Search This Blog

Saturday, February 1, 2014

Προσοχή.....

Από αύριο τα ελληνικά Windows δεν θα ανοίγουν αυτόματα. Τι πρέπει να κάνετε
Ανακοίνωση έβγαλε η Microsoft, σήμερα, 4 ώρα Ελλάδας, που αφορά όλους τους χρήστες Microsoft Windows στην Ελλάδα, για όλα τα αντίστοιχα προϊόντα της! Με την ανακοίνωση της, προσπαθεί να προλάβει, ώστε αύριο να μην τρέξουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε τεχνικούς και καταστήματα για επανεγκατάσταση windows.

Έτσι ή εταιρία σημειώνει ότι από αύριο, 1η Φεβρουαρίου 2014, τα windows στην Ελλάδα, δεν θα φορτώνουν αυτόματα, μετά το άνοιγμα του υπολογιστή και την φόρτωση τους, αλλά θα εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα:





Καλά διαβάσατε........Η εκκίνηση των Windows θα γίνεται στην Ελλάδα, μόνο με "Εντολή Σαμαρά".

Έτσι για να εκκινήσουν τα Windows, απλά πατάτε την επιλογή "Εκκίνηση με Εντολή Σαμαρά", αλλιώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εκκινήσουν. Όσοι αισθάνονται "άπλυτοι", "αντιστασιακοί", αντικυβερνητικοί, απλά ξεχάστε τα Windows....Υπάρχουν και τα Linux, άλλωστε!

Σε όσους δεν εμφανιστεί, από αύριο, το παρών μήνυμα, και εκκινήσουν τα Windows αυτόματα, απλά είναι ξεγραμμένοι από πολίτες αυτής της χώρας. Τότε, αν σας τύχει, απλά είστε στην λίστα της Αντιτρομοκρατικής, ως "τρομοκράτες", και απλά να αναμένετε την σύλληψη σας!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Βαγγέλης Πυλαβριανός...

Η ιστορία ηρωικού 81χρονου Έλληνα που ζει απομονωμένος στην άγρια έρημο της Καλιφόρνια καλλιεργώντας το μποστάνι του [εικόνες]

Η ιστορία ενός 81χρονου Έλληνα που ζει απομονωμένος στην άγρια έρημο της Καλιφόρνια καλλιεργώντας το μποστάνι του

Μία ιδιαίτερη ιστορία νόστου ανέδειξε προσφάτως η Huffington Post μέσα από άρθρο του Ελληνοαμερικανού συγγραφέα και καθηγητή Ευάγγελου Βαλλιανάτου, Κεφαλλονίτη στην καταγωγή, ο οποίος ζει και εργάζεται μόνιμα στις ΗΠΑ.

Γράφοντας στο διακριτικά φορτισμένο άρθρο του για το νόστο και τη γη των προγόνων του, ο κ. Ευάγγελος Βαλλιανάτος αναφέρει τα εξής:

Ήταν Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου του 2013, όταν επισκέφτηκα ένα μικρό Έλληνα γεωργοπαραγωγό στο Newberry Springs, στο δυτικό τμήμα της ερήμου Mojave της Νότιας Καλιφόρνια.

Ο Βαγγέλης Πυλαβριανός (Vaggelis Pylavrianos) διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του και ζει

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ραγκούσης: Η Ελλάδα χρειάζεται 
ΝΕΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αντί επιλόγου.
δεν είναι δυνατόν να μείνουν αμετάβλητες οι δομές που μας χρεοκόπησαν. Αν οι δομές δεν αλλάξουν είναι θέμα χρόνου η Ελλάδα να χρεοκοπήσει ξανά.
Σήμερα το χειρότερο βέβαια είναι πως οι δομικές αιτίες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία όχι μόνον δεν αντιμετωπίζονται αλλά κι αυτές που σε ορισμένους τομείς αρχικά το 2010 εκμηδενίστηκαν, αναβιώνουν.
Μετά τον Ιούνιο του 2012 δυστυχώς είναι σε εξέλιξη η νεκρανάσταση του παλιού.
Ένα μόνον μικρό δείγμα τελευταία είναι αυτή η μικρονοική και μικροπολιτική διαχείριση της

