Search This Blog

Friday, April 17, 2020

Ευχάριστα νέα για τους Κορωνοϊόπληκτους ομογενείς…

Μόλις δημοσιεύτηκαν τα δυσάρεστα νέα για το τριπλό χτύπημα του Κορωνοϊού στην Κοινότητα της Οττάβας και έφτασαν τα καλά μαντάτα. Ο πρόεδρος κ. Τόνυ Βανικιώτης έλαβε ήδη από χθες εξητήριο από το νοσοκομείο της πόλης, δίχως πλέον ίχνος Κορωνοϊού, ενώ ο ιερέας της ίδιας Κοινότητας Άλέξ Μιχαλόπουλος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του και αναμένεται η έξοδος από το Νοσοκομείο εντός των προσεχών 2-3 ημερών.! Έχουμε λοιπόν μια απώλεια, αυτή του ιεροψάλτη Ανδρέα Ανδρεάδη ο οποίος ΔΕΝ άντεξε τις πιέσεις του ϊού και έφυγε από τη ζωή την π. Τετάρτη. Ας ελπίσουμε πως οι κακές επιθέσεις του Κορωνοϊού θα σταματήσουν εδώ…


Μετονομασία δρόμου του Δήμου Ήλιδας, προς τιμή του αναπληρωτή δημάρχου…


Την μετονομασία ενός δρόμου στον Αμπελόκαμπο του Δήμου Ήλιδας, σκέφτεται να προτείνει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, το Δημοτικό Συμβούλιο, προς τιμή του αναπληρωτή δημάρχου και μεγάλου δωρητή του Δήμου. 
Την πληροφορία διασταυρώσαμε μέσω ενός εκ των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής, αλλά χρειάζεται, όπως μας είπε, να αρθούν κάποια εμπόδια που ανακύπτουν σε παρόμοιες περιπτώσεις και μάλιστα ένα εξ' αυτών προέρχεται από κάτοικο του ίδιου δρόμου  ο οποίος ΔΕΝ δέχεται επ' ουδενί λόγω την μετονομασία και ειδικά στο όνομα του αναπληρωτή δημάρχου.! Ο λόγος της άρνησης θα πρέπει να είναι ιδεολογικός, υποθέτουμε, ή ίσως και να οφείλεται σε προσωπικές τους διαφορές. 

Τριπλό χτύπημα Κορονοϊού σε γειτονική Κοινότητα…


Με τριπλό χτύπημα επιτέθηκε ο Κορονοϊός σε μεγάλη γειτονική Ενοροία – Κοινότητα, με τον πρόεδρο και τον ιερατικώς προϊστάμενο να νοσηλεύονται, ενώ ο ιεροψάλτης κατέληξε, όπως γράψαμε πριν από 2 ημέρες.
Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά για την υγεία των δύο ανδρών και τους ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας περαστικά.
Στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με δικούς τους ανθρώπους δεν τα καταφέραμε και ως εκ τούτου η αναφορά των ονομάτων τους μόνο για κουτσομπολιό ενδείκνυται, ενώ οι  Αρχιεπισκοπικές πληροφορίες, είναι συνήθως …μαϊμού.! Αυτά για τώρα…  


Wednesday, April 15, 2020

Απεβίωσε Ανδρέας Ανδρεάδης, απόφοιτος της Ορθόδοξης Ακαδημίας…


Η Ιερατική Σχολή της Αρχιεπισκοπής Καναδά, στο Τορόντο, θρηνεί σήμερα την απώλεια του πρώτου (;) αποφοίτου σπουδαστή της, του νεαρού Ανδρέα Ανδρεάδη. Λεπτομέρειες για την ηλικία του αείμνηστου Ανδρέα, τον τόπο καταγωγής του, την οικογενειακή του κατάσταση καθώς και τα αίτια του θανάτου του ΔΕΝ έγιναν -σε μας τουλάχιστον – γνωστά, καθότι ο Σωτήριος αποφεύγει να δίνει στη δημοσιότητα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων της Αρχιεπισκοπής… 

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ...

Από τον κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, μέλος του Δ. Συμβουλίου του "Χαμόγελου του Παιδιού", λάβαμε και σας μεταφέρουμε τις θερμές ευχές και το Χαμόγελο του Ιδρύματος, για τις άγιες ημέρες του ΠΑΣΧΑ και της Ανάστασης του Κυρίου...

Τμήμα Συλλόγων - Πασχαλινές Ευχές...


