Search This Blog

Saturday, June 6, 2020

Τα απαραίτητα μέτρα για να περιοριστεί η μεταδοτικότητα της COVID-19

Φωτ. REUTERS


ΕΤΙΚΗ διατήρηση απόστασης, το σωστό πλύσιμο των χεριών, η ευρεία χρήση μάσκας και οι περιοδικοί διαγνωστικοί έλεγχοι κρίνονται απαραίτητα μέτρα για να ανακόψουν την μετάδοση του ιού, αναφέρουν οι γιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ). Οι τρεις καθηγητές συνόψισαν τα κύρια ευρήματα της δημοσίευσης στο επιστημονικό περιοδικό Science σχετικά με το ρόλο της μάσκας και της ευρείας εφαρμογής διαγνωστικών τεστ στη μείωση της μολυσματικότητας του ιού.

Friday, June 5, 2020

Δωρεά 75.000 $ για την ανακαίνιση του Καναδικού Ινστιτούτου (CIG) στην Αθήνα.!


Από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF), του Τορόντο

Το Δ. Συμβούλιο του  Ίδρυματος Ελληνικής Κληρονομιάς, (HHF)  στο Τορόντο, αποφάσισε βοήθεια ύψους 75 χιλ. δολαρίων, για την ανακαίνιση του νέου κτιρίου του Καναδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.! Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής, ο Επίτιμος Διευθυντής του Καναδικού Ινστιτούτου, πρώην πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Robert Willam Alexander Peck, τόνισε μεταξύ άλλων:

Wednesday, June 3, 2020

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ομάδα του «Εθνικού».!!!



 Αναγνώστης μας από Μόντρεαλ μεριά, μας έστειλε ένα σχόλιο για την «εν πολλαίς αμαρτίαις» περιπεσούσα ομάδα ομογενών η οποία καταεξευτελίζει εδώ και χρόνια τώρα τον ελληνισμό του Καναδά με τα καμώματά της, να το παίζει η …«εξουσία» του, για καθαρά προσωπικούς (και άλλους πονυρούς) λόγους. Διαβάστε όμως πρώτα τι γράφει ο αναγνώστης μας για τους …κυρίους του «κογκρέσου» και τα ξαναλέμε…

Tuesday, June 2, 2020

Η αντεπίθεση των «ψεκασμένων»...


 Όσο περνά ο καιρός και θα απομακρύνονται οι μνήμες της πανδημίας, τόσο θα αυξάνονται οι φωνές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που θα αμφισβητούν τόσο την επικινδυνότητα του κορονοϊού όσο και τις πολιτικές καραντίνας που ακολούθησαν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του πολιτισμένου κόσμου. Και όσες δεν διείδαν εγκαίρως την επιθετικότητα τού συγκεκριμένου ιού και πλήρωσαν βαρύ φόρο σε ανθρώπινες ζωές και δεν απέφυγαν την οικονομική ύφεση.

Sunday, May 31, 2020

Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού, αλλά και τα οφέλη από τη διακοπή του


Σημαντικά δεδομένα για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού, αλλά και τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος, παραθέτει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αφορμή την 31η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες, με διαφορετικές ιδιότητες και επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, εκ των οποίων πάνω από 250 είναι επιβλαβείς και περισσότερες από 50 είναι καρκινογόνες.