Search This Blog

Saturday, March 16, 2013

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


15 Μαρτίου 2013

Όταν φωνάζει ο κλέφτης..!!

Αγαπητοί μου, σλούρπ.. αναγνώστες, γεια σας και χαρά σας..
Διάβασα τις μεγάλες φαφλατωσύνες κάποιου, που πιστεύει πως είναι πολύ σπουδαίος ο δύστυχος, που όμοιές τους δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κι ο μέγας των Φαρισσαίων.

Μας έγραψε κάτι για Κωσταλέξι, κάτι για σιωπές και ανοχές ενάντια στην λαμογιά και την αλητεία, κάτι ότι τον κάρφωσαν στο Immigration, κάτι για κάτι για σκύλους που δαγκώνουν, κάτι για ποντικούς και αρουραίους μας έγραψε, μα στο τέλος κατέληγε πάντα, στα ίδια πράγματα.

Στις “διαφημίσεις” που χάνει και στην ”σωτηρία του απόδημου Ελληνισμού, από τον αυτοδιορισμένο σωτήρα του, που μόνο αυτός λέει την αλήθεια, τον άμεμπτο, τον αδέκαστο, τον αμερόληπτο, τον τιμωρό κάθε αδικίας και ατιμίας”, και που όλοι οι άλλοι τον καρφώνουν στις αρχές, οι ανθέλληνες, τα παλιόκαρφα, ενώ αυτός είναι ένα άκακο αρνί.

Σκίζει τα ιμάτιά του για την σωτηρία τους, από όλα εμάς τα κοπρόσκυλα, τους απατεώνες, τους λεχρίτες, τους υβριστές της θρησκείας, τους διώκτες του χριστιανισμού, των θεσμών, της πατρίδος και ζούμ τριαλαλόμ.

Σκούζει και φωνάζει γιατί του παίρνουν, λέει, τις διαφημίσεις οι ανταγωνιστές του, λες και οι διαφημίσεις είναι κτήμα του, κι έχει πάθει παράκρουση μη αναστρέψιμη.

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του 
Ελληνικού Σπιτιού κ. Ξενία

Σε συνέντευξη Τύπου καλεί τα ομογενειακά Μ. Μ. Ε. ο πρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιού κ. Πήτερ Ξενίας. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013, στις 3:00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ιδρύματος. Θέμα της συνάντησης θα είναι η σημερινή κατάσταση του οργανισμού, η πρόοδός του και οι επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου για την ανάδειξη νέου Δ. Συμβουλίου.

Friday, March 15, 2013


Ενέσκηψε παροικιακή …επιδημία.!
ΜΙΑ καινούρια επιδημία έχει προσβάλει, τελευταία, αρκετά άτομα στην παροικία.  Είναι κάτι σαν αυτή των πουλερικών ή καλλίτερα του …αφρώδη πυρετού που χτυπάει τις αγελάδες και τα γουρούνια, ως επί το πλείστον. Αυτοί, λοιπόν, που είναι …βαρεμένοι από την νέα αρρώστια, αυτό που έχουν είναι το εξής: Μόλις διαβάσουν κάτι και δεν καταλάβουν τι εννοεί, αντί να τρέξουν να συμβουλευθούν κάποιον γείτονα που ξέρει ανάγνωση και γραφή για να τους εξηγήσει το περιεχόμενο, τρέχουν στον καθρέφτη τους για να ζητήσουν βοήθεια, με αποτέλεσμα να εισπράττουν πάντα τη …γνωστή απάντηση.!
Και όντας σίγουροι ότι …έμαθαν την αλήθεια, ξεκινάν τον πόλεμο της λάσπης κατά παντός υπόπτου που έβαλε ίσως το χέρι του να γραφεί αυτό το … «κακό» κείμενο.
Και το χειρότερο είναι ότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το γραπτό ΔΕΝ αναφέρεται σ’ αυτούς. Αλλά αφού το …είδαν στον καθρέφτη, το …οικιοποιούνται  και τρέχουν να κλαψουρίσουν για να κερδίσουν συμπάθειες ανυποψίαστων ομογενών.! Δεν σέβονται τίποτα τα αλητόπαιδα.
Όπως οι ψεύτες χρησιμοποιούν ιστορίες άλλων ως δικές τους εμπειρίες, αυτοί οι λεχρίτες βλέπουν τον εαυτό τους πίσω από ό, τι κακό βλέπει το φως της δημοσιότητας.! Τέτοια …κουμάσια είναι….

