Search This Blog

Monday, March 18, 2013

Απάντηση του κ. Θέμη Αραβοσιτά σε 

ακατονόμαστο δημοσίευμα "εφημερίδας".

Ο φίλος Γιάννης αλίευσε μια ανοιχτή επιστολή-απάντηση μέσω του facebook της Ελληνικής Κοινότητας, την οποία δημοσίευσε ο εκπαιδευτικός Θέμης Αραβοσιτάς, πρώην διευθυντής του Γραφείου Παιδείας και η οποία αναφέρεται στο προσβλητικό για τον ίδιο και την παροικία γενικότερα, δημοσίευμα της εν λόγω ομογενειακής … «εφημερίδας».
Το αναδημοσιεύουμε δίχως σχόλια…

Aνοιχτή επιστολή-απάντηση σε προσβλητικό

δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗELLAS NEWS»
Φίλες και φίλοι,
Ως μέλος τούτης της ομάδας που δημιουργήθηκε για δημόσιο και πολιτισμένο διάλογο σε θέματα που αφορούν την κοινότητά μας και ευρύτερα τον ελληνισμό, ζητώ να χρησιμοποιήσω αυτό το βήμα προκειμένου να αντιμετωπίσω μια επίθεση λάσπης και συκοφαντίας που εντελώς απρόκλητα και χυδαία δέχτηκα μέσω μιας παροικιακής «εφημερίδας». Πρόκειται για την «HELLAS-NEWS», που στο φύλλο του Σαββάτου, 16 Μαρτίου, 2013, εκτοξεύει εναντίον μου ύβρεις, απειλές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.


Η μόνη κίνηση που μπορώ να κάνω για να υπερασπιστώ δημόσια την τιμή και την προσωπική και επαγγελματική μου υπόληψη, που με τόσο άδικο και συκοφαντικό τρόπο θίγει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, είναι να γράψω.
Έτσι τουλάχιστον εξασφαλίζω να μη θεωρηθεί η σιωπή μου ως δικαίωση του κάθε συκοφάντη και υβριστή.
Καταρχήν είναι γνωστό τόσο στους κόλπους της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, την οποία υπηρετώ επί σειρά ετών ως αποσπασμένος από την Ελλάδα εκπαιδευτικός, όσο και στην ελληνοκαναδική εκπαιδευτική κοινότητα και την παροικία ευρύτερα, ότι ασχολούμαι συστηματικά και δυναμικά με την προβολή της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στον Καναδά, όχι μόνο με το διδακτικό μου έργο αλλά και μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις, διαλέξεις, συνεντεύξεις και δημοσιεύσεις στα εκπαιδευτικά ιστολόγια «μπλογκς» που έχω δημιουργήσει από το 2009.
Πρόκειται για το ιστολόγια Αριστοτέλης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://easterngr.blogspot.ca/ και «Κοινοτική Παιδεία» στη διεύθυνση http://greekcommunityschools.blogspot.ca/ τα οποία έχουν αποκλειστικά εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Το πρώτο λειτουργεί ως ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου credit «Αριστοτέλης» της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο , ενώ το δεύτερο, προβάλλει αποκλειστικά θέματα και ανακοινώσεις του Γραφείου Παιδείας της Κοινότητας.
Και στα δυο αυτά «μπλογκς» γράφω, εγώ και οι συνεργάτες μου, επώνυμα. Φιλοξενούνται μέσα από συνδέσμους στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΚΤ http://www.greekcommunity.org/ και συχνά οι αναρτήσεις τους αναδημοσιεύονται από τοπικά και Ελλαδικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Ειδικά για το ιστολόγιο «Αριστοτέλης», μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαβάσει την ιστορία του και τους παιδαγωγικούς λόγους για τους οποίους το δημιούργησα, στην πλατφόρμα διπλωματικών ερευνητικών εργασιών του πανεπιστημίου Τορόντο, στη διεύθυνση: https://tspace.library.utoronto.ca/handle/1807/25467.
Εάν λοιπόν τα δημοσιεύματα αυτών των «μπλογκς» είναι ακατάλληλα, όπως υπαινίσσεται το εν λόγω δημοσίευμα, τότε θα ήταν πολύ εύκολο να εντοπιστώ και να κληθώ σε απολογία από τους υπεύθυνους τόσο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, όσο και των προϊσταμένων μου, εκπροσώπων της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Καναδά. Πόσο δε από τους γονείς των μαθητών μου που διαβάζουν καθημερινά το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων μου.
Μόνο επαίνους έχω δεχθεί ως σήμερα για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλω το έργο των σχολείων μας και των λειτουργών της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στον Καναδά, γι αυτό άλλωστε βρίσκω και το κουράγιο να συνεχίζω να δημοσιεύω, θυσιάζοντας τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που μου απομένει καθώς εκτός από τα διδακτικά μου καθήκοντα και τις υποχρεώσεις ενός οικογενειάρχη με δυο παιδιά, συνεχίζω ακόμη και σήμερα τις σπουδές μου, με υποτροφία, στο Παιδαγωγικό Τμήμα του πανεπιστημίου Τορόντο.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δεν ήμουν σε θέση να συνεχίσω να ασκώ φέτος διοικητικά καθήκοντα στο Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Αναγκάστηκα να περιοριστώ στο διδακτικό μου έργο, παραμένοντας στην Κοινότητα ως εκπαιδευτικός και υπεύθυνος του σχολείου Αριστοτέλης-Eastern, όταν διαπίστωσα ότι κάτω από το βάρος των υποχρεώσεων ενός υποψήφιου διδάκτορα στο πανεπιστήμιο, δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις ενός ανώτατου στελέχους στο Γραφείο Παιδείας.
Δεν επιθυμώ να κάνω κατάχρηση του χώρου αλλά και του χρόνου σας. Η εφημερίδα «Hellas News», με καλεί να εξαφανιστώ, με βρίζει και «απειλεί» ότι θα αποκαλύψει το «καταστροφικό μου έργο» και τις «δραστηριότητές μου» στον ελληνισμό.
Απευθύνομαι στους συναδέλφους μου, τους γονείς των μαθητών μου, στους συμπάροικους και όλους όσοι με γνωρίζουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.
Αν νομίζετε ότι δεν είμαι άξιος συνάδελφός σας, αν δεν κάνω για δάσκαλος των παιδιών σας, αν είμαι ακατάλληλος να καλλιεργώ τη γλώσσα , τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας στα ελληνόπουλα της νέας γενιάς σε αυτή την παροικία, τότε μη διστάσετε να με διασύρετε. Είναι δικαίωμά σας και ευθύνη σας.
Διαφορετικά, σας ζητώ να βοηθήσετε ώστε να απομονώσουμε τους υβριστές και συκοφάντες που χρησιμοποιούν τη δύναμη των μέσων που διαθέτουν, όχι για να ενημερώνουν αντικειμενικά και να καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα, ως οφείλουν, αλλά για να δυσφημούν, να απειλούν και να ασκούν εκφοβισμό για να διατηρούν εκείνοι το μονοπώλιο του δημοσίου λόγου. Ώστε να πάψουν να ασχολούνται με τα κοινά οι πολίτες, τα μέλη της κάθε κοινότητας.
Ως εδώ.
Πιστέψτε με, δεν πρόκειται μόνο για ένα ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας αλλά κυρίως για να έχουμε ως Έλληνες και μέλη τούτης της δραστήριας και δημιουργικής παροικίας το μέλλον που μας αξίζει.
Θεμιστοκλής Αραβοσιτάς

