Search This Blog

Saturday, May 25, 2013


Προσοχή…

Παιδιά λίγη προσοχή στα δημοσιεύματα της ¨Παραπολίτικα» και του «Πρώτου Θέματος» δευτερευόντως… Γράφουν πολλές «παπαριές»  για να (μας) λένε πως έχουν ενημέρωση. Αν τους βγεί, καλώς, αν όχι ποιος θα θυμάται αύριο τι έγραφαν σήμερα; Μάλιστα, τελευταία …απόκτησαν κι΄ έναν ανταποκριτή της πλάκας από την πόλη μας και δημοσιεύουν ό, τι κοτσάνα τους σερβίρει, αρκεί να βγάζει τα απωθημένα του.! Έτσι και δει δημοσιευμένα κάπου τα αρχικά SP/ΣΠ, βγάζει σπυράκια ο μ@λ@κ@ς. Τρέχει κοντά τους σαν την αλεπού στου κριαριού, αλλά δεν πέφτουν…
Και πάλι προσοχή στις αναδημοσιεύσεις σας… 

Friday, May 24, 2013

τον δήμαρχο να κάνει χρήση ναρκωτικών

«Δεν έχω καπνίσει κρακ» δηλώνει ο Φόρντ
 Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μια εβδομάδα για να τοποθετηθεί επισήμως ο δήμαρχος του  ορόντο, Ρομπ Φόρντ, για το βίντεο που φέρεται να τον απεικονίζει να κάνει χρήση ναρκωτικών.

«Δεν έχω κάνει χρήση κρακ, ούτε είμαι και εθισμένος σε αυτή την ουσία» δήλωσε ο Φόρντ σε συνέντευξη τύπου στην οποία δεν δέχθηκε καμία ερώτηση.

Αναφερόμενος, δε, στο βίντεο που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της η εφημερίδα "Τορόντο Στα", ο δήμαρχος του Τορόντο αρκέστηκε να πει ότι «δεν μπορώ να σχολιάσω ένα βίντεο που δεν έχω δει και που δεν υπάρχει».

Για τη «σιωπή» του, είπε ότι αποτέλεσε οδηγία των δικηγόρων του.

Να σημειθεί ότι το επίμαχο βίντεο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.


Μην ταλαιπωρείτε άλλο τον Βαγγελάκη Βενιζέλο διότι η κατρακύλα του δεν έχει σταματημό. Σε λίγο θα βρεθεί μπροστά στον καθρέφτη του και δεν θα ξέρει τι να κάνει με τα μούτρα του. Πάντως είναι αμφίβολο αν έχει καταλάβει πώς έφτασε εκεί που βρίσκεται τώρα. Το ΠΑΣΟΚ έτσι κι αλλιώς το διέλυσε και φυσικά κανείς δεν μπορεί να το



(Σημ. Αντ.: Με την παραπάνω εισαγωγή, βλέπουμε -καθυστερημένα- κάποιες φωτογραφίες στο site του κ. γενικού. Δεν θα εκπλαγούμε αν, την προσεχή εβδομάδα, δούμε και μερικές από την «Εβδομάδα», ώστε να «καλυφθεί» η …γκάφα.! Πώς λένε, ενός κακού μύρια έπονται; Καμιά σχέση… Πάντως οι (χρονικές) …αποστάσεις είναι ίσες.!

Επειδή όμως οι φωτογραφίες, εκτός από καθαρές, είναι και γεμάτες περιεχομένου τις αναδημοσιεύουμε.) 







Συγχαρητήρια στον φωτογράφο για την επαγγελματική δουλειά του…

Κι ο Πάρις δεν απάντησε...

Πάρις Κουκουλόπουλος στη "Κοινωνία Ώρα MEGA":

Το μνημόνιο ήταν η μόνη σωστή επιλογή. Αποδείχθηκε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε την μόνη και σωστή επιλογή.!
Δεν κρατήθηκε ο Οικονομέας και τoν ρώτησε:

Τότε γιατί εκεί στο ΠΑΣΟΚ τα΄χετε βάλει με τον Παπανδρέου, αφού ήταν η μόνη λύση το μνημόνιο;
Κι ο μπάτλερ -του Βενιζέςλου- δεν απάντησε...

