Search This Blog

Friday, November 11, 2011

Η ομογενής Νίκη Ashton υποψήφια αρχηγός του NDP

Η Νίκη με τον πατέρα της και τον ομογενή δημοσιογράφο  κ. Γαλιάτσο
ΤΗΝ υποψηφιότητά της για την αρχηγία του Νεοδημοκρατικού Ομοσπονδιακού κόμματος (NDP), ύστερα από τον θάνατο του ηγέτη του και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Jack Layton, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα η ομογενής βουλευτής του ίδιου κόμματος στην Manitoba, Niki Ashton. Η κ. Ashton 29 χρόνων, μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά, ενώ μητρική της γλώσσα είναι η ελληνική, αφού η μητέρα της κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη. Συγχρόνως παρακολουθεί μαθήματα της ρωσικής, κινέζικης και τουρκικής  γλώσσας.
Το συνέδριο του NDP θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο τον προσεχή Μάρτιο.

Wednesday, November 9, 2011

Πρωθυπουργός ο Δήμας...!

ΜΟΝΟΝ …κωλοτούμπες δεν έκανε ένας μεγάλος, υψηλά ιστάμενος, παράγοντας της ομογενειακής και παροικιακής ζωής, στο άκουσμα ότι ο κολλητός του κ. Δήμας θα αναλάβει την πρωθυπουργία της ελληνικής Δημοκρατίας. Τρελάθηκε από τη χαρά του ο άνθρωπος…. Μέχρι που αφιέρωσε όλη την υπόλοιπη μέρα του να ψάχνει για παλιές φωτογραφίες του οι οποίες τον εμφανίζουν με τον …νέο πρωθυπουργό, για να τις αναρτήσει στο Facebook του. Κάποιες πληροφορίες οι οποίες τον θέλουν να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά…..
Υ.Γ. Δεν πρόκειται για τον ομογενή μας κ. Χρήστο Δήμα, αλλά για τον Σταύρο Δήμα, στέλεχος της Ν. Δ. και αντιπρόεδρος του κόμματος.

Tuesday, November 8, 2011

Συνάντηση Νίκωνα-Μανωλικάκη

ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ η συνάντηση του προέδρου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσο κ. Μανωλικάκη με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλο, την περασμένη Κυριακή, θα πρέπει να έχει τη σημασία της..!!
Διότι, ενώ το ραντεβού είχε κλειστεί από την Ομοσπονδία, ο πρόεδρός της κ. Δαλακούρας έμεινε εκτός ..! Και τούτο, ίσως επειδή ο ηγέτης της Ομοσπονδίας είχε όλο το χρόνο να συζητήσει με τον ηγέτη του Κογκρέσο καθ’ όλο το απόγευμα του Σαββάτου, τόσο στα γραφεία της όσο και στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Νήσων Αιγαίου, όπου βρέθηκαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι..!! ΔΕΝ γνωρίζουμε τι είπαν οι δυο ηγέτες Κογκρέσο-Κοινότητας, αλλά είμαστε σίγουροι πως το θέμα τους ήταν οι επικείμενες (;) εκλογές στο Κογκρέσο και η απροθυμία της Κοινότητας να συμμετάσχει σ’ αυτές. Αν μετά τη συνάντηση, άλλαξε γνώμη θα το δούμε σύντομα…..

ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΗΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΝΤΑΡΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ, ΣΤΟ 1127-B BROADVIEW AVE, TORONTO, ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΣΑΕ), ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ, ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
ΤΟ ΣΑΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ, Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΚΑΝΑΔΑ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΓΩΝΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ.κ ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΛΩΝΑΚΗΣ,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΕΚΑΣ.
ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ κ. ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ.
ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ κ Σ. ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ κ.κ Γ.ΜΑΝΙΟΣ, Μ. ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ, Κ. ΠΑΠΠΑΣ,
 Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Σ. ΠΑΠΠΑΣ, Π. ΓΑΛΙΑΤΣΟΣ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ, ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΧΑΛΕΠΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Monday, November 7, 2011

Συνάντηση …ηγετών..!!



