδας «Ελληνική Γνώμη», της Γερμανίας, Γιάννης Δελόγλου.

«Σε όλους μας θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα το κουράγιο του, η όρεξη για ζωή, το καθαρό του βλέμμα, η αγάπη του για τους φίλους και την οικογένειά του, αλλά και τον απόδημο ελληνισμό, που για δεκαετίες υπηρέτησε δημοσιογραφικά με κύρος, υπευθυνότητα και απαράμιλλο επαγγελματισμό και πάθος», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της «Ελληνικής Γνώμης».

Ο Γιάννης Δελόγλου γεννήθηκε το 1947 στη Νέα Ζίχνη, Σερρών, από γονείς πρόσφυγες από την Αργυρούπολη του Πόντου. Μετανάστευσε στη Γερμανία στη δεκαετία του 1960, όπου έζησε στην περιοχή της Στουτγάρδης. 
Είχε πολύπλευρη κοινωνική παρουσία και διετέλεσε ανταποκριτής του εθνικού ιδρύματος ραδιοφωνίας, ενώ ήταν μέλος των εκδόσεων Γερμανίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Δημοσιογράφων, καθώς και καθηγητής διαιτησίας Ποδοσφαίρου.

Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιάννη Δελόγλου εξέδωσε και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, όπου-μεταξύ άλλων-επισημαίνεται: «το πέρασμά από την ζωή ήταν μια φωτεινή προσφορά στους ανθρώπους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Ο Γιάννης Δελόγλου μας άφησε την κληρονομιά του, που πλουτίζει και αναβαθμίζει την ποντιακή αρθρογραφία στο χώρο της Ελλάδος και της Ευρώπης».

Το στερνό αντίο στο Γιάννη Δελόγλου είπαν την περασμένη Πέμπτη εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς του, που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στα νεκροταφεία «Αναστάσεως του Κυρίου» στη Θεσσαλονίκη.
Description: https://mail.google.com/mail/ca/images/cleardot.gif