Search This Blog

Saturday, January 21, 2012

Γιορτή Γενεθλίων…..


Τα γενέθλιά της γιόρτασε χθες η Μαρία Γιαννούλη, σύζυγος του γνωστού ομογενή μας Κώστα Γιαννούλη. Η κοπή του κέϊκ έγινε στη λέσχη του ΠαΣοΚ Τορόντο, τα μέλη του οποίου γεύτηκαν τις νόστιμες λιχουδιές της εορτάζουσας, ενώ η γιορτή συνεχίστηκε, σε οικογενειακό περιβάλλον,  στο εστιατόριο MEGAS. Η κάμερά μας ως προσκεκλημένη κατέγραψε στιγμιότυπα από τη γιορτή….
Η Μαρία κόβει το κέϊκ, ενώ παρακολουθούν ο άντρας της Κώστας
και οι Τριαντάφυλλος Ρουμανάς, Γιώργος Σταματουλάκης
και Κώστας Κουβαριτάκης
Ο Κώστας Γιαννούλης με την εορτάζουσα γυναίκα του Μαρία
Ηταν ακόμα εκεί ο Γιώργος Μολυβιάτης, ο Θόδωρος Ράλλης,
 ο Θανάσης Μαργαρίτης,....
Η συνέχεια της γιορτής στο MEGAS με λίγα ακόμα φωτογραφικά στιγμιότυπα





ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ
21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 7:00 μ.μ.
Όλοι οι Θεσσαλοί με τους
φίλους τους
ΣΤΟ “SPIRALE BANQUET”
(888 Don Mills Rd)
Στον ετήσιο χορό της Ομοσπονδίας Θεσσαλών
Παρέα με την ορχήστρα «Η ΠΑΡΕΑ»
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιώργος Πορνάρας 416- 406-5839

Friday, January 20, 2012

ΤΑ 3 Α Α Α

Περί της υποδοχής της κ. Φραγκούλη στο Γ. Προξενείο….
Περί της υποδοχής της κ. Φραγκούλη στο Γ. Προξενείο….
ΘΑ μου επιτρέψουν, ελπίζω, οι δυο «γίγαντες» των παροικιακών μπλόγκς  «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» και «ΠΕΡΙΔΡΟΜΟΣ», “Περίδρομος και Μακέδνος», να τρυπώσω λίγο ανάμεσά τους, εκφράζοντας μια διαφορετική άποψη για την επίσκεψη της κ. Φραγκούλη στο Γενικό Προξενείο…
ΜΙΑ ομογενής δημοσιογράφος, όσο καλή ή κακή, και συγχρόνως μια ομογενής συγγραφέας, όσο καλή ή κακή, επισκέφτηκε, για τους δικούς της προφανώς λόγους, μια δημόσια αρχή εκτός Ελλάδας. Ο γενικός πρόξενος και το προσωπικό του Προξενείου, ως φιλόξενοι Έλληνες την υποδέχτηκαν με το σωστό, νομίζω, τρόπο. Δηλαδή εγκάρδια… Και η επισκέπτρια, ως δημοσιογράφος, τους ζήτησε να φωτογραφηθούν μαζί της, πράγμα που έγινε. Εξ’ άλλου, χιλιάδες ομογενείς έχουν επισκεφθεί και φωτογραφηθεί στο Προξενείο τα τελευταία 3 χρόνια. Μέχρις εδώ, νομίζω ότι από πλευράς Προξενείου όλα έγιναν αν όχι άριστα σίγουρα λίαν καλώς… Από πλευράς όμως της …υψηλής επισκέπτριας κάτι θα πρέπει να μην πήγε και τόσο καλά… Λίγο η δημοσιογραφική …πίεση για αμεσότητα, λίγο η κλήση της προς τον …μύθο, λίγο ο αυθορμητισμός προς το …φαίνεσθε, η άγνοια τήρησης των τύπων σε συνδυασμό με το ακατοίκητο του άνω ορόφου, έφεραν τα πράγματα στο σημείο τούτο…. Να κατηγορείται δηλαδή ο κ. γενικός, χωρίς να φταίει. Κλείστε, επιτέλους, λίγο την αγκαλιά σας κ. γενικέ στις ό,ποιες Σοφιουστίνες…. Σας εκθέτουν..!! Δεν έχετε ακούσει το …δώσε θάρρος του χωριάτη;;

