Search This Blog

Wednesday, December 29, 2021

Σχόλια αναγνωστών μας από Μόντρεαλ, για την Κοινότητα και τα εκεί Μ.Μ.Ε.!!!

 

Φίλοι, αναγνώστες μας, από την ομογένεια του Μόντρεαλ, μη μπορώντας, προφανώς, να βρούν βήμα για να εκφράσουν τις απόψεις τους στα εκεί, -μοντρεαλήτικα,- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ανέτρεξαν στις φιλόξενες σελίδες του Αντίποδα, για να πουν, δημόσια, τη γνώμη τους για κοινοτικά, και όχι μόνον, ζητήματα που τους απασχολούν, ώστε να γίνουν οι απόψεις τους, κτήμα και άλλων ελληνοκαναδών του Μόντρεαλ και όχι μόνον.

Διαβάστε, λοιπόν, τα σχόλια τους, με τη σειρά που έφτασαν σε μας και μετά τα συζητάμε, αν τα βρείτε κατά οποιονδήποτε τρόπο, ενδιαφέροντα:



ΣΧΟΛΙΟ 2.

Άκουσα τη ραδιοφωνική εκπομπή Μανίκη-Αθανασούλα και μου φαίνεται ότι ο κ. Μανίκης κάνει αρκετά λάθη. Πρώτον, πρέπει να χαθούν 4 συνεχόμενες συναντήσεις για να φύγει κάποιος και όχι 3 συναντήσεις όπως μας λένε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Οι κανόνες αναφέρουν ξεκάθαρα: “από περισσότερες από τρεις”. Επομένως, το να μην είστε εκεί για 3 συναντήσεις είναι εντάξει, εφόσον το άτομο είναι εκεί στην 4η συνάντηση. Δεύτερον, και σημαντικότερο, οι κανόνες απαιτούν ξεκάθαρα η απουσία να είναι «αδικαιολόγητα». Τι σημαίνει αυτό και πώς εφαρμόζεται; Άκουσε κανείς τον κ. Μανίκη να χρησιμοποιεί τη λέξη «αδικαιολόγητα» στη συνέντευξη χτες; Όχι. Γιατί δεν το ανέφερε αυτό; O κ. Μανίκης προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι αν κάποιος χάσει 3 συνεδριάσεις διαγράφεται αυτόματα από το συμβούλιο. (στo 43:30 της ηχογράφησης) Fake News για άλλη μια φορά από τον κ. Μανίκη. Τι σημαίνει αδικαιολόγητα και τι περιλαμβάνει; Όλοι γνωρίζουμε ότι τα άτομα που χάνουν πολλές συναντήσεις ανήκουν σε 2 κατηγορίες: προβλήματα υγείας ή οικογενειακά προβλήματα. Είδαμε πέρυσι ότι η Αντιπρόεδρος πάλευε ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Είναι επίσης γνωστό ότι ένα άλλο σημαντικό μέλος του ΔΣ έχει λευχαιμία. Ένας άλλος είναι απασχολημένος με το διαζύγιο με τη σύζυγό του. Θα δικαιολογούνταν όλα αυτά τα άτομα να χάσουν 10 συνάντησεις; Ναί. Χρειάζεται να δημοσιοποιηθούν αυτά τα προβλήματα ώστε το ΔΣ να τα συζητήσει για να δει αν είναι αδικαιολόγητα απουσίες; Όχι. Πρέπει όλα τα μέλη του ΔΣ να γνωρίζουν τα προσωπικά προβλήματα των άλλων; Όχι. Μπορεί ένα προσωπικό πρόβλημα να αποκαλυφθεί μόνο στον Γενικό Γραμματέα και σε κανέναν άλλον; Ναί. Αυτό είναι το κομμάτι που δεν καταλαβαίνει ο κ. Μανίκης και η ομάδα του. Ο κ. Μανίκης μας λέει ότι στο όνομα της διαφάνειας πρέπει να γνωρίζουμε όλα αυτά τα προσωπικά προβλήματα. Ποιος θα ήθελε να έχει θέση στο ΔΣ ενός οργανισμού αν γνώριζε ότι τα προσωπικά του προβλήματα θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν από τα ΜΜΕ; Αυτό δεν είναι διαφάνεια. Πώς πιστεύετε ότι λειτουργεί η Αρχιεπισκοπή; Ο Μανίκης παρακολουθεί τις απουσίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου ή ο Σωτήριος κάνει ό,τι θέλει; Λίγο Φιλότιμο και σοβαρέψτε κύριε Μανίκη.

ΣΧΟΛΙΟ 3.

