Search This Blog

Saturday, August 25, 2012


«ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟ» …
Ήταν τελικά το … άρθρο του κυρ-Θανάση
 στη Hellas News, για λογαριασμό του «συγκροτήματος» Μανιατάκου…

Έγραψα κάποια στιγμή ότι:

«ΔΕΝ γνωρίζω γιατί τους είναι «αδιανόητο» να γραφεί κάτι εναντίων τους, αφού στο κάτω-κάτω είναι αληθινό.! Αφού ομολογούν ότι τα χρήματα ζητήθηκαν, διότι κανένας δεν προσφέρεται να πληρώσει οικιοθελώς ένα ποσό 3.000 δολαρίων, χωρίς καν να διαφημιστεί ως επιχείρηση ή ως άτομο, γιατί να μην δει το φως της δημοσιότητας η πληρωμή αυτή; Έτσι, κάνουν όλες τις συναλλαγές τους, κάτω απ’ το τραπέζι, αυτοί οι κύριοι; Μήπως, λοιπόν, θα πρέπει, αντί για «αδιανόητο» να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι …ανόητο; κ. λπ…»
ΕΚΤΟΤΕ, περιμένει το «κοπρόσκυλο», μια απάντηση από τον κ. Τάκη και Γιάννη Μανιατάκο, να του πουν: Πόσα χρήματα πήραν κατά την 5ετία 2002-2007, από την Κοινότητα; Γιατί λουφάζουν; Κι’ αν τά ‘γραψε από κεφαλιού του ο κυρ-Θανάσης, γιατί δεν τον στέλνουν εκεί απ’ όπου τους ήρθε; Κι’ αν τα είπαν αυτοί στον εκδότη, γιατί δεν ξεκαθαρίζει την θέση του, δημοσιεύοντας την λίστα που πήρε από τον κ. Μπαμπάτσικο; Ποιος είναι λοιπόν το «κοπρόσκυλο» και ο «πρόστυχος» …κ. δημοσιογράφε της οκάς; Για κοίτα λίγο γύρο σου μήπως και τον δεις μέσα από (ή σε) κάποιον καθρέφτη…
Και βέβαια ΔΕΝ τελειώσαμε…

Καλό …ζεστό Σαββατοκύριακο.!

Αφιερωμένο εξαιρετικά… στο Νίκο
Χαρείτε το ...όλοι

Friday, August 24, 2012

981,00 ΕΥΡΩ…



Η αποζημίωση του κ. Μεγγρέλη 
Ο κ. Μεγγρέλης (αριστερά) με την κ. Ειρήνη Κερογλίδου
και τον εκδότη Θωμά Σάρα
για την επίσκεψή του στο Τορόντο…
Σε …μόλις 981 ευρώ ανήλθε το ποσό της …αποζημίωσης του κ. Νικολάου Μεγγρέλη, για την 7ήμερη παραμονή του στο Τορόντο. Τα αεροπορικά εισιτήρια και το ξενοδοχείο του ήταν του κ. Τέντ Μαντζιάρη.
Δεν με ενδιαφέρει το ποσό των εξόδων καθ’ ότι δεν είναι αρμοδιότητά μου να ελέγξω την ΕΡΤ, αλλά η παντελής …αδιαφορία των ομογενών μας να αγοράσουν ένα πιάτο φαΐ στον φιλοξενούμενό τους, με κάνει πραγματικά να ντρέπομαι ως συμπάροικος…
Ούτε λίγο ούτε πολύ, 665.00 Ευρώ ξόδεψε απ’ την τσέπη του ο άνθρωπος, για Αποζημίωση Διατροφής στις7 μέρες παραμονής του στο Τορόντο.! Δεν βρέθηκε ούτε ένας χριστιανός από τους ανθρώπους που τον προσκάλεσαν, να του κάνει το τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο; Ούτε ακόμα ο κ. γενικός; Αλλά ούτε ο κ. Μανιατάκος, για το συγκρότημα του οποίου έγινε όλη αυτή η …βαβούρα; Ακόμα και για το γεύμα που είχε με τους κ. κ. Κουρτέση και Πάππα στο Μέγας, ο κ. Μεγγρέλης πλήρωσε;
Εντάξει, τα 300 ευρώ που εισέπραξε για …πρόσθετα έξοδα, το καταλαβαίνω, αλλά εκείνα τα 16 ευρώ για εισιτήρια Λεωφορείου, δεν τρώγονται με τίποτα…..
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως, πλέον, για την κατάληξη των χρημάτων του ελληνικού λαού…
Το …καλό είναι ότι βρέθηκε το όνομα της εκπομπής της ΕΡΤ από τον Καναδά η οποία θα ονομάζεται: «Από τον Καναδά με Αγάπη»…
Μπράβο σας και πάντα τέτοια… Με αγάπη…..
  

