Search This Blog

Saturday, September 22, 2012

ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ:


Έξι ομογενείς στους 400
πλουσιότερους Αμερικανούς
Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes»

Μεταξύ των 400 πλουσιότερων Αμερικανών είναι έξι άτομα ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του «
Forbes», που κυκλοφορεί για 19η συνεχή χρονιά.
Κατά σειρά, με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία, είναι:

Τζον Πολ Ντετζόρια (ελληνοϊταλικής καταγωγής) στην 92η θέση, με περιουσία 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Διατηρεί επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων ομορφιάς.

Τζον Κατσιματίδης στην 132η θέση, με περιουσία 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, καθώς και άλλων εταιρειών, κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

Τζιμ Ντέιβις στην 239η θέση, με περιουσία 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών.

Μάικλ Τζαχάρης στην 250η θέση, με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Τζορτζ Αργυρός, επίσης στην 250η θέση, με περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα.

Ντιν Μητρόπουλος στην 360η θέση, με περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναπτύσσει επενδυτικές δραστηριότητες.

Στον κατάλογο του «
Forbes» παραμένει και φέτος ως πλουσιότερος Αμερικανός o Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της εταιρείας Microsoft, με περιουσία που υπολογίζεται σε 66 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε σχέση με πέρυσι.
Description: https://mail.google.com/mail/ca/images/cleardot.gif

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ


Ενημέρωση μελών για τις εκδηλώσεις
«Μακεδονικός Μήνας- 
Ελευθέρεια 1912-2012»

Γενική συνέλευση των μελών-αντιπροσώπων των συλλόγων της είχε την Τετάρτη η Παμμακεδονική Ένωση του Οντάριο, στο Πολιτιστικό Κέντρο , 406 Ντάνφορθ.
Κεντρικό θέμα συζήτησης και ενημέρωσης ήταν οι γιορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει με τη βοήθεια των συλλόγων της, με τον γενικό τίτλο «Μακεδονικός Μήνας-Ελευθέρεια 1912-2012 και μπροστάρη τον σύλλογο Ημαθίας «Βεργίνα».
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής και προεδρεύων της συνέλευσης κ. Δημήτρης Κάρας, αναφέρθηκε λεπτομερέστατα, στις εκδηλώσεις αυτές και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους να βοηθήσουν προωθώντας τες, ώστε να τις παρακολουθήσουν όσοι περισσότεροι ομογενείς είναι δυνατόν.
Στη διάρκεια της αναφοράς του ο κ. Κάρας αναφέρθηκε και στο επικείμενο συνέδριο του Εθνικού Κογκρέσο, στο οποίο η οργάνωση θα συμμετέχει με 6 μέλη-αντιπροσώπους της από διάφορους συλλόγους. Στο θέμα αυτό έγινε προσπάθεια από κάποιους να συζητηθεί η μη συμμετοχή της Ελληνικής Κοινότητας και οι λόγοι της αποχής της… Φυσικά ο κ. Κάρας ως προεδρεύων δεν επέτρεψε μια τέτοια κουβέντα αφού αφορά άλλες, εκτός Παμμακεδονικής, οργανώσεις και η οποία συμμετέχει καθ’ ότι είναι ζήτημα θεσμών και όχι προσώπων όπως είπε.
Τέλος το λόγο έλαβε η πρόεδρος της Βεργίνας κ. Ρούλα Μουρατίδου η οποία αναφέρθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες των εκδηλώσεων οι οποίες αφορούσαν περισσότερο τη «Βεργίνα»…  













ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Δέκα χιλιάδες δολάρια προς την Κοινότητα
ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Από δεξια ο κ. Δημ. Κάρας, η κ. Ελένη Βοττέα, η κ. Τερέζα Νικολαΐδη, ο ο κ. Γιάννης Πύργος και ο πρόεδρος της Παμμακεδινικής Χάμιλτον κ. Τέρυ Δαμιανόπουλος
Μπράβο στην Παμμακεδονική και ιδιαίτερα στο Δ. Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε και ξανάδωσε δέκα χιλιάδες δολάρια οικονομική βοήθεια στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο η οποία τόση ανάγκη τα έχει.
Η επιταγή παραδόθηκε στον πρόεδρο κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλο κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία της Παμμακεδονικής συνοδευόμενη από την κ. Σκουτάκη.
Αυτές είναι πρωτοβουλίες και σωστές κινήσεις εκ μέρους υγειών οικονομικά οργανισμών, ώστε να ξεπεραστεί αν είναι (και σίγουρα είναι) δυνατόν η κρίση στην οποία την εγκατέλειψαν οι ηγέτες της 10ετίας κ. κ. Μενεγάκης – Γερονικολός με κάποιους ακόμα …κολλητούς τους την εποχή εκείνη.
ΚΑΙ φυσικά δεν είναι η πρώτη που η Παμμακεδινική βοηθάει την Κοινότητα και είμαστε σίγουροι ότι θα το ξανακάνει, μέχρι η μεγάλη αυτή Κοινότητα του ελληνισμού να ξαναβρεί το σταθερό βηματισμό της…
Συγχαρητήρια σε όλο το Δ. Συμβούλιο και τον ακούραστο επί πολλά χρόνια τώρα πρόεδρό τους κ. Δημήτρη Κάρα. Και βέβαια μια μεγάλη …πολιτεία, όπως το Αρμενοχώρι, δεν θα μπορούσε παρά να …εξάγει εκτός συνόρων και μερικούς άξιους ηγέτες του όπως ο κ. Κάρας…  

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ TORONTO


Στο News 4 U, στην ΕΡΤ Κόσμος
με θέμα τον «Μαραθώνιο»
Στην εκπομπή της ΕΡΤ Κόσμος παρουσιάστηκε χθες ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος. Θέμα της συζήτησης ήταν η διοργάνωση του «Μαραθώνιου» στις 14 Οκτωβρίου, στο Τορόντο, στην οποία ως γνωστό το Γενικό Προξενείο πρωτοστατεί τα τρία τελευταία χρόνια.! Ήταν μια καλή προβολή του ελληνισμού της πόλης μας και των οργανισμών οι οποίοι συμπαραστέκονται στην προσπάθεια αυτή του κ. γενικού.

Παραπάνω μια φωτογραφία από την παρουσία του κ. Αζεμόπουλου 
στο στούντιο της ΕΡΤ.

Friday, September 21, 2012

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ


ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Συνάντηση των δασκάλων της Κοινότητας
για αλληλογνωριμία και «συμβουλές»
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συνάντηση αλληλογνωριμίας και οδηγίες από τους υπεύθυνους του Γραφείου Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας, είχαν χθες το απόγευμα στο «Πολυμενάκειο», οι διδάσκοντες στα απογευματινά και σαββατιανά ελληνικά σχολεία του οργανισμού.
Παλιές …καραβάνες και νέοπροσληφθέντες δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και βασικά να ακούσουν τις νέες προτάσεις των υπεύθυνων του Γραφείου Παιδείας, όπως είναι ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Γιάννης Κακαγιάννης, ο διευθυντής κ. Θέμης Αραβοσιτάς και φυσικά η συντονίστρια ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στον Καναδά Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου.  
Ο πρόεδρος Παιδείας κ. Κακαγιάννης, αναφέρθηκε βασικά στον απολογισμό της περασμένης σχολικής χρονιάς και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Κοινότητα, ζητώντας συγχρόνως συγνώμη για τις καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, τονίζοντας πως ελπίζει ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλλίτερη…
ΣΤΗ συνέχεια το λόγο πήρε η συντονίστρια εκπαίδευσης κ. Χατζηδιάκου η οποία καλωσόρισε τους δασκάλους και τους ευχήθηκε μια καλή νέα σχολική χρονιά και ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσουν.
Ο διευθυντής του γραφείου Παιδείας, Θέμης Αραβοσιτάς, ανέλυσε στη συνέχεια το πρόγραμμα της φετινής σχολικής χρονιάς και τον τρόπο με τον οποίο θα παραχθεί περισσότερο και καλλίτερο έργο ως προς τη διδασκαλία και μάθηση των παιδιών. Ήταν, πιστεύω μια εποικοδομητική συνάντηση από την οποία βγήκαν όλοι κερδισμένοι, με πρώτη και καλλίτερη την ελληνόγλωσση Παιδεία στον Καναδά.
Μερικές φωτογραφίες από την συνάθροιση αυτή των εκπαιδευτικών της Ελληνικής Κοινότητας…   
Η συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, ο πρόεδρος του τμήματος Παιδείας
κ. Κακαγιάννης και ο διευθυντής του γραφείου Παιδείας Θέμης Αραβοσιτάς











Η κ. Κλεοπάτρα Αραβοπούλου δίνει οδηγίες στους δασκάλους για την αντιμετώπιση τυχόν αλλεργικών συμπτωμάτων
σε μαθητές σχολείου

  

ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ στις …ΑΝΤΙΓΡΑΦΈΣ

“Η οργάνωση End Νational Debt που έχουν ιδρύσει ομογενείς -κυρίως από την Αμερική- υποστηρίζει ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.”