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1938


Στις 15 Μαρτίου 1838 καθιερώθηκε 
η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου


Στις 15 Μαρτίου 1838, με το διάταγμα 980 καθιερώθηκε επίσημα η 25 Μαρτίου ως παντοτινή, “εις το διηνεκές”, εθνική εορτή των Ελλήνων. Το διάταγμα αυτό εκδόθηκε δεκαεφτά χρόνια μετά την έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, όχι ως η ημέρα που άρχισε η
πρώτη ή οι πρώτες μάχες του Ελληνικού Έθνους για την εθνική ανεξαρτησία, αλλά ως η ημέρα που η Ελλάδα επίσημα τιμά την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του, την Ελληνική Επανάσταση.

Την πρόταση για την έκδοση του διατάγματος από τον βασιλιά Όθωνα είχε κάνει ο Γεώργιος Γλαράκης, γραμματέας της Επικράτειας επί των Εκκλησιαστικών, Δημόσιας Εκπαιδεύσεως και

Ο Γ. Παπανδρέου για τον Άντριου Άθενς...

«Ο Άντριου Άθενς υπήρξε εξέχουσα ηγετική προσωπικότητα του Ελληνισμού της Διασποράς», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τον... θάνατο του γεννημένου στο Σικάγου, αυτοδημιούργητου επιχειρηματία που «δεν ξέχασε στιγμή τις ρίζες του», που «αφιέρωσε για δεκαετίες τη ζωή του στον

Δωρεά του συλλόγου Μεγαλοπολιτών
στο Γηροκομείο και την Κοινότητα.!
Δυο δωρεές αποφάσισε να δώσει το Δ. Συμβούλιο του συλλόγου Μεγαλοπολιτών, «Πολύβιος» για την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Γηροκομείου και της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Το ύψος της κάθε δωρεάς ανέρχεται στο ποσό των δέκα χιλιάδων δολαρίων (10.000 $). Η επιταγή προς το Γηροκομείο παραδόθηκε ήδη σε αντιπροσωπεία του Δ. Συμβουλίου του οργανισμού, ενώ η επιταγή προς την Κοινότητα θα παραδοθεί στην πρώτη προσεχή συνεδρίαση της ολομέλειας του Δ. Συμβουλίου. Συγχαρητήρια στον δραστήριο αυτό σύλλογο των Αρκάδων της Μεγαλούπολης.

Σας παρουσιάζουμε ένα κομμάτι -το μεγαλύτερο- από την προχθεσινή συνέντευξη του γενικού πρόξενου στο Τορόντο κ. Δημ. Αζεμόπουλου, στο πρόγραμμα
Odyssey, της ERTworld.


Συνάντηση υφυπ. Εξ  Κ. Τσιάρα με Αντιπροσωπεία Παμμακεδονικής 
Ένωσης ΗΠΑ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, συναντήθηκε με τους κ.κ. Παναγή Μιτούλη και Γιώργο Παπαδόπουλο, μέλη της Αντιπροσωπείας της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα και είχε ως κύριο θέμα συζήτησης τη διοργάνωση του 67ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ (8-12 Ιουλίου 2013), στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, στο Λιτόχωρο Πιερίας και του 11ου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου (13-14 Ιουλίου 2013).

Ο κ. Υφυπουργός επιβεβαίωσε, από πλευράς του, την πάγια και αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας και του Υπουργείου Εξωτερικών ειδικότερα προς τους ανωτέρω φορείς, με στόχο την επιτυχή διοργάνωση των δύο Συνεδρίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 

