Search This Blog

Saturday, July 7, 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ



Επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της Κοινότητας, είχε χθες ένα μέλος της επιτροπής του Φεστιβάλ ΕλληνικώνΤαινιών, που θα πραγματοποιηθεί στο γνωστό Music Hall επί της Danforth, στις 12-13-14 Ιουλίου. Εκ μέρους της Κοινότητας ήταν ο πρόεδρος κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος και ο γραμματέας κ. Γιώργος Κακαρέλης, ενώ την οργανωτική επιτροπή εκπροσώπησε ο κ. Ντένης Κορομιλάς. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συζητήθηκε, τι ζητήθηκε, τι δόθηκε και τι πάρθηκε, αλλά εκείνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι η συζήτηση ήταν μακρά και ευχάριστη. Ελπίζουμε να βγήκε και κάτι καλό για όλους… Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη σημασία είναι το ότι οι τυχεροί θα παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μερικές καλές και άλλες καλλίτερες ελληνικές ταινίες… Καλή επιτυχία..!
Και φυσικά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους οικονομικά και ηθικά υποστηρικτές τους…  

Friday, July 6, 2012


ΒΡΕ το φουκαρά τον κυρ-θανάση…
Επειδή τον βοήθησαν μερικοί, κατά πως το ζήτησε (δεν ξέρω αν το «ζήτησε» προέρχεται από το ζητιάνεψε…), για να σταθεί στα πόδια του, το θεώρησε προφανώς ως αδυναμία τους ή ως φόβο προς την 4 εξουσία (του !) και αφού σταμάτησαν την …τροφοδότηση άρχισε αυτόματα να τους χτυπάει με ό,ποιον τρόπο μπορεί – έστω κι’ αν δεν μπορεί – βράζοντας στο ζουμί του, μερικές βδομάδες τώρα…
Θα πούμε μόνο δυο πράγματα, τώρα: Ότι το φίδι αν το βάλεις στον κόρφο σου να ζεσταθεί, θα σε τσιμπήσει με …πρώτη ευκαιρία. Δεύτερο, ότι ο χειρότερος εχθρός σου γίνεται αυτός τον οποίο ευεργέτησες, έστω κι’αν είναι ανίκανος, ακόμα και για να σε βλάψει…  
Τα πολλά και καλά έρχονται σύντωμα…
(Εξ' άλλου αυτοί οι δυο πάνε πακέτο...) !

Thursday, July 5, 2012


ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ 
ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ 
κυρία ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ 
ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε χθες, 3 Ιουλίου 2012, την κυρία Ανδρομάχη Καρακατσάνη – Καρβάνη, Δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά,  τον σύζυγό της κ.Tom Καρβάνη  και τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ.Robert William Peck.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Καλωσορίσατε.  Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που σας συναντώ.

Α.ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ:  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.  Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:   Είναι εξαιρετική τιμή για μένα να έχω εδώ εσάς, κυρία Καρακατσάνη, και τον σύζυγό σας, δύο διαπρεπή μέλη της ελληνικής κοινότητας στον Καναδά.  Είμαστε περήφανοι για σας.

Α.ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ:  Μας τιμάτε πολύ.  Και εγώ είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, Ελληνοκαναδέζα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες του Καναδά διαπρέπουν σε όλους τους τομείς.  Και είναι εξαιρετική επιτυχία μία γυναίκα να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο του Δικαστικού Σώματος του Καναδά.

Α.ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ:  Είναι μεγάλη τιμή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (απευθυνόμενος στον κ. Καρβάνη):  Και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί κάνετε πάρα πολλά για την ελληνική γλώσσα.

Τ.ΚΑΡΒΑΝΗΣ:  Εσείς κάνετε πολλά για τον ελληνισμό τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Προσπαθούμε όλοι να κάνουμε κάτι για τον ελληνισμό, αλλά αυτό που κάνετε εσείς για την ελληνική γλώσσα είναι πολύ σημαντικό.  Έχω μια αδυναμία στην ελληνική γλώσσα, γιατί είναι μια πολύ ωραία και δυνατή γλώσσα.

T. ΚΑΡΒΑΝΗΣ:  Όλοι μας έχουμε και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Διάβασα ότι κάνετε πάρα πολλά και είναι πολύ ενδιαφέρον ότι οι ελληνικές σπουδές στον Καναδά πηγαίνουν καλά.

