Search This Blog

Saturday, June 19, 2021

Και μετά τα σεντόνια με τον τραχανά, ο κ. Μανίκης άπλωσε και λίγο χορτοτάπητα...

...για τη βοσκή του ποιμνίου του.!!! 

Διαβάστε τι γράφει:

 


«*και οι ενδοκοινοτικές και παραταξιακές αντιπαραθέσεις για την «Στέγη» που πολύ επιτυχημένα από τον πρώην πρόεδρο της Στέγης καθώς και της ΕΚΜΜ κ. Ν. Παγώνη, είχε ονομαστεί «το μήλον της έριδος» (Ελληνοκαναδικό Βήμα 10 Mαρτίου 2002).  Ετσι  αυτές οι προ 35ετίας αρχικές έριδες, σήμερα έχουν πλέον πάρει μια πολλαπλώς περίεργη κλίση στεγανοποίησης των σχετικών με αυτήν. 

Friday, June 18, 2021

Ελληνικό Σπίτι - 23η Διοργάνωση Γκόλφ... Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021...

 


Αφιερωμένο στον κ. Χρ. Μανίκη, με όλο τον σεβασμό.!!! (Μπορεί να το μοιραστεί με τους κ.κ. Σύρρο και Καρύδη…)

 Φίλος αναγνώστης μας βοηθάει, δίδοντάς μας  τα φώτα του, ώστε να αντιληφθούμε τα συμβαίνοντα στο «Ε. ΒΗΜΑ» του κ. Μανίκη, και τον  καρδιακό συνεργάτη του, τον κ. Καρύδη, καθώς και τις …συμπωματικές συμπτώσεις τους με την «Φιλική» του κ. Σύρου.! Παρακολουθήστε το σχόλιο του ανώνυμου αναγνώστη μας και μετά την αυριανή συνέντευξη του κ. Καρύδη στο ραδιόφωνο, τα ξαναλέμε ελπίζω…

«Με όλο τον σεβασμό, μην κοιτάτε τον κ. Παγώνη για την ευθύνη. Ο κ. Καρύδης είναι αυτός που σχεδίαζε τα πάντα τότε. Ο Παγώνης τελικά συνειδητοποίησε ότι ο Καρύδης ήταν σκουπίδια και τον αντικατέστησε με τον Ανδρέα Κρίλη το 2014. Τώρα ο Καρύδης επέστρεψε και έπεισε τον Σύρρο ότι οι ομοιόμορφοι κανονισμοί είναι πιο διαφανείς και ότι η εμπιστοσύνη θα επιστρέψει στην κοινότητα με με τις ηλίθιες ιδέες τους. Έχει κάποιος εμπιστοσύνη στις ενορίες που ελέγχει ο Αρχιεπίσκοπος;. Γελάμε! Αύριο ο Καρύδης θα είναι στο ράδιο CFMB στις 12:15 για να μας πει γιατί ο Αντρέας Κρίλη πρέπει να παραιτηθεί. Φυσικά, αυτό δεν είναι εκδίκηση εναντίον του Κρίλη που πήρε τη θέση του Αντιπροέδρου του το 2014 από τον Καρύδη. Πότε θα ξυπνήσει ο κ. Σύρρος και θα συνειδητοποιήσει ότι τον χειρίζεται ο Καρύδης με στόχο την επίτευξη των στόχων του Αρχιεπισκόπου;»

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου

  Σωτήριος: ''Οι εκκλησίες δεν πωλούνται''


Στο κατάπτυστο μήνυμα του Σωτηρίου, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι εκκλησίες δεν πωλούνται», ο αλητήριος φαταούλας αρχιεπίσκοπος Καναδά, γράφει μεταξύ πολλών άλλων και τα εξής:

«Λάθη έγιναν στη διοίκηση και διαχείριση. Μη μείνουμε σε αυτά. Δεν μας όρισε κανείς δικαστές. Είμαστε Έλληνες. Είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί.

Από την πρώτη κιόλας, παράγραφο ο Σωτήριος συμφωνεί ότι έγιναν λάθη στη διοίκηση, αλλά επιμένει να μη μείνουμε σ’ αυτά καθ’ ότι ΔΕΝ μας διόρισε κανείς δικαστές.!!!

