Search This Blog

Saturday, March 15, 2014


«Παπανδρέου ου άκμπαρ» Ιορδάνη..

Αναδημοσιεύουμε σημερινό άρθρο του Μουεζίνη του Mega Ιορδάνη Χασαπόπουλου. Ακολουθεί ανταπόκριση του epikairo από τα υψίπεδα της Καμπούλ.

Δυστυχώς ο Γ. Παπανδρέου δεν φαίνεται να διδάχτηκε από τα σφάλματα του παρελθόντος και τα λάθη στα οποία τον οδήγησαν οι στενοί συνεργάτες του – Μουτζαχεντιν.

Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του το τελευταίο διάστημα με κορυφαία κίνηση την αποστασιοποίηση
Κρατηθείτε: 
Η ΝΔ κατηγορεί την Ε.Ε. ότι αυτή παραποίησε το έλλειμμα και μπήκαμε στο μνημόνιο.!!!


Μας λυπεί το γεγονός ότι το πρώτο πολιτικό θέμα των ημερών, δηλαδή το πόρισμα της εξεταστικής του ευρωκοινοβουλίου για το πρώτο μνημόνιο, δεν έχει παίξει ακόμη σε κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης πλην του δικού μας blog [Κόλαφος για Τσίπρα-Σαμαρά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικα].

Στην έκθεση αναφέρονται χαρακτηριστικά οι αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο, οι επιλογές που υπήρχαν, αξιολογούνται τα αποτελέσματα εφαρμογής του μνημονίου. Όποιος διαβάσει αυτή την έκθεση γνωρίζει την αλήθεια, τι ακριβώς συνέβη, και, δε μπορεί να τον κατευθύνει ή παραπληροφορήσει κανένας δημοσιογράφος ή μέσο ενημέρωσης...




Όπως διαβάζετε παραπάνω στην έκθεση, η ΝΔ αναφέρεται ευθέως ως η αποκλειστικά υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας και την ένταξή της στο μνημόνιο. Ποια η επίσημη απάντηση της ΝΔ; Παραθέτουμε το δελτίο τύπου στο πρώτο screenshot όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. τονίζουν επίσης ότι στην έκθεση παραποιείται η κατάσταση ως προς το πραγματικό έλλειμμα της χώρας και τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν στο πρόγραμμα προσαρμογής με την επιτήρηση της τρόικα».

Συμπέρασμα; Η ΝΔ, η οποία καταψήφισε (!) την έκθεση του ευρωκοινοβουλίου, για να προστατέψει την κυβέρνηση Καραμανλή-Παπαθανασίου που έκανε την στατιστική απάτη με το έλλειμμα, απαντά στους συντάκτες της έκθεσης αλλά και σε όλο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ότι αυτοί παραποίησαν το πραγματικό έλλειμμα της χώρας!

Να το ξαναγράψουμε; Η ΝΔ, για να καλύψει τον Καραμανλή, κατηγορεί την Ε.Ε. ότι αυτή παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού!!! Δηλαδή η ΝΔ αντιτείνει στα greek statistics τα νοθευμένα euro-statistics!

Η αλήθεια με στοιχεία: Ο Παπαθανασίου έστειλε εν γνώσει του πλαστά στοιχεία για το έλλειμμα #elleimma2009

Η ΝΔ λέει συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό και μάλιστα επιβραβεύει τον ΥπΟικ που εξαπάτησε τους πάντες και χρεοκόπησε τη χώρα, διορίζοντάς τον στα ΕΛΠΕ με μισθό 170.000 ευρώ το χρόνο!

