Search This Blog

Friday, April 15, 2016

Ενημερωτική ομιλία γενικού προξένου Αλέξανδρου Ιωαννίδη και διάλεξη του καρδιολόγου Παναγιώτη Φουντά, στην Παμμακεδονική.




Σε μια κατάμεστη αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης, έγινε την Τετάρτη μια ακόμα παρουσίαση των υπηρεσιών του Γενικού Προξενείου, από τον γενικό πρόξενο κ. Αλέξανδρο Ιωαννίδη.
Στη συνέχεια της παρουσίασης του γενικού προξένου, στο βήμα ανέβηκε ο γνωστός ομογενής μας γιατρός Παν. Φουντάς ο οποίος με απλά λόγια και βοηθούμενος από τις διαφάνειες τις οποίες είχε προετοιμάσει, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ομογενείς για τη λειτουργία της καρδιάς και τα διάφορα προβλήματα τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν και έδωσε τις συμβουλές του πώς μπορεί

Ο γενικός πρόξενος ΔΕΝ είναι σάκος του μποξ για εκτόνωση…


Απο την εκδήλωση στην Παμμακεδοική


Όχι αγαπητοί ομογενείς, ένας γενικός πρόξενος ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιείται, από οποιονδήποτε,  ως «σάκος του μποξ» για την εκτόνωση του, επειδή  έχει άγνοια νόμου… Όπως είναι σε όλους μας γνωστό, άγνοια νόμου ΔΕΝ επιτρέπεται ή έστω  ΔΕΝ συγχωρείται ούτε από τον φυσικό δικαστή μας…  Όπως καταλάβατε αναφέρομαι σε κάποια δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και μάλιστα σε «κατινίστικα» μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το fb και τα οποία αναφέρονται στον γενικό πρόξενο και στο …πόσο καλά ΔΕΝ κάνει τη δουλειά του.!
Και για να είμαι σύντομος, θα μπώ αμέσως στο «ψητό» και θα πω ότι: Όταν ένας ομογενής γνωρίζει ότι δικαιούται να έχει καναδικό διαβατήριο θα πρέπει να γνωρίζει οπωσδήποτε και τις υποχρεώσεις που η κατοχή αυτού του «εγγράφου» του 

Wednesday, April 13, 2016

Μια καλή παρέα γευματίζει στο ΠΑΛΛΑΣ…


Αντ. Αρτεμάκης, Θέμης Αραβοσιτάς, Αθ. Νικολόπουλος


Είχαμε την τύχη και μαζί τη χαρά να βρεθούμε σήμερα το μεσημέρι στο εστιατόριο ΠΑΛΛΑΣ όπου γευμάτιζαν μέλη της παροικίας μας με τον προσκεκλημένο του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Δρ. Αθανάσιο Νικολακόπουλο. Ο Έλληνας προσκεκλημένος βρέθηκε στην ελληνική γειτονιά, συνοδευόμενος από τον καθηγητή του ίδιου Πανεπιστημίου Θέμη Αραβοσιτά και με την επίσκεψή τους στο ΠΑΛΛΑΣ έπεσαν πάνω στην «παρέα της Τετάρτης» με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη, τον κ. Κώστα Κουτρουμπή τον κ. Νίκο Τσερωτά και τον εκδότη της Εβδομάδας Βασίλη Σκλάβο. Μετά τις σύντομες συστάσεις, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, με κυρίαρχο τα παροικιακά πράγματα, για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Έλληνας προσκεκλημένος.
 
Στη φωτογραφία μας από αριστερά: Αντώνης Αρτεμάκης, Δρ. Θέμης Αραβοσιτάς, Δρ. Αθανάσιος Νικολακόπουλος, Νίκος Τσερωτάς, Κώστας Κουτρουμπής, Βασίλης Σκλάβος. 


Με την έξοδό τους από το ΠΑΛΛΑΣ, οι δυο καθηγητές, συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με την γνωστή ομογενή μας Ειρήνη Κερογλίδου, συμπατριώτησα του Δρ. Νικολόπουλου.

Ελληνικό νερό "THEONI"


Αυτό το ελληνικό νερό βραβεύτηκε ως το καλύτερο στον κόσμο για τη γεύση του

Αυτό το ελληνικό νερό βραβεύτηκε ως το καλύτερο στον κόσμο για τη γεύση του...

Πρόσφατα το νερό «Θεόνη» κατέκτησε την κορυφαία θέση ανώτερης γεύσης και ποιότητας στον 26ο διεθνή διαγωνισμό Berkley Springs, τον παλαιότερο και σημαντικότερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας νερού, κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο ανάμεσα σε πλέον 700 συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο.
Επενδύσεις που θα φτάσουν και τα 10 εκατ. ευρώ για τον τετραπλασιασμό της παραγωγικής της δυνατότητας μέχρι το 2017 προγραμματίζει η εταιρία AHB Group,  που παράγει το βραβεβμένο

Tuesday, April 12, 2016

Συνεδρίαση του Τμ. Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας


Σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Μ. Αλέξανδρος, συνεδριάζουν τα μέλη του Τμήματος Συλλόγων, της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Θέματα συζήτησης θα είναι  ο απολογισμός των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, η Παρέλαση στη Ντάνφορθ, για την Εθνική γιορτή, συζήτηση για τη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ, για το 2016, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αϊ-Γιάννη καθώς και διάφορα άλλα θέματα που θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους. 
Η παρακολούθηση της συνεδρίασης θα είναι ελεύθερη σε όλους.