Η επέτειος του εθνολαϊκισμού

Το επεισόδιο των Ιμίων θα μπορούσε να θεωρηθεί η πρώτη επίσημη εμφάνιση του εθνολαϊκισμού. Είχε προηγηθεί η υπόθεση της Μακεδονίας, όταν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας σύρθηκε σε έναν άγονο αγώνα κατανάλωσης διπλωματικών πυρομαχικών, όμως εκεί όλοι αναγνώριζαν πως πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγεται στο επίπεδο του φαντασιακού. Χωρίς να παραγνωρίζω την αξία του «φαντασιακού», του

Friday, January 31, 2014

ΞΕΝΗ ΑΝΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Προσοχή: οι σκύλοι δαγκώνουν

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS
Γνώρισα εχθές κάποιο άτομο, από την οικογένεια ενός εκλιπόντος Έλληνα. Μου είπε ιστορίες που έφριξα από ντροπή, και από αηδία.
Κάποιοι, όσο ξύλο και να φάνε, όσα παΐδια κι αν τους σπάσουν, όσες χειροπέδες κι αν τους φορέσουν πηγαίνοντάς τους με αστυνομική συνοδεία στο αεροπλάνο και με απέλαση, πάντα απατεώνες θα μένουν. Το έχουν στο DNA τους, δεν αλλάζουν.

Μου είπε για ένα ηλικιωμένο άτομο της οικογενείας του λοιπόν, το οποίο είχε "δανείσει" πρίν καμιά 20ετία κοντά 20.000 δολάρια, δηλαδή όλες του τις οικονομίες, σε έναν απατεώνα ολκής. Σε έναν απατεώνα, που του τα έφαγε, βουτώντας και τις εισπράξεις από ένα πανηγύρι κάποιας ενορίας, και εξαφανίστηκε νύχτα, κι ο γέρος πέθανε από τον καημό του.

Ο απατεώνας αυτός, ξαναγύρισε στο Τορόντο, με το σκεπτικό πως, όσα γερόντια του είχαν "δανείσει" χρήματα, που σε απλά ελληνικά το λέμε "δάγκωσε", έχουν πεθάνει. Δεν σκέφτηκε όμως, γιατί μέχρι εκεί τον κόβει, πως οι αποθανόντες, είχαν και απογόνους, και οι απόγονοι γνωρίζουν για τα χρέη, και δεν ξέχασαν, και πως σύντομα θα του τα ζητήσουν, μαζί με όλους τους νόμιμους τόκους.

Τώρα έχει τρυπώσει σε μια άλλη γιάφκα, με άτομα της ίδιας ηθικής και ίδια χνώτα. Μοναδικό τους μέλημα, οι απάτες κι ο εύκολος, δόλιος πλουτισμός.
Δεν είναι μακρυά η μέρα που θα σκάσει η νάρκη. Και θα σκάσει στα μούτρα τους.
Γιατί η βρωμιά, έχει ένα σταθερό παράγοντα. Δεν μπορεί να κρυφτεί..
Και φαίνεται, και.. μυρίζει. Και όταν λέμε μυρίζει, μιλάμε για μπόχα.

Και αυτοί οι άνθρωποι, έχουν γνωριμίες τέτοιες, που μπορούν μέχρι και να διώχνουν ευυπόληπτους πολίτες, μένοντας οι ίδιοι και λερώνοντας τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά τους.
Και δίχως ίχνος ντροπής, συκοφαντούν άλλους, και τους κατηγορούν ως ...απατεώνες. Φωνάζουν οι κλέφτες.. Κι όμως, φωνάζουν.
Και τηλεφωνάνε στα αφεντικά σου, σε διάφορες υπηρεσίες, παντού, σαν φτηνοί ρουφιάνοι που είναι, καρφώνοντάς σε για να σε διώξουν, ενώ από την άλλη καλύπτουν "δικά τους" άτομα που ζουν παράνομα εδώ. Η χαρά τους απερίγραπτη, η ντροπή ..ανύπαρκτη.
Και στο τέλος νικάνε.. Ναι, νικάνε οι ρουφιάνοι, οι απατεώνες, οι κηφήνες, τα λαμόγια.