Η αλήθεια με στοιχεία: Ο Παπαθανασίου έκρυψε στο συρτάρι του τα δελτία εκτέλεσης προϋπολογισμού #elleimma2009


Τι άλλο πρέπει να κάνουμε ως epikairo για να αναδειχθεί η αλήθεια; Να συμπεριλάβουμε αυτό το ποστ στον εθνικό εμβολιασμό της χώρας; Αλήθεια, εσείς, οι δημοσιογράφοι, συμμέτοχοι ενός βρώμικου συστήματος, που οι μεν λειτουργείτε με εντολές Σαμαρά και οι δε κρατάτε το θέμα κάτω, επειδή εκθέτει ολόκληρη την πολιτική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της κρίσης, δε ντρέπεστε διόλου; Δε δικαιούται ο ελληνικός λαός να μάθει γιατί μπήκαμε στο μνημόνιο, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και ποιες ήταν οι εναλλακτικές της χώρας; Για πόσο ακόμη θα συνεχίσετε να αποκρύπτετε την αλήθεια;

 http://www.epikairo.gr/
Δήλωση Γ. Παπανδρέου 
για το θάνατο του Tony Benn

Ο Τόνι Μπεν, ιστορικό στέλεχος του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας, υπήρξε ένας πολιτικός, που ανεξάρτητα από το αν συμφωνούσε κανείς με τις απόψεις του, ουδένα άφηνε αδιάφορο.

Γιατί υπηρετούσε με πάθος αρχές και αξίες, όχι αξιώματα.

Πίστευε ότι, η κοινωνία μπορεί να αλλάξει με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, όχι από τις ελίτ.

Θεωρούσε ότι, η λογοδοσία είναι απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας.

Αγωνιζόταν με σθένος για την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μείωση των εξοπλισμών.

Γι” αυτό, οι αγώνες του παραμένουν πάντα επίκαιροι.

Για εμάς τους σοσιαλιστές, η πορεία του αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει, σηματοδοτούν ό,τι σήμερα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ:
Την ιδεολογική αντιπαράθεση γύρω από τα ουσιαστικά διακυβεύματα της εποχής μας, όχι από την αναμέτρηση των πάσης φύσεως συμφερόντων.
Την πεποίθηση ότι, η εμπέδωση κράτους δικαίου, αποτρέπει την επικράτηση του «δικαίου των ισχυρών».
Την πίστη ότι, η «κατάργηση» της πολιτικής εξυπηρετεί τη διεύρυνση των ανισοτήτων.
Την αισιοδοξία ότι μπορούν πολλά να αλλάξουν, ότι η αλλαγή είναι και όραμα και ρεαλισμός.

Friday, March 14, 2014


Από το ΟpenGov στο 4_2_1Gov + KoumparosGov και τώρα GlipsimoGov.


Ήταν κάποτε ένας περίεργος τύπος που ήθελε ακόμα και σε θέσεις υψηλής ευθύνης στο Δημόσιο να διορίζονται στελέχη που πραγματικά το αξίζουν. Ήθελε η διαδικασία να είναι ανοιχτή, να μπορεί ο καθένας που πιστεύει ότι έχει τα προσόντα να κάνει αίτηση και να αξιολογείται. Ήθελε ακόμα και οι διορισμοί σε θέσεις ευθύνης να αξιολογούνται από το ευρύ κοινό – να τις μαθαίνει το ευρύ κοινό. Δεν ήθελε αποφάσεις διορισμών εν κρυπτώ, πίσω από κλειστές πόρτες, μεταξύ μας ...μεταξά.

Είπε λοιπόν να φτιαχτεί το opengov.gr. Εκεί όχι μόνο μπορούσε ο κάθε πολίτης να κάνει αίτηση για μία θέση ευθύνης, αλλά συνέβαιναν και άλλα αιρετικά έως βλάσφημα για τη χώρα πράγματα, όπως