Περί διαμαρτυριών…
ΚΑΙ βέβαια δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος, με τις οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες οποιουδήποτε σαλτιμπάγκου, οποιουδήποτε επαγγέλματος ή … «λειτουργήματος» το οποίο νομίζει ότι υπηρετεί.! Στη δημοκρατία του Καναδά όλα επιτρέπονται, αρκεί να μην παραβαίνουν τους δημοκρατικούς κανόνες της χώρας… Όταν κάποιος - οποιοσδήποτε – εκφράζει τις απόψεις του δημόσια, πρέπει να γνωρίζει και ως εκ τούτου να περιμένει την ό, ποια δημόσια κριτική στις απόψεις τις οποίες εκφράζει.! Αυτό, λοιπόν, γίνεται τον τελευταίο χρόνο στην παροικία μας. Κάποιος πίστεψε ότι βρήκε ένα ….χωράφι χέρσο, ακαλλιέργητο, εγκαταλειμμένο στο έλεος του Θεούλη (ή του ..παππούλη του;) και προσπάθησε με την πονηριά του ή αν θέλετε, με την παγαποντιά του-σίγουρα, πάντως, ΟΧΙ με την εξυπνάδα του- να το ιδιοποιηθεί …καλλιεργώντας το, μόνο για πάρτι του, αφού πρώτα ξωπετάξει ύστερα από τόσα χρόνια τους καλλιεργητές - δικαιούχους του.!
Αφού, λοιπόν, έκατσε λίγο για να …ξεκουραστεί, να προσανατολιστεί και να προσαρμοστεί, βρήκε 3-4 ανθρώπους δυνατούς, στους οποίους κλάφτηκε για την κατάστασή του.! Εκείνοι σοβαροί και πετυχημένοι επιχειρηματίες, σβήνοντας τις παλιές του αμαρτίες, τού ‘δωσαν τους ώμους τους να ακουμπήσει και να σταθεί στα πόδια του, ώστε να βγάλει τίμια το ψωμάκι του.!!! Αυτός όμως, λόγω του περιορισμένου λεξιλογίου που διαθέτει, δεν κατάλαβε την έννοια της λέξης «τίμια» και ξανοίχτηκε σε έναν …πόλεμο κατά πάσης και παντός, δηλ. κατά πάντων, που νόμιζε ότι μπορεί να του φανούν εμπόδιο στις …δουλειές του, αφού για πάρα πολλά χρόνια πρόσφεραν αυτοί ένα παρόμοιο επιχειρηματικό έργο στην παροικία και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα…
Έτσι ξεκίνησε μαζί τους έναν άνισο πόλεμο, αφού ο ίδιος διέθετε εναντίων τους τα «ιδιόκτητα» Μ.Μ.Ε. που οι άλλοι δεν είχαν, εκμεταλλευόμενος και «χρησιμοποιώντας» τους δυνατούς που έλεγε ότι έχει μαζί του.!!!
Αυτό το είδαμε όλοι και κουβέντα στην κουβέντα και δημοσίευση στη δημοσίευση, φτάσαμε στη σημερινή κατάντια, την εξής:
Να «Διαμαρτύρεται στον Ελληνισμό» της παροικίας αυτός που δεν άφησε  ΤΙΠΟΤΑ όρθιο, στην παροικία, φεύγοντας νύχτα και με  …σβηστά φώτα.!
Σημ.: Θα πρέπει (;) να πω ότι στις άγνωστες λέξεις, μαζί με το «τίμια» συγκαταλέγεται και η «ντροπή».! Δεν την έχει ακούσει ποτέ του… Άσε που δεν φταίει ο ίδιος αφού ο δάσκαλός του, στα αθηναϊκά κολέγια, δεν του τις έμαθε.!
Υποθέτω, όπως κι’ εσείς, ότι μόλις αρχίσαμε, αφού οι διαμαρτυρίες είναι πολλές και προς πολλούς…  
        

Thursday, March 14, 2013

Πέθανε στο Σικάγο ο πρώτος πρόεδρος 
του ΣΑΕ και παράγοντας της
 Ομογένειας των ΗΠΑ, 
Άντριου 'Αθενς, 
σε ηλικία 91 ετών


Ο γνωστός παράγοντας της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Άντριου Άθενς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, στην πόλη του, στο Σικάγο.
Ο 'Αντριου 'Αθενς ταυτίστηκε με την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού του απανταχού Ελληνισμού και έφερε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του ΣΑΕ. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης δράσης του στα ομογενειακά δρώμενα συμμετείχε σε αρκετούς φορείς, ξεχωρίζοντας κυρίως για τη δραστηριότητά του στο "ελληνικό λόμπι" στην Ουάσιγκτον, μαζί με τον Έντι Μανάτο, τον Φίλιπ Κρίστοφερ και άλλα στελέχη της Ομογένειας.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον Συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ Θεόδωρο Σπυρόπουλο και το όνειρό του ήταν να παραμείνει ο Ελληνισμός ενωμένος για την στήριξη και την ανόρθωση της Ελλάδας, όπως τόνιζε συχνά. Όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιήθηκε για την προβολή των

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



Τα λαμόγια

Η λαμογιά αγαπητέ αναγνώστη, δεν είναι φαινόμενο που συναντάται μόνο στην Ελλάδα.
Ναι! είναι ελληνικότατο προϊόν, και με πατέντα. Μα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο, μιας 1234και Έλληνες, ζουν σε όλο τον κόσμο.
Θα τους συναντήσεις σε κάθε κοινωνικό στρώμα και υπόστρωμα.
Θα τους συναντήσεις όπου υπάρχει ατομικό συμφέρον και κέρδος.
Απο εκκλησίες, καφετερίες, εφημερίδες.. μέχρι πορνεία.
Το λαμόγιο σε κλέβει, σου κάνει μήνυση στο καπάκι ότι τον έκλεψες, και βρίσκει και δίκιο.
Σου λέει ψέματα, σε κατηγορεί μετά για ψεύτη, κι όλοι αυτόν πιστεύουν.
123Σε χτυπάει, και πάνε εσένα μέσα για βιαιοπραγία.
Σου πηδάει τη γυναίκα, και βγαίνεις εσύ ο φταίχτης, μέχρι που του λές ευχαριστώ.. πέρνα κι αύριο να την ξαναπηδήξεις.