Thursday, May 23, 2013


Η κουμπαριά πρέπει να ενώνει…

Η κουμπαριά, ως ….μυστήριο της Εκκλησίας μας, πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους, κι’ όχι να διαιρεί. Μια κουμπαριά, πίσω στην πατρίδα, είναι συνήθως …διαδοχική. Δηλ. αφού βαφτίσεις κάποιο αγόρι, όταν έλθει η ώρα του γάμου, ο γαμπρός έχει υποχρέωση να σου ζητήσει να τον στεφανώσεις. Κι’ αν όχι ο ίδιος, ένεκα ίσως του προχωρημένου της ηλικίας, παραχωρείς τη θέση σου σε έναν από τους διαδόχους σου.
Αν τώρα το παραπάνω …σενάριο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει για κάποιο σοβαρό λόγο, τότε το βαφτιστήρι σου και υποψήφιος γαμπρός ζητάει την άδειά σου να διαλέξει άλλον κουμπάρο και συ του την δίνεις μαζί με τις ευχές σου.
Βέβαια στον Καναδά τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ, αφού πολλοί νονοί δεν ακολούθησαν τα βαφτιστήρια στην νέα πατρίδα τους. Όμως πολλά νέα παιδιά παντρεμένα εδώ, θέλοντας να ακολουθήσουν την παλιά …συνταγή των γονιών τους επιμένουν να βαφτίσει το πρώτο τουλάχιστον παιδί τους ο κουμπάρος που τους στεφάνωσε. Μια τέτοια επιμονή, λοιπόν, κάποιων νεαρών ομογενών μας να τους βαφτίσει το παιδί τους ο κουμπάρος τους, ήταν η αιτία να χαλάσουν πολύχρονες φιλικές σχέσεις ενός ζευγαριού (παππού και γιαγιάς) με κάποιο υψηλά ιστάμενο, στην παροικία, πρόσωπο ο οποίος έφτασε στο σημείο να διακόψει τις σχέσεις τους, επιμένοντας φορτικά να είναι αυτός ο νονός του παιδιού-εγγονού.!
Έτσι, λοιπόν, έχουμε τη διαπίστωση ότι τα Μυστήρια της Εκκλησίας, δεν ενώνουν μόνο αλλά και χωρίζουν… Δεν κάνουν φιλίες ή εξ αγχιστείας συγγένειες αλλά και το αντίθετο…
Αυτός είναι και ο λόγος ή μάλλον η αιτία που φτάσαμε στο χάλι να δούμε να φιγουράρουν φωτογραφίες μιας φυλλάδας – και μάλιστα με μεγάλα γράμματα- σε πολύ γνωστό, για την αγάπη του στις φωτογραφίες, …blog.
ΥΓ. Προς στιγμή πιστέψαμε ότι κάτι γνώριζε για το θέμα ο «Μακεδνος» και του δώσαμε …πάσα, αλλά μπα, κι’ έτσι αναγκαστήκαμε να σας ενημερώσουμε μέσω του «Αντίποδα», λίγο καθυστερημένα, βέβαια.!!! Κρίμα…  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΜΑΚΕΔΝΟ"

Οι "ίσες αποστάσεις" της "Εβδομάδας"

Η πλάκα είναι ότι στην "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" αναδημοσιεύονται μερικά άρθρα από τα blogs και σε ειδικό πλαίσιο αναγράφονται τα ονόματα των 3 blogs. Επειδή φαίνεται ξεκάθαρα πως ο εκδότης δεν μπορεί να κρατήσει "ισες αποστάσεις" είτε λόγω της προσωπικής του σχέσης με τα άλλα 2 συναδελφικά blogs, είτε λόγω της ασθένειας "καταράκτη", παρακαλούμε όπως αφαιρέσουν το όνομα της δικής μας σελίδας από τον τίτλο.

Posted by IΔΑΣ 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΜΑΚΕΔΝΟ"


The NDP leader has some 
explaining to do.. 
so you do Mr. Menegakis

Χρησιμοποιώντας το βήμα της Βουλής ο βουλευτής κ. Κώστας Μενεγάκης έκανε ερώτηση προς τον αρχηγό του NDP και του ζήτησε να απολογηθεί για ατασταλείες (corruption) που έγιναν στο κόμμα του στην επαρχία του Quebec.

Αλήθεια, εσείς κ. Μενεγάκη πότε θα δώσετε εξηγήσεις στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο το γιατί η ΕΚΤ βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση;

"Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.." Ελάτε στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου στη Κοινότητα, υψώστε το ανάστημα σας και πείτε την αλήθεια. Έτσι κάνουν οι άνδρες κ. Μενεγάκη. Μέχρι αποδείξεως του αντίθετου, εσείς διαλέξατε την ασφαλή οδό της "ασυλίας" και της φυγής. Η σιωπή κ. βουλευτά, δεν είναι πάντα χρυσός...!