Thursday, March 13, 2014


Ο Μέγας, ο Όσιος και ο ...Ποταμός

Από τον "MAKEDNO" πληροφορούμαστε ότι οι πρώην πρόεδροι -εκτός Φούσια -υποσχέθηκαν να δίνουν στην Ελληνική Κοινότητα κάθε χρόνο, από 3 χιλιάδες δολάρια έκαστος, για να βοηθήσουν τα οικονομικά της. Η σταγόνα αυτή μέσα στον
Ωκεανό θα έλεγε κάτι, έστω και συμβολικά, αν δεν έκρυβε μέσα στη σκέψη των ...εμπνευστών της έναν  Δούρειο Ίππο... Προσπαθούν δηλαδή, ο Μέγας Αντώνιος και ο Όσιος Νίκωνας με τη βοήθεια του  Ιορδάνη ποταμού, να ξεπλύνουν τα ανομήματα του προέδρου της ΔΕΚΑετίας, αποσπόντας του 3 χιλιάρικα το χρόνο.!!!
Τι λέτε βρε ...λεβέντες; Κατορθώσατε να του αποσπάσετε μια τόσο μΕΓΑΛΗ προσφορά, βάζοντάς τον στην Κοινότητα από την πίσω πόρτα;
Και σκέφτεστε μάλιστα να αναγγείλετε το ...ΓΕΓΟΝΟΣ, στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου; Στόχο της ζωής βάλατε μωρέ, την αποκατάσταση του ανθρώπου που καταχρέωσε τον οργανισμό και τον παράτησε για οικογενειακούς δήθεν λόγους, ενώ είχε στην τσέπη του ελέω Σωτηρίου, τον διορισμό του ως υποψήφιου στο, εκ μεταγραφής, νέο του κόμμα;
Και αν ακόμα η νοημοσύνη του περίγυρού σας είναι λίγο παρακάτω από τη δική σας, πιστεύετε ότι όλη η παροικία είναι το ίδιο; Ξεκουμπιστείτε μωρέ από κει, μπας και βρεθεί κάποιος από τους σοβαρούς συμπάροικους να μας βγάλει επιτέλους, από την ανυποληψία...

ΑΛΛΑΓΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ;

 Τι είπατε, παρακαλώ;

Μα είναι δυνατόν να μη σέβεται τίποτα και κανέναν; Και μετά μου λένε ότι δεν έχει ξεμωραθεί;
Ακούστε ή καλύτερα διαβάστε …φάση. Τα μίλησαν, τα συμφώνησαν και αποφάσισαν να το ανακοινώσουν,  «χρησιμοποιώντας» ουσιαστικά τον  άνθρωπο που δεν έφταιξε σε τίποτα.
Και για να μη σας ταλαιπωρώ, μπαίνω αμέσως στο …ψητό.

Αναφέρομαι  στη απόφαση (;) του Μητροπολίτη Σωτήριου, να χρήσει αντικαταστάτη του τον νυν γενικό πρόξενο στο Τορόντο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο, ύστερα από την παραίτηση του δευτέρου από το διπλωματικό σώμα και την παρακολούθηση των απαραίτητων μαθημάτων στην θεολογική ακαδημία της Μητρόπολης και όλα τα υπόλοιπα… Ο Σωτήριος, όμως, βλέποντας τον καιρό να πλησιάζει και ως …καταγόμενος από την «Πάρω», πού να πραγματοποιήσει την υπόσχεση και να παραχωρήσει το θρόνο του σε άλλον…
Σκέφτηκε λοιπόν, ο πανούργος, να μεσολαβήσει για την ...προαγωγή του διπλωμάτη στη θέση "Επιτετραμμένου Εκκλησιαστικών Θεμάτων" του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να απαλλαγεί από την υπόσχεση και μαζί να κοροϊδέψει εμπλεκόμενους και Θεό, ότι το έκανε για το καλό τους.!
Στη προσπάθειά του αυτή μαθαίνω ότι μαζί με τον Αβραμόπουλο επιστράτευσε τον πρέσβη στον Καναδά ο οποίος βρίσκεται εδώ μόνο (:) για τα θελήματα του Σωτηρίου και την παρουσία του σε ΟΛΕΣ της εκδηλώσεις της Μητρόπολης.!
Τώρα κάποιοι λένε ότι η ακύρωση της απόφασής του αυτής προήλθε από το γεγονός ότι η Κοινότητα βρήκε τα χρήματα και θα παραμείνει ανεξάρτητη για πολλά ακόμα χρόνια, οπότε πρέπει να περιμένει για να παραλάβει τα κλειδιά της και ύστερα να αποχωρήσει.!
Εδώ να σημειώσω ότι δεν γνωρίζω την αντίδραση της άλλης πλευράς, αφού δεν έχω πρόσβαση, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν και το καλλίτερο νέο, εφόσον βέβαια του κοινοποιήθηκε η αλλαγή ...πλεύσης. Σε λίγο τα νεότερα... 