Θα τα λέμε από Ελλάδα..
Να θυμούνται μονάχα ένα.. Όλα εδώ πληρώνονται.
TGB

Σημ. Α. Λυπάμαι αγαπητέ συνάδελφε για το κακό που σε βρήκε ώστε να βρεθείς στην Ελλάδα εξ’ αιτίας κάποιων τομαριών του κερατά. Βέβαια δεν πειράζει και τόσο, αφού στην πατρίδα πας και όχι εξορία, αλλά  είναι ο τρόπος με τον οποίο πας.! Μέσω email θα σου στείλω τα στοιχεία  ενός αρμόδιου για το θέμα σου Γραφείου. Πιστεύω ότι κάτι θα κάνουν…

Thursday, January 30, 2014

Τα μαθηματικά του Χότζα
και το ελληνικό χρέος.!

Ήταν, λένε, τα παλιά χρόνια
κάποιος που είχε δανειστεί 100 γρόσια, με τη δέσμευση να επιστρέψει στον δανειστή του 110 σε ένα χρόνο. Επειδή την ημέρα της αποπληρωμής ήταν πάλι άφραγκος, δανείστηκε από κάποιον άλλο τα 110 γρόσια, δεσμευόμενος να επιστρέψει 120 τον επόμενο χρόνο. Έτσι εξοφλήθηκε η αρχική οφειλή των 110 γροσίων. 
Δυστυχώς, όμως, στο τέλος του δεύτερου χρόνου βρέθηκε πάλι άφραγκος, οπότε κατέφυγε σε κάποιον τρίτο, από τον οποίο δανείστηκε τα 120 με την υπόσχεση να του καταβάλει 130 τον επόμενο χρόνο. Έτσι διαγράφηκε και η οφειλή των 120. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο τέλος του τρίτου

Wednesday, January 29, 2014

«Με εντολή Σαμαρά»...

Κατάπτυστη αφίσα της Νέας Δημοκρατίας



Συμβόλαιο με τη γελοιότητα και μάλιστα με την πιο κιτς εκδοχή της φαίνεται ότι έχει συνάψει η επικοινωνιακή ομάδα της Νέας Δημοκρατίας διαφημίζοντας αυτάρεσκα ότι η εφαρμογή των νόμων και η ομαλή λειτουργία του Κράτους γίνεται «με εντολή Σαμαρά».

Είναι γνωστή ιστορικά η περιφρόνηση της Δεξιάς στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας αλλά θα πίστευε κανείς ότι μετά την κρίση θα μπορούσαν κάπως να κρατήσουν τα προσχήματα, παριστάνοντας τους «Ευρωπαίους» πολιτικούς.

Από ότι φαίνεται όμως, όσο κι αν τον φτιασιδώνουν, ο πρωθυπουργός μας παραμένει ένας ...μπάρμπας από την Κορώνη.!



Τη σημασία της ελληνορθόδοξης παιδείας ως μοχλό στήριξης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας στην πολυπολιτισμική πραγματικότητα του Καναδά, επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιό του ο μητροπολίτης Καναδά, Σωτήριος, με αφορμή την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων και τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Ταυτόχρονα καλεί τις κοινότητες των Ελλήνων του Καναδά να ιδρύσουν περισσότερα ημερήσια ελληνικά σχολεία στις επαρχίες της χώρας.

«Θα γιορτάσουμε πάλι εφέτος τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και την εβδομάδα των Ελληνικών Γραμμάτων.

Με γιορτές. Με ποιήματα. Με απαγγελίες. Με χορούς.

Ο καλύτερος, όμως, εορτασμός των Ελληνικών Γραμμάτων θα είναι, αν το 2014 οργανώσουμε έστω και ένα ακόμη ημερήσιο ελληνορθόδοξο ελληνικό σχολείο.