Posted by IΔΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΙΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ


Στο σάιτ του γενικού πρόξενου κ. Αζεμόπουλου, βρήκαμε μερικές καλές φωτογραφίες του Γιώργου Τριανταφυλλίδη, από την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των σφαγιασθέντων, από τους Τούρκους, Ποντίων, τις κλέψαμε και τις αναδιμοσιεύουμε, για όσους δεν είχαν την τύχη να παραβρεθούν…



Wednesday, May 22, 2013


Δεν διαφημίζουμε καφετζούδες,
χαρτορίχτρες και …σφραγίδες.!

Λυπούμαστε αλλά κρατάμε κάποιες αρχές… Όπως, ας πούμε, αυτοί έχουν ως αρχή να κρατάν κάποια καρέκλα για την αυτοπρο(σ)βολή τους, και ό, τι άλλο όφελος (ακόμα και οικονομικό) ήθελε προκύψει, έτσι κι’ εμείς έχουμε τη …λόξα μας έστω κι’ αντίθετη από τη δική τους. Τι να κάνουμε;…

Με την ευκαιρία να πούμε ότι είναι καιρός να ξεκουμπιστούν ό, λες οι κυράτσες που διαβάζουν το φλιτζάνι του καφέ, που …ερμηνεύουν τα τραπουλόχαρτα ή κρατάνε τις σφραγίδες και κλείνουν τα μάτια με τα χέρια τους για να μη …βλέπουν ότι εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους…
Κρίμα στο μπόι σας (εκτός ενός) μωρέ… Οι φλιτζανούδες και οι χαρτορίχτρες είναι άγγελοι μπροστά σας, βρε…    


Ο μπάρμπας από τη ...Μεσσηνία.!
Η γενέθλια γη του Σαμαρά νίκησε 

κατά τα φαινόμενα την ...Κορώνη.!


Αν γεννήθηκες στη Μεσσηνία, από όπου κατάγεται ο Πρωθυπουργός, όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μπροστά σου, σύμφωνα και με την εφημερίδα «Τα Νέα» η οποία αναφέρεται στον διορισμό του Χρήστου Γιάνναρη στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, παρότι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράβαση καθήκοντος (!).

Σύμφωνα πάντα με τα « Νέα», ο Γιάνναρης είναι άνθρωπος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χωρίς να διαθέτει μεταπτυχιακό διορίστηκε στις 30 Απριλίου επικεφαλής της Επιτροπής και εμφανίζεται

Tuesday, May 21, 2013

TED: «Ο Παπανδρέου θα μιλήσει, η εμπειρία του είναι πολύτιμη».


Από το πρωί, η παραπληροφόρηση πήγαινε σύννεφο ότι και καλά η διάσημη οργάνωση TEDGlobal δήθεν …ξανασκέφτεται τη συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στο προσεχές συνέδριο, «θορυβημένη» υποτίθεται από τις «αντιδράσεις».
Πριν από λίγο η ίδια η οργάνωση «άδειασε» κανονικότατα την παραπληροφόρηση και τους εμπνευστές της: «Δεν αλλάζουμε κανένα πρόγραμμα, ο Παπανδρέου θα μιλήσει, η εμπειρία του είναι πολύτιμη».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΔΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Προίκα του ΕΡΣ στον Καρατζαφέρη 
για το ...γάμο του με τη Ν.Δ.!!!

Ψηφιακό «δώρο» στον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Πέρσι νεκρός, φέτος γαμπρός» δήλωσε πρόσφατα, αλλά ξέχασε να προσθέσει και τη λέξη «ψηφιακός». Το ΕΣΡ με την 241/20.05.2013 απόφασή του δίνει τη δυνατότητα στο ΑΡΤ TV -το παλιό Τηλεάστυ του προέδρου του ΛΑΟΣ- να εκπέμψει και
ψηφιακά στο νομό Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση σε όσα σημεία της Ελλάδας έχει κέντρα

Ο Αντίποδας εισακούστηκε.!