Η ηλιθιότητα είναι αήττητη...

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αποκαλύψω το λόγο που ο Γιάννης Σμαραγδής διορίστηκε Πρόεδρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης...

Επινόησε και ερμήνευσε την ακόλουθη μαντινάδα στον Αντώνη Σαμαρά.

«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στης Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Epikairo: Όταν τα περιτρίμματα της πολιτικής γίνονται πρωθυπουργοί αυτά θα συμβαίνουν.
Σχόλια (2)

Λ.Σ

Πιο γλοιωδης πεθαινεις!

Δημοσθένης Μπόγδης

Δεν καταλάβατε , βρε κουτά παιδιά τι ήθελε να πεί ο άνθρωπος;
Όπως ο Ποπάι παίρνει την δύναμή του από το σπανάκι , ετσι και ο "σωτήρας " οταν έφαγε μια χούφτα χαβιάρι που του προσέφερε ο κ. Σμαραγδής , " βρήκε την δύναμη να συκώσει το βουλιαγμένο καράβι μεσοπέλαγα , και να το φέρει σε ασφαλές λιμάνι " ..
that is Samaras Master , right ? θα γίνει και φιλμ μεγάλου μήκους ;

 http://www.epikairo.gr/

Γκαρίζει όλη η πλάση από το  ενωτικό κάλεσμα Γρηγοράκου...





Θα μπορούσε να φιλοξενηθεί άνετα και στη στήλη του epikairo-j 
"Η ηλιθιότητα είναι αήττητη". 
Τέτοια λέει ο Γρηγοράκος και σε λίγο δεν το γλυτώνει το "silver alert"

Διάφορα Σχόλια

# Κάποιος είχε στείλει επιστολή στην μέρκελ, όπου μεταξύ των άλλων κατήγγειλε ότι διόρισε την γυναίκα του στην βουλή. Νομίζω ο τζήμερος .

# Δεν ξέρω για τη γυναίκα του, αλλά μια "θαυμάστρια" του σίγουρα θα βολευτεί στις λίστες της ευρωβουλής.

# Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει αν πράγματι ο γρηγοράκος διόρισε την γυναίκα του στην Βουλή?

# Θέλω να ρωτήσω καλοπροαίρετα, αν μπορεί κάποιος σύντροφος ή πρώην σύντροφος τελοσπάντων από την λακωνία να μας πει γιατί ψήφισαν το εν λόγω υποκείμενο;

# Έχω μια απορία. Τον Γρηγοράκο ποιος τον ήξερε πριν τον κάνει υπουργό ο Βενιζέλος;
Ποια είναι τα προσόντα του; Μήπως τα βάζει με τους ''κηπουρούς'' επειδή δεν μπορεί να τους φτάσει ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι;
Εκατό Ελιές να κάνει ο Βενιζέλος δεν θα καταφέρει τίποτα γιατί μόνον κομπλεξικοί τον ακολουθούν.