Παλιά ο λαός μας έλεγε, έξω απ’ άδικο, κι απο κακιά γυναίκα.
Άλλαξε η παροιμία αγαπητοί μου.
Έξω απο άδικο, κι απο κακό λαμόγιο..
Βλέπεις, έχει και λαμόγια γυναίκες.. Αμέ, αμέ..

Οι  ευθύνες Παπακωνσταντίνου
για τον Τρωικό πόλεμο.!!!
Παραθέτω σημερινή δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" και της αναπαραγωγής του σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα:

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” αναφέρεται σε υπόθεση ακύρωσης επένδυσης στον Έβρο από το ΥΠΕΚΑ.

Για την ουσία της υπόθεσης, ο τότε αρμόδιος υφυπουργόςΓιάννης Μανιάτης
 έχει ήδη απαντήσει με δελτίο Τύπου: διαδοχικές...

Το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από το Δι@υγεια όπως ο ελέφαντας πίσω από την παπαρούνα

Τα λειτουργικά προβλήματα του προγράμματος Δι@υγεια, τα οποία συμπίπτουν με το χρόνο διάρκειας της σημερινής κυβέρνησης, έφεραν ποικιλία διαδικτυακών αντιδράσεων από έλληνες σκεπτόμενους πολίτες όλων των πολιτικών χώρων. 
Το πρόγραμμα
 Δι@υγεια ήταν η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης

ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΦΕΛΗ-3 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ



Η Νάνα Μούσχουρη επίτιμη διδάκτωρ
του πανεπιστημίου McGill

Η βράβευσή της θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου στο Μόντρεαλ
Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια και πρέσβειρα της UNICEF Νάνα Μούσχουρη και η ερευνήτρια γιατρός Φρανσουάζ Μαπρέ-Σινουσί, που μοιράστηκε το Νόμπελ της Ιατρικής το 2008, είναι οι δύο κυρίες που επιλέχθηκαν να λάβουν επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα από το ιστορικό πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ για το 2013.


crimenet.gr

Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες η βιογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Σπύρο Δραΐνα, η οποία φέρνει στο φως άγνωστες λεπτομέρειες και στοιχεία για την πολιτική και την προσωπική του ζωή.

Το βιβλίο, με τίτλο «
Andreas Papandreou: The Making Of A Greek Democrat And Political Maverick», περιγράφει την μετάβασή του από επιτυχημένου οικονομολόγου σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητας της μεταπολεμικής Ευρώπης και προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα «ποιος ήταν και τι πίστευε».

Συγγραφέας του ο Σπύρος Δραΐνας, πολιτικός αναλυτής, ιστορικός και αρθρογράφος, ο οποίος επί αρκετά χρόνια εργαζόταν ως ιστορικός στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.

Δίωξη Κουρή για κακούργημα.!
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του Γιώργου Κουρή για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων του Άλτερ καθώς και άλλων τριών εταιρειών που συνδέονται με το σταθμό.
Επίσης διώκονται ο γιος τους Ανδρέας Κουρής και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Άλτερ Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος είναι και προσωρινώς κρατούμενος. Εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι και νόμιμοι εκπρόσωποι των τριών εταιρειών που συνδέονται με το Άλτερ.



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:
Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, θα επισκεφτεί το Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο αντιπροσωπεία του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Συγκεκριμένα 20 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές τους έρχονται στον Καναδά στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τη μετανάστευση, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών. Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου credit θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους μαθητές από την Ελλάδα και να ανταλλάξουν απόψεις για τα σημαντικά αυτά θέματα. Θα προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ των μαθητών, το Σάββατο, 23 Μαρτίου.
Ελπίζουμε ότι ο σύλλογος Λάρισας ή η Ομοσπονδία Θεσσαλών θα μεριμνήσουν για μια συνάντηση Λαρισαίων ομογενών μαθητών με τους συντοπίτες επισκέπτες μας…  

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


ΨΙΛΑ....ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αν η κοινωνία της παροικίας και όχι μόνο, ανασηκώσει τον καθωσπρεπισμό της, διώξει ανασφάλειες και φοβίες και αφήσει ακάλυπτες τις δημιουργικές ιδέες που βασίζονται κυρίως στην ηθική, θα φτάσει μ’ αυτόν τον τρόπο στην αιώρηση του σύγχρονου Ελληνα, που νομίζει τάχατες ότι πατάει στα σίγουρα, ενώ τον τρώει κατάβαθα όχι η απιστία, αλλά η έλλειψη του αντικειμένου της κάθε πίστης. Κι αυτή η συνειδητοποίηση είναι μια καλή αρχή για την όποια ανατροπή. Η συνειδητοποίηση όμως ως έννοια σημαίνει απλά νούς και ηθική. Να κάτσεις δηλαδή να προβληματιστείς και να καταλάβεις την έκβαση του γεγονότος .

Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΚΑΤΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ ΜΥΘΟΣ: 
«Ο Γ. Παπανδρέου άργησε να κατανοήσει την ελληνική και ευρωπαϊκή κρίση»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Κανένας ευρωπαίος ηγέτης δεν είχε καταλάβει καλύτερα και τις ρίζες του ελληνικού προβλήματος και τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισής του, από τον Γ. Παπανδρέου.
Έδωσε προοδευτικές μάχες σε μία συντηρητικοκρατούμενη Ε.Ε. Οι εξελίξεις των δικαιώνουν.


Ο Γ. Παπανδρέου, πολλούς μήνες πριν αναλάβει πρωθυπουργός μιλούσε και για την παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και για την ελληνική κρίση, που δεν ήταν μόνο οικονομική, αλλά συνολική. Ενδεικτικά, Γ. Παπανδρέου, λίγο πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, στις 11/5/2009: «Τη στιγμή που η χώρα μας βιώνει βαθιά μια ανησυχητική περιπέτεια, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης. Κρίση του διεθνούς οικονομικού συστήματος… Η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν είναι μόνον οικονομική. Δυστυχώς, είναι συνολική. Είναι μια κρίση παραγωγικού προτύπου. Είναι μια κοινωνική κρίση. Είναι βεβαίως και μια κρίση θεσμών και αξιών. Με τους θεσμούς μας, σε μια κρίση αξιοπιστίας».

Wednesday, March 13, 2013


Ο γενικός πρόξενος κ. Δ. Αζεμόπουλος,
πρώτος καλεσμένος της εκπομπής Odyssey


Σήμερα Τετάρτη ξεκινάει η διακοπείσα, για κάποιο διάστημα, εκπομπή της ERTworld, Odyssey, με πρώτο προσκεκλημένο τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δημ. Αζεμόπουλο, ο οποίος βρίσκεται από προχθές στην Ελλάδα για υπηρεσιακούς λόγους.  Δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της παρουσίασης αυτής του κ. γενικού, αλλά λέγεται ότι θα έχει σχέση και με την εδώ παρουσία του υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλου, πριν από λίγες ημέρες.
Ως γνωστό η εκπομπή αυτή της ΕΡΤ που απευθύνεται αποκλειστικά στον Απόδημο Ελληνισμό, είχε διακόψει τις εργασίες της ύστερα από την απομάκρυνση του γενικού διευθυντή της κ. Ν. Μεγγρέλη και την αντικατάστασή του από την σημερινή διευθύντρια κ. Εύα Μπούρα.
Ελπίζουμε πως η παρουσία του κ. Αζεμόπουλου θα είναι ενδιαφέρουσα. Παρακολουθήστε τη, ό, σοι μπορείτε,  στο κανάλι της ΕΡΤ σήμερα το μεσημέρι…

ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ :
 «Όλα ήταν στημένα, προαποφασισμένα»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Όλες οι θεωρίες συνομωσίας, ακόμη και των πιο κακόπιστων, γελοιοποιήθηκαν από τις εξελίξεις.
Όλες οι θεωρίες συνομωσίας καταρρέουν μπροστά στην αλήθεια των αποφάσεων των κυβερνήσεων της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και τώρα της Κύπρου, κυβερνήσεις οι οποίες, όπως η ελληνική κυβέρνηση το 2010 αλλά και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, πήραν την ξεκάθαρη πολιτική απόφαση να κάνουν το παν για να μην καταρρεύσουν οι χώρες τους, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον των χωρών τους και μόνο.

Tuesday, March 12, 2013


Με πρωτοβουλία της Κοινότητας
Συνάντηση οργανισμών και συλλόγων
για την προβολή των Εθνικών Θεμάτων.