Για μια ακόμα φορά ο Αντίποδας εισακούστηκε από κάποιον σοβαρό του υπουργείου Εξωτερικών αυτή τη φορά, ώστε ένα δίκαιο αίτημα μια υπαλλήλου του Γενικού Προξενείου του Τορόντο να βρει μια πιο σωστή λύση. Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι η κ. Αικατερίνη Τύπου βρήκε δικαίωση στο αίτημά της και θα παραμείνει στη θέση της μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μια σωστή απόφαση από έναν σωστό άνθρωπο. Υπάρχουν και τέτοιοι στο υπουργείου των διπλωματών.! Κι’ ας λένε μερικοί το αντίθετο...

ΞΕΝΗ (ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Από τον φίλο "ΜΑΚΕΔΝΟ" αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανάρτηση.:


Η "ενόχληση" του ΑΝΤΙΠΟΔΑ

Φαίνεται να ενοχλήθηκε πολύ ο συνάδελφος "ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ" γιά την ανάρτηση - αναδημοσίευση που κάναμε με τίτλο " "Ανεπιθύμητος" ο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο..".

Μία ανάρτηση που δημοσιεύτηκε σε δεκάδες ελληνικά ΜΜΕ και blogs, τόσα πολλά, που πραγματικά δεν μπορείς να βρείς σε ποιό απ' όλα δημοσιεύτηκε πρώτο.

Επιγραμματικά αναφέρουμε μερικά από αυτά τα sites... Σκάΐ, real.gr, newsit.gr, news123.gr, inews.gr, troktiko, Πρώτο Θέμα και σε πολλά άλλα..

Φυσικά κατά τον "ΑΝΤΙΠΟΔΑ" όλες οι παραπάνω ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένου και της δικής μας, ανήκουν στα φασιστικά-ακροδεξιά siteς της Ελλάδας...

Δυστυχώς γιά τον "ΑΝΤΙΠΟΔΑ", δεν είμαστε φερέφωνο κομματικών οργανώσεων και ούτε έχουμε αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Αυτούς θα τους κρίνει η ιστορία και ο Ελληνικός λαός.

Στη σελίδα μας δημοσιεύονται θετικά και αρνητικά σχόλια γιά όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου και του Γ. Παπανδρέου. Ας μας επιτρέψει λοιπόν να έχουμε τις δικές μας απόψεις γιά τον οποιοδήποτε πολιτικό και να διαχειριζόμαστε τις αναρτήσεις μας όπως εμείς θεωρούμε καλύτερα.

Τώρα το ποιός είναι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" και ποιός όχι.. αφήνουμε να μιλήσουν οι αναγνώστες μας και τα γραπτά μας.



ΣΗΜ. ΑΝΤΙΠΟΔΑ:

Άμεσα - όπως συνήθως,- ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά του πάντα φιλικού μας Blog «Μακεδνος». Έτσι, μόλις δημοσιεύσαμε ένα σχόλιο-απάντηση σε καταχώρησή του για το “persona non grata” της “Real Democracy Now Edinburgh”, (για τον κ. Παπανδρέου), πήρε «μολύβι και χαρτί» που λέει κι’ ο …καλλίτερος και να ’σου η απάντηση.! Μόνο που, ανάμεσα στις γραμμές, διαπιστώνουμε μια κάποια …ομολογία της «γκάφας», ή της ενόχλησης, αφού πουθενά δεν αναφέρεται στο …ανάστημα ή στο ειδικό βάρος της οργάνωσης που χαρακτηρίζει τον Παπανδρέου ως «ανεπιθύμητο».! Διότι το δικό μας σχόλιο μιλούσε, ουσιαστικά, για ομάδα της πλάκας ή κάτι χειρότερο. Είναι δηλαδή σαν να λέμε ότι βγαίνει, με ανακοίνωσή της, μια από τις ... γνωστές μας ελληνοκαναδικές οργανώσεις-σφραγίδες και δημοσιεύει απόφασή της που χαρακτηρίζει “persona non grata” στον Καναδά, στο Τορόντο, ή στην Κοινότητα, τον πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη.! Ποια αξία θα είχε κάτι τέτοιο κ. idas; Προφανώς καμία. Σωστά; Σωστά θα πείτε.!