Thursday, January 19, 2012

Από τον Μαρτίνο στον Νεόφυτο....
ΔΕΝ θέλουν με τίποτα να τον αφήσουν ήσυχο, τα διάφορα προβλήματα, τον άγιο Τορόντο..!! Το ένα μετά το άλλο, πετάγονται σαν μανιτάρια και πάει λέγοντας…. Ύστερα από κείνη τη γνωστή μεγάλη περιπέτειά του με την υπόθεση του αείμνηστου κληρικού Μαρτίνου (λεπτομέρειες άλλη φορά) και, αργότερα, την ιστορία του νεαρού Κύπριου η οποία …ξαναζεστάθηκε, έχουμε την υπόθεση της μοναχής η οποία εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το μοναστήρι του Πατροκοσμά,  και την καινούρια υπόθεση με τον π. Νεόφυτο..!! Τώρα τι διάολο …φάμπρικα είναι αυτή η νέα υπόθεση με τον 90χρονο ιερέα, ύστερα από τόσα χρόνια συνταξιοδότησής του, είναι όχι μόνο μυστήρια αλλά και ενδιαφέρουσα για τους κοινούς, ορθόδοξους, θνητούς του Τορόντο. Θα μάθουμε όμως κάτι παραπάνω ή θα παραμείνουν όλα μεταξύ τους;    

Wednesday, January 18, 2012


Σαν σήμερα...

...στις 18 Γενάρη…
Ήρθε κι’ έφυγε ο  Τσιτσάνης..!!!
Συνθέτης, στιχουργός,
δεξιοτέχνης του μπουζουκιού
και τραγουδιστής, ο Βασίλης Τσιτσάνης υπήρξε μία από
τις σημαντικότερες
φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου
και της λαϊκής μουσικής.
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915.