Thursday, August 23, 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΟ...


Η γριά με τις σακούλες
 Μία γριά περπατάει στο πεζοδρόμιο σέρνοντας δύο σακουλές σκουπιδιών, μία σε κάθε χέρι 
Μία από αυτές έχει μια τρύπα χαμηλά και κάθε λίγο ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ βγαίνει και παρασέρνεται σιγά σιγά από το αεράκι.
Ένας αστυφύλακας το προσέχει και πηγαίνει προς το μέρος της γριάς, λέγοντας:


- Γιαγιά, σου έπεσε ένα χαρτονόμισμα από τη σακούλα.


- Φτου σου, ήταν τρύπια. Ας τρέξω προς τα πίσω μήπως μπορέσω να μαζέψω μερικά. Λέει η γριά.


- Επ, πού πας; Πού βρήκες τόσα λεφτά; Δεν πιστεύω να τα έκλεψες; λέει ο αστυνομικός.

- Όχι, όχι να σου εξηγήσω. Το σπίτι μου και ο κήπος μου είναι ακριβώς δίπλα από το πάρκινγκ του γηπέδου και όταν έχει αγώνα, έρχονται πολλοί και κατουράνε τα λουλούδια μου. Έτσι και εγώ πηγαίνω πίσω από τα λουλούδια με το ψαλίδι του κλαδέματος και όταν κάποιος τη βγάζει για κατούρημα του λέω «ή δίνεις 20 ευρώ ή στην έκοψα!»

- Χα, χα πολύ έξυπνο γιαγιά, λέει το όργανο της τάξης. Πολύ καλά τους κάνεις. Άντε να πας στο καλό. Α! Και τί έχεις στην άλλη σακούλα;

- Ε, δεν πληρώνουν και όλοι...

Wednesday, August 22, 2012

ΟΙ ...ΕΚΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ...


Πόσες γόπες μάζεψε η παρουσιάστρια;
Η αγαπημένη παρουσιάστρια έχει ευαισθησίες με την καθαριότητα.! Έτσι εξηγείται η μανία της να καθαρίσει την γύρω περιοχή, όπου έκανε τα μπάνια της, δίνοντας το καλό παράδειγμα! 
Ο λόγος για την Γιώτα Μιχαλοπούλου η οποία ζει στην Αμερική και πήγε για λίγες μέρες στην Ελλάδα για διακοπές.
 

Αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν οι γόπες που είχαν πετάξει οι λουόμενοι. Έτσι λοιπόν άφησε για λίγο στην άκρη το μπάνιο της και μάζεψε όλες τις γόπες τριγύρω της και στο τέλος τις έβγαλε φωτογραφία για να το ανεβάσει στο
Facebook!
Η δημοσιογράφος εγκατέλειψε οριστικά την Ελλάδα και πήγε να αναζητήσει την τύχη της στο Λος Άντζελες. Η Γιώτα Μιχαλοπούλου αναγνωρίζει πως κι εκεί επαγγελματικά τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ωστόσο έχει έναν δικό της κύκλο ανθρώπων, οπότε δεν πήγε σε ένα εντελώς άγνωστο μέρος που δεν γνωρίζει κανέναν. Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιογράφος έχει δεχτεί πρόταση για να εργαστεί πάνω στο αντικείμενο που έχει σπουδάσει, την ιστορία τέχνης.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ...ΙΕΡΑΡΧΕΙΣ


