Search This Blog

Friday, February 3, 2012

Επέστρεψε στην πατρίδα ο 
συνάδελφος Τάσος Θεοδωρίδης.
Αναχώρησε για μόνιμη (;) εγκατάσταση στην Ελλάδα ο γνωστός ομογενής, αρχισυντάκτης του «Ελληνικού Τύπου», Τάσος Θεοδωρίδης. Του ευχόμαστε καλή παραμονή και ελπίζουμε πως η προσφορά του στην εφημερίδα και στην ενημέρωση της παροικίας θα είναι ακόμα καλλίτερη….

Έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το έργο «Ανάδειξη της περί των τειχών του κάστρου της πόλης των Τρικάλων»

Κώστας Αγοραστός: «Αναδεικνύεται το κάστρο και η γύρω περιοχή με παράλληλη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»
Αναδεικνύεται το κάστρο των Τρικάλων μετά τη έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Συγκεκριμένα το έργο,
«Ανάδειξη της περί των τειχών του κάστρου της πόλης περιοχής», έχει ως Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης το Δήμο Τρικκαίων, υλοποιείται από το Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και είναι συνολικού προϋπολογισμού 202.950,00 € (με ΦΠΑ).
«Σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με επεμβάσεις οι οποίες κινούνται στα πλαίσια των αρχών (κανονισμών) των μελετών δασικής αναψυχής», επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και εξηγεί: «το όλο έργο συμβάλλει στην ανάκτηση ενός μεγάλου δημόσιου χώρου από τους πολίτες, στην ανάδειξη και προστασία αυτού μέσω βελτίωσης της προσβασιμότητας, χάραξης νέων μονοπατιών και διαδρόμων πεζοπορίας, σήμανσης, διαμόρφωσης χώρων θέας, ήπιου φωτισμού καθώς και νέας φύτευσης σε συνδυασμό με καλλωπισμό της υφιστάμενης».
Μετά την έγκριση, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Τρικκαίων, για την ανάθεση και εκτέλεση του έργου.
Συγκεκριμένα η μελέτη του έργου προβλέπει:
Κατασκευή 420 μέτρων περιπατητικού διαδρόμου με κοκκινόχωμα
Κατασκευή 285 μέτρων περιπατητικού διαδρόμου σε ξύλινη κατασκευή
Κατασκευή 2 θέσεων θέας, Φύτευση,
Βελτίωση υφιστάμενου φωτισμού


Thursday, February 2, 2012

Έφυγε ο κουρέας της Ντάνφορθ..!!

Έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο ο Παναγιώτης (Πήτερ) Νόνης, ο κουρέας της Ντάνφορθ, όπως είναι γνωστός στους περισσότερους ομογενείς. Ο θάνατος του ήρθε προχτές στο σπίτι του στα χέρια της αγαπημένης του γυναίκας, και η έκθεσή του σε λαϊκό προσκύνημα στο Heritage Funeral, την Παρασκευή από τις 5 έως τις 9 το απόγευμα, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου στον Ι. Ν. της Αγ. Ειρήνης.

Ο  Πήτερ Νόνης (δεξιά) με τον επί πολλά χρόνια συνεργάτη του
Σωτήρη Θεμελιόπουλο 


Wednesday, February 1, 2012

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ, 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑΤΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ, 10 ΕΤΩΝ 

Η περιπέτεια των ανήλικων αδελφών Αποστολοπούλου Εμμανουέλας και Ματιάτου Καλλιόπης που εξαφανίστηκαν μαζί στις 29/01/12  είχε αίσιο τέλος. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δύο κορίτσια βρέθηκαν έπειτα από τη συντονισμένη προσπάθεια των ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.  Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισης περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας.

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στα ανήλικα κορίτσια για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.
Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
§     Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.
§     Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Μissing Children Europe.
§     Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International) που περιλαμβάνει τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης από 160 χώρες.
§     Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.
§     Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών
§     Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

Από τη δεξίωση του Γ. Προξενείου


Ασφυκτικά γεμάτη, από την ηγεσία της παροικίας, εκπροσώπους της επιστημονικής και επιχειρηματικής  ομογένειας καθώς και αντιπροσώπους της σπουδάζουσας νεολαίας,
 ήταν χθες βράδυ η προξενική κατοικία στο κέντρο του Τορόντο.
Παρ’ όλη την κοσμοσυρροή η δεξίωση είχε
την επιτυχία της από κάθε πλευρά, αφού ο οικοδεσπότης φρόντισε να είναι όλα
τέλεια οργανωμένα….
Παρόντες, βέβαια, οι δυο τιμώμενοι πρέσβεις, εντιμότατοι κ. κ. Robert Peck, πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Ελευθερίου Αγγελοπούλου, πρέσβη της Ελλάδας στον Καναδά, η δικαστής κ. Ανδρομάχη Καρακατσάνη με τον σύζυγό της κ. Τομ Καρβάνη, ο δικαστής και η κ. Βασ. Φάτση, οι πρώην βουλευτές κ. Μαρία Μπουντρογιάννη και Γιάννης Κάνης, ο περιφεριάρχης του ΣΑΕ κ. Γιάννης Δάγωνας, ο πρ. της ομοσπονδίας κ. Σταύρος Δαλακούρας, ο πρ. της Κοινότητας Νίκωνας Γεωργακόπουλος, ο πρ. της Παμμακεδονικής Δημήτρης Κάρας, η πρ. του HHF κ. Έφη Τριανταφυλοπούλου, ο πρ. του Ελληνικού Σπιτιού Πήτερ Ξενίας, η αντ/ρος κ. Ειρήνη Κερογλίδη, η εκπαιδευτική σύμβουλος
Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου,
 η συγγραφέας/δημοσιογράφος κ. Ιουστίνη Φραγγούλη και περιττό να πούμε ότι ήταν παρόντες εκπρόσωποι όλων σχεδόν των Μ.Μ.Ε., μηδέ του ..ΑΝΤΙΠΟΔΑ, εξαιρουμένου ..!!!
Περισσότερα για την εκδήλωση θα πούμε μια άλλη φορά, αλλά μέχρι τότε ας αφήσουμε το φωτογραφικό φακό να μας πει τα ….δικά του…!