Πάμε λίγο παρακάτω. Μπορώ να σας αναφέρω εγώ μερικές εκατοντάδες ακόμα blogs τα οποία αναπαρήγαγαν την είδηση αυτή, αλλά αυτό όμως τι πάει να πεί; Ότι θα βάλουμε στη ζυγαριά όλα αυτά τα μπλόγκς και άμα η ζυγαριά γύρει προς το μέρος τους η είδηση είναι σοβαρή, και άρα δημοσιεύσιμη ως αληθινή;

Κανένας δεν αποκάλεσε φασιστικά ή έστω ακροδεξιά τα εν λόγω μπλόγκς, συμπεριλαμβανομένου του δικού σας, με το οποίο έχουμε συμφωνήσει άπειρες φορές και μάλιστα υπήρξε πολλάκις πηγή πληροφόρησης για μας. Γι’ αυτό μιλήσαμε στην αρχή για …διάβασμα ανάμεσα στις γραμμές. Σωστά;

Κάτι ακόμα, σαν συμβουλή ας πούμε, ως μεγαλύτερος: Όταν χάνεται η ψυχραιμία ένεκα ενός λάθους, ακουμπάμε το …μολύβι πάνω στο χαρτί και περιμένουμε λίγες ώρες, ή και παραπάνω. Μετά απ’ αυτό τα πράγματα ξεκαθαρίζουν καλλίτερα και η απάντηση έχει νόημα γιατί είναι στα σωστά πλαίσια τοποθετημένη… (Θα αντιπαρέλθω το «φερέφωνο κομματικών οργανώσεων», διότι είναι μέρος της σύγχυσης και αποτέλεσμα της βιασύνης. Δεν το λαμβάνω καν υπόψη μου ότι εγράφη… έστω κι’ αν είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.)

Τέλος θα πρέπει να ζητήσω συγνώμη αν τυχόν, άθελά μου, προσπάθησα να σας επιβάλω τις δικές μου, ή έστω κάποιων άλλων, τις απόψεις… ή να επέμβω στην αλλαγή διαχείρισης των αναρτήσεών σας.

Ακόμα, δεν θα τολμήσω να ανέβω στη ζυγαριά ως «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ», διότι η άλλη μεριά θα έχει τρία παραπάνω γράμματα και θα με κερδίσει..! Αυτά…

Monday, May 20, 2013

"ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΝΟΣ"...

Το Εδιμβούργο είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437 και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της. Η πόλη αποτέλεσε μεγάλο κέντρο την εποχή του Διαφωτισμού χάρη στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Στην απογραφή του 2010, το Εδιμβούργο είχε συνολικό πληθυσμό 486.120 κατοίκων κι έτσι είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πόλη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη κι έρχεται δεύτερη σε τουρίστες πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το Λονδίνο.

Ούτε ο δήμαρχος της πόλης αυτής με το Δημ. Συμβούλιο, ούτε ο πρωθυπουργός της Χώρας, μα ούτε και η αρχηγός του κράτους, απ’ ότι γνωρίζουμε, αποφάσισαν το «persona non grata” για τον Παπανδρέου.! Ποιος το αποφάσισε; Μια ομάδα κωλοπαιδαριών που αυτοαποκαλούνται “Real Democracy Now Edinburgh”.!

Έτσι …δημοκρατικά, οικειοποιούνται την πόλη και αποφασίζουν για λογαριασμό της… Ούτε οι αρχές, ούτε το πανεπιστήμιο έχουν γνώμη επ’ αυτής… αλλά ΜΟΝΟΝ οι “Real Democracy”… και μαζί τους ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ»…
Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης στην "Παραπολιτική"


Το TED, ο Γιώργος Παπανδρέου, το Εδιμβούργο και οι «αληθινοί δημοκράτες»

Ο αναγνώστης του blog "Παραπολιτικη"Βασίλης Ε.  έστειλε την παρακάτω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιστολή και σας την παραθέτω:

Ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε πρόσφατα ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που προσκλήθηκε από το παγκοσμίου κύρους TED -μια διεθνής οργάνωση που φιλοξενεί και παρουσιάζει σειρά διαλέξεων ανά τον κόσμο για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν - προκειμένου να μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει τον Ιούνιο, στο Εδιμβούργο.

Πρόκειται για μια τιμητική από κάθε άποψη πρόσκληση, όχι μόνο για τον εκάστοτε προσκεκλημένο αλλά και για την χώρα προέλευσής του καθώς οι σειρές διαλέξεων του TED, θεωρούνται παγκοσμίως ιδιαίτερα σημαντικές κι ενδεχομένως καθοριστικές για την παραγωγή των ιδεών ανά τον κόσμο . Για τον λόγο αυτό, μαγνητοσκοπούνται και διατίθενται ελεύθερα από το www.ted.com, υποτιτλισμένες σε περισσότερες από συνολικά 70 διαφορετικές γλώσσες από εθελοντές μεταφραστές.

