Search This Blog

Friday, December 14, 2012


Όλα έχουν έχουν ένα όριο...

Όλα έχουν ένα όριο...
Ο Καμμένος μέσα στην αναταραχή από τη διάλυση του κόμματός του έβγαλε ανακοίνωσή όπου υποστηρίζει:

"...Εμείς λοιπόν οι 18 βουλευτές του τέταρτου κόμματος στη βουλή που ξεκινήσαμε μαζί, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, του κινήματος που δεν έχει ούτε χρηματοδότες, ούτε αφεντικά, ούτε σπόνσορες, του κινήματος που αγκαλιάζει τους δημοκρατικούς Έλληνες που προέρχονται από την κεντροδεξιά που πιστεύει όμως στην Ευρώπη των εθνών-λαών και όχι στην ομοσπονδιακή Ευρώπη των Γερμανών πιστωτών , από τους Έλληνες που τον εαυτό τους τον προσδιορίζουν στο κέντρο, στο κέντρο που διέλυσαν οι ίδιες δυνάμεις πριν την μεταπολίτευση αλλά και πριν τη Χούντα, στους Έλληνες που πίστεψαν στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στον κ. Σημίτη και στα swaps και στη λογική του Πάγκαλου και των Ιμίων, στους Έλληνες που πιστεύουν στον πατριωτισμό και ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, δηλαδή σε όλους τους δημοκρατικούς Έλληνες. Σε ένα κίνημα το οποίο δεν θα αποκτήσει ούτε σπόνσορες, σε ένα κίνημα που δεν θα αποκτήσει ούτε αφεντικά, σε ένα κίνημα που υπηρετεί μόνο την Ελλάδα.
Τους απαντάμε λοιπόν ότι η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι μία: Ανένδοτος αγώνας...."

Πέρα από την όποια διασκεδαστική πλευρά της κατάστασης,πρέπει να φωνάξουμε:
Λοιπόν ΑΡΚΕΤΑ!
Δεν σας επιτρέπουμε να χρησιμοποιείτε τα συνθήματα για τα οποία μάτωσαν οι αγωνιστές της παράταξης μας!

Για καιρό ανεχτήκαμε να κατηγορείτε και να διασύρετε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, Γιώργο Παπανδρέου με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, τσολάκογλου, δοσίλογο κλπ...
Να δημιουργείτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας....

Για καιρό σας αφήσαμε να λυμαίνεστε το χώρο του Δημοκρατικού Κέντρου.

Το σύστημα σας εξέθρεψε για να αποδομήσετε την εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου.
Δεν είστε περισσότερο πατριώτες από κανένα.
Το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου μάτωσε για να μείνει η Ελλάδα όρθια γνωρίζοντας εκ των προτέρων το τίμημα! Τι πιο πατριωτικό;

Φτάνει πια! Σταματήστε να μολύνετε τα σύμβολα της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αποστασία ήταν όταν το Κατεστημένο "έριξε" τον πρωθυπουργό του 53%, Γεώργιο Παπανδρέου.
Ανένδοτο αγώνα έδωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου με τον ελληνικό λαό για την καθιέρωση της δημοκρατίας στη χώρα.
Αποστασία ήταν όταν το Κατεστημένο "έριξε" τον πρωθυπουργό του 44%, Γιώργο Παπανδρέου.
Ανένδοτο αγώνα έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για να επιτύχει την επιβίωση της Ελλάδας, μέσα σε ένα εχθρικό και συντηρητικό ευρωπαϊκό περιβάλλον για να μπορείτε εσείς να δημιουργείτε κόμματα μέσω facebook.
Δεν είναι Αποστασία το "ξεκατίνιασμά" σας στα τηλεπαράθυρα...
Δεν είναι Ανένδοτος Αγώνας η προσπάθειά σας να μείνετε στη δημοσιότητα και στον προθάλαμο της εξουσίας... Όλα έχουν ένα όριο.....

Thursday, December 13, 2012


Περιορισμοί στην καταβολή αυστραλιανής σύνταξης σε ομογενείς...

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για συνταξιούχους και λήπτες κοινωνικών επιδομάτων, που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο «Νέος Κόσμος». Μέτρα, που, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης Γκίλαρντ, θα θέσουν τέλος στην «επιδότηση» από τους φορολογουμένους εκτεταμένων διακοπών στο εξωτερικό από συνταξιούχους και άλλους Αυστραλούς πολίτες, που συντηρούνται με κοινωνικά επιδόματα.

Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι, ότι η μείωση του χρόνου πληρωμής της σύνταξης γήρατος, άλλων συντάξεων και επιδομάτων στο εξωτερικό, θα αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια τα οποία η κυβέρνηση θα διαθέσει για την παροχή βοήθειας στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

«Είναι γεγονός, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2013 αλλάζουν οι προϋποθέσεις πληρωμής επιδομάτων και βοηθημάτων στο εξωτερικό. Όμως, οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξωτερικό. Αυτό που πρέπει να σημειώσουν οι Αυστραλοί πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος, είναι ότι η τακτική πληρωμή τους θα μειωθεί διότι θα μειωθεί το βοήθημα μετά από έξι εβδομάδες παραμονής τους στο εξωτερικό» δηλώνει διευθυντής του υπουργείου Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών...

Μαρίνα Δρίτσα

Tuesday, December 11, 2012


Από τα Κρέστενα Ηλείας ο πρώτος Έλληνας καθηγητής Φιλοσοφικής στην Αυστραλία!
Τονωτική ένεση για τις ελληνικές σπουδές στην Αυστραλία αλλά και τιμή για τον ίδιο και την ομογένεια αποτελεί η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ να ανακηρύξει... Καθηγητή της Φιλοσοφικής του Σχολής τον -καταγόμενο από την Κρέστενα- Βρασίδα Καραλή.

Ο Δρ. Καραλής είναι ο πρώτος Έλληνας καθηγητής της συγκεκριμένης σχολής του κορυφαίου αυστραλιανού πανεπιστημίου και είχε να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό. Η εκλογή του, ουσιαστικά, αποτελεί και αναβάθμιση των Ελληνικών Μελετών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δραστικών περικοπών.

Σήμερα στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ σπουδάζουν ελληνικά πάνω από 200 φοιτητές και εκτιμάται πως μετά την εκλογή του Δρ Καραλή στο αξίωμα του καθηγητή, το τμήμα «θωρακίζεται».

Η σχετική ανακοίνωση έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης κατά την έναρξη συνεδρίου στο εν λόγω πανεπιστήμιο με έμφαση την κρίση που πλήττει την Ελλάδα και πως αυτή επηρεάζει τις ελληνικές σπουδές, που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ελληνικών Μελετών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Η ανακοίνωση έγινε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου, καθηγητή Στίβεν Γκόρντον.

Ο Βρασίδας Καραλής γεννήθηκε στην Κρέστενα του νομού Ηλείας το 1960 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1983. Από το 1990 διδάσκει ελληνικά και βυζαντινή ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Έχει εκδώσει μεταφράσεις έργων βυζαντινής ιστοριογραφίας και μελέτες πάνω στο έργο του Ζήσιμου Λορεντζάτου, του Νίκου Καζαντζάκη και του Διονυσίου Σολωμού.

Έχει τυπώσει ένα μεγάλο αριθμό άρθρων πάνω σε έργα και συγγραφείς της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά μυθιστορήματα του Αυστραλού νομπελίστα συγγραφέα Patrick White και έχει εκδώσει πολλά βιβλία ανάμεσα στα οποία και την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Monday, December 10, 2012

NEW YEARS EVE...




Ηλεία: Σε δίκη πρώην αιρετός για αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα στον Καιάφα...



Σε δίκη για την αυθαίρετη ξενοδοχειακή του μονάδα που έχει κατασκευάσει με πλαστές άδειες μέσα στο προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα παραπέμπεται ο έκπτωτος λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς τέως δήμαρχος της...
Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος και ο προϊστάμενος του τοπικού Πολεοδομικού Γραφείου Χρήστος Κανακόπουλος.

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 57/2011 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως και ο υπάλληλος του τοπικού Πολεοδομικού γραφείου παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

To κόκκινο κρασί 
της Κρήτης
Δεύτερο στα 100 
καλύτερα του κόσμου 

Η πιο σημαντική κριτικός οίνου στον κόσμο, η Jancis Robinson, παρουσίασε στους Financial Times τη λίστα με τα 100+ καλύτερα κόκκινα κρασιά της χρονιάς κρατώντας τη δεύτερη θέση για την Κρήτη. 


Η
Robinson – που όπως γράφει δοκίμασε περισσότερα από 10.00 κόκκινα κρασιά- ξεχωρίζει το Μιραμπέλο 2010 από τα Πεζά της Κρήτης και σημειώνει στο σχόλιό της: «Οι ποικιλίες Κοτσιφάλι και Μανδηλαριά της Κρήτης, δίνουν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό κρασί, με αρώματα δάφνης χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκό. Όχι ιδιαίτερα έντονο, αλλά σύνθετο, ξεχωριστό και ενδιαφέρον. 