Μια καλά οργανωμένη, από την Κοινότητα, σύσκεψη εκπροσώπων συλλόγων και οργανώσεων της παροικίας μας , πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο.
Παρών ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αντώνης Αρτεμάκης ο οποίος, μετά την αναφορά του, παρέδωσε –πολύ σωστά- την έδρα στον εκλεγμένο κ. Μιχάλη Μουρατίδη ο οποίος, για μία ακόμη φορά, πέτυχε στο έργο του. Παρόντες ακόμα, η σύμβουλος Εκπαίδευσης Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, ως εκπρόσωπος του Γ. Προξενείου,  ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας Ερμής Ιορδάνου, ο αντιπρόεδρος και γενικός ταμίας Νίκωνας Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Τμήματος Συλλόγων Μανώλης Μυλωνάκης και η βοηθός του κ. Νίκη Σταθά, η οποία κρατούσε και τα πρακτικά της συνάντησης.
Παρόντες επίσης πολλοί σύμβουλοι της Κοινότητας και εκπρόσωποι μεγάλων συλλόγων και οργανώσεων όπως ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημήτρης Κάρας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Ποντίων κ. Νίκος Χριστοφορίδης, ένας εκπρόσωπος της ΑΧΕΠΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γιώργος Πορνάρας και πάρα πολλοί ακόμα.
Η όλη συνάντηση που κράτησε κάτι λιγότερο από δυο ώρες, μπορεί να μην κατέληξε σε αποφάσεις, ήταν όμως χρήσιμη και εποικοδομητική για τους διοργανωτές της παρέλασης οι οποίοι έφυγαν από την αίθουσα, σίγουρα σοφότεροι… Στην Επιτροπή η οποία σχηματίστηκε για να μελετήσει την όλη διοργάνωση και παρουσίαση των εθνικών μας θεμάτων, συμμετέχουν και κάποια σοβαρά άτομα τα οποία και θα φέρουν κάποιες σοβαρές εισηγήσεις στην επόμενη συνάντηση… Αυτά για τώρα.!   



 







ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΜΥΘΟΣ 
«Το Πρόγραμμα απέτυχε και άρα δεν έπρεπε να το ακολουθήσουμε»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Όσα αρνητικά κι αν είχε το Πρόγραμμα, δεν είχαμε καμία άλλη επιλογή. Όπως δεν είχε η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος.

Ναι το Πρόγραμμα χρειάζεται συνεχείς αναθεωρήσεις, γιατί συγκεκριμένες παραδοχές του δεν επαληθεύτηκαν. Η ύφεση που υπήρχε ήδη στην Ελλάδα προ Μνημονίου έγινε πολύ μεγαλύτερη και από τα μεγέθη που προβλέπονταν. Η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Αλλά αυτό 
δεν αναιρεί το γεγονός ότι το Πρόγραμμα διέσωσε το Μάιο του 2010 την Ελλάδα από τα πολύ χειρότερα: τη βίαιη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ από το Μάιο του 2010. 

Έπεσε πολύ δουλειά…
Παιδιά, σιγά – σιγά, ένας-ένας, όλοι θα πάρετε… Δεν σας προλαβαίνω.! Δεν έφτανε ο βρωμιάρης ο αγράμματος με τις αλήτικες μπούρδες του, μας προέκυψε  και ο …Πυρηνικός αντιδραστήρας, ο οποίος είπε να βάλει ένα χεράκι να βοηθήσει το …χοιροποίητο αφεντικό του μπας και ξεζαλιστεί λιγάκι από τις απανωτές σφαλιάρες που (του) πέφτουν τελευταία…  Λες και το γουρούνι θέλει να απομακρυνθεί από τα κόπρανά του.! (Τώρα, αν τα καταφέρνει τόσο καλά και στους «αντιδραστήρες» , όσο στις …επισκευές των …πονημάτων του αφεντικού του, μπορεί να έχουμε και επανάληψη  του «τσερνομπίλ».!)
ΚΑΙ πέρα από το πυρηνικό βλήμα έχομε και τον μητροπολίτη μας.! Γέμισε πάλι την τελευταία του … «Ορθόδοξη (;) Πορεία» με την αρχοντομουτσουνάρα του.!
Καθιστός με τον Πρόεδρο,, προφίλ στα όρθια με τον πρωθυπουργό, ανφάς με τον Βενιζέλο, σε πολλές στάσεις με τον Αβραμόπουλο και τους διπλωμάτες του, Κουβέλης, Άδωνης, Τσίπρας και δεν ξέρω με ποιους άλλους …πνευματικούς ανθρώπους της Εκκλησίας. Μόνο τον αρχιεπίσκοπο δεν πρόλαβε να δει ή μάλλον να φωτογραφηθεί… Φαίνεται πως κάποιοι  ιεράρχες έχουν μια κάποια σοβαρότητα, τι να κάνουμε;    Πάντως αυτό που έχει σημασία είναι ότι (μας) …έπεσε πολύ δουλειά.… Σιγά-σιγά, λοιπόν και θα τα πούμε όλα.!