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στο blog «ΜΑΚΕΔΝΟΣ», απ’ όπου και το …αλιεύσαμε.
Μακάρι να βγούμε ψεύτες  και να ζητήσουμε χίλιες φορές συγνώμη, αλλά τούτο το πράμα μυρίζει από πολύ μακριά. Και μόνο που βρήκαν την …«εταιρία» ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ & ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, για να συνεργαστούν, τα λέει όλα, για όσους ζούμε στο Τορόντο.! Το λάθος της τηλεόρασης της Κρήτης είναι λογικό, αλλά κάποιου τοροντιανού, όπως ο idas, μάλλον δεν δικαιολογείτε… Περισσότερα ΔΕΝ έχει, προς το παρόν…

(Υ. Γ. Ας δώσει πρώτα το 10χίλιαρο που έταξε και μετά …συζητάμε για τα 600.!!!)

Thursday, September 20, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


Dear Friends,

The Greek Community of Toronto participates this year in the Toronto Waterfront Marathon through the “Neighbourhood Challenge program” sponsored by ScotiaBank. This year marathon will take place on Sunday October 14th, 2012.

One of the major goals of the Neighbourhood Challenge is to help showcase our evolving waterfront, and reconnect it to the city. The Cheering Centres are a great excuse for us to come out in great numbers, to gather along Toronto's Waterfront, to celebrate our different neighbourhoods from the Humber to The Beach - to enjoy the music, dancing, performers and food on hand; to shout ourselves hoarse cheering on our friends and neighbours, our thousands of charity runners, 12,000 weekend warriors from 30+ countries around the world, and some international-class athletes running some of the fastest times ever on Canadian soil. Most of all, we can cheer for and put a pledge or two on a Neighbourhood Champion, a friend or neighbour who has committed to go the entire 42.195 kilometres, half or 5 km  on behalf of an important community cause.

The Greek Community of Toronto is co-organizing again this year the GREEK TOWN station at Broadview and Eastern.

Our champion runners this year are:
·         Dr. PANAYIOTIS FOUNTAS
·         Ms MARIA FRAGEDAKIS
·         Dr. ANASTASIOS KARANTONIS


All sponsorship to them will go directly to the
 GREEK COMMUNITY OF TORONTO.

Please sponsor Dr. Karantonis, Ms Fragedakis and Dr. Fountas and by doing so, you support the Greek Community of Toronto to continue offer Educational, Cultural and Social programs. We need your HELP!

Your donations are tax deductible and when you make the donation online, immediately you get the tax receipt.


         




It would be greatly appreciated if you circulate above to your e-mail lists.


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

Από τον «αμαξά» του emphasis …ψάρεψα το παρακάτω κείμενο το οποίο αναφέρεται με τον πιο σωστό θα έλεγα τρόπο, σε γράμμα του κυρ-Θανάση του …δημοσιογράφου, ο οποίος ενημερώνει το …λαό του σε Ην. Πολιτείες, Καναδά, Ελλάδα και σύντομα σε Αυστραλία, υποθέτω.!!! Σκεφτείτε για λίγο, τι θα γίνονταν όλος αυτός ο ελληνισμός δίχως τη δική του ενημέρωση…
Απολαύστε το…

Μας δείχνει μόνο με το δάχτυλο!!!
 Σας έχω μάρτυρες πως έχω καιρό να περιλάβω τον κυρ Θανάση ο οποίος μόνο για λίγο είχε σταματήσει να «δοξάζει» ως συνήθως τον εαυτό του, από την σελίδα του εκδότη, με το να μιλά στους ευγενικούς του αναγνώστες για το ήθος του, τους αγώνες του κατά της διαφθοράς και τα μεγάλα συμφέροντα και γενικά για την 40χρονη προσφορά του στον απανταχού Ελληνισμό.

Βέβαια δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό πώς μετά από τέτοια λαμπρή καριέρα που είχε σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Φλώριδα, αποφεύγει να αναφερθεί στους λόγους που τον ανάγκασαν να επιστρέψει άρον άρον στο Τορόντο.