# Γρηγοράκο μόνο στην κυβέρνηση Σαμαρά της δεξιάς θα μπορούσες να γίνεις υπουργός .

# Η Ιστορία έγραψε και το στίγμα έμεινε για πάντα
Ιούλιος 1965: Κων. Μητσοτάκης, Γ. Αθανασιάδης Νόβας, Πετρ. Γαρουφαλιάς, Γεώργ. Στεφανόπουλος, Στεφ. Στεφανόπουλος, Ιω. Τούμπας, Ηλ. Τσιριμώκος, Ιω. Τσιριμώκος, Ιω. Τσουδερός, Γ. Μπακατσέλλος κ.α. το σύνολο 25.
Η Ιστορία για μία ακόμα φορά έγραψε και το στίγμα είναι παντοτινό.
Νοέμβριος 2011: Ευάγ. Βενιζέλος, Δημ. Λιντζέρης, Τόνια Αντωνίου, Εύα Καϊλη, Νίκ. Σαλαγιάννης, Μιλένα Αποστολάκη, Σοφία Γιαννακά κ.α.
Οι Αποστάτες της Δημοκρατικής Παράταξης.
Γ.Π.

# Aπο τους πιο αντιπαθητικους,απο τους πιο υπουλους! Κανει και καλεσμα ενοτητας ο υποκριτης και μεγας υπονομευτης του Γιωργου! Τωρα τρεχουμε κ. Γρηγορακο.

# Μα και αυτός ο Γιώργος βασίστηκε σε ανθρώπους με σπουδές, μετριοπαθείς και όρεξη για μεταρρυθμίσεις όπως ο Παπακωνσταντίνου, ο Ραγκούσης, ο Γερουλάνος, η Μπιρμπίλη και άλλοι, αντί να βασιστεί στον γίγαντα της Μάνης, τον Γρηγοράκο, που αγωνιζόταν από τότε για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ βρίζοντας τον πρωθυπουργό του. (και διορίζοντας τη γυναίκα του στη Βουλή.!)
Ορέστης

γρηγοράκο έρχεται η ώρα σου...

Wednesday, March 12, 2014

Το παιχνίδι τώρα αρχίζει.!

Το κατεστημένο χτυπά αλύπητα 
τον Παπανδρέου...
Ρίξανε τις μάσκες και κάνουν μετωπική επίθεση. 


Οι Πρετεντέρηδες, οι Ακριβοπούλενες, οι Ευαγγελάτοι, οι Μάρες, οι Χαντζηνικολάκηδες, οι Θέμηδες και άλλοι τινές καλοπληρωμένοι όμοιοι τους στα ΜΜΕ, βλέποντας ότι το παιχνίδι της διαπλοκής πάει να χαθεί με την κατάρρευση του σημερινού ΠΑΣΟΚ και την πολιτική απαξίωση του Βαγγέλη Βενιζέλου που το έχει καταστήσει κολαούζο της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν τις επιθέσεις στο μεγάλο εχθρό των αφεντικών τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι και πάλι ο πολιτικός που δέχεται τα αδυσώπητα πυρά των
Όλι Ρεν: 

Μπορεί τα ελληνικά ΜΜΕ να έχουν ξεχάσει ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο μεγαλύτερος συκοφάντης της εθνικής προσπάθειας του πρώτου Μνημονίου και να μας τον παρουσιάζουν ως «μεταρρυθμιστή» και «πυλώνα σταθερότητας» αλλά οι Ευρωπαίοι δεν ξεχνούν.

Πώς να ξεχάσουν εξάλλου τον άνθρωπο που την ώρα που η χώρα βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης δήλωνε ότι μπορούσε να μηδενίσει το έλλειμμα σε ελάχιστο χρόνο; Πώς να ξεχάσουν αυτόν που έκλεινε το μάτι στους Αγανακτισμένους τονίζοντας ότι «συναίνεση στο λάθος» δεν δίνει;
Πριν από λίγο λοιπόν, η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Άννυ Ποδηματά έγραψε στο

Τα ...μπουμπούκια της δημοσιογραφίας...