Τα …συνεταιράκια.!

Ανοίγουν λένε μαγαζί συνεταιρικά, κάπου κοντά στο γραφείο, ώστε να τα …προλαβαίνουν όλα.!
Κάνουν πολύ καλά αφού η άλλη δουλειά πάει κατά διαόλου και χαΐρι, μάλλον, δεν έχει…
Καθυστερούν όμως οι εργασίες επισκευής και διαμόρφωσης του χώρου, αφού δεν ξέρουν ακόμα αν θα το κάνουν σουβλατζίδικο, ντονατσάδικο ή τυροπιτάδικο.! Κάποιος παλιάνθρωπος λέει ότι το ξανασκέφτονται διότι είναι χαμηλοτάβανο και ο υποψήφιος «υπάλληλος» δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί άνετα λόγω κεράτων.!
Τέτοιες κακοήθειες ποιος τις πιστεύει τώρα, αλλά πάλι ο κυρ-Γιάννης κάτι θα πρέπει να ξέρει. Εξ’ άλλου λένε ότι από μικρό κι’ από …τρελό μαθαίνεις την αλήθεια… 

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Από το Α! μπε μπα Blog
Μια πονεμένη ιστορία
Ήρθαν από Ελλάδα. και με βρήκαν εδώ στο Τορόντο. 
Αυτή ξανθιά, αυτός φλούφλης. Μεγάλος επιχειρηματίας, μα ..έπεσε έξω. Άτιμη κενωνία..
 
Η ξανθιά ήταν, λέει, η ιδιαιτέρα της εταιρείας του, και ..καταλαμβάνουταν.. Ο αφεντικός, η ιδιαιτέρα.. Τα γνωστά.. ξέρετε τώρα. Έχετε δει πολλές ταινίες με το αντικείμενο ήδη.
 

Έψαχναν λοιπόν απεγνωσμένα τρόπους για να μείνουν.
 
Τους είπα, πηγαίνετε στον τάδε, να σας πει κάποια πράγματα βασικά, γιατί όπως και να το κάνουμε, γνωρίζει πιο πολλά από μένα.
 
ΜΗΝ κάνετε όμως μαζί του δουλειές. Βάλτε δικηγόρο. Από αυτόν πάρτε ΜΟΝΟ ιδέες και πληροφορίες, ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
  
Αυτά ήταν τα λόγια μου τότε. Κατηγορήθηκα αργότερα, ότι τους έστειλα σε απατεώνα.
 

Επίσης τους είπα, αν ασχοληθώ εγώ με όλα αυτά, δηλαδή, να σας βρω δικηγόρο, να σας πηγαίνω-φέρνω στο δικηγόρο, να σας πηγαίνω για τα όποια χαρτιά σας εδώ κι εκεί, σε μεταφράσεις κ.λ.π. να ξέρετε ότι θα βγάλω κι εγώ $500,
 τα οποία όμως, θα μου τα δώσει ο δικηγόρος, ως προμήθεια, και για τον χρόνο και τις βενζίνες μου. Τζάμπα δεν τρέχω στο φινάλε για κανέναν πλέον, και ο χρόνος μου στοιχίζει. 
Δεν τους άρεσε. Το περίεργο όμως, είναι πως αυτούς βασικά, δεν θα τους στοίχιζα δολάριο. Ο δικηγόρος, από τα 4000 (που συνήθως χρεώνουν όλοι τους), θα έπαιρνε 3.500, δίνοντας τα 500 σε μένα.
 
Και πάλι κατηγορήθηκα ως ..απατεώνας.
 

Τελικά, δεν πήρα κανένα δολάριο από κανέναν, γιατί απηύδησα εντελώς και σταμάτησα να ασχολούμαι με Έλληνες πολύ γρήγορα, και μέχρι που μια μέρα, κι ο ίδιος ο δικηγόρος, γύρισε και μου είπε, “σε παρακαλώ, όχι πλέον Έλληνες. Ας είναι από οπουδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, μα όχι Έλληνες”. Φανταστείτε τι έζησε ο άνθρωπος.
 

Γνωρίστηκαν μέσω εμού με την Δ.
 
Η Δ. δούλευε στον μπούλη. Του γνώρισε την ξανθιά, και, θέλοντας η ίδια να παραιτηθεί, του ζήτησε να την προσλάβει, γιατί ήταν κρίμα και δεν είχε να φάει.