Οι γονείς του ήταν Ηπειρώτες κι εκτός από τον Βασίλη είχαν άλλα τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια κι ένα κορίτσι. Ο πατέρας του, τσαρουχάς στο επάγγελμα, είχε ένα μαντολίνο με το οποίο έπαιζε κλέφτικα τραγούδια. Αυτά ήταν τα πρώτα ακούσματα του μικρού Βασίλη, μαζί με τις βυζαντινές ψαλμωδίες που άκουγε στην εκκλησία. Παρότι τον συνέπαιρνε η μουσική, πρωτόπιασε το όργανο στα χέρια του μετά το θάνατο του πατέρα του το 1926 και το μετέτρεψε σε μπουζούκι.
Στα γυμνασιακά του χρόνια άρχισε να αποκτά κάποιες γνώσεις μουσικής, μαθαίνοντας βιολί. Με αυτό συμμετείχε και σε κάποιες τοπικές εκδηλώσεις, προκειμένου να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένειά του. Αν και δεν είχε εμφανιστεί ακόμα δημοσίως με το μπουζούκι, καθώς ήταν απαγορευμένο και χωρίς καμία κοινωνική καταξίωση, έγραψε τα πρώτα του τραγούδια πάνω σ' αυτό, σε ηλικία μόλις 15 ετών.Το φθινόπωρο του 1936 κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Νομική και προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του έπιασε δουλειά στο νυχτερινό κέντρο «Μπιζέλια». Τον επόμενο χρόνο γνώρισε τον τραγουδιστή Δημήτρη Περδικόπουλο, ο οποίος τον πήγε στην Odeon, όπου ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι «Σ' έναν τεκέ μπουκάρανε» (1937). Η «Αρχόντισσα», από τα σπουδαιότερα τραγούδια στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, ήταν ένα από τα δεκάδες που ακολούθησαν. Την ίδια περίοδο, τραγούδια του, όπως «Να γιατί γυρνώ» και «Γι' αυτά τα μαύρα μάτια σου», ερμήνευσαν ο Στράτος Παγιουμτζής, ο Στελλάκης Περπινιάδης, ο Στέλιος Κερομύτης, αλλά και ο Μάρκος Βαμβακάρης.Όμως, τα τραγούδια του Τσιτσάνη δεν επιτρέπεται τότε να επεκταθούν πολύ. Η εποχή επιβάλλει εμβατήρια, ενώ η δικτατορία Μεταξά απαγορεύει τόσο τα προϋπάρχοντα τραγούδια του ρεμπέτικου περιθωρίου, όσο και τις εμφανείς ανατολίτικες μελωδίες. Ο ίδιος, που έχει ήδη αρχίσει να χαρακτηρίζεται, υπηρετεί στο στρατό, στο Τάγμα Τηλεγραφητών, στη Θεσσαλονίκη. Παίρνει άδειες και ποτέ δεν γυρνά στην ώρα του, γεγονός που εξοργίζει τους διοικητές του, σε μία στρατοκρατούμενη κοινωνία.Τα χρόνια της κατοχής τα περνά στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει ένα δικό του κουτούκι, το «Ουζερί Τσιτσάνη», στην οδό Παύλου Μελά. Παράλληλα, γράφει ορισμένες από τις μεγάλες επιτυχίες του («Αχάριστη», «Μπαξέ τσιφλίκι», «Τα πέριξ», «Νύχτες μαγικές», «Ζητιάνος της αγάπης», «Ντερμπεντέρισσα», «Συννεφιασμένη Κυριακή»), που θα ηχογραφήσει μετά τον πόλεμο, όταν θα ανοίξουν και πάλι τα εργοστάσια δίσκων. Με τη Μαρίκα Νίνου.
Το 1946 εγκαθίσταται ξανά στην Αθήνα. Η εποχή του εμφυλίου αποτελεί άλλη μια πηγή έμπνευσης για τον Τσιτσάνη. Τα τραγούδια του, όμως, λογοκρίνονται και πάλι. Ορισμένα καταφέρνει και τα εκδίδει, επινοώντας διάφορα τεχνάσματα, πολλά κυκλοφόρησαν αρκετά χρόνια μετά, ενώ κάποια δεν εκδόθηκαν ποτέ. Το τέλος του εμφυλίου σημαίνει ταυτόχρονα και την πλήρη αποδοχή του Βασίλη Τσιτσάνη. Τα τραγούδια του αρχίζουν και ακούγονται πλέον πιο ελεύθερα, ενώ ο Τσιτσάνης γίνεται ο πρωτοπόρος του λεγόμενου «αρχοντορεμπέτικου» μουσικού είδους, που αποτελεί τον πρόδρομο του λαϊκού τραγουδιού.
Ως το 1955 φέρνει στο προσκήνιο νέες φωνές που δένονται μαζί του, όπως η Μαρίκα Νίνου, η Σωτηρία Μπέλλου και ο Πρόδρομος Τσαουσάκης. Ακόμα, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, η Καίτη Γκρέυ, η Πόλυ Πάνου, η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Σταμάτης Κόκοτας κ.ά. ερμηνεύουν διαχρονικά τραγούδια του: «Ίσως αύριο» (1958), «Τα λιμάνια» (1962), «Τα ξένα χέρια» (1962), «Μείνε αγάπη μου κοντά μου» (1962), «Κορίτσι μου όλα για σένα» (1967), «Απόψε στις ακρογιαλιές» (1968), «Κάποιο αλάνι» (1968), «Της Γερακίνας γιος» (1975), «Δηλητήριο στη φλέβα» (1979).
Το 1980, με πρωτοβουλία της
UNESCO, ηχογραφείται ένας διπλός δίσκος με τίτλο «Χάραμα», όπως λεγόταν το μαγαζί στο οποίο ο Τσιτσάνης εμφανιζόταν τα τελευταία 14 χρόνια της καριέρας και της ζωής του. Σ' αυτό το δίσκο παίζει μια σειρά από κλασικά του τραγούδια, αλλά και πολλά αυτοσχεδιαστικά κομμάτια στο μπουζούκι. Με την έκδοσή του στη Γαλλία, το 1985, παίρνει το βραβείο της Μουσικής Ακαδημίας Charles Gross
. Όμως, στο μεταξύ, ο κορυφαίος δημιουργός έχει φύγει για πάντα...Ο Βασίλης Τσιτσάνης άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των 69ων γενεθλίων του, στις 18 Ιανουαρίου του 1984, στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου, έπειτα από επιπλοκές μιας εγχείρησης στους πνεύμονες. Μέχρι και 24 μέρες πριν εμφανιζόταν κανονικά στο «Χάραμα» και δούλευε καινούργια τραγούδια.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 7:00 Μ.Μ.
Όλοι οι Θεσσαλοί με τους φίλους τους
ΣΤΟ “SPIRALE BANQUET”
(888 Don Mills Rd)
Στον ετήσιο χορό της Ομοσπονδίας Θεσσαλών
Παρέα με την ορχήστρα «Η ΠΑΡΕΑ»
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γιώργος Πορνάρας 416- 406-5839