Το Κοτσιφάλι είναι μια εξαιρετική και ευδιάκριτη στη γεύση και το άρωμα ποικιλία, η οποία όμως δεν έχει σταθερό χρώμα. Γι αυτό καλλιεργείται μαζί με τη Μανδηλαριά που δίνει πλούσιο και σταθερό χρώμα. 




Opengov και κομματόσκυλα…

Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που ακόμα κι έντυπα όπως το «λαϊκό» Έθνος ανέβασαν τόσο πολύ τους τόνους της κριτικής τους κατά μιας κυβέρνησης η οποία έκανε το προφανές, διόρισε δηλαδή τα δικά της παιδιά στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Προσωπικά, θεωρώ σχεδόν όλες αυτές τις αντιδράσεις υποκριτικές κι' αυτό γιατί τα ίδια μέσα δεν στήριξαν με την ίδια ένταση το εγχείρημα του Opengov που προώθησε η πρώτη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στοχεύοντας στα πρόσωπα, τα ΜΜΕ κανιβάλισαν τότε έναν υπό δημιουργία θεσμό ο οποίος σύντομα αχρηστεύθηκε, εις βάρος της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης.

Θυμάμαι τα ρεπορτάζ που μιλούσαν τότε για καθυστερημένες προσλήψεις διευθυντών και διοικητών στις αντίστοιχες θέσεις καθώς η διαλογή των βιογραφικών μέσω του Opengov καθυστερούσε. Ναι, καθυστερούσε γιατί ήταν μια διαδικασία που γινόταν για πρώτη φορά και γιατί και το ίδιο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να χωνέψει εύκολα έννοιες όπως αυτήν της αξιοκρατίας. Σήμερα, το δικό μου ημερολόγιο δείχνει «10 Δεκεμβρίου» και η κυβέρνηση αυτή εκλέχθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να διαλέξουν μεταξύ των κομματόσκυλων;

Αυτό που όμως βρίσκω πραγματικά εξαιρετικά χρήσιμο ως γεγονός είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μια δύναμη που δήθεν επιθυμεί να γκρεμίσει το πελατειακό κράτος της Μεταπολίτευσης, σχεδόν δεν αντιδρά, μια στάση απόλυτα κατανοητή. Όταν κι αν έρθει η ώρα, θα διορίσει κι αυτός με τη σειρά του τα δικά του στελέχη και τότε το επιχείρημα του θα είναι φοβερά πειστικό. Τα δικά του κομματόσκυλα θα βαφτιστούν «αγωνιστές»... 

Sunday, December 9, 2012


Παραιτήσεις δυο νεοεκλεγμένων 
κοινοτικών συμβούλων.!

ΜΟΛΙΣ λίγο πριν την σημερινή ορκωμοσία τους, έγινε γνωστή η παραίτηση δυο εκ των νεοεκλεγέντων κοινοτικών συμβούλων, τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν επισήμως γνωστά, αλλά λέγεται ότι πρόκειται περί ενός άνδρα και μιας γυναίκας.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον πρ. ταμία Δρ. Γιώργο Νικόπουλο, ενώ αναφέρονται δυο γυναικεία ονόματα και η αναφορά του ονόματος θα ήταν λίγο …ανεύθυνη εκ μέρους μας.!
Υπομονή.!!! Σε λίγο θα ξέρουμε και θα σας το πούμε… 
Στην κορυφή του κόσμου 
Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε η Εθνική Νεανίδων στο πόλο, αφού στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Περθ της Αυστραλίας, επικράτησε στον τελικό της Ουγγαρίας με 9-5. Η ελληνική ομάδα απέδειξε ότι ...είναι η κορυφαία σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία, κατακτώντας μετά τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο τίτλο, και στις δύο περιπτώσεις με άνετες νίκες επί της Ουγγαρίας.


Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση διατήρησαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, προηγήθηκαν 7-2 με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και σκόραραν ξανά με τη Ζάντου στα τελευταία δευτερόλεπτα του οκταλέπτου (8-3).

Το τελευταίο γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχε η Ελευθερία Πλευρίτου -λίγο πριν αποχωρήσει με τρεις ποινές- στην πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου (9-3) και η Ουγγαρία απλά μείωσε σε 9-5, ενώ οι Ελληνίδες διεθνείς περίμεναν απλά να κυλήσει ο χρόνος για να αρχίσουν τα πανηγύρια.

Πρωταθλήτριες Ευρώπης και κόσμου (οι περισσότερες) μέσα σε 16 μήνες και κάτω από αντίξοες συνθήκες, δεν είναι μικρό κατόρθωμα για τα κορίτσια αυτά, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού γυναικείου πόλο, βαδίζοντας στα χνάρια της εθνικής γυναικών.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, που νίκησε τις ΗΠΑ στον «μικρό τελικό» με 13-12.