Πώς τα καταφέρνει ο Ευαγγελάτος και μαζεύει όλα τα βοθρολύματα;; Κυρίως αναφέρομαι στην Παναγιωταρέα που δεν χάνει την ευκαιρία να βγάλει χολή κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Το ζήτημα είναι ότι την πληρώνουμε να είναι καθηγήτρια (της πλάκας) στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι αυτή βρίσκεται εδώ και βρίζει τον Παπανδρέου κι όποιον άλλον δεν της αρέσει.
Και βέβαια δεν είναι ότι βρίζει τον Παπανδρέου και μιλάει με απαξιωτικές κουβέντες, αλλά αυτά που λέει δεν ταιριάζουν σε πανεπιστημιακό δάσκαλο.
Δηλαδή, αν εμείς τώρα αρχίζαμε να μιλάμε για το παρελθόν της, θα της άρεσε;
Έχει καταντήσει πια αυτή η κωλοεκπομπή του Ευαγγελάτου να είναι βήμα για να χτυπιέται ο Παπανδρέου. Είναι και η άλλη, η Ακριβοπούλου, που το στόμα της το απύλωτο δεν έχει μονάχα βατράχια, αλλά δηλητήριο. Δεν υπάρχει πολιτική επιχειρηματολογία, δεν υπάρχει δημοσιογραφική δεοντολογία. Υπάρχει μονάχα μίσος και φανατισμός.
Ν . Λαγκαδινός-fb
Κυρία Ακριβοπούλου, 
Η Κατερίνα Ακριβοπούλου, σχολιάστρια του πιο «κίτρινου» δελτίου της ελληνικής τηλεόρασης (ΣΚΑΙ – Ευαγγελάτος), δέχτηκε επίθεση από έναν πολίτη, που ήταν στο κοινό της εκπομπής του Χατζηνικολάου.
«Κυρία Ακριβοπούλου, προσβάλλετε την αισθητική μας με το μένος, που αντιμετωπίζετε τον κ. Παπανδρέου».
Ξαφνιάστηκε εκείνη. «Τι, δεν έχω δικαίωμα να το κάνω;».
Και ο πολίτης: Φυσικά έχετε, αλλά η χολή που βγάζετε καθημερινά, προσβάλλει την αισθητική μας.
Λέγαμε και μεις, πως δεν την έχουν πάρει χαμπάρι!.. 
http://nonews-news.blogspot.gr/
σ. Α.: Η ..."κ" Ακριβοπούλου μόλις εγκατέλειψε τις βίζιτες (λόγω ηλικίας) και ντύθηκε τσα-τσα. Τι περιμένατε; Ό, σοι την είδατε, στην εκπομπή, είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε...

ΟΙ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ !...

Το θλιβερό πολιτικό υποκείμενο, το εξέχον μαλακιστήρι του βενιζελισμού ξανάπιασε στο στόμα του τον Παπανδρέου εξαπολύοντας τα βοθρολύμματα του εσωτερικού του.

Είναι ο ανεκδιήγητος δεξιόμυαλος του κερατά Γρηγοράκος, από τους επιφανείς τυφλοπόντικες της περιόδου 2009-2011 και πρωταγωνιστής στη στημένη και καλοπληρωμένη επιχείρηση, που κατέληξε στην ανατροπή του εκλεγμένου έλληνα πρωθυπουργού και στην παλινόρθωση της νεοδημοκρατίας.

Σε παλαιότερο παραλήρημά του, ο, ως άνω, μαλακοπίτουρας-βαστάζος του Σαμαρά, είχε αμολήσει και τα εξής : «Τα λάθη, οι ανεπάρκειες ακόμα και οι ανερμάτιστες πολιτικές των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου έπληξαν το κόμμα μας. Παρ’ όλ’ αυτά, εμείς προτάσσοντας το ενικό συμφέρον δείξαμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Βάλαμε πλάτη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Την επιλογή μας αυτή εκτιμώ ότι θα την αξιολογήσουν πολιτικά οι πολίτες επιβραβεύοντάς μας γι’ αυτή».

Ε, λοιπόν, Σάββατο κοντογιορτή, έφτασε κι η Κυριακή : την …επιβράβευση των πολιτών θα την απολαύσει η φάρα των Γρηγοράκηδων, οσονούπω, στις διπλές εκλογές που έρχονται. Και, τότε, θα γελάσει κάθε πικραμένος και θα κλάψει ο κάθε …βενιζέλος !