Υποστηρίζω τα ελληνορθόδοξα απογευματινά και σαββατιανά σχολεία, αλλά η ουσιαστική λύση είναι τα ημερήσια ελληνορθόδοξα σχολεία.

Εκεί διδάσκονται βασικά και ουσιαστικά και εμπεδώνονται η ορθόδοξη πίστη, η ελληνική γλώσσα, ο ελληνικός πολιτισμός» αναφέρει ο μητροπολίτης Καναδά στην εγκύκλιο.
Ιράν: Ένας δάσκαλος λεβέντης.!
Εθνικός ήρωας έχει γίνει στο Ιράν ο δάσκαλος Αλί Μοχαμαντιάν, ο οποίος συμπαραστάθηκε σε έναν άρρωστο μαθητή του ξυρίζοντας το κεφάλι του. Στόχος του ήταν να δώσει ένα τέλος στους χλευασμούς των μαθητών του προς τον 8χρονο Μαχάν Ραχίμι, ο οποίος έχει χάσει τα μαλλιά του εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. Τελικά, όχι μόνο σταμάτησαν τα πειράγματα, αλλά «μία ημέρα μπήκα στην αίθουσα και όλοι είχαν γίνει φαλακροί» δήλωσε ο 45χρονος δάσκαλος, οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί. Ο Μοχαμαντιάν έγινε πηγή έμπνευσης, ενώ ο μικρός Ραχίμι ξαναβρήκε το χαμόγελό του.

Ελληνικό πανηγύρι στο ...Hollywood !...



euro-crimes.blogspot.gr

100% Παραδοσιακό , Αυθεντικό, και ...πολύτιμο το Φεστιβάλ της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Hollywood της Φλώριδας.
Όπως κάθε χρόνο τέλος Γενάρη, οι συμπατριώτες μας στη νότια Πολιτεία των ΗΠΑ οργάνωσαν ένα διήμερο Ελληνικού γλεντιού , όχι μόνο για τους ενορίτες του Saint George, αλλά και για τους Αμερικάνους της περιοχής, που παίρνουν από πρώτο χέρι "Γεύση από Ελλάδα".
Κυριολεκτικά.


Γιατί χάρις στους 100% εθελοντές ομογενείς, η πατρίδα μας διαφημίζεται με τον καλύτερο, και μάλιστα (κυρά του "Τουρισμού" Όλγα Κεφαλογιάννη) ΔΩΡΕΑΝ.
Την ώρα που το Κράτος ξοδεύει εκατομμύρια "υπερ" των ΜΚΟ στο εξωτερικό, που μαθαίνουν στο Εσκιμώους πως να κάνουν κατεψυγμένες σπανακόπιτες, οι ξενιτεμένοι μας ξηλώνονται εισάγοντας αυθεντικά Ελληνικά προϊόντα, και "διδάσκουν" στα "χαζο-Αμερικανάκια" την διαφορά από τις απομιμήσεις.


Για την ιστορία, όπως μας εξήγησε η κ.Τζένη, πρόεδρος στης φιλόπτωχου του Αγίου Γεωργίου, η εκκλησία (φωτό με το φλεγόμενο cheese saganaki) αγοράστηκε το 1978 από Προτεστάντες, προσαρμόσθηκε στην Ορθόδοξη σημερινή εκδοχή της, και από τα έσοδα του Φεστιβάλ (και την συνδρομή των ενοριτών) πληρώνονται τα σημαντικά έξοδα της συντήρησης και αγιογράφησης του ιερού Ναού, οι ιερείς , και διατηρείται το Ελληνικό σχολείο που μαθαίνει στα ελληνόπουλα την γλώσσα τις παραδόσεις, και όπως μπορείτε να θαυμάσετε στις φωτό, τους πατροπαράδοτους εντυπωσιακούς χορούς.
Άξιοι συγχαρητηρίων...