Μια παράλληλη πορεία,
Πατήρ, υιός και ...πνεύμα. Σ' αυτούς ...κρέμεται το μέλον της ομογένειας στον Καναδά.!
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ...
από μια άλλη οπτική γωνία…
Στα πρόθυρα πτώχευσης η Ελλάδα, στα πρόθυρα πτώχευσης και η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Ο Κώστας (Καραμαλής) εγκατέλειψε την ηγεσία για να μην παραλάβει το ειδοποιητήριο της πτώχευσης, ο Κώστας (Μενεγάκης) την …κοπάνησε κανονικά, γιατί δεν μπορούσε να διαχειριστεί το τεράστιο χρέος με το οποίο φόρτωσε την Κοινότητα, ώστε να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Από τότε τα πράγματα άλλαξαν, οι εκλογές στην Ελλάδα έφεραν μια νέα κυβέρνηση η οποία πάλεψε όσο ήταν δυνατόν για να βάλει τα πράγματα σε κάποιο δρόμο. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην εξουσία επειδή δεν συμφωνούσαν οι αντιπολιτευόμενοι, με τα μέτρα που έπαιρνε ενώ όταν αποφάσισε να πάει στο λαό για δημοψήφισμα δεν συμφωνούσαν ακόμα και οι του κόμματός του. Έτσι πήγαν σε εκλογές με αποτέλεσμα να συμμαχήσουν οι … «δικοί του» με την αντιπολίτευση, να σχηματίσουν κυβέρνηση και να ακολουθούν την πολιτική Παπανδρέου.!!! Αντιλαμβάνεστε πιστεύω για τι λαμόγια … «πατριώτες» μιλάμε… Μόνο αν φύγει ο Παπανδρέου, σου λέει, έχουμε πιθανότητα να ανεβούμε… και ανέβηκαν .!!!
Στην Κοινότητα τα πράγματα ήταν σχεδόν τα ίδια. Ο πρόεδρός της είχε να αντιπαλέψει με δυο ομάδες. Η μία ομάδα ήταν η μεγάλη της αντιπολίτευσης η οποία με σημαία την διαφάνεια προσπαθούσε να πιέσει την συμπολίτευση για κάποιες, σωστές όπως έδειχναν τότε, αποφάσεις οι οποίες όμως εύρισκαν αντίσταση από την εσωτερική αντιπολίτευση νεαρών συμβούλων οι οποίοι ήταν «τοποτηρητές» της διοίκησης της 10ετίας Μενεγάκη. Ο καιρός πέρασε, οι νεαροί αντιπολιτευόμενοι της …συμπολίτευσης, βλέποντας πως δεν …μπορούν, έφυγαν από το συμβούλιο, καθώς και οι αντιπολιτευόμενοι της αντιπολίτευσης Δαλακούρας-Πάππας-Ζουμπανιώτη και άλλοι την κοπάνησαν. Ο Νίκωνας με όσους απόμειναν  στελέχωσαν το Δ. Συμβούλιου με …νέους συμβούλους από …παλιά κοινοτικά πρόσωπα, το πάλεψαν, δεν πλήρωσαν ποτέ το προσωπικό στην ώρα τους, έβαλαν πολλές φορές το χέρι στην τσέπη τους για δωρεές αλλά και δανικά προς την Κοινότητρα, κράτησαν τα κλειδιά, πούλησαν το ετοιμόρροπο του Μενεγάκη, μείωσαν το χρέος στην τράπεζα και όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει ισορροπία εσόδων – εξόδων αφού ο οργανισμός θα βρίσκεται κοντά μεν στο γκρεμό αλλά σε στέρεο έδαφος. Έτσι ώστε τα όνειρα του μητροπολίτη και των ηγετών της δεκαετίας Μενεγάκη – Γερονικολού, μάλλον δεν θα πραγματοιποιηθούν, τελικά.!!!
Αυτό θα γίνονταν και στην Ελλάδα αν ο Σαμαράς δεν επιδίωκε πάση θυσία να καταλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο… Και τον κατέλαβε έστω και μοιρασμένο με τους Βενιζέλο – Κουβέλη… Του αρκεί που έγινε ο …πρώτος κι’ ας εφαρμόζουν ακριβώς τη θεωρεία Παπανδρέου, αλλά χωρίς να γνωρίζουν …ακριβώς.!
ΑΛΛΑ τι έγινε όμως με τους αντιπολιτευόμενους κοινοτικούς; Αφού δεν κατάφεραν αυτό που πέτυχαν τα συνεργαζόμενα σωματεία Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης, παραιτήθηκαν από το Δ. Συμβούλιο, σχεδόν ομαδικά, αφού είχαν πρώτα καταστρώσει το σχέδιό τους.! Να …απαγάγουν την ανύπαρκτη ουσιαστικά Ομοσπονδία από τον κ. Νερουλά και να την κάνουν δική τους δια της βίας. Έτσι κι’ έγινε. Έγραψαν πέντε συλλόγους ως μέλη της, μάζεψαν και τα μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι μαζί με λιγοστούς, αφελείς θα έλεγα, ομογενείς που δεν ήταν δυνατόν να γνώριζαν το σχέδιο των τριών …ιεραρχών, κάλεσαν … «συνέδριο» νομιμοποιώντας την εκλογή τους στα …ανώτατα αξιώματα του δευτεροβάθμιου αυτού οργανισμού, υποσχόμενοι στους συνέδρους ότι θα μεγαλουργήσουν.! Πρώτη κίνηση να ανοίξουν γραφεία ο χώρος των οποίων …συμπτωματικά ανήκει στον πεθερό του προέδρου.! Βέβαια ο χώρος μπορεί να είναι κατάλληλος και το μίσθωμα λογικό, αλλά εκ πρώτης όψεως εκπέμπει μια κάποια οσμή που μπορεί να μην είναι δυσάρεστη αλλά δεν είναι και πολύ ευχάριστη… Είναι αυτό που λένε ότι μπορεί η γυναίκα του Καίσαρα να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται… Στην περίπτωσή μας το δεύτερο δεν συμβαίνει… Και ήταν αυτή η κίνηση η οποία έβαλε υποψίες σε κάποιους που παρακολουθούν τα  δρώμενα στην παροικία, με αποτέλεσμα να ψάξουν λίγο παραπάνω το ζήτημα. 
Τι απέδωσε το ψάξιμο; Ότι στον 1 ½ χρόνο της νέας διοίκησης οι σύλλογοι – μέλη όχι μόνο δεν αυξήθηκαν αλλά μάλλον μειώθηκαν αφού οι δυο απ’ αυτούς δεν ανανέωσαν τη συμμετοχή τους προφανώς λόγο της συμπεριφοράς των εκτελεστικών συμβούλων, δηλαδή του προέδρου, γραμματέα και πολιτικού σχεδιαστή, που είναι οι κ. κ. Δαλακούρας, Μάνιος και Πάππας.!
Αυτή, λοιπόν, η αγία τριάδα, παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις και γράφει ανοικτές ε-πιστολές (προφανώς να φοβηθούμε.!), χρησιμοποιώντας ανήκουστες εκφράσεις κατά ομογενών συναδέλφων τους οι οποίοι διαθέτουν το χρόνο τους και βοηθούν πραγματικά τους οργανισμούς που υπηρετούν, όπως το Γηροκομείο και την Κοινότητα…
 Βέβαια θα μου πείτε ότι ο κ. Δαλακούρας έχει το δικαίωμα αυτό εκ του λόγου ότι είναι πρόεδρος δευτεροβάθμιου οργανισμού και άρα ανώτερός τους και ως εκ τούτου μπορεί και να τους επιπλήξει… άμα θέλει.! Βέβαια… Για το λόγο αυτό λοιπόν, τόσο ο κ. Ξενίας, πρόεδρος του Γηροκομείου, όσο και ο κ. Γεωργακόπουλος ας κάνουν το κορόϊδο γιατί μπορεί και να τους αντικαταστήσει …άμα θέλει.! Τώρα μάλιστα που έχει και συνήγορό του τον άλλο μεγάλο πρόεδρου του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κάνουν …θαύματα.!
Κουράστηκα όμως, όπως κι’ εσείς γι’ αυτό θα πάω να πέσω και θα τους την «πέσω» άλλη φορά, για τα υπόλοιπα.!        