Πού είναι οι …νέες παροικιακές εκδόσεις (;)


Για νέες παροικιακές εκδόσεις διαβάζουμε (και ακούμε) αλλά εκδόσεις δεν βλέπουμε… Κι’ απ’ ότι φαίνεται, μάλλον δεν θα τις δούμε μέχρι το Φθινόπωρο τουλάχιστον, καθ’ ότι το Καλοκαίρι το οποίο ξεκίνησε ήδη δεν ενδείκνυται για εκδόσεις και ειδικά αθλητικές αφού τα παιχνίδια σταματούν και ο κόσμος φεύγει διακοπές. Φέτος, ειδικά θα πάνε ΟΛΟΙ στην «Ελλαδάρα» (του), ύστερα από την παρότρυνση του μεγαλοεκδότη μέσω της επιστολικής τακτικής επικοινωνίας με τους …αναγνώστες (του)..!
Με την ευκαιρία να (σας) πω ότι είναι στα σκαριά η επανέκδοση των «Χρονικών» κάτω από νέα διεύθυνση, νεαρού επιστήμονα, αλλά κι’ αυτή την περίοδο του Φθινόπωρου και αφού πρώτα εκταμιευθούν κάποια Γκράντια τα οποία βρίσκονται στα σκαριά για έγκριση.!!
 Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, και η αλεπού τρέχει ακόμα πίσω από το κριάρι μπας και πέσουν να του τα φάει, αλλά αυτά …τίποτα.! ΟΛΑ, πάντως, είναι ζήτημα  χρόνου…    

Τι ξέρει ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» και (μας) το κρύβει;…


Διαβάζοντας προσεκτικότερα την ανάρτηση του παραπάνω μπλογκ, σχετικά με τη φωτογράφιση του κ. γενικού με την κ. Αγγελοπούλου, την απουσία του φωτογράφου του και τις φωτογραφίες γενικότερα, διαπιστώνουμε ότι …κάτι παραπάνω θα πρέπει να γνωρίζει ο διαχειριστής του. Τούτο το λέμε επειδή αναφέρεται ότι υπάρχει ένας προσωπικός φωτογράφος του κ. γενικού, ενώ αναφέρονται δυο ονόματα, και πως «δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση»… Τούτο πάει να πει ότι θα παραβρεθεί στην επόμενη, ή απλά κάνει …παιχνιδάκια με τη διάλυση της σύμβασης εργασίας; Γιατί δεν (μας) το λέει ξεκάθαρα ώστε να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην εξεύρεση του αντικαταστάτη; Εκτός κι’ αν (μας) λέει όλα αυτά για να βάλει το πετραδάκι του στην άποψη ότι ορθώς χρησιμοποιήθηκαν οι φωτογραφίες που του έστειλε ο ρουφιάνος συκοφάντης και …ολίγον περισσότερο εκβιαστής των ό, ποιων αδύναμων, να αμυνθούν, ομογενών.! Κρατήστε αποστάσεις ασφαλείας διότι τώρα αρχίζουν τα …ωραία.! Θα γίνει της φωτογραφίας το κάγκελο που λέει κι’ ο idas

Sunday, May 19, 2013


91 Χρόνια από τη γενοκτονία των Ποντίων
Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης, που οργάνωσε η Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο, για τους 353.000 σφαγιασθέντες, από τους Τούρκους, Έλληνες του Πόντου. Το πρωΐ στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου πραγματοποιήθηκε δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμονας, ο οποίος βρίσκεται στο Τορόντο, προσκαλεσμένος της Αδελφότητας, για το σκοπό αυτό. Το μεσημέρι, αμέσως μετά τη δοξολογία οι επίσημοι και πλήθος κόσμου, μετέβησαν στο μνημείο που βρίσκεται στο χώρο του π. Δημαρχείου του Εαστ Γιόρκ και κατάθεσαν στεφάνια στη μνήμη των σφαγιασθέντων.  Το απόγευμα οι ομογενείς παρακολούθησαν την ομιλία του μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα στο «Πολυμενάκειο» με θέμα «Πόντος και Ορθοδοξία».
Παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις μνήμης της Αδελφότητας. 