Επίσης, για λίγο μόνο συγκρατήθηκε να απειλεί ή να αφήνει αισχρά υπονοούμενα για απλούς ομογενείς ή εθελοντές αφού με τους οικονομικά ισχυρούς δεν είχε, ούτε έχει καμιά διάθεση να χαλάσει σχέσεις, μια και σε αυτούς ελπίζει να πουλήσει κανένα ολόκληρο «τραπέζι» ή να τους κάνει καμιά «αφαίμαξη» στην τσέπη αργά ή γρήγορα.

Λοιπόν, στην προηγούμενη έκδοση άρχισε πάλι να παριστάνει τον άμεπτο, δεοντολόγο και υπεύθυνο λειτουργό της ενημέρωσης.
Διαβάστε τι γράφει σε ένα σημείο περιγράφοντας χωρίς να το θέλει τον ίδιο του τον εαυτό: «Ψευτοδημοσιογράφοι, απατεωνίσκοι, πληρωμένα κοπρόσκυλα που ζουν εις βάρος της κοινωνίας ή κάποιων φίλων τους, το έχουν κάνει σύστημα».

Κοιτάτε ποιος μιλάει … και δεν κοκκινίζει.

Και μετά από αυτό πετάει και ένα κουφό «Πάντα να ζυγίζετε το γραφόμενο του κάθε ενός που «θέλει» να σας ενημερώνει χωρίς να σας ρωτήσει …» 
Δηλαδή τι μας λέει το τέρας μορφώσεως και σοφίας. Ότι αυτός μας ρωτάει έναν έναν πριν μας αραδιάσει τις ασυναρτησίες του και όλοι μηδενός εξαιρουμένου συμφωνούμε πως θέλουμε με ευχαρίστηση να μας ενημερώσει; Έλα «πουλί» στο τόπο σου.

Εκτός όμως από τις γνωστές ασυναρτησίες και τρέλα που πουλάει άρχισε πάλι και τις ψευτομαγκιές. Αυτή την φορά σε ένα ομογενή εκπρόσωπο μπλογκ. Μάλιστα για να τον συνετίσει του ρίχνει και την παρακάτω από σπόντα απειλή: 
«Επίσης Χρηστάρα, επειδή πας γυρεύοντας να κάψεις κι άλλους «φίλους σου» σε πληροφορούμε ότι ο φιλαράκος σου ο «δημοσιογράφος» εκ Θεσσαλονίκης μεριάς έχει πολλά προβλήματα στη Ελλάδα μας, φορολογικά κ.π.λ. Σταμάτα λοιπόν να μπλα-μπλα-μπλάρεις, γιατί θα αναγκαστούμε να ενημερώσουμε την ομογένεια, μια και προσπαθείτε να τον «εμπλέξετε» με τα κοινά».

Προσέξτε την μέθοδο που ακολουθεί σαν να είναι στυγνός εκβιαστής του ποινικού δικαίου, αν και διαδίδει πως έχει ζήσει κάποιο καιρό και στο Άγιο Όρος. Θεέ μου δώσε του φώτιση.

Δείχνει λοιπόν, πως δεν προτίθεται να κάνει άμεσα "ζημιά" στον ίδιο τον Χρήστο, (μια και δεν τον παίρνει) αλλά τον απειλεί πως αν δεν γίνει λαπάς δημοσιογράφος, θα αποκαλύψει (με άλλα λόγια θα καρφώσει) στην ομογένεια και κατ’ επέκταση στις καναδικές ή ελληνικές αρχές, έναν φίλο του, ο οποίος δήθεν χρωστάει στην εφορία της Ελλάδας. 

Κοίτα ποιος μιλάει για χρέη. Να μιλούσε ο Πάπας που χρωστάει μόνο στη Μιχαλού να πω εντάξει, αλλά όχι και εσύ κυρ Θανάση.

Φταίω τώρα εγώ που τον κάνω ρόμπα κάθε φορά που γίνεται όλο και πιο θρασύς και επικίνδυνος για την παροικία; Και όσο αυτός «κρατά τα προσχήματα» και απειλεί ομογενείς χωρίς να αναφέρεται στο επώνυμο των «θυμάτων» του, για τον «φόβο των Ιουδαίων», τόσο και εγώ θα του φέρνομαι ανάλογα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Η ομογενής 
Χάϊδω Μιχάλτση, 

