Search This Blog

Tuesday, December 12, 2023

Ομογενειακοί παράγωντες ετοιμάζουν μεγάλο σκάνδαλο; Ελπίζω πως όχι... Ίδομεν...

Αναγνώστης μας γράφει:


" Αγαπητέ μου κ. Αντίποδα, βρ΄ήσκομαι στην ευχάριστη θέση να σε ανακοινόσω ότι οι φόβοι μου που με περιτριγύριζαν τον τελευταίο 1 - 1 1/2 χρόνο, περίπου, για κάποιο μεγάλο σκάνδαλο σε παροικιακό οργανισμό, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Νομίζω ότι σύντομα θα σκάσει μια μπόμπα πολλών μεγατόνων, η οποία θα κάνει την μεγάλη πλειοψηφία των ομογενών του Τορόντο και όχι μόνον, να τρίβει τα μάτια της και τα αυτιά της από όσα θα δει και θα ακούσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει συμβεί ποτέ και που η αλητεία Μενεγακη θα δίχνει νάνος μπροστά του! Πρόκειται για σχέδιο - μηχανοραφεία κάποιων, οι οποίοι φρόντησαν, απ' ότι πληροφορούμαι τελευταία, να μπλέξουν και τον πνευματικό τους πατέρα στο κ'όλπο, και αν πραγματοποιειθεί όχι μόνο θα μαθευτεί αλλά θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Ο λόγος, μάλλιστα, που σε ενημερώνω και ζητώ την δημοσίευση του σχολίου μου, είναι μήπως τρομάξουν και ακυρώσουν το εγχείρημά τους, ώστε να περισοθεί κάποια έστω λίγη απ' την αξιοπρέπειά μας... Εσύ πράξε κατα πως νομίζεις και εγώ θα επανέλθω, με πρώτη ευκαιρία εξελίξεων της υπόθεσης. Αυτά...και σ'ευχαριστώ για τη συνεργασία σου!!"

Ο λόγος της αναδημοσίευσης του σχολίου τούτου, είναι ότι και κάποιου συνεργάτη μας το αυτί έχει πιάσει κάτι μισόλογα στη "Βουλή" των Ελλήνων ομογενών, και υπάρχει πιθανότητα να είναι σχόλιο με ζουμί... Θα παρακολουθήσουμε το ζήτημα και ίσως βγει λαυράκι.!!!

Αναγνώστης ρωτάει και περιμένει...

 


Αγαπητέ μου αντιποδαρά, διάβασα χθες ένα δελτίο τύπουτης μακαρίτησας κοινότητας, στο οποίο λένε ότι η εκδήλωση για το δεύτερο όροφο της αγ. Ειρήνης ΄΄ηταν έργο φιλάνθροπο κ.λπ. Διαβάστε το και:

"Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 2023 πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο  (ΕΚΤ) για την ανακαίνιση και προσθήκη δεύτερου ορόφου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. 

Συγκινητική ήταν η συμμέτοχή του κόσμου στην διοργάνωση αλλά και των χορηγών που αγκάλιασαν έμπρακτα τον κοινωνικό σκοπό της εκδήλωσης. Με την αμέριστη συμμετοχή του κόσμου συγκεντρώθηκε το ποσό των $288,000"

Θέλω να μου πει κάποιος αμα γνωρίζει, πόση ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΊΑ έχει μέσα της αυτή η εκδήλωση, τα έσοδα της θα δοθούν για το μεγάλωμα της αίθουσας των εκδηλκώσεων, οι οποιες συνήθως είναι για φαγοπότια και γλέντια μεταξί των κληρικών και άλλων πιστών; 

Και καλά ο πρόεδρος κ. Ράλης και μερικοί άλλοι δωρητές μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τα λεφτά τους, αλλά η φιλόπτωχος, έχει βολέψει όλες τις ανάγκρς των φτωχών που να μπορεί να δίνει χιλιάδες δολάρια, για τούβλα και πορτοπαράθυρα, και να γλεντάμε καλύτερα;

Εκτός και αν θέλουν να παντρέψουν την Αγ. Ειρήνη και της ετοιμάζουν την προίκα της, τι να πω; Αλλά θέλω και περιμένω 

να μου πει κάποιος από τους αναγνώστε σας που μπορεί να ξέρει καλλίτερα! Ευχαριστώ έστω και αν δεν το δημοσιεύσεις!


Η "κατάρα" του ξεσπιτομένου π. Οδδυσέα.! ΔΕΝ στεριόνει εφημέριος στο Μάρκχαμ.!!!


 Τι στο διάολο συμβαίνει, τελικά, εκεί στην ...τριαδική ενορία - Κενότητα των αγίων Παντελεήμονα, Άννης και Παρασκεύης του Μάρκχαμ; Από την ημέρα της απομάκρυσης του ιερέα Οδ. Δρόσου και το ξεσπίτωμα της οικογενείς του, ΔΕΝ σταυρώνει παπά για περισσότερο από λίγους μήνες... Τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα ο Σωτηρούλης της Αρχι-Επισκοπής, λες και δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Εφτασαν ακόμα να τον ξεχέζουν και δικοί του άνθρωποι - αν μπορεί να έχει τέτοιους ο ίδιος, ύστερα από τα καμόματά του.! Μεταθέτει, λένε οι πληροφορίες μας και τον π. Νικόδημο, σε κάποια εκκλησία στο Μόντρεαλ.! ΔΕΝ έχει παπάδες, όπως λένε όσοι γνωρίζουν και ανακυκλώνει τους ίδιους και τους ίδιους στις διάφορες εκκλησίες, έτσι ώστε να καλύψει κάποια μακροχρόνια κενά, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια κάποιων πιστών που του έχουν ακόμα απομείνει.! Λες και ΔΕΝ καταλαβαίνουν οι άνθρωποι ότι τους δουλεύει εξ' αιτίας του ότι η ...πανεπιστημιακή Ακαδημία του ΔΕΝ έχει μαθητές, και αυτοί που παρακολουθούν και "αποφοιτούν" ΔΕΝ δέχονται να χειροτονηθούν κληρικοί, αφού περνούν από εκεί για άλλους προσωπικούς λόγους, που ΔΕΝ έχουν σημασία και φυσικά ΔΕΝ είναι της ώρας... Το ότι για όλα αυτά ΔΕΝ ντρέπεται, είναι γνωστό και ΔΕΝ θα το ψάξουμε περισσότερο....