A.ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ:  Προσπαθούμε.  Υπάρχει μια πολύ δυνατή ελληνική κοινότητα στον Καναδά και είμαστε όλοι ιδιαιτέρως υπερήφανοι για τους Έλληνες εκεί.  Βεβαίως συναισθανόμαστε τη δυσκολία της κατάστασης που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και προσπαθούμε όπως μπορούμε να συνδράμουμε.-

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΡΟΞΕΝΟΥ


Wednesday, July 4, 2012

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ…


…Μια απλή ερώτηση προς κάθε αρμόδιο …
Γιατί δεν παραβρέθηκε ούτε ένας (ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!!!) Καναδός επίσημος στην γιορτή της Κοινότητας για τα 145 χρόνια του Καναδά; Σας …έγραψαν ή τους γράψατε κανονικά; Είναι συμπεριφορές αυτές μωρέ; Πάντως θα θέλαμε να μάθουμε την αιτία, ό, ποια Κι’ αν είναι αυτή…


ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Το 4ο Παγκόσμιο
Συνέδριο-Αντάμωμα Θεσσαλών
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
Ο κ. Γιώργος  Πορνάρας, πρόεδρος των απανταχού Θεσσαλών μεταξύ κυριών
 της οργανωτικής Επιτροπής
    
Θεσσαλοί απ’ όλο τον κόσμο θα συναντηθούν φέτος  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου στις 16 Ιουλίου 2012 για το καθιερωμένο Παγκόσμιο Συνέδριο-Αντάμωμα, που έχει διανύσει μια δυναμικά εξελισσόμενη πορεία τα τελευταία τρία χρόνια σε διαφορετικούς δήμους της Θεσσαλίας.
     
Ο Δήμος Βόλου καθώς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι συνδιοργανωτές με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ο Ασκληπιός», ενώ τόσο το θέμα του φετινού συνεδρίου όσο και οι ομιλητές που θα τοποθετηθούν αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.
 
« ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ 
ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠ΄ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ»

     Το θέμα του, ιδιαίτερα επίκαιρο και ουσιαστικό, αλλά και με διπλή στόχευση. 

     Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών πρότεινε, λόγω των δύσκολων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, έναν ανοικτό διάλογο και προβληματισμό από κάποιους διακεκριμένους Θεσσαλούς και μη, Απόδημους απ΄ όλο τον κόσμο, ώστε να γίνουν τοποθετήσεις σύμφωνα με τον τομέα που δραστηριοποιείται ο καθένας (Τεχνολογία, Εκπαίδευση, Επιστήμες κ.α.) ,  προκειμένου να καταγραφούν οι δυσλειτουργίες που μέχρι τώρα εμπόδιζαν στο να στηθούν στέρεες γέφυρες σε όλους τους τομείς ή να προταθούν ενδεχομένως τρόποι που θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Θεσσαλίας. 

      Βασικός υποστηρικτής του εγχειρήματος θα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα το τμήμα Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, με υπεύθυνο Καθηγητή τον κ. Χούστη,  που θα διαθέσει τη τεχνογνωσία του προκειμένου να επιτευχθεί η άρτια επικοινωνία  μέσω διαδικτύου εκείνων που λόγω των μεγάλων αποστάσεων δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν.

     Η δεύτερη στόχευση αφορά την προβολή του έργου καθώς και της παράδοσης συμβολικού χρηματικού ποσού που συγκέντρωσαν οι ομογενείς-μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για το ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» στο Βόλο. Πρόκειται για ένα ίδρυμα κλειστής περίθαλψης αυξημένης φροντίδας βαριά νοητικά υστερούντων ατόμων που ξεκίνησε το 1970 να προσφέρει τις θεάρεστες υπηρεσίες του.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί Θεατρική παράσταση αφιερωμένη στους Απόδημους Θεσσαλούς «Να ζει κανείς ή να μη ζει» σε διασκευή της σπουδαίας κωμωδίας του Μελ Μπρούκς και σκηνοθεσία
  των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με ένα θίασο λαμπρών, κωμικών ηθοποιών  σε ανοικτό θέατρο της πόλης, όπου θα κλείσει και το φετινό Θεσσαλικό αντάμωμα . 
Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής είναι: 

Σούλα Μπαρτζιώκα, Γιώργος Πορνάρας, Μαρία Σπανού, Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη.
 
Η ΕΡΤ & το Δίκτυο Θεσσαλίας θα είναι Χορηγός επικοινωνίας καθώς και τα ομογενειακά μέσα του εξωτερικού «
COSMOS FM» ραδιόφωνο της Ν.Υ., Ελληνική Γνώμη ομογενιακή Εφημερίδα στη Γερμανία, Sofia Times Magazine στη Βουλγαρία, «Πατρίδες» εφημερίδα του Καναδά. Χορηγοί επίσης είναι το ΤΕΕ και το επιμελητήριο Μαγνησίας.
                         
Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος: Πορνάρας Γεώργιος (Τορόντο Καναδά),  Αντιπρόεδρος: Ρωσσίδη Ασπασία (Σίδνεϋ), Γραμματέας:  Μπακλαβά Μαρία  (Αθήνα), Ταμίας:  Κίτσιος Ιωάννης  (Νυρεμβέργη),  Υπεύθυνος Νεολαίας: Τσιάρας Πέτρος   (Καβάλα),  Υπεύθυνος Δημ, Σχέσεων: Κούτρας Στέφανος (Αθήνα),  Μέλη: Σιώμος Παναγιώτης (Σίδνεϋ). Νέος Γεώργιος (Τορόντο)  Πολύζος Νικόλαος (Νυρεμβέργη),  Κουσαής Κωνσταντίνος (Αθήνα) 
Εξελεγκτική Επιτροπή: Πρόεδρος: Νικολάου Φώτης
  (Καβάλα), Γραμματέας: Παπαμηχαήλ Αντώνιος (Τρίκαλα), Μέλη: Παπαϊωάννου Αριστοτέλης (Τορόντο Καναδά), Στυλόπουλος  Επαμεινώντας (Αθήνα).  Ράπτη Μαρία (Νυρεμβέργη Γερμανία)..