Δυο πετυχημένες μουσικές εκδηλώσεις
με τους αδελφούς Τσαχουρίδη

Ένας ακόμα παραγωγός εκδηλώσεων πήρε το …βάπτισμα του πυρός την περασμένη εβδομάδα, στην πόλη μας. Ο ομογενής μας Νίκος Κοτσαμποϊκίδης, του “Anixisflowers, δουλεύοντας σκληρά διοργάνωσε δυο πετυχημένες μουσικές εκδηλώσεις με τους αδελφούς Ματθαίο και Κώστα Τσαχουρίδη.

Η πρώτη, καθαρά μουσική, εκδήλωση έγινε στο Danforth Music Hall την Πέμπτη 16 Μαΐου, με μουσική και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, τον Πόντο και όχι μόνο…
Η δεύτερη επίσης πετυχημένη-κόντρα σε κάποιες προβλέψεις- εκδήλωση ήταν ο χθεσινοβραδινός χορός των λουλουδιών (αφιερωμένος στη μάνα), στο ELLAS, όπου το φαΐ, το ποτό και ο χορός είχαν την τιμητική τους.!
Έτσι γίνεται όταν έρχονται νέοι καλλιτέχνες από την πατρίδα. Οι ομογενείς, τους αγκαλιάζουν με τη συμμετοχή τους και είναι όλοι ευχαριστημένοι και ειδικά ο παραγωγός όταν ξέρει να κερδίζει και το κάτι τις του…
Αυτά, και στην επόμενη παραγωγή… Γιατί όχι;

Τελικά, ήταν αναγκαία η λιτότητα;


Με τον πιο επίσημο τρόπο ο Πρωθυπουργός προσπέρασε από χθες την πολιτική των «Ζαππείων» και υιοθέτησε την πολιτική της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής. Στην πρώτη συνέντευξή του στην Κίνα ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε αν έχει κάποιο σχέδιο για την τόνωση της βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης και στην περίπτωση αυτή, πως θα
ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !...

“Μεγάλες λέξεις δὲ λέγαν πιὰ τίποτα καὶ τὶς πετοῦσαν στοὺς ὀχετούς.”
Τάσος Λειβαδίτης, Συμφωνία ἄρ. 1

Στον Νίκο, στις νέες και στους νέους που σε λίγο θα παλέψουν σκληρά για να συνεχίσουν «να μαθαίνουν γράμματα» και να μπορέσουν να ξαναπούν “μεγάλες λέξεις” χωρίς να ντρέπονται…

Κάποτε στην Ελλάδα συνυπήρχαν και δημιουργούσαν ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Ρίτσος, ο Αναγνωστάκης, ο Βάρναλης, ο Σκαρίμπας, ο Σαχτούρης, ο Λειβαδίτης, ο Γκάτσος, ο Ταχτσής, ο Τσίρκας , η Σωτηρίου, ο Σαμαράκης, ο Βασιλικός, ο Καμπανέλλης, ο Πατρίκιος, ο Κεχαϊδης, ο Τσιφόρος, ο Μποστ, ο Ψαθάς, ο Σακελλάριος, ο Κουν, ο Σολωμός, ο Μινωτής, ο Ροντήρης,

Κατάσχεση και έξωση στο ΠΑΣΟΚ...

Με τον παραπάνω τίτλο γράφει, μεταξύ άλλων, στην «Παραπολίτικα» …κάποιος κ. Παπαγιάννης:

«Δικαστικοί επιμελητές, κατ' εντολή του ιδιοκτήτη του κτιρίου της Ιπποκράτους , πηγαίνουν να εκτελέσουν εντολή κατάσχεσης και έξωσης λόγω απλήρωτων ενοικίων…», και λίγο παρακάτω…
«Για την Ιπποκράτους καταβάλλεται μίσθωμα 35.000, ενώ οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη ζητούν να μάθουν εάν ευσταθούν οι πληροφορίες πως το ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει και θα ξενοικιάσει το κτίριο»...
Από τη στήλη "Danger - Διαπλοκές".

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΟΔΑ: Δηλαδή κύριε δημοσιογράφε μας, ΔΕΝ γνωρίζουν οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη αν το ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει, ύστερα από την έξωση;
Την ίδια σχολή, με τον δικό μας εκβιαστή, τελείωσες μωρέ;
Σοβαροί να είμαστε… Αλλά στην «Π», (και στη "H. N.")για ποια σοβαρότητα μιλάμε;