«δεξί χέρι» 
του δημάρχου 
της Νέας Υόρκης

Από μικρή η ομογενής Χάιντα (Χάϊδω) Μιχάλτση, ήθελε να συμβάλλει στο να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Σήμερα είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη του Δημαρχείου της Νέας Υόρκης και εκ των πλέον στενών συνεργατών του δημάρχου, Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Διευθύντρια Επικοινωνιών και Διακυβερνητικών Σχέσεων του κ. Μπλούμπεργκ, η κα Μιχάλτση είναι ανάμεσα στους δέκα ανθρώπους που συναντώνται κάθε μέρα μαζί του. Η ίδια πιστεύει ότι η θέση του δημάρχου της Νέας Υόρκης είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα στις ΗΠΑ, κάτι που αναφέρει μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα».
«Πρόκειται για την δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας και σχέσεων», δηλώνει στην ομογενειακή εφημερίδα, αναφερόμενη στα καθήκοντά της, για τα οποία είχε και τα ανάλογα προσόντα όταν προσλήφθηκε, καθώς είναι πτυχιούχος Οικονομικών, με μάστερ στη Δημόσια Διοίκηση, από το πανεπιστήμιο «Fordham» της Νέας Υόρκης.
Νιώθει υπερήφανη για την ελληνική της καταγωγή, κάτι που υποδηλώνει ανοιχτά με την ελληνική σημαία στο γραφείο της. Άλλωστε, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης συχνά αναφέρεται στην κ. Μιχάλτση, η οποία τον προτρέπει να κάνει το ένα μετά το άλλο για τα ελληνικά θέματα, με τελευταία τη συμφωνία για την επανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν.

Οι γονείς της κατάγονται από τη Νάουσα της Μακεδονίας. Η μητέρα της μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 17 ετών. Μετά από επτά χρόνια επέστεψε στην πατρίδα για να παντρευτεί τον κ. Μιχάλτση και επανήλθαν μαζί στην Αμερική μαζί.
Η Χάιντα Μιχάλτη είναι η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, η οποία εγκαταστάθηκε τελικά στην περιοχή Πέλχαμ Μπέι, στο Μπρονξ, όπου δραστηριοποιήθηκε στην ελληνική κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής. Εκεί, μαθήτευσε σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, αλλά και στο Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο αγαπούσε πολύ.
Όπως εκμυστηρεύεται στον «Εθνικό Κήρυκα», πάντα ανυπομονούσε να έρθει η ώρα να πάει στο Ελληνικό σχολείο και ακόμα και σήμερα χαίρεται όταν συναντά την παλιά της δασκάλα.

Η Χάιντα Μιχάλτση γνωρίζει τέλεια την ελληνική γλώσσα, αλλά μερικές φορές θα ήθελε, όπως λέει, να είχε δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην γραμματική, κενό που προσπαθεί να αναπληρώσει σήμερα.
Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, Γιώργος, με καταγωγή από την Καστοριά και την Κύπρο, διαβάζουν καθημερινά την ελληνική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα» για να εξασκούνται στην ελληνική γλώσσα.
Το ζευγάρι, που σπούδασε στο «Fordham», παντρεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1988, ημέρα που λίγα χρόνια αργότερα σημαδεύθηκε από την τρομοκρατική επίθεση και τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει ως εργαζόμενη για τον δήμαρχο Μπλούμπεργκ.
Η ημέρα της κας Μιχάλτση ξεκινά πολύ νωρίς.

«Ξυπνώ στις 6 το πρωί και διαβάζω όλες τις εφημερίδες, καθώς μπορεί να λάβω ένα τηλεφώνημα στις 7 από τον δήμαρχο και να με ρωτά “είδες αυτό το δημοσίευμα;”», λέει η κα Μιχάλτση.
Στο Δημαρχείο φτάνει στις 8:30 και στις 9 γίνεται συνεδρίαση προσωπικού. Της αρέσει να χαιρετά όλους, λέγοντάς τους «καλημέρα», γνωρίζοντας ότι από λεπτό σε λεπτό μπορεί να δημιουργηθεί χάος.
Όσο για τη διάθεση του δημάρχου της Νέας Υόρκης, η κ. Μιχάλτση είπε πως μπορεί να τη διαπιστώσει μόλις μπει μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία συμμετέχουν η ίδια, ο υπεύθυνος Τύπου, οι αναπληρωτές δήμαρχοι και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι.

ΠΕΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ


Τρέχουν (;) αλλά …σίγουρα δεν φτάνουν.!
Τρέχουν να (τα) συμμαζέψουν ό,σο μπορούν την τελευταία στιγμή, αλλά μάλλον δεν …φτάνουν.! Τους πήρε σβάρνα το νερό των ανοησιών τους και δεν μπορούν να το σταματήσουν… Άσε που η μια ανοησία τους φέρνει την άλλη ώστε το γαϊτανάκι να γίνεται …γόρδιο.! Τι εννοώ; Ότι η …επιτροπή συνεδρίου του Κογκρέσου, έβαλε φωτιά στις τηλεφωνικές συσκευές, προσπαθώντας να βρουν και να πείσουν συλλόγους και οργανισμούς να γραφούν μέλη στο …πράμα αυτό που ονομάζουν «Ομοσπονδία», μπας και σώσουν λίγο τα προσχήματα…
Έμαθαν που λέτε ότι η Ομοσπονδία του Κεμπέκ εκπροσωπεί κάπου 38 συλλόγους και θα συμμετέχει με 20 περίπου αντιπροσώπους, ενώ η διοργανώτρια «ομοσπονδία» της αγίας τριάδας δεν θα καταφέρει να μαζέψει περισσότερους από τους 5-6 αντιπροσώπους της Παμμακεδονικής και μάλιστα με ερωτηματικό, διότι πληθαίνουν τα μέλη του Δ. Συμβουλίου της, τα οποία δεν θέλουν να συμμετέχουν, αφού θα είναι σχεδόν μόνοι τους και δεν θέλουν να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους, κάποιες όχι και τόσο …ορθόδοξες αποφάσεις του «κλαμπ» των τεσσάρων της επιτροπής συνεδρίου.
Σήμερα πάντως είναι η τελευταία μέρα εγγραφής ή ανανέωσης μελλών και όλα δείχνουν ότι το πράμα δεν οδηγεί πουθενά, ή μάλλον δείχνει ξεκάθαρα ότι πάμε για μια ακόμα γελιοποίηση της ομογένειας ένεκα των απερισκεψιών των …ηγετών «μας» και την επιθυμία τους να μας «διαφεντεύουν», όπως νομίζουν.!
Ελπίζουμε πως θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις, ώστε να αναβληθεί το … «συνέδριο» αυτό, να αναλάβει μια σοβαρή μεταβατική ηγεσία στην Ομοσπονδία, να προσελκύσει ένα σεβαστό αριθμό συλλόγων και οργανισμών, να εκλέξει τη δική της πρώτα σοβαρή διοίκηση και στη συνέχεια να οργανώσει το συνέδριο για την εκλογή ενός επίσης σοβαρού Δ. Συμβουλίου του Εθνικού Κογκρέσου.
Φτάνουν πια οι επιβήτορες τύπου Μενεγάκη, Γερονικολού, και σία οι οποίοι μόνον τη δική τους προσωπική ανέλιξη προώθησαν μέσα από τις καρέκλες των ομογενειακών οργανισμών. Και μετά απ’ αυτό μην τους είδατε…   
ΔΕΝ ξέρω πόσο διαφορετικά θα είναι τα πράγματα με τους νέους φιλόδοξους ηγέτες μας, που φαίνεται να είναι οι κ. κ. Μάνιος, Δαλακούρας. Πόσο λέτε να διαφέρουν από τους δυο προαναφερθέντες; Αυτά για τώρα. Τα καλλίτερα έρχονται…          
  

Wednesday, September 19, 2012


Ένα e-mail, με απορίες…

«Αγαπητέ «Αντίποδα», θέλω να μου πεις, αν μπορείς, πώς είναι δυνατόν την μια μέρα να διαφημίζουν ότι την κ. Πίτσα Παπαδοπούλου θα συνοδεύουν οι καλλιτέχνες Γιάννης Βαρδής και Γιώργος Λιανός και την άλλη να ακούγεται και το όνομα της Ελένης Δήμου; Θα γίνουν δυο διαφορετικές εκδηλώσεις-συναυλίες ή απλά, στην ίδια, προστέθηκε στη συνέχεια και το όνομα της κ. Δήμου;
Διότι, αν είναι έτσι, δηλαδή τόσοι πολλοί καλλιτέχνες, μαζί με την Μιχαλίτσα, δεν θα αντέξω να παρακολουθήσω όλη την εκδήλωση γιατί είμαι γριά γυναίκα και θέλω να ακούσω μόνο την κ. Πίτσα την οποία θυμάμαι από όταν ήμουν ακόμα μικρό παιδί και αυτή μεγάλη καλλιτέχνιδα.
Σε παρακαλώ βοήθησέ με, αν μπορείς, για να ξέρω τι γίνεται.»