Ο κ. Μανίκης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σωτήρη με το παιδί από τα Xronika. http://greektimes.ca/11292/ Ξύπνησαν τα λαμόγια στην παροικία μας. Συνεχίζουν την προπαγανδιστική τους εκστρατεία με επίκεντρο τις εκλογές του Ιουνίου του 2022. Το θέμα που βρήκαν τώρα είναι τα λίγα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δεν έρχονται στις συνεδριάσεις. Τα ΜΜΕ ζητούν να παραιτηθούν αυτά τα άτομα και μετά θα έχουν δικούς τους φίλους σε αυτές της θέσεις. Οι Κανονισμοί της κοινότητας μας λένε ότι οι επιλαχόντες μπορούν να καλύψουν κενές θέσεις. Έχασαν τις εκλογές το 2019 και πλέον τα λαμόγια θέλουν τώρα θέσεις στο ΔΣ. Για να καταλάβουν καλύτερα οι φίλοι μας στο Τορόντο, εδώ είναι τα 2 άρθρα του Κανονισμού του Μόντρεαλ που ασχολούνται με αυτό το θέμα: “7.9: Στην περίπτωση που κενωθεί μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, σαν αποτέλεσμα παραίτησης ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας, η θέση αυτή συμπληρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στη συνέχεια: καλείται ο πρώτος επιλαχών από τον κατάλογο των επιλαχόντων στις τελευταίες εκλογές, σύμφωνα με το αριθμό ψήφων που έλαβε στις τελευταίες εκλογές.” “20.24: Κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Συμβουλευτικού Σώματος ή κάθε επιτροπής, που: 20.24.3 απουσιάζει αδικαιολόγητα από περισσότερες από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του αντίστοιχου διοικητικού συμβουλίου, συμβουλίου ή επιτροπής, μπορεί να μετακινηθεί από τη θέση του με απόφαση του Κοινοτικού Διοικητικού Συμβουλίου, που εγκρίνεται με απόφαση της πλειοψηφίας τουλάχιστον των δύο-τρίτων (2/3) των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που είναι παρόντα σε μια ειδικά καλεσμένη συνεδρίαση για το σκοπό αυτό και στην οποία είναι παρόν το θιγόμενο μέλος, εάν το επιθυμεί, αφού έχει ειδοποιηθεί γραπτώς από τον Γενικό Γραμματέα της Κοινότητας για τα παράπονα εναντίον του και για την ημερομηνία, ημέρα, ώρα και τόπο της συνεδρίασης αυτής.”

Οι τρεις Μάγοι μεταφέρουν τα δώρα στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο…

 Φωτογράφος της παροικίας, μας έστειλε μια αποκλειστική φωτογραφία του, η οποία απεικονίζει τους τρεις …μάγους - της πάλαι ποτέ Κοινότητας - να μεταφέρουν τη χριστουγεννιάτικη δωρεά τους, στον ανεκδιήγητο αρχιεπίσκοπο Σωτήρη…


Η παράδοση, γράφει, έγινε σε στενό αρχιερατικό κύκλο, στο μέγαρο της Αρχιεπισ
κοπής, παρουσία των 4 επισκόπων, όπου ο ίδιος βρέθηκα, για άλλη εκδήλωση και με την ευκαιρία αποθανάτισα το γεγονός, χωρίς να με πάρει κανένας μυρωδιά ή έστω χαμπάρι.! Έτσι, σου την στέλνω ως αποκλειστική σε σένα και αν θες την δημοσιεύεις. Όμως, για επαγγελματικους λόγους, μην σε παρακαλώ δημοσιεύεις το όνομα μου. Ευχαριστώ και χρόνια πολλα…

Tuesday, December 28, 2021

Μια αναπάντεχη, …ευτυχία.!!!

 

Χθες, λάβαμε ένα καθυστερημένο Χριστουγεννιάτικο δώρο, ή ίσως και πρόωρα πρωτοχρονιάτικο, μπορεί να πει κάποιος, το οποίο έφερε έτσι αναπάντεχα την συνείδησή μας σε πλήρη ησυχία, αφου την νοιώθαμε λίγο …πειραγμένη, από τα διάφορα μπινελίκια, που κατά διαστήματα πετάξαμε, την π. χρονιά, στον φίλο, εκδότη του «Βήματος» στο Μόντρεαλ, κ. Χρ. Μανίκη.

Άρχισαν να χύνουν κροκοδείλια, κάποιοι από τους ξεπουλημένους.!!!

 

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και τις διάφορες συγκεντρώσεις που έγιναν σε σπίτια ή άλλους δημόσιους χώρους, όπως είναι οι εκκλησίες, ακούσαμε ότι ειπώθηκαν πολλά και διάφορα, με πρώτο και …καλύτερο το θέμα της συμφωνίας Κοινότητας – Επισκοπής ή σωστότερα, Καραντώνη – Σωτηρίου.!

Monday, December 27, 2021

Άρπαξε την Πλάκα κι’ εξαφανίστηκε, ο εκτελεστικός (της πλάκας) αντιπρόεδρος του «Κογκρέσου»!!!

 


Αγαπητέ Αντίποδα, Δώσε μου σε παρακαλώ την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω τις σελίδες σου, για να ρωτήσω τον πρόεδρο του αποκαλούμενου «Εθνικού Κογκρέσου» κ. Χαλάτση να  πει σε μένα και όσους από την ομογένεια έχουν πιθανόν την ίδια απορία: Ποιόν, ή ποιους εκπροσωπεί και με τις ψήφους ποιων εκπροσώπων - δευτεροβάθμιων Οργανισμών – της Ελληνοκαναδικής Ομογένειας, βρέθηκε και διατηρεί για τόσα χρονια, τη θέση του αυτή;

Σχόλιο αναγνώστη μας εστάλη ως Χριστουγεννιάτικο δώρο το οποίο, θα ήταν άδικο αν ΔΕΝ, μοιραζόμασταν μαζί σας…

 

Αγαπητέ Αντίποδα, επειδή το σχόλιό μου δεν έφτασε στη σωστή του θέση, δοκίμασε σε παρακαλώ αν μπορείς να το δημοσιεύσεις κάπου αλλού ώστε να διαβαστεί αό περισσότερους αναγνώστες σου..

Βρε πανάχρηστοι και αφελείς συμπατριώτες μου Έλληνες ομογενείς. Ζείτε τόσες δεκαετίες εδώ στον Καναδά και δεν γνωρίζεται ότι η επιχείρηση-υποκατάστημα του φαναρἰου στον Καναδά έχει μοναδικό νόμιμο ιδιοκτήτη τον επίσκοπο Τορόντο;