Search This Blog

Saturday, April 16, 2022

Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο, με θέμα τα κατηχητικά του Αγ. Δημητρίου.! Απολαύστε το…

 

Αντίποδα, αλίευσα σήμερα μια αξιέπαινη και ενδιαφέρουσα καταχώρηση στο ΦΒ, από την οποια  πληροφορήθηκα  ότι άρχισαν, επιτέλους, ύστερα από 7 χρόνια, να ασχολούνται, και οι πνευματικοί πατέρες μας, με τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών τους!

Friday, April 15, 2022

Ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού, ΔΕΝ είδε το αντικείμενο (Ομογένεια) αλλά ούτε και τα υποκείμενα του «Εθνικού».!!!

 Αγαπητέ Αντίποδα, Διάβασα σε κάποιο σάϊτ εδώ στο Μοντρεαλ, μια ενδιαφέρουσα καταχώρηση του εκτελεστού αντιπροέδρου του Κονκρέσσου, για την επίσκεψη του υφυπουργου Απόδημου Ελληνισμού, η οποία γράφει:

Costas Pappas

Ο υφυπουργός απόδημου ελληνισμού ήλθεν, δεν είδεν το αντικείμενο που αντιπροσωπεύει, δηλαδή την ομογένεια και απήλθεν !

Thursday, April 14, 2022

Έφυγε από τη ζωή ο π. ομογενής, Γιάννης Ξυλούρης, επί πολλά χρόνια κάτοικος του Τορόντο.!

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 67 χρονών, ο φίλος, π. ομογενής μας και επί πολλά χρόνια κάτοικος του Τορόντο, Γιάννης Ξυλούρης, ύστερα από πολύχρονο αγώνα να κρατηθεί στη ζωή. Η σωρός του θα μεταφερθεί στα Ανώγεια, στον τόπο καταγωγής του, προς ενταφιασμό. Ο εκλιπών, κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του, σπουδασε στο Πανεπιστήμιο του Γιόρκ, απ’ όπου και έλαβε το διδακτορικό του.  Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, με τον οποίο διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις από την εποχή της κοινής τους εδώ παρουσίας, μόλις πληροφορήθηκε το θλυβερό γεγονός, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση-δήλωση:

«Με μεγάλη λύπη αποχαιρετούμε, μαζί με τα Ανώγεια, τον τόπο του, τον αγωνιστή και φίλο, Γιαννάκο Ξυλούρη. Σεμνός, με διαρκή την ανάγκη ανιδιοτελούς προσφοράς, υπήρξε πάντα ένα ασφαλές καταφύγιο για κάθε φίλο και γνωστό που επιζητούσε μια γνώμη, μια συμπαράσταση. Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι κοντά στην Μαργαρίτα και στους δικούς του. Γιαννάκο, καλό ταξίδι»..

Tuesday, April 12, 2022

Επιτέλους, το Υπ.Εξ και οι Διπλωματικές Αρχές, έγραψαν κανονικά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, το Χαλατσο-Παππα-Μάνιο «Εθνικό».!!!

 Ενώ, αυτοί, οι …ιδιοκτήτες του δλδ, επιμένουν να αυτοαποκαλούνται «πρόεδροι» και οι συντρόφισσές τους «αντιπροεδρίνες».!!!

Ύστερα από τους ομογενείς του Καναδά, αποφάσισε, και η Ελληνική Κυβέρνηση, επιτέλους, - έστω και «σιωπηρά», - να γράψει στα παλιά της τα  παπούτσια, το ανύπαρκτο «Εθνικό» των Χαλατσο-Παππα-Μάνιου, …

Μετά την αγνόησή τους από τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, στο Μόντρεαλ, κατά την …τελετή κατάθεσης στεφάνου, για τους ήρωες του ’21, με απώτερο στόχο τη φωτογράφησή τους και

Διαμαρτυρία για την επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κατσανιώτη, στο Μόντρεαλ…


Ξαναχτύπησαν οι συνήθως …ύποπτοι και μονίμως διαμαρτυρόμενοι, μοντρεαλήτες, για την όχι και τόσο καλή συμπεριφορά, απέναντί τους,  του Δ. Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας, του εκεί Ελληνικού Γενικού Προξενείου και, τελευταία, του υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού κ. Αν. Κατσανιώτη, ο οποιος επισκέφθηκε την πόλη  τους, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομογένειας και μεγάλων οργανισμών, όπως είναι η Ελληνική Κοινότητα η οποια εκπροσωπήθηκε δια του προέδρου της κ. Κριλή, με το Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ το οποίο εκπροσώπησε ο π. πρόεδρός του κ. Γιάννης Θεοδοσόπουλος κ. ά.

Monday, April 11, 2022

Μια σοβαροφανής -τουλάχιστον- άποψη αναγνώστη μας που ενώ μας αφήνει αδιάφορους, ίσως σε κάποιους να είναι χρίημη.!!!

 


Φίλος αναγνώστης, μας ζητάει να δημοσιεύσουμε μια άποψή του για το μέλλον των εκκλησιών της, πάλαι ποτέ, Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Το κάνουμε ευχαρίστως έστω κι’ αν δεν μας αφορά προσωπικά το θέμα, αλλά μπορεί ίσως να ενδιαφέρει κάποιους από τους λιγοστούς αναγνώστες μας, οι οποιοι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για τον ξεπεσμό της Κοινότητάς τους. 

Οι τρείς (αν) εγκέφαλοι ετοιμάζονται να συνεδριάσουν για τα χρήματα που υπόγραψαν στη συμφωνία με τον Σωτήριο….

 

Αγαπητέ Αντίποδα, μην έχοντας άλλο μέσο για να εκφραστώ, θέλω να σου πω ότι: Δεν τους έφτανε που κατέβασαν τα πανταλόνια τους, δίνοντάς τα όλα στην βρωμερή Σωτηρούλα, μαθαίνω ότι συνεδρίασαν, συνεδριάζουν, ή θα συνεδριάσουν, δεν ξέρω ακριβώς τι, πώς και πότε, αλλα το θέμα τους θα είναι το οικονομικό!!!