Search This Blog

Saturday, April 23, 2022

Παμ-Μακ: Εκλογές μετ’ εμποδίων... Το χρήμα φέρνει (και σωστή) γκρίνια...

 Αναγνώστης, εκ Μακεδινίας προφανώς, γράφει:


Στην τελευταία Γενική Συνέλευση, η Ολομέλεια της Οργάνωσης εψήφισε και κατοχύρωσε εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Παρ’ ότι παραβιάστηκε το καταστατικό, η θητεία εκάστου συμβουλίου είναι τριετής (λόγω δήθεν κορονοϊού) και στο διάστημα της θητείας που το Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να κηρύξει εκλογές, δεν το έκαναν. Αποφάσισαν να ακυρώσουν τις εκλογές με στόχο  να πραγματοποιηθούν ένα  έτος μετά και εξέθεσαν την Οργάνωση. 

Επικεφαλής της κοινοτικής ομάδας «Αναγέννηση» ο καθηγητής της Ιατρικής κ. Γιώργος Τσούκας...

 

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας «Πράξις», με ηγέτη τον κ. Χρήστο Σύρρο, η οποία θα διεκδικήσει την διοίκηση της Ελληνικής Κοινοτητας του Μόντρεαλ, μια ακομα ομάδα, με το όνομα «Αναγέννηση», υπό τον καθ. Γιατρό κ. Γιώργο Τσούκα, ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό της για την διεκδίκηση της διοίκησης της μόνης, πλέον, Εληνοκαναδικής Κοινότητας στον Καναδά.

Friday, April 22, 2022

Πρόσκληση του επισκόπου Πατάρων Αθηναγόρου...

 


APRIL 2022

I N V I T A T I O N


The Patriarchal Orthodox Theological Academy of Toronto (1 Patriarch Bartholomew Way (86 Overlea Blvd.)) celebrates on May 8 the holy memory of its patron the Holy and Glorious Apostle and Evangelist  John the Theologian, to whom the Chapel is dedicated.

On Saturday, May 7 at 6:00 pm, a Great Vespers will be celebrated, presided over by His Eminence Archbishop Sotirios.

After the Holy Vespers there will be an investiture of three (3) new Archons of our Ecumenical Patriarchate

On Sunday, May 8, at 8:30 - 11:30 a.m., there will be Orthros and Divine Liturgy, presided over by His Eminence Archbishop Sotirios.

I invite you to come and celebrate St. John the Theologian and to congratulate the newly invested Archons of the Ecumenical Patriarchate. 


* * * * * *

Η Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδηµία Τορόντο (1 Patriarch Bartholomew Way (86 Overlea Blvd)) γιορτάζει την 8η Μαΐου την ιερά µνήµη του προστάτη της Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού  Ιωάννου του Θεολόγου, στον οποίο είναι αφιερωµένος ο Ιερός Ναός.

Το Σάββατο, 7 Μαΐου και ώρα 6:00 µ.µ. θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός, προεξάρ-χοντος  του Σεβασµιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου.

Μετά τον Μ. Εσπερινό θα γίνει η χειροθεσία τριών (3) νέων Αρχόντων του Οικουµενικού µας Πατριαρχείου.

Την Κυριακή, 8 Μαΐου και ώρα 8:30 - 11:30 π.µ. θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος  του Σεβασµιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου.

Σας προσκαλώ να έλθετε να γιορτάσουμε και φέτος τη μνήμη του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και να τιμήσουμε τους νέους Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.


With the love of Christ

The Auxiliary Bishop

Athenagoras of Patara

Dean of the Patriarchal Theological Academy Toronto


Tuesday, April 19, 2022

 



Monday, April 18, 2022

Πασχαλιάτικες Ευχές...

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ 

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΙ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Sunday, April 17, 2022

Ιστορικά γεγονότα. Έργα και ημέρες Σωτηρίου, στην περιοχή Μόντρεαλ, επί προεδρίας Ανδριανού Μαρή.!

Παρουσιάζουμε παρακάτω, μια ενδιαφέρουσα αναδρομή, αναγνώστη μας από το Μόντρεαλ, σε ιστορικά και όχι μόνο γεγονότα, της Ελληνικής Κοινότητας μείζονος Μόντρεαλ, επί προεδρίας του αείμνηστου Ανδριανού Μαρή και φυσικά του τότε μητροπολιτη και σημερινού αρχιεπίσκοπου Σωτήριου. Όσοι …πιστοί, σε παροικιακά θέματα του Μόντρεαλ, προσέλθετε…

Γράφει, λοιπόν, ο φίλος, στο σχόλιό του:

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε το πρόγραμμα των επισκέψεων του Αρχιεπισκόπου, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι οι επισκέψεις του στη Νότια Ακτή του Μόντρεαλ. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα βρίσκεται αύριο στην εκκλησία  «Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής - Αγία Μαρίνα».

Ευκαιρία προ(σ)βολής των επισκόπων -με ή χωρίς αρχι-, στο πόπολο της ομογένειας, η επίσκεψη του υφΥπΕξ Α. Κατσανιώτη, στον Καναδά.!!!

 

Με Δελτίο Τύπου και πολλές φωτογραφίες τους, μας ενημερώνει το Γρ. Τύπου της -ο Θεός να την κάνει- «ιεράς» Αρχιεπισκοπής, για την επίσκεψη του υφ. Απ. Ελλ. Κατσανιώτη, και τις εδώ, συναντήσεις του με τον Σωτήρη και την …ξενάγησή του στις ιδιόκτητες περιουσίες του και φυσικά στο νέο απόκτημά του, τον Σύλλογο των 4 εκκλησιών και Φιλοπτώχων της αείμνηστης Κοινότητας Τορόντο.!

Γράφει, λοιπόν, το Δελτίο Τύπου:


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέας Κατσανιώτης στον Καναδά

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό περιόδευσε, τον Καναδά.

Μια άλλη άποψη για το «Εθνικό» και τους …α(να)ξιωματούχους του.!!!

 

Αναγνώστης ζητά τη δημοσίευση του παρακάτω σχολίου του για το «Εθνικό» και τους ηΓΕΤΕΣ του, στον Καναδά. Επειδή δείχνει ότι κάτι γνωρίζει, το μεταφέρουμε και στους άλλους αναγνώστες, προς γνώση και σχολιασμό:

Τhe isolation and humiliation for the illegal Congress has been created by the idiotic actions by COSTA PaPaS and partner, here in Canada and in Greece. The actions by the… Pappas are well known in the political circles in Greece and they avoid them and what they represent ..σαν ο διάβολος το λιβάνι!