Αγαπητά μέλη,

Εύχομαι και ελπίζω, να είστε εσείς,  οι οικογενειες σας,  φίλοι και γνωστοί εν πλήρη υγεία και χαρά, μακριά  από την πανδημία που επικρατεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Εκ μέρους του Τμήματος Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,  εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειες σας Καλό και Ευλογημένο Πάσχα και Καλή Ανάσταση. 



Dear all,
 I do hope this email finds you all well and healthy and far away from the CONVID-19 pandemic.
 On behalf of the Associations Department of the Greek Community of Toronto, I would like to take this opportunity and wish to you, to your families and members a Very Happy and Blessed Easter.

Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, μια Κοινότητα με 111 χρόνια ζωής, που χιλιάδες παιδιά έχουν αποφοιτήσει από τα σχολεία της, περνά  παρά πολύ δύσκολες οικονομικές στιγμές, τώρα ακόμη περισσότερο από κάθε άλλη φορά,  λόγω της τρομερής πανδημίας CONVID-19. 

Tuesday, April 14, 2020

Απεβιώσε ο ομογενής μας Χρήστος Βογιατζής



Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο γνωστός ομογενής μας Χρήστος Βογιατζής.
Ο Χρήστος, με καταγωγή το νησί της Λέσβου, ήταν ενεργό μέλος της παροικίας μας, καθ’ όλη την διάρκεια της εδώ παρουσίας του, με κύρια ενασχόλησή του την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο ως υψηλόβαθμο στέλεχος του τότε κοινοτικού Συνδυασμού «Ενωμένη Κοινότητα» υπό την προεδρία του καθ. Γιάννη Μυλόπουλου ενώ αργότερα ανέλαβε την προεδρία της ενορίας της Αγ. Βαρβάρας στη Μισσισάγκα.  Τα της κηδείας του επιμελείται το Γραφείο Τελετών της Ελληνικής Κοινότητας και θα γίνει από τον Καθεδρικό ιερό ναό  της Παναγίας την Πέμπτη το μεσημέρι.
Από τη θέση ετούτη διαβιβάζουμε τα  θερμά μας συλλυπητήρια  στην σύζυγό του Σύνθεια και τα τρία παιδιά τους και ευχόμαστε την εξ’ ύψους παρηγοριά τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καναδικής Γης που θα σε σκεπάσει, αγαπητέ φίλε Χρήστο. Αιωνία η μνήμη σου…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ *** ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ***



Με τη συνεχιζόμενη κατάσταση COVID-19, η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο (GCT) συνεχίζει να εργάζεται για να εξασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων μας σύμφωνα με όλες τις κατευθυντήριες γραμμές δημόσιας ασφάλειας.
Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και προσαρμόζουμε γρήγορα τις επιχειρηματικές πρακτικές μας όπως απαιτείται. Σύμφωνα με όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης και άλλων αρχών έχουμε κάνει τις παρακάτω ενημερώσεις.

Sunday, April 12, 2020

Ο κόσμος καίγεται και ο Σωτήριος …μηχανορραφεί να «φάει» την περιουσία της Κοινότητας.!!!



Μάλιστα αγαπητοί μου – λίγοι αλλά καλοί – αναγνώστες… Ο κόσμος και ειδικά ο παροικιακός, καίγεται κυριολεκτικά από την, σωστά επιβεβλημένη, κλεισούρα του μέσα στα σπίτια, την ανεργία και την αναδουλειά στις επιχειρήσεις του και τα πάσης φύσεως εμπόδια που του παρουσιάζονται στην καθημερινότητά του, ενώ ο …πνευματικός του παΤΕΡΑΣ χτενίζεται ή επί το ακριβέστερο προσπαθεί κλεισμένος, όπως λένε, μέσα στη σουίτα του να βρει τρόπους για να πετύχει την αύξηση των κερδών και, κατ’ επέκταση, της περιουσίας της Εκκλησίας και της προσωπικής του, υποθέτουμε…

Ευχαριστίες Νοσοκομείου Τρικάλων στους Μητροπολίτες Τρίκης και Μετεώρων…


Ευχαριστήριο προς τους Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, απέστειλε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Κωνσταντίνος Γρηγορίου.
Ο Διοικητής, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό Προσωπικό ευχαριστεί τους Μητροπολίτες του Νομού, για την ευγενή χειρονομία της καταβολής ενός μηνιαίου μισθού τους, για την ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Τέλος ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γρηγορίου, εύχεται ο Θεός να τους δίνει δύναμη για μια λαμπρή ποιμαντορία.