Tuesday, January 17, 2012

ΣΤΟ εστιατόριο «ARKADIA HOUSE»

Ο Γιάννης Φαναράς με τον ιδιοκτήτη
του "Arkadia House" Περικλή Καρπαθείου
ΣΤΟ εστιατόριο «ARKADIA HOUSE» βρέθηκε όλως τυχαία, χθες βράδυ, η φωτογραφική κάμερα του Αντίποδα. Αφού ήπιε τα …σκονάκια της παρέα με τον Περικλή και τον Μιχάλη, να και μια παρέα ομογενών, …ορμάει βιαστικά και πεινασμένη για το βραδινό φαγητό της. Ήταν ο κ. Γιάννης Φαναράς με την γυναίκα του Ξενούλα, η κ. Μπέττυ Σκουτάκη και οι αδελφοί Δημήτρης και Κυριάκος Καράτσης, οι οποίοι είχαν παραγγείλει  λαγό στιφάδο και ήρθαν για το ξεκοκάλισμα….  Το ευτύχημα ήταν ότι οι λαγοί ήταν δυο ώστε να …περισσεύει και για τον Αντίποδα..!! Έτσι, λοιπόν, η παρέα των έξι, κατάφερε ένα τελειωτικό πλήγμα όχι μόνο κατά των λαγών αλλά και κατά των λοιπών ορεκτικών τα οποία συναγωνίζονταν σε νοστιμιά  το στιφάδο με τους λαγούς…. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το σέρβις του Μιχάλη Ηλιόπουλου υπό την …επίβλεψη του αφεντικού Περικλή Καρπαθείου,  συναγωνίζονταν ακόμα και τη γεύση των φαγητών….
Και για του λόγου το αληθές, …πάρτε και λίγες φωτογραφίες για να πω ότι έκανα κι΄εγώ κάτι ως camera… και να δικαιολογήσω το τραπέζωμα…..
Από δεξιά ο Γιάννης Φαναράς, η Ξενούλα Φαναρά, ο Δημήτρης Καράτσης,
 ο Κυριάκος Καράτσης και η Μπέτυ Σκουτάκη






Ο Μιχάλης Ηλιόπουλος επί το έργον, με τον Γιάννη Φαναρά
Δίπλα μας ένα τραπέζι με 6 ωραίες κυρίες, τακτικές πελάτισσες του εστιατόριου, εκπρόσωποι ενός κλαμπ, γευμάτιζαν μετά τη συνεδρίασή τους….

Η Ομοσπονδία απόκτησε
Τμήμα Νεολαίας.
Μέρος της Νεολαίας με τον Γ. Πρόξενο
κ. Δ. Αζεμόπουλο
ΤΗΝ Νεολαία της έχει από χτες η Ελληνοκαναδική Ομοσπονδία Οντάριο. Η ίδρυση του τμήματος, αποφασίστηκε, συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε την περ. Κυριακή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ. Συμβουλίου υπό τον πρόεδρό της κ. Σταύρο Δαλακούρα, στα γραφεία του οργανισμού επί της Broadview ave. Επειδή δεν είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση και ίσως κάνουμε κάποιο λάθος, θα περιμένουμε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ή της Νεολαίας για περισσότερες πληροφορίες….