Tuesday, July 3, 2012

« Ο αχόρταγος»...




ΜΕΤΑ την κρατική ΕΡΤ και το ιδιωτικό Αντ1, τα οποία έχει στα χέρια του, εδώ και πολλά χρόνια, σκέφτηκε να αναλάβει τόσο την εκπροσώπηση της ΕΡΤ στον Καναδά, όσο και το MEGA cosmos.!
Με το πρώτο, έσπασε τα μούτρα του, προσωρινά τουλάχιστον, (διότι τώρα με το Σαμαρά ΟΛΑ μπορεί να συμβούν), αλλά με την περίπτωση του ΜΕΓΑ τα κατάφερε θαυμάσια.!!! Έτσι, σταμάτησε η εκπομπή «Παροικιακό Βαρόμετρο» των κ. κ. Κρανιά, Κουτίνα και Ανδρικόπουλου και στη θέση τους θα βρεθεί σίγουρα κάποιος άλλος κυρ-Θανάσης, να μας ενημερώνει, σαν να είμαστε ομαδικά …κωφάλαλοι, ως παροικία. Και το λέμε αυτό διότι ως γνωστό ο κ. Τάκης το έχει σε κακό να δώσει τηλεοπτικό βήμα σε κάτι καλλίτερο από τον ίδιο…
(εντάξει, σε κάποιον καλλίτερο από τον εαυτό του, εννοώ…). Να φανταστείτε ότι ακόμα και τον Παπα-Νικόλα με τις «Προσωπικότητες» λέγεται ότι θέλει να σταματήσει, διότι μιλάει καλά ελληνικά.!!!
ΤΩΡΑ, απ’ ότι κουβεντιάζεται σε διάφορα στέκια της Ντάνφορθ, ετοιμάζεται να πάρει τον τηλεοπτικό χρόνο του κ. Αβράμη και μετά την εκπομπή του κ. Τριαλώνη.
ΔΕΝ μπορεί να βλέπει τίποτα σε ξένα χέρια ο αθεόφοβος… Γιαυτό και τον είπαν «Αχόρταγο», κλέβοντας το όνομα από την εταιρεία εκκενώσεις  βόθρων, την οποία όλοι θυμάστε πιστεύουμε…
Υ. Γ. Για μια συνέχεια, επί του θέματος, περιμένετε λίγο… 

Monday, July 2, 2012

ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ



Γιορτάστηκε ομαδικά η επέτειος των 145 χρόνων του Καναδά
ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
Παρόντες όλοι οι επίσημοι…
Με τη συμμετοχή χιλίων περίπου ομογενών και σύσσωμης  της παροικιακής ηγεσίας με μπροστάρηδες τους γενικούς προξένους Ελλάδας και Κύπρου κ. κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο και Ιάκωβο Κιραγκοσιάν, γιορτάστηκε χθες το βράδυ η 145η επέτειος της …γέννησης του Καναδά. Παρόντες επίσης, εκτός του οικοδεσπότη κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλου, ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου κ. Κώστας Πάππας, η πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καναδά κ. Αθηνά Χαραλαμπίδη, η πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Τορόντο κ. Μάρθα Henty, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Φραγκεδάκη, η σύμβουλος Εκπαίδευσης Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, η αντιπρόεδρος του  Ελληνιού Σπιτιού κ, Ειρήνη Κερογλίδου, ο κ. Γιάννης Φαναράς, ως εκπρόσωπος του HHF και άλλοι.
Αλλά νομίζω πως οι φωτογραφίες από την εκδήλωση, έχουν να πουν πολλά περισσότερα… Απολαύστε τις.!





















Τούτη η φωτογραφία είναι αφοερωμένη εξαιρετικά στο Παρίσι με αγάπη...








Sunday, July 1, 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΑΔΑ


ΚΥΡΙΑΚΗ 
1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Σήμερα ΟΛΟΙ στο πανηγύρι της Κοινότητας, στον Αγ. Ιωάννη, για να γιορτάσουμε το γενέθλια του Καναδά.
Μουσική από τα «Χάλκινα της Νάουσας» με φαγητά – ποτά και γλυκά, από επαγγελματίες του είδους…
Πέρα από την τέρψη της ακοής και της γεύσης, βοηθάμε την Κοινότητα, τώρα που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει την ανάγκη μας, ώστε να ολοκληρωθεί η σωτηρία της.!
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την χθεσινή βραδιά...