Κάποια στιγμή λοιπόν, η Δ. έφυγε απηυδησμένη από τον μεγαλοεπιχειρηματία, που ήρθε με δανεικά (άλλοι πλήρωσαν να φέρει τα πράγματά του από κει) από Ελλάδα, οπότε ο μπούλης αναγκαστικά, κράτησε το χάπατο, μέχρι να βρει άλλη πιο έξυπνη.
 

Ξέχασε όμως κάτι. Πως η κορασίς, ήτο καλά εκπαιδευμένη ως “ιδιαιτέρα αφεντικών”. Και άξαφνα, έγινε και η ιδιαιτέρα του νέου της αφεντικού, του ..αρζάν κοντάν 70κονταετούς μπούλεως.
 

Δίπλα στον μεγάλο αυτό επιχειρηματία, γνώρισε πολλούς σημαντικούς ανθρώπους. Άρχισε να έχει και άποψη για τα κοινά. Αμέ.. Μεγαλεία.
 
Απέκτησε και δύναμη δημοσιογραφική.. Τι να λέμε τώρα.
 
Άρχισε μάλιστα να δίνει και υλικό, να ασχολείται ο μεγάλος σωτήρας της παροικίας. Γράψε για τον τάδε.. είναι απατεώνας.. Και ο μαλάκας τρέχει.
  
Το θέμα είναι πως, η λάσπη και ο πετροπόλεμος, συχνά πέφτουν στο κεφάλι σου.
 (λαϊκή παροιμία) 

Μην ξεχνάς όμως ένα πράγμα θείο. Η κοπέλα είναι επαγγελματίας “ιδιαιτέρα”. Κάποια στιγμή, αμάξι τζάμπα οδηγάει, γνωριμίες κάνει, σίγουρα θα γνωρίσει τον επόμενο ..”ιδιαίτερο”, να του κατσικωθεί, και τότε παππού.. γκούτ μπάϊ, και ευχαριστώ για τα χαρτιά που μου ‘βγαλες.. Μα είμαι νέα κοπέλα, πρέπει να κοιτάζω το μέλλον μου. Και μαζί σου το μέλλον γράφει “φυλακή”. 

Και στα γεράματα φίλε, είναι κακό να τρως καψουρόχορτο και μετά πόρτα..
 
Σε λυπάμαι ήδη από τώρα όψιμε εραστή του μεσονυκτίου..
 

Υ.Γ.1
 
Ά! και πριν το ξεχάσω. Στον Καναδά ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ δεν είναι το να πάρει κάποιος προμήθεια όταν του την δίνει ο δικηγόρος του οικειοθελώς. Τέτοιες προμήθειες έλαβες και έδωσες άπειρες ως σήμερα, και γνωρίζεις πολύ καλύτερα αν είναι νόμιμες η όχι, οπότε άσε τις θεαματικές -σε βαθμό γελοίο- προσπάθειες εντυπωσιασμού του κοινού.
  
ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ είναι να συκοφαντείς και να δυσφημείς άλλους μέσω κάποιου εντύπου, ως εκδότης. Εκεί ακριβώς θα φας και το κεφάλι σου, και πολύ σύντομα, ηλικιωμένε “
wannabe journalist & reporter”. 

Υ.Γ.2
 
Πάμε στα κιλά μου, που δεν είναι 500 αλλά 125, με ύψος 178. Παρακαλώ να μην στενοχωριέται, γιατί δεν με ταΐζει. Δουλεύω και ταΐζομαι μονάχος, και δεν τρώω τζάμπα σε εστιατόρια του Τορόντο σαν ζήτουλας και να γελάνε μετά μαζί μου οι εστιάτορες, όπως κάνει το πεινασμένο χάπατο, παρέα με το αφεντικό του, αλλά αφήνω και τυχερά πληρώνοντας.
 
Ας δει όμως και τα δικά του τονάζ το ξανθό, που είναι 1.50 όλο κι όλο, με περιφέρεια μέσης “λεκανοπεδίου Αττικής”.
 

Υ.Γ.3
Σας ευχαριστώ που με διαβάζετε ανελλιπώς ανεβάζοντας τα
Click του Blog μου. 

Υ.Γ.4
Είδαμε όσοι διαβάσαμε τις βρωμιές σας, ότι αγαπάτε τα βρώμικα παιχνίδια. Εντάξει λοιπόν. Πάμε να παίξουμε το παιχνίδι σας, να δούμε πόσο καλά το κατέχετε.

Τώρα καταλάβατε μερικοί, γιατί δεν ασχολούμαι πλέον με Έλληνες, με τα μεγάλα τους προβλήματα, την ασταμάτητη κλάψα, και τις πονεμένες, δακρύβρεχτες ιστορίες τους;
 

Γιατί.. Να δεις που κάποτε.. θα μας πούνε και μαλάκες..!!
ΑΑΤΟΝ