Tuesday, March 11, 2014

Ο ΔΟΛ ανέθεσε στον Δ. Μητρόπουλο να 
βρει το χαμένο χρόνο - φτου και βγαίνει




Βράδιασε και μεις προσπαθούμε να προλάβουμε τους λίβελους κατά ΓΑΠ από τον ΔΟΛ, οι οποίοι δείχνουν να είναι περισσότεροι από τις σελίδες των εφημερίδων. Παραθέτουμε έναν ακόμη από τη στήλη του Δημήτρη Μητρόπουλου. Σχολιάζει το epikairo:


screenshot>> ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ. Είναι, ας πούμε, προφανές ότι η πλευρά Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει ότι είμαστε στο 2014 και συμπεριφέρεται ως εάν το ρολόι να έγραφε 2007. Τότε που τα ηνωμένα επιτελεία του παπανδρεϊσμού έλυναν και έδεναν στο κόμμα και στη Βουλή, μεθοδεύοντας διαδικασίες, επιβάλλοντας καταστάσεις και ελέγχοντας την αριθμητική. Αν ο Παπανδρέου κατάφερε τότε να κρατηθεί στην εξουσία, απωθώντας με κάθε μέσο τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να επαναληφθεί τώρα
 [Ποια μέσα; Η εκλογή προέδρου ήταν από τη βάση, ο Παπανδρέου πήρε 430.000 ψήφους και ποσοστό 55% ενώ ο Βενιζέλος 290.000 ψήφους! Προφανώς τα μέσα για τον αγαπητό Μητρόπουλο είναι η ψήφος του κόσμου].
Η μη εμφάνιση στη συνδιάσκεψη της Ελιάς του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ και ουκ ολίγων βουλευτών τους οποίους υποτίθεται ότι επηρεάζει φανερώνει για άλλη μια φορά μια αντίληψη



Οι Κουκουλόπουλοι μιλούν ήδη ως στελέχη ΝΔ Για αυτό διαλύουν το ΠΑΣΟΚ


«Ακούστε, δε φτάσαμε εδώ τυχαία και όλοι όσοι έχουν συμμετοχή σε αυτά που είπα, στο «λεφτά υπάρχουν», στο «όλοι μαζί τα φάγαμε» και στη μοιραία απόφαση να πάμε μόνοι μας στο μνημόνιο το Μάη του 2010 καλό είναι να μας δώσουν κάποτε μια εξήγηση».

Αν βγάλετε το «μόνοι μας», ποιος θα μπορούσε να έχει πει την παραπάνω φράση;

Ο Αργύρης Ντινόπουλος μήπως;

Η Σοφία Βούλτεψη;

Και όμως είναι φράση που είπε χθες ο Πάρις ο Κουκουλόπουλος, ο οποίος πλέον τα λέει καλύτερα ακόμα και από τον Ντινόπουλο και τη Βούλτεψη.

Προσέξτε: «μοιραία απόφαση να πάμε μόνοι μας στο Μνημόνιο το 2010»

Οι Κουκουλόπουλοι δεν κατηγορούν την τότε αξιωματική αντιπολίτευση που συνειδητά και

Ο Ομπάμα άργησε αλλά πλήρωσε το χαμένο στοίχημα με τον πρωθυπουργό Χάρπερ 

Τα παραπάνω δυο κιβώτια με μπύρες είναι αρκετά πιο διάσημα από όσο κανείς θα περίμενε καθώς είναι το αποτέλεσμα ενός χαμένου στοιχήματος του Μπαράκ Ομπάμα, ίσως του πιο ισχυρού ανθρώπου στον πλανήτη.

