Search This Blog

Saturday, December 4, 2021

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Παλάντζας

Στα 90 του χρόνια, έφυγε χθες από τον μάταιο τούτο κόσμο, ο γνωστός ομογενής Κώστας Παλάντζας.

Ο Κώστας με καταγωγή το χωριό του αγωνιστή Καραϊσκάκη, το Μαυρομάτι Καρδίτσης, ζούσε στο Τορόντο τα τελευταία 60 χρόνια, όπου εργάστηκε και μεγάλωσε την οικογένειά του, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος τόσο της Ελληνικής Κοινότητας όσο και του Συλλόγου Καρδίτσης «ο Καραϊσκάκης».

Στη σύζυγό του κ. Μαρία, στον φίλο, γιό του  Θωμά και τους άλλους συγγενείς ευχόμαστε να ζήσουν να τον θυμούνται, και να είναι ελαφρύ το χώμα του Τορόντο που θα τον σκεπάζει.

Αιωνία η μνήμη σου φίλε Κώστα… 

Όλες οι πληροφορίες και τα …κουτσομπολιά, δείχνουν τους Σωτήρη-Μαυραντώνη, ως αρχιτέκτονες της συμφωνίας…


 «Να πάψει να πλανά και να πλανάται» (η Κοινότητα) έλεγε πριν από 40 τόσα χρόνια το πάλαι ποτέ …διαλάμψαν, ως αρχιεπίσκοπος, ορθόδοξο αστέρι της Αμερικής, ΣΙΑΚωβος.

Από τη δική του εποχή ξεκίνησε η φανερή, πλέον, προσπάθεια άλωσης της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και γενικότερα της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά. Ήταν τότε που ο πρόεδρος, γιατρός Πολυμενάκος, μάζεψε τους συμμετέχοντες συμβούλους της Κοινότητας και έφυγε από την κληρικολαϊκή συνέλευση του Μόντρεαλ, χωρίς, έκτοτε, η Κοινότητα να πατήσει το πόδι της σε παρόμοια, ουσιαστικά …κληρικοκληρική, στον Καναδά.!

Friday, December 3, 2021

«ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ»: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

Αγαπητές  φίλες και φίλοι,

Την Κυριακή, στις 5 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 9:00πμ με 2:00μμ θα πραγματοποιηθούν  εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Στην περίπτωση που χρειαστεί δεύτερη ψηφοφορία για να αναδειχτεί Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, θα επαναληφθούν εκλογές την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00πμ με 4:00μμ. 

Η διεύθυνση του εκλογικού κέντρου και για τις δύο ημερομηνίες θα γίνουν στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης, 406 Danforth Avenue, Τορόντο Οντάριο. 

 Η  συμμετοχή φίλων και μελών του Κινήματος δίνει ελπίδα για το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, που οραματίζεται μια καινούργια εποχή. Μια εποχή με προοπτική προόδου και ανάπτυξης της πατρίδας μας και που θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες του λάου και θα δίνει λύσεις στα τρέχοντα πολιτικά, περιβαλλοντολογικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας. 

 Σας καλούμε να συμμετέχετε στις εκλογές.  Προϋπόθεση συμμετοχής στην ψηφοφορία είναι το όνομα του μέλους η φίλου να εμφανίζεται στους εκλογικούς καταλόγους της Ελλάδας και επίσης να μην ανήκει σε άλλο πολιτικό κόμμα η χώρο.

Θα πρέπει να φέρετε μαζί σας κάποιο αποδεικτικό ταυτότητας (Ελληνική η Καναδική) με φωτογραφία. Η συνδρομή είναι $5.  

Στο εκλογικό μας κέντρο θα εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας του Οντάριο για τον COVID-19.

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΤΟΡΟΝΤΟ

Απολαύστε την πραγματική, υποθέτουμε, συμφωνία Κοινότητας - Αρχιεπισκοπής.!!!

 

Δημοσιεύουμε σήμερα, την …περιβόητη συμφωνία-έκτρωμα την οποία υπογράψαν (;) Ελληνική Κοινοτητα και Αρχιεπισκοπή, ύστερα από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ αρχιεπίσκοπου Σωτήριου και του …Σωτήρη Αθανασούλα, παρουσία του γιατρού Μαυραντώνη, ως εκπροσώπου της επιτροπής την οποία σχημάτισε ο ίδιος, κατά πως λένε οι …κακές γλώσσες.!

Η παρακάτω συμφωνία, έφτασε στα χέρια μας από πολύ παλιό στέλεχος της Κοινότητας (της εποχής Πολυμενάκου) και φαίνεται να είναι η πραγματική, -παρ’ όλες τις λίγες μικρές επιφυλάξεις που έχουμε- και ως εκ τούτου σας την μεταφέρουμε, δίνοντας, ελπίζουμε, τέλος (;) στα διάφορα αμφιλεγόμενα σχόλια που κυκλοφορουν, μήνες τώρα, με τους ¨κατασκευαστές της¨ να αδιαφορούν γράφοντας τους ομογενείς της παροικίας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.!

Thursday, December 2, 2021

Η ΝΤΟΠΗ ΑΡΤΕΜΑΚΗ – ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ…



Χθες το απόγευμα έπεσε στα χέρια μας ένα αντίγραφο (;) της …περιβόητης συμφωνίας Κοινότητας – αρχιεπισκοπής, την οποία διαπραγματεύτηκε 4μελης Επιτροπή, συγκροτηθείσα από τρεις ομογενείς, τους εξής δυο, τον δόκτωρ Μαυραντώνη.!!!

Επειδή το «αντίγραφο» αυτό ΔΕΝ φέρει κανενός την υπογραφή, και υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να είναι …πλαστό, κρατάμε κάποιες πολύ μικρές επιφυλάξεις ως προς την δημοσίευσή της και κάνουμε απλά λίγα σχόλια με βάση το περιεχόμενό της, με την προσπάθεια να διασταυρώσουμε το περιεχόμενό της…

Sunday, November 28, 2021

Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο: καταστροφικές διαμάχες και έλλειψη Ελληνικού λόμπι στον Καναδά

 Βασίλης Θωμόπουλος, Βανκούβερ, Β.Κ.

Για πάρα πολλά χρόνια, μια μερίδα Ελληνοκαναδών αντέχουν υπομονετικά τη διαμάχη μεταξύ των [παράνομων] ηγετών του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου (υποστηριζόμενοι από τα επαρχιακά Κογκρέσα της Αλμπέρτα και του Οντάριο) στην μία πλευρά, έναντι των επαρχιακών Κογκρέσων του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας στην άλλη.

Όσο περνούν τα χρόνια, η μόνιμη ζημιά που προκλήθηκε από αυτήν τη συνεχιζόμενη κατάσταση, μια μέρα θα καταστεί αδύνατο να διορθωθεί. Το πιο σημαντικό είναι πως την τελευταία δεκαετία, και καθώς έχουμε χωριστεί σε δύο (ή και σε τρία) στρατόπεδα, φτάνοντας μέχρι και στα δικαστήρια, χάσαμε πάρα πολλές μεγάλες ευκαιρίες να ενημερώσουμε την Καναδική κυβέρνηση σε θέματα που μας αφορούν σαν Καναδούς πολίτες, αλλά και σαν Έλληνες.

Η επτροπή για την πώληση ακινήτου της Κοινότητας έχει διαλυθεί;

 

 Αναγνώστης ρωτάει:

Ωραία λοιπόν να ρωτήσουμε κάτι όπως μας λες. Η επτροπή για την πώληση ακινήτου της Κοινότητας έχει διαλυθεί ή θα επανέλθει δυνατή και ανανεωμένη.