ΤΗΝ ώρα που Κάρολος Παπούλιας συναντιόταν με τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, δυο ομογενειακοί παράγοντες είχαν μια παρόμοια συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκωνα. Ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικαναδικού Κογκρέσο κ. Μανωλικάκης συνοδευόμενος (;) από τον πρόεδρο της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο. (σ. σ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, υπάρχει σε ….κάποια χαρτιά το αείμνηστο Κογκρέσο τα οποία ο κ. πρόεδρος κρατάει στην …κωλοτσέπη του πανταλονιού του και τα μεταφέρει από καιρού εις καιρόν σε διάφορα μέρη της καναδικής επικράτειας, για να τα δείχνει σε κάποιους άλλους ομογενείς οι οποίοι το παίζουν επίσης πρόεδροι όπως η «Ομοσπονδία» και η Κοινότητα…!!!).
 ΔΕΝ έμαθα το τι είπαν και τι αποφάσισαν οι ….ηγέτες μας, αλλά σίγουρα θα …μαγείρεψαν κάποια πράγματα για το πώς θα παραμείνουν στις θέσεις τους ώστε να συνεχίσουν να (μας) προσφέρουν τις ….υπηρεσίες τους…!!! Διότι μη μου πείτε πως δεν νοιώσατε στο πετσί σας ΟΛΗ αυτή την προσφορά τους, ΟΛΑ αυτά τα χρόνια; ΕΙΝΑΙ αυτές οι οργανώσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως σκαλί για να έχουμε σήμερα έναν ακόμα βουλευτή και έναν ακόμα δικαστή…!!! ΑΥΤΕΣ είναι προσφορές αγαπητοί μου αναγνώστες.
ΑΝ σκεφτείτε, αγαπητοί, ότι το Κογκρέσο για να επιβιώσει, στο τελευταίο «συνέδριό» του, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει όλους τους παρευρισκόμενους παρατηρητές του συνεδρίου, ώστε να σχηματίσει συμβούλιο..!!! Σ’ αυτό, μάλιστα, συμμετέχουν και 3 δημοσιογράφοι της ίδιας εφημερίδας, οι οποίοι προς τιμή τους, αναρωτιούνται τι απέγινε ο οργανισμός στον οποίο ανήκουν και …διοικούν..!!!
ΤΑ παραπάνω είναι λίγο περισσότερο μπερδεμένα, αλλά τα γράφω σαν μια προπόνηση, να μπω στο νόημα για το ποιοι (νομίζουν ότι) μας …καθοδηγούν σε τούτη τη χώρα…..
ΠΟΛΥ σύντομα, περισσότερα και …καλλίτερα..!!!

Sunday, November 6, 2011

Οι Επιτυχίες Σαμαρά...!

«Συμφώνησαν για νέα κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό, που θα στηρίζεται σε
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.»
ΤΑΛΙΚΑ, ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. …έσυραν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, εκεί όπου επί μήνες προσπαθούσαν να πετύχουν…!!! Στην παραίτηση !!!... Ενώ συγχρόνως κράτησαν τις δικές τους θέσεις περί αναδιαπραγμάτευσης του αείμνηστου μνημονίου και της συμφωνίας της 26-27 Οκτωβρίου…!!!!
Με τέτοιες ….ώριμες πολιτικές σκέψεις και επιτυχίες του κ. Σαμαρά, είναι πλέον ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα, όπου και ο προκάτοχός του στο κόμμα Κώστας Καραμανλής……
Εμ, βέβαια και κάνω πλάκα…. Τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος σε τέτοιους ….ηγέτες της πλάκας;


ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ…!!!

«Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί ο Παπανδρέου θέλει ντε και καλά να συμφωνήσει ο Σαμαράς μαζί του. Δηλαδή χωρίς τον Σαμαρά, ο Παπανδρέου δεν έχει... δίκιο; Αν έχει κότσια επιτέλους ας κυβερνήσει. Βαρέθηκα να ακούω τους ΠΑΣΟΚους να παρακαλάνε τον Σαμαρά για συγκυβέρνηση.»γράφει ο κ. ΙΔΑΣ στο «ΜΑΚΕΔΝΟΝ»

Για να καταλάβεις αγαπητέ μου τέτοια σοβαρά ζητήματα, πρέπει να έχεις, τουλάχιστο, τις σχετικές «εγκύκλιες» σπουδές …και γνώσεις !! Κι’ εσύ δεν τα έχεις…. Μη το ψάχνεις λοιπόν, άστο να πάει….. Πέρα του ότι για να πρηστεί κάτι πρέπει πρώτα να υπάρχει !!!!


ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο π. Ι. ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Απεβίωσε ο συνταξιούχος ιερέας Ιωάννης  Φλωρόπουλος,. Ο π. Φλωρόπουλος αγαπητός  σε όλους τους ομογενείς και πολύ περισσότερο στους ενορίτες του Αγ. Νικολάου όπου και υπηρέτησε τα περισσότερα χρόνια της διακονίας του. Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκήνιμα στον ναό του Αγ. Ιωάννη, την Δευτέρα και Τρίτη από τις 6-9 το απόγευμα, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει….

ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ " MEGAS".....

ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ  MEGAS” συνεχίστηκε το γλέντι την Παρασκευή το βράδυ….
Εκεί με τους Γιώργο Αζελή, την Αγγελική Σαμαρά, τον Ανδρέα Νενδάνη, τον Μιχάλη Σπάστρα και πολλούς ερασιτέχνες μουσικούς , ο κόσμος διασκέδασε μέχρι τις δυόμιση μετά τα μεσάνυχτα..!!!
Απολαύστε λίγα φωτογραφικά στιγμιότυπα με μερικούς από τους ….γλεντζέδες της νύχτας…..



Ο Γιώργος Αζελής παίζει για δυο τριφερές υπάρξεις.... Την Kiara και την Michelle.

Η Μαρία, η Αννούλα και η Νίκη

Η Αννούλα, ο Γιώργος Ατζέλης, η Μαρία και η Νίκη
Στην υγειά τους... Νίκος Τσερωτάς και Γιώργος Αζελής

Ο ιδιοκτήτης του "MEGAS" Νίκος Κωστής με την Kiara και την Michelle

Η Αγγελική Σαμαρά με τον Χρήστο Γκούβαρη
Η Μαρία με τον Αντρέα Πιερή
Τούλα Σοφρονίου και Χρήστος Γκούβερης
Λόγω συνοστισμού, μια νέα πίστα άνιξε στο πατάρι του ΜΕΓΑΣ
Ο Νίκος με τον Βασίλη. Ούζο και καλός μεζές....

Και λίγο τσιφτετέλι.......

Ο Γιώργης με δυο συναδέλφους....

Ο Γιώργος Αζέλης, ο Πήτερ Μπακογιάννης και όρθιος ο Νίκος Κωστής

 

153 ΝΑΙ, 145 ΟΧΙ...

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης

η κυβέρνηση

Του Γιώργου Παπανδρέου .

Με 153 ψήφους υπέρ η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. 145 ψήφισαν όχι, ενώ απούσες ήταν η Έλσα Παπαδημητρίου και η Μιλένα Αποστολάκη.

ΜΟΛΙΣ μαθεύτηκε το αποτέλεσμα, γέμισε η Λέσχη του ΠαΣοΚ, στο Τορόντο, από μέλη και φίλους του Κινήματος για να συγχαρούν και να γιορτάσουν το αποτέλεσμα….
Μεταξύ των παρόντων, η γραμματέας της οργάνωσης – αδελφή του πρωθυπουργού – Σοφία Παπανδρέου η οποία δεν έκρυψε τη χαρά της για το αποτέλεσμα, αλλά ούτε και τη συγκίνησή της για κάποιες προσωπικές και οικογενειακές αποστροφές της ομιλίας του πρωθυπουργού…..
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την …γιορτή !
Σοφία Παπανδρέου, Κώστας Πάππας, Τάκης Γαλιάτσος, Θόδωρος Ράλης

Ειρήνη Μαντέλος, Βασιλική Καραγιάννη, Κώστας Γιαννούλης,
Κατερίνα Χαραλαμπίδου και Σοφία Παπανδρέου

Ράλλης Θόδωρας, Μαντέλος Ειρήνη, Κώστας Κωνσταντινίδης
και Κώστας Γιαννούλης

Τριαντάφυλος Ρουμανάς, Θέμης Αραβοσιτάς

Κώστας Κουτρουμπής, Αλέκος Κουλελές και ο Θοδωρής

Ο Κώστας, η Κατερίνα, η Σοφία και ο Τάκης