Tuesday, January 28, 2014

Παπανδρέου: 
Η ανισότητα θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία

Με νέο άρθρο του στο site του CNBC, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ένα επικίνδυνο καπιταλιστικό σύστημα», για άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλούσιων και φτωχών από την αρχή της κρίσης και παραπέμπει σε μια σειρά από πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν την διεύρυνση του εισοδηματικού χάσματος.
Σύμφωνα με την έκθεση της Oxfam, οι πλουσιότεροι 85 άνθρωποι έχουν συνολικό πλούτο που αντιστοιχεί σε όσα βγάζουν τα 3,5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Από το 2009 το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών έχει καρπωθεί το 95% από την αύξηση του εισοδήματος. Στην

ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...


Η μεγάλη απάτη με τις αναπάντητες κλήσεις - Σε ποια τηλεφωνήματα δεν πρέπει να απαντάμε

Επιτήδειοι και απατεώνες έχουν βρει ένα νέο τρόπο για να βγάζουν χρήματα σε βάρος των χρηστών κινητών τηλεφώνων, χρεώνοντας τους με μεγάλα ποσά χωρίς καν να το καταλαβαίνουν οι τελευταίοι. Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα

ΞΕΝΗ ...ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.!

Το Φιλί της Ζωής (τους)...


(Λάβαμε, από αναγνώστη μας, ένα ακαταλαβίστικο κείμενο  και το δημοσιεύουμε. Όποιος καταλάβει κάτι ας μας πει κι' εμάς....)

ΜΟΝΟ ένα Φιλί Ζωής θα μπορούσε να αναστρέψει την κακή  κατάσταση της οικονομικής υγείας κάποιων συμπατριωτών μας. Έτσι αναζητήθηκε και βρέθηκε τελικά η Κοντουρεβυθούλα που θα δώσει αυτό το φιλί μπας και ξελασπώσει τόσο αυτή όσο και ο μεγαλοπαραγωγός... ΔΕΝ γνωρίζουμε βέβαια, εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της απόφασης της Κοντου-λας να δώσει το φιλί μπροστά σε τόσο κόσμο, αλλά ξέρουμε ότι έχουν ειδοποιηθεί και κάποιοι αρμόδιοι ...χειρουργοί, ώστε να επέμβουν αν και όταν χρειαστεί...... Εξ' άλλου η ημέρα του Βαλεντίνου, ενδείκνυται για φιλιά και άλλες περιπτύξεις. Έτσι και το .....κόλπο δουλέψει, άντε να τα πιάσεις μετά τα συνεταιράκια, αφού και πανόραμα μπορούν να ξαναπάρουν, ξοφλώντας τα ό,ποια παλιά βερεσέδια... 

Monday, January 27, 2014

Αυτογελοιοποιούνται καθημερινά …με τις δήθεν αποκαλύψεις ενάντια στον Παπανδρέου

του Κώστα Τάτση*

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιχειρούν να υποτιμήσουν την νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού.

Οφείλουν όμως , τουλάχιστον, να καταλήξουν σε μια ενιαία γραμμή της συκοφαντικής τους τακτικής, γιατί όσο θα καταλαγιάζει ο θυμός, όλο και περισσότεροι πολίτες θα ανακαλύπτουν το ρόλο που

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ...

O Παπανδρέου πρέπει να είναι φοβισμένος,
αν όχι καταδικασμένος.! 
Με οποιοδήποτε κατηγορητήριο...


 του Σωκράτη Ξυνίδη:

Ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Ιγνατίου δημοσίευσε στο "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" άρθρο με τίτλο: "Ο Σαμαράς στον δρόμο του Παπανδρέου" (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=24762&subid=2&pubid=63953510). Στο άρθρο αυτό κατηγορεί και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου ότι τον Μάιο του 2010 δεν προχώρησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους παρότι του προτάθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εκφράζει δε τους φόβους του ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση αν δεν δεχθεί την "πρόταση της κ. Κριστίν

Sunday, January 26, 2014

ΤΗΝ Π. ΔΕΥΤΕΡΑ...

Συνέντευξη του δημάρχου R. FORD
σε αντιπροσώπους των ΜΜΕ των Εθνοτήτων του Καναδά. Παρόντες οι ομογενείς μας Θωμάς Σάρας και Τάκης Γαλιάτσος. Δείτε το Βίντεο...