Monday, January 16, 2012

Εκπαιδευτικό Συμπόσιο- Επιμόρφωση δασκάλων....
Στις 14 και 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο Διημερίδα-Συμπόσιο Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, με σκοπό την επιμόρφωση και δικτύωση των καθηγητών δασκάλων και νηπιαγωγών που διδάσκουν ελληνικά σε ημερήσια, απογευματινά και Σαββατιανά σχολεία.
Οι συνδιοργανωτές Σπύρος Βολονάκης Δέσποινα Χατζηδιάκου,
 Μαρία Ξενικάκη και Θέμης Αραβοσιτάς

Το εκπαιδευτικό συμπόσιο οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Καναδά, Δέσποινας Χατζηδιάκου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο-Καναδά και το Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Οντάριο. Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και στο ημερήσιο ελληνορθόδοξο σχολείο «Μεταμόρφωση».
Παρέστησαν και χαιρέτησαν τις εργασίες της διημερίδας, ο Επίσκοπος Ανδίδων και πρώην Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Χριστοφόρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτριος Αζεμόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου Ιάκωβος Γηραγκοσιάν, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Νίκωνας Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Τμήματος Παιδείας της ΕΚΤ Γιάννης Κακαγιάννης, η αντιπρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας κα Αμυγδαλίδη, η επικεφαλής του προγράμματος
Διεθνών Γλωσσών του
Toronto District School Board, Judy Whitfield με συνεργάτες της, η επιθεωρήτρια του TDSB Sandy Spyropoulos
, και πολλοί ομογενείς διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί. Το Σάββατο, πρώτη ημέρα του συμποσίου, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της Sabrina Higgins, AIA Curriculum Coordinator University of Ottawa σχετική με την εισαγωγή ενότητας για την αρχαία ελληνική ιστορία στα προγράμματα διδασκαλίας της ιστορίας για μαθητές 5ης δημοτικού των καναδικών σχολείων.
Στη συνέχεια ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά του «Διόνυσου» -χορευτικού σχήματος της ΕΚΤ- και από το θέατρο Νεφέλη με αποσπάσματα από το θεατρικό έργο «Φωνάζει ο κλέφτης» που πρόκειται να παρουσιαστεί σε λίγες μέρες από την πρωτοπορειακή
 
κοινοτική θεατρική ομάδα.
Στη συνέχεια της βραδιάς, τους συμμετέχοντες δεξιώθηκε η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο κι ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών Οντάριο με την ευγενική χορηγία του Συλλόγου Θεσσαλονικέων Τορόντο που υποστηρίζει πάντα τις εκδηλώσεις για την Ελληνική Παιδεία.
Την Κυριακή, δεύτερη ημέρα του συμποσίου, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν διαλέξεις στα εξής θέματα:
Παρουσίαση της σειράς βιβλίων «Μαργαρίτα» (Δήμος Βιδούρας, αποσπασμένος εκπαιδευτικός)

Παρουσίαση προσωπικής εργασίας-συγγραφής σειράς εκπαιδευτικών βιβλίων «Μαθαίνοντας Ελληνικά » (Μαίρη Θώδα, εκπαιδευτικός από το Κάλγκαρι)
«Διδασκαλία σε τάξη πολλαπλών επιπέδων-Συνδιδασκαλία» (Μαρία Ξενικάκη, Program Officer International Languages Elementary TDSB, Μαρία Διολίτση, εκπαιδευτικός)
«Βασικές Αρχές της Ελληνικής Γραμματικής-Θεωρία και Πράξη» (Σπύρος Βολονάκης, Διευθυντής Γραφείου Παιδείας Μητρόπολης) «Διαφορετικές Μέθοδοι Επικοινωνίας στα Ελληνικά» (Δρ. Δέσπονα Χατζηδιάκου, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Καναδά) • «Ο Κόσμος του Παιδιού» (Νάνσυ Μυλωνά, Διευθύντρια Πολιτιστικού Τμήματος Ε.Κ.Τ.)
  Οι παρουσιάσεις έγιναν σε αίθουσες του ημερήσιου σχολείου της Μεταμόρφωσης. Η διευθύντρια του σχολείου Άννα Σαραντίδου φρόντισε για την άψογη φιλοξενία των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε με θεία λειτουργία στις 8 το πρωί, χοροστατούντος του Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου και συνεχίστηκε ως τις 5 το απόγευμα.
Συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 120 εκπαιδευτικοί από το Τορόντο, Χάμιλτον, Λόντον κι άλλες πόλεις του Οντάριο ενώ παρέστη και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ όπου και θα φιλοξενηθεί το επόμενο συμπόσιο για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στον Καναδά.
Κλείνοντας τις εργασίες του συμποσίου, το οποίο κάλυψαν εκτενώς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, οι συνδιοργανωτές δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, Μαρία Ξενικάκη, Σπύρος Βολονάκης και Θέμης Αραβοσιτάς ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους και κατέληξαν σε μια κοινή δέσμευση για συνεργασία όλων των φορέων προς όφελος της ελληνικής παιδείας και την καλλιέργεια της γλώσσας και του πολιτισμού μας για τις επόμενες γενιές των Ελληνοκαναδών.