Yannis Kontos Ρε παιδιά, όλοι γνωρίζουμε τον αφοσιωμένο εκπαιδευτικό και ευγενικό άνθρωπο Θέμη Αραβοσιτά, την μέχρι τώρα σημαντική προσφορά του στην ελληνόγλωσση παιδεία καθώς και τις τεράστιες δυνατότητες που θα έχει να βοηθήσει τα παιδιά μας μετά την ολοκληρωση των διδακτορικών σπουδών του στο πανεπιστήμιο του Τορόντο.
Φυσικά γνωστός μας είναι πλέον και ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ, ο για 40 χρόνια λασπολόγος δεκάδων συμπάροικων, επαγγελματιών ή εθελοντών.

Και «χαίρει εκτίμησης» όχι για τις σπουδές του ή για την προσφορά του στις παροικίες από όπου πέρασε και από τις οποίες έφυγε κακήν κακώς και … βράδυ, αλλά για τις δολοπλοκίες, ραδιουργίες, ψέματα, γλειψίματα και πισώπλατα καρφώματα.

Η απρόκλητη αυτή κίτρινη επίθεση του στον καταξιωμένο εκπαιδευτικό δίνει την ευκαιρία στην ομογένεια να γνωρίσει, από την καλή, τους ηγέτες της. Πόση δύναμη έχουν να τα βάλουν με το πιο σάπιο κομμάτι της 4ης εξουσίας της πόλης μας;

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θέση θα πάρουν και πως θα αντιδράσουν κυρίως, ο πρέσβης, ο γ. πρόξενος, η συντονίστρια εκπαίδευσης, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας, ο διευθυντής ελληνορθόδοξης παιδείας και οι εκπαιδευτικοί.

Ας περιμένουμε δυο τρεις ημέρες.

1 comment:

  1. Sxolion pou anaferete se apantisi tou k.Themi

    Aravosita!,se akatanomasto dimosievma efimeridas

    hellas news" tou ekdoti thanasi kourtesi .


    Ton k.Themi Aravosita den tongnorizo,parakoloutho

    omos to ergo tou ,pou apoteli mia sxedon special

    kenotomia ,sto ekpedeftiko gignesthe ton sxolion

    tis Ellinikis kinotitos Mitropolitikou Toronto*

    kai perixoron .Ton thanasi kourtesi onomastos

    mpourdas , megalos sikofantis ,aloprosalos kai

    laspologos ,m'epivevarimeno record stin dedalodi

    poria tou, stin Vorio Ameriki ton 40 eton ....ti

    na prostheso .Tha tou sinistousa omos oti o

    kaliteros efiktos tropos gia afton kai to entipo

    tou tha itan, na exafanisti gia 2 dekaeties opos

    ekane kai tin teleftea fora ,dioti den tha

    epithimousa na figi o k.Themis Aravositas o

    opoios me to ergo tou dimiourgi, mia exereto kai

    axiologo parousiasi, me dinamismo, gia tin

    Ellinoglosi ekpedefsi kai evritera gia tin

    Ellinokanadiki ekpedeftiki kinotita kai apotera

    ron parikiako xoro .

    Katikos Danforth

    ReplyDelete