Monday, April 11, 2016

Ο Δρ. Αθανάσιος Νικολακόπουλος επίτιμος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο…





 Την ανακήρυξη του καθ. Αθανάσιου Νικολακόπουλου ως επίτιμου διδάκτορα της οφθαλμολογικής Σχολής, αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Η τελετή της τιμητικής αυτής διάκρισης στον Έλληνα επιστήμονα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο αμφιθέατρο της σχολής, παρουσία της διοίκησης  και των σπουδαστών της σχολής.
Ο Δρ. Νικολόπουλος είναι διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και έχει τιμηθεί από δεκάδες Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ανά τον κόσμο για την προσφορά του στην Οφθαλμολογία.
Ο Δρ. Νικολακόπουλος, με τη βοήθεια του Δ. Σ. του Νοσοκομείου, του ΕΟΦ, της Οφθαλμολογικής

Η αποπομπή του π. Ευάγγελου Μπουρδουνιώτη εν μέσω του Όρθρου.!!!



Τι άλλαξε, έκτοτε, ώστε να επανέλθει;


 Όσοι είχαν παρακολουθήσει, ή παρακολουθούν ακόμα έστω και εξ’ αποστάσεως , την εξέλιξη της Ελληνικής (Ορθόδοξης.!!!) εκκλησιαστικής ζωής στον Καναδά τα τελευταία χρόνια, (και φυσικά για τους νεώτερους) θα θυμούνται τα γεγονότα και τις περιπτώσεις πίσω από τον κάθε υπαινιγμό του προηγούμενου σχολίου… Τις ημέρες εκείνες τόσο ο αγγλόφωνος όσο και ο ελληνόφωνος  Τύπος ασχολήθηκαν εκτεταμένα με την απομάκρυνση του ιερέα Ευάγγελου Μπουρδουνιώτη από τον ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Τορόντο, με ειδήσεις, φωτογραφίες, αντίγραφα αλληλογραφίας, επιστολές αναγνωστών και σχόλια.  Την εποχή εκείνη, λοιπόν, Ο επίσκοπος Σωτήριος, συνοδευόμενος και από άλλους ιερείς της Επισκοπής, εισέβαλε στην εκκλησία, κατά την ώρα του Όρθρου και διέταξε τον ιερέα π. Ευάγγελο, να βγάλει τα άμφιά του και να πάει σπίτι του.!!! Με δάκρυα στα μάτια ο ιερέας  υπάκουσε στην εντολή του επισκόπου και απεχώρησε, ενώ τη Θεία λειτουργία συνέχισε άλλος ιερέας, ο Κωνσταντίνος

11 Απριλίου 1964: Ο Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει την υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών

Georgios_Papandreou-2
    Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την Παιδεία. Καθιερώνονται η υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, η διδασκαλία της δημοτικής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων σε άπορους μαθητές και η εφαρμογή του «Ακαδημαϊκού Απολυτηρίου».

1 Τη δεκαετία του ΄60, οι κινητοποιήσεις στον χώρο της παιδείας, από εκπαιδευτικούς ή φοιτητές, ήταν συχνές. Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητούσε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού και δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους πολίτες.

Η κατάσταση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια ήταν τραγική για μια ευρωπαϊκή χώρα.
Εκτός από την έλλειψη σχολικών κτιρίων και χιλιάδων εκπαιδευτικών, τα μισά σχολεία δεν διέθεταν ούτε καν τα απαραίτητα, όπως θρανία και βιβλία. Για αυτό και σε παλιές φωτογραφίες οι μαθητές κάθονται σε τριάδες.
Για την εγγραφή κάθε μαθητή στο σχολείο, οι γονείς πλήρωναν από το υστέρημά τους. Πρώτα για τα

Sunday, April 10, 2016

Ό,ποιος διαφωνεί ...εκκαθαρίζεται.!!!




 Όποιος είναι απέναντί τους απειλείται, εκβιάζεται, διασύρεται, εξαφανίζεται.! Ή μαζί τους ή τίποτα.! Με κανέναν.! Ο έλεγχος του Τύπου και γενικά των ΜΜΕ, είναι ο αντικειμενικός στόχος των παπατζήδων της πίστης μας. Και μη τολμήσει να πει κάποιος ότι δεν είναι έτσι, εντάξει; Διότι η απειλή (γιατί όχι και εκβιασμός;) μέσω της Ο.Π. κατά του αείμνηστου Κώστα Κρανιά, με αγωγές για εκατομμύρια δολάρια, (και μάλιστα με κατινίστικο τρόπο), όταν …τόλμησε να ασχοληθεί μαζί τους, δεν έχει χρονίσει  ακόμα, ενώ οι απειλές, μόλις πριν 2-3 εβδομάδες, για ανάμειξη και έρευνα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας στα δημοσιεύματα των μπλογκς, τι είναι αν όχι εκβιασμός; Αμ εκείνο το οι μπρόγκερς είναι ένα είδος Τζιχαντιστών, τι στο διάολο είναι, αν όχι