Thursday, June 17, 2021

Καινούριο σεντόνι (το 16ο) με …φρέσκο τραχανά, άπλωσε ο κ. Μανίκης.!!! Απολαύστε το…


 ΤΟ ΒΗΜΑ και ο κ. Μανίκης ξαναχτύπησαν με το 16ο στη σειρά …σεντόνι, μπουρδουκλώνοντας ακόμα περισσότερο τον κόσμο που τους διαβάζει.!!! Δικαίωμά σας και …καπέλο σας κ. Μανίκη, να κάνετε όπως εσείς νομίζετε τη δουλειά σας αλλά μην περιμένετε να σας ακολουθήσουμε… 

ΔΕΝ γίνεται να ξεπέσουμε τόσο πολύ,  ώστε να μπερδέψουμε τους λίγους αναγνώστες μας, όπως κάνετε εσείς με τους χιλιάδες δικούς σας, που σας παρακολουθούν,  σας διαβάζουν και πιθανόν σας μελετούν, για τη δική τους …πληθωρική, έγκαιρη και κατατοπιστική ενημέρωσή τους.!

Wednesday, June 16, 2021

Για την Ελληνική Κοινότητα, 794.000 $, από 1132 δωρητές.!

 


𝚶𝚲𝚶𝚰 𝚳𝚨𝚭𝚰 𝚳𝚷𝚶𝚸𝚶𝚼𝚳𝚬!

Μέχρι την Δευτέρα 14 Ιουνίου, 2021 έχει συγκεντρωθεί το ποσό των $𝟕𝟗𝟒,𝟏𝟏𝟒 από την γενναιόδωρη προσφορά 1132 δωρητών!

Επιπλέον, οι δωρεές μέσω της καμπάνιας GoFundMe «Have Faith” ανέρχονται στο ποσό των $𝟏𝟗,𝟔𝟏𝟕.

𝚬𝚼𝚾𝚨𝚸𝚰𝚺𝚻𝚶𝚼𝚳𝚬 𝚨𝚷𝚶 𝚱𝚨𝚸𝚫𝚰𝚨𝚺 𝚪𝚰𝚨 𝚻𝚮𝚴 𝚷𝚶𝚲𝚼𝚻𝚰𝚳𝚮 𝚩𝚶𝚮𝚯𝚬𝚰𝚨 𝚺𝚨𝚺!

Ελάτε μαζί μας, συμμετέχετε στην προσπάθεια μας!

Σας υπενθυμίζουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσφέρετε τη δωρεά σας:

1. Μέσω της νέας ιστοσελίδας της ΕΚΤ: https://donate.greekcommunity.org/

2. Με Ηλεκτρονική Μεταφορά Χρημάτων (E-transfer) στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο στην εξής διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: officemanager@togreekcom.org

Πάντα αναγράφετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας ώστε να αποσταλλεί η απόδειξη.

3. Με επιταγή προς την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο

Διεύθυνση αποστολής: 30 Thorncliffe Park Dr.,

Toronto, ON, M4H 1H8

4. Με πιστωτική κάρτα μέσω τηλεφώνου στο 416-425-2485

Θα θέλαμε να σας υπευνθυμίσουμε ότι αποδείξεις για φορολογική χρήση εκδίδονται για ποσά άνω των $25.

 

Monday, June 14, 2021

Ιερείς μόνο με πτυχίο πανεπιστημίου, πλέον, στις ελληνικές εκκλησίες…

 Καταργούνται δύο σχολές της Ελλάδας, χωρίς να θίγεται η …πατριαρχική της Αρχιεπισκοπής Καναδά.!!!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόνον πτυχιούχοι τριτιβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν, πλέον, να χειροτονούνται ως κληρικοί, παντός βαθμού, σύμφωνα  με νομοσχέδιο το οποίο καταρτίζει το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Ελληνική Βουλή, το καλοκαίρι.

Ομαδική ξεκούραση για τους νέους επισκόπους μας.!!!

  Αυτοί οι τρεις πάνε …πακέτο, σε "εργασία" και διακοπές.!!!


 
Ύστερα από την πολύμηνη ομαδική «εξαφάνιση» από την ελληνο-καναδική «επικράτεια», των τριών νέων «πνευματικών» μας πατέρων, βοηθών επισκόπων την αγίας και …ιεράς (αν είναι δυνατόν.!!!) Αρχιεπισκοπής Καναδά, έφτασε η ώρα να κάνουν χρήση, ομαδικής και πάλι, ετήσιας καλοκαιρινής αδείας τους, αναγγελθείσα, μάλιστα, από τον ίδιο τον προϊστάμενό τους τον κ.κ.κ. Σωτήριο.! Υποχρεούνται, μάλιστα, να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και να είναι ανά πάσα στιγμή, ετοιμοπόλεμοι, όπως τα φανταράκια και όλοι οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί.! Ανακοινώθηκε ακόμα και η διάρκεια της αδείας τους, λες και ζητείται κάποια …έγκριση από τις «προβατίνες» τους, κάποιες από τις οποίες μας ρωτούν γιατί τόση λεπτομέρεια στο πότε, πού και πόση διάρκεια θα έχουν οι …σπουδαίες αυτές διακοπές τους.!! Τι να τις πεις, τώρα;