Απάντηση: Απ’ ότι μάθαμε, διότι δεν μας απασχολεί το ζήτημα, οι κ. κ. Βαρδής και Λιανός (;) εργάζονται στη «Σφαίρα» συνεργαζόμενοι με κάποιον Αρναούτογλου και ότι τους είναι αδύνατο να φύγουν εκτός Ελλάδας… Εκτός κι’ αν τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλοι για να συνοδέψουν την κ. Παπαδοπούλου ή ακόμα συμφώνησαν κατ’ αρχήν και στη συνέχεια να πήραν και κάποιες πληροφορίες για το όλο ιστορικό της «παραγωγής», αλλάζοντας γνώμη…
Με λίγα λόγια και για να σας καθησυχάσουμε, είναι σίγουρο ότι ΔΕΝ θα βρεθούν στην εκδήλωση. Πιστεύουμε ότι καλύψαμε την απορία σας…
Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση…  
  

 

Tuesday, September 18, 2012

ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΣΣΑ



Μια Κεφαλονίτισσα έκανε τα ελληνικά επίσημη ξένη γλώσσα σε σχολείο της Νέας Υόρκης!
Η Πανωραιά Παναγιωσούλη, η οποία είναι διευθύντρια σε σχολείο του Χάρλεμ, κατάφερε να καθιερώσει τα ελληνικά, ως τη μόνη ξένη γλώσσα διδασκαλίας στο πρότυπο σχολείο της.

Σύμφωνα με την Πένι Παναγιωσούλη: «Δεν πρόκειται απλά για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, ξεκομμένη από το περιβάλλον της. Δείχνουμε τη σχέση των ελληνικών με διάφορα πράγματα στον κόσμο. Χάρη στη νέα τεχνολογία ο κόσμος έχει γίνει επίπεδος. Οι μαθητές μας, μέσω τις διδασκαλίας των ελληνικών και διαφορετικών πολιτισμών, θα αναπτύξουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το ποιοι πραγματικά είναι».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη διδασκαλία των Ελληνικών απλά ως ξένη γλώσσα, με το βάρος στη γραμματική, το λεξιλόγιο και κάποια στοιχεία πολιτισμού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως λέει η κ. Παναγιωσούλη, και η δεκαήμερη εκδρομή 33 μαθητών του σχολείου και 19 συνοδών τους στην Ελλάδα, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά όλα αυτά που διδάσκονταν στις τάξεις τους.

Πάντως, όπως αναφέρει η ίδια, πηγή έμπνευσης του εγχειρήματός της ήταν ο πατέρας της, ο λογοτέχνης Γαβριήλ Παναγιωσούλης, για τον οποίο μιλά με υπερηφάνεια, τονίζοντας ότι μέσω των οραμάτων του μπόρεσε να εκτιμήσει τι πραγματικά σημαίνει να είσαι Έλληνας.

Kεφαλλονίτικα Νέα


ΣΟΦΙΑ-ΑΓΑΠΗ-ΕΛΠΙΔΑ-ΠΙΣΤΗ…


Μια γιορτή για τη 
...γιορτή της.!
ΣΕ στενό … «οικογενειακό» κύκλο, γιόρτασε χθες βράδυ την ονομαστική της γιορτή η γραμματέας της Τ. Ο. ΠαΣοΚ Τορόντο, Σοφία Παπανδρέου.
Η μάζωξη ήταν λίγο έκτακτη, έγινε στο εστιατόριο Florida και συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο γιός της Κώστας, η Ειρήνη Μαντέλος, η Κατερίνα Χαραλαμπίδου, ο Τάκης Γαλιάτσος και η Εύη.
Η κάμερα του Αντίποδα, καθυστερημένη όπως πάντα, πρόλαβε τους μισούς της παρέας.
Τις ευχές των παρόντων συνόδεψαν και οι ευχές του γιατρού Νίκου Παπανικολάου οι οποίες έφτασαν, μέσω e-mail, απ’ τα Τρίκαλα.!


ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΕΚΔΟΤΗ


Μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση 
της δημοσιογραφίας…

Μ’ έβαλε, σίγουρα, ο διάολος να ρίξω μια ματιά στο ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ και να μάθω χίλια δυο πράγματα για το λειτούργημα της ενημέρωσης και πόσο πολύ δύσκολο και υπεύθυνο είναι…
Και, συγχρόνως, μέσα από το γράμμα αυτό να δω ουσιαστικά για πρώτη φορά, τη …φωτογραφία ενός δημοσιογράφου- εκδότη χωρίς …φτιασίδια ή άλλα ρετουσαρίσματα.!
Διαβάστε λοιπόν μερικές παραγράφους και βγάλτε τα συμπεράσματά σας… Είναι η πρώτη φορά, ίσως, που δεν θα χρειαστείτε ουδεμία βοήθεια για την κατανόησή της…
  
«Ενημέρωση λοιπόν... Ένα λειτούργημα πολύ δύσκολο και υπεύθυνο»

 «... κίνδυνος θάνατος όταν η ενημέρωση σου σεβαστέ μου αναγνώστη ή αναγνώστρια βρίσκεται σ’ επικίνδυνα και πουλημένα μυαλά και χέρια.»

«‘Άνθρωποι, καμία φορά «πουλημένοι» κι «αδίστακτοι» έχοντας στα χέρια τους μια «εξουσία», την 4η και ίσως πιο δυνατή, προσπαθούν να «εκβιάσουν» την γνώμη σου, να σε παρασύρουν στα δικά τους σκοτεινά μονοπάτια, κι εσύ... ο ανύποπτος ακροατής, αναγνώστης, τηλεθεατής, πέφτεις καμία φορά «Θύμα» αυτής της παραπληροφόρησης γιατί σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί ο Άλφα ή ο Βήτα δημοσιογράφος, που ίσως γνωρίζεις προσωπικά και πιστεύεις τα γραφόμενά του μπορεί να προσπαθεί να σ’ εξαπατήσει!!! Και όμως, καλέ μου αναγνώστη, στους καιρούς που ζούμε, η «παραπληροφόρηση» σπάει κόκαλα.»

«Ψευτοδημοσιογράφοι, απατεωνίσκοι, πληρωμένα κοπρόσκυλα που ζουν εις βάρος της κοινωνίας ή κάποιον φίλων τους, το έχουν κάνει σύστημα...»

«Σου λέει θα γράψω καλά λόγια για τον α΄ ή τον β΄ που είναι φιλαράκι μου και όλο και κάτι θα μου τσοντάρει να την βγάλω κι εγώ...»

« Χρόνια ολόκληρα έχω την τύχη και την τιμή να ενημερώνω μέσω όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τηλεόραση, ράδιο, εφημερίδα, τον υπέροχο Ελληνισμό της διασποράς, έχω μεταφέρει χιλιάδες νέα, καλά και κακά, έχουμε κάνει εκατοντάδες κριτικές για θέματα που αφορούν και έχουν άμεση σχέση με τις οργανωμένες ομογένειες, κοινότητες, εκκλησίες, σχολεία, συλλόγους, κοινωφελείς οργανισμούς κλπ.»…

«Και πάντα προσπαθούσα όσο είναι δυνατόν, γιατί δεν παύουμε να είμαστε άνθρωποι με
τις δικές μας αδυναμίες κι ανθρώπινα λάθη, να ανακοινώνω και να στέλνω επισήμως και υπεύθυνα ενημερωτικά μηνύματα στην Ομογένεια, ώστε να μπορώ ν’ αντικρίζω κατάματα τον απλό Έλληνα-Ελληνίδα όταν τον συναντώ στον δρόμο.»

«Προσοχή ευγενικοί μου αναγνώστες: ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Πάντα να ζυγίζετε το
γραφόμενο του κάθε ενός που «θέλει» να σας ενημερώνει χωρίς να σας ρωτήσει, γιατί αυτός
θέλει να «δημοσιογραφίσει» πιστεύοντας ότι είναι μια δουλεία για οικονομική επιβίωση και τεμπελιά.»
  « Προσοχή λοιπόν γιατί σε δύσκολους καιρούς οι μπαμπούλες και οι λύκοι καιροφυλακτούν να σε κατασπαράξουν.»

«Διάλεξε και ενημερώσου από πολλές πηγές και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα, ευγενικέ μου αναγνώστη, κανένας δεν είναι πιο έξυπνος από εσένα...»

ΚΑΙ το ..ρεζουμέ της επιστολής:

«Μην αφήνεις να σε κοροϊδεύουν περαστικοί τυχοδιώκτες της ενημέρωσης, εδώ ή στην Ελλάδα ή παγκοσμίως.»
…Όλα τα …Κιλά, όλα τα …λεφτά.!!! Τι δεν καταλάβατε, παρακαλώ;