«Νέες Τεχνολογίες και Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση» (Θέμης Αραβοσιτάς-Διευθυντής Γραφείου Παιδείας Ε.Κ.Τ., Μάγδα Μεταξά-Σιγάλα, αποσπασμένη εκπαιδευτικός)
Κοπή της πίτας στην Τ.Ο. Τορόντο
ΤΗΝ γιορτή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας είχε την Παρασκευή στη λέσχη η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, στο Τορόντο. Όπως γίνεται αντιληπτό, η κανονική ζωή των οργανώσεων συνεχίζεται, ανεξάρτητα από τις ό, ποιες κομματικές διαδικασίες των ανώτατων οργάνων του Κινήματος στην Ελλάδα και τις εσωκομματικές εξελήξεις….
Παρακάτω στιγμιότυπα από την κοπή:

Sunday, January 15, 2012


Δασκάλα:
-Παιδιά μου, άμα βρίσκατε στο δρόμο λεφτά και μυαλό, τι θα παίρνατε;
Τοτός:-
Tα λεφτάααα!!
Δασκάλα:-
Eγώ θα έπαιρνα το μυαλό....
Τοτός:-
O καθένας παίρνει ο,τι του λείπει...!!!
Ελένη Μυλωνά
"ΤΑ BLOGS ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ " ….!!
ΤΕΣΣΕΡΑ blogs, ….κυκλοφορούν , όλα κι’ όλα, στην παροικιακή μας ….αγορά. Αυτά, λοιπόν, τα κακά μπλόγκια με τα ακόμα ….κακότερα κείμενά τους, ανάγκασαν τον ομογενή μας, πολυγραφότατο αρθρογράφο, να βουτήξει το ….φτερωτό πενάκι του στον άπλυτο –απ’ ότι φαίνετε- πρωκτό του και να μας σούρει όλα αυτά τα βρωμερά του, μερικά των οποίων είναι και τα ακόλουθα:
«…ευτυχώς ολίγους ανόητους μπλογκίστες, που δεν εννοούν να συμμορφωθούν»… ή «εκείνοι όντας ανόητοι, τα χρησιμοποιούν.»
Ή «γίνεται επικίνδυνο υποπροϊόν, όταν χρησιμοποιείται από υπάνθρωπους σκοταδιστές, συμπλεγματικούς, ψυχασθενείς και ψυχανόμαλους…..»
Κι’ ακόμα: Άνθρωποι με ορμονικές διαταραχές, εξωνημένα θλιβερά απόβλητα, κακοήθεις, ανάγωγοι και χυδαίοι, οσφιοκάμπτες και λακέδες, έχουν αναγάγει την χαμέρπεια σε δευτέρα τους φύση, λιβελογραφία, πνευματική γύμνια, ανεξέλεγκτοι, επηρμένοι, κακοήθεις, περιφρονητικοί, αυθάδεις …..κ. λπ.
ΚΑΙ τα …..καλλίτερα: «….αν μερικοί δεν μπορούν να αλάξουν, τους συμβουλεύω, ότι υπάρχουν και μεταμοσχεύσεις εκείνων που στερούνται…..» !!! Κρίνει προφανώς εξ’ ιδίων;;
Αυτά για τώρα….. Διότι, πού ξέρεις; Μπορεί να ….τολμήσει απάντηση..!!