Δύο κασόνια με μπύρες παραγωγής του Λευκού Οίκου παραδόθηκαν στην πρεσβεία του Καναδά, προκειμένου να σταλούν στον πρωθυπουργό της χώρας. Ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να άργησε, αλλά ξεπλήρωσε το στοίχημα που είχε βάλει με τον Στίβεν Χάρπερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Καναδός πρωθυπουργός είχαν… ποντάρει ο καθένας στην εθνική ομάδα χόκεϊ επί πάγου της χώρας του, στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι.

Οι ΗΠΑ έχασαν δύο φορές, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες, οπότε ο Ομπάμα χρωστούσε δύο κασόνια μπύρες στον Χάρπερ. Επειδή όμως ο τελευταίος ανυπομονούσε να κάνει την πρόποση της… νίκης πίνοντας από τα κερδισμένα μπουκάλια, την προηγούμενη εβδομάδα «κάρφωσε» στους δημοσιογράφους ότι ακόμη περιμένει να παραλάβει τα κέρδη του.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά επιβεβαίωσε μέσω Twitter το αίσιο τέλος του στοιχήματος:

Monday, March 10, 2014

«Αείμνηστο» αποκαλεί 
ο αλητήριος Πρετεντέρης 
τον ΓΑΠ!
Τον πέθανε πριν την ώρα του στο σημερινό άρθρο του στα ΝΕΑ

Η εμμονή του Γιάννη Πρετεντέρη με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου είναι γνωστή, και σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως δικαιολογημένη, σήμερα όμως υπερέβη τα εσκαμμένα, αφού τον αποκαλεί «αείμνηστο», (χωρίς εισαγωγικά) δηλαδή, πεθαμένο! Δεν γνωρίζουμε αν είναι λάθος ή εσκεμμένο λάθος, αλλά είναι σαφές όποιο λεξικό κι αν συμβουλευτήκαμε η λέξη «αείμνηστος» όχι μόνο συνηθίζεται, αλλά περιορίζεται αυστηρά σε περιπτώσεις νεκρών! Τι έγραψε στην σημερινή του στήλη «Εμπιστευτικά» στα ΝΕΑ; «Διότι όπως είπε και ο αείμνηστος, “λεφτά υπάρχουν!” αλλά μάλλον έπεσε έξω και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν την εγγύηση του Καρχιμάκη». 
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Το γραφείο του Γ. Παπανδρέου απαντά 
του ΠΑΣΟΚ
Σχόλιο Γιώργου Ελενόπουλου - με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα ρεπορτάζ περί "πολιτικής σταθερότητας":

Η σταθερότητα της Ελλάδας διασφαλίζεται με πολιτικές, επιλογές και αποφάσεις, που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της χώρας.

Η ιστορία και γι' αυτό, είναι αμείλικτη, γιατί αποκαθιστά την αλήθεια. Και λέει, ότι:

Ο Γιώργος Παπανδρέου, έπραξε ό,τι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσει την σταθερή πορεία της χώρας, όταν όλοι οι άλλοι -με πρώτους εκείνους που είχαν την ευθύνη γιατί την οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής-, ήταν είτε απόντες, είτε απέναντι και πάντως τότε, μόνον για την



Διαβάζω από χθες ότι η πιθανή επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή απειλεί την κυβερνητική σταθερότητα και μάλιστα εν μέσω «κρίσιμων διαπραγματεύσεων».

Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι από το 2010 και μετά, δεν υπάρχει περίοδος που να μην χαρακτηρίζεται από «κρίσιμες διαπραγματεύσεις», οπότε το επιχείρημα είναι λιγάκι κωμικό, αν και έτσι κι αλλιώς δεν πείθει κανέναν.

Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με ποιόν τρόπο θα απειλούσε την κυβερνητική σταθερότητα ο Γιώργος Παπανδρέου; Τι πιστεύουν ορισμένοι; Επειδή ο Αντώνης Σαμαράς συνέτριψε κάθε ρεκόρ αντιμνημονιακού αλλά και μνημονιακού τυχοδιωκτισμού, θα έκανε το ίδιο και ο