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:


Δεύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής 

   Δραστηριότητες του Ελληνισμού της Λατινικής Αμερικής» είναι το θέμα του δεύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, που προκηρύσσει το Δίκτυο Νεολαίας της Περιφέρειας Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

   Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από το ΣΑΕ Λατινικής Αμερικής για την ενδυνάμωση των δεσμών των νέων ομογενών με την πατρίδα και την ανάδειξη της παρουσίας του ελληνικού στοιχείου στις χώρες υποδοχής.

   Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποστείλουν φωτογραφίες από χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις δράσεις των ομογενών μας (εορτές, παρελάσεις, μαθήματα ελληνικών κ.ά.), αλλά κι από θρησκευτικές τελετές.

   Οι δώδεκα καλύτερες φωτογραφίες θα στολίσουν το ημερολόγιο της Περιφέρειας Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής του ΣΑΕ για το 2013, όπως έγινε και το 2012, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση των νέων, δεύτερης, τρίτης, ακόμη και τέταρτης γενιάς.

   Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού θα συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ για την κοινότητα του συμμετέχοντος με την καλύτερη φωτογραφία, που θα διατεθεί για την αγορά διδακτικού και πολιτιστικού υλικού.

   Επίσης, από 100 ευρώ θα λάβουν τα δώδεκα άτομα οι φωτογραφίες των οποίων θα επιλεγούν για το ημερολόγιο, το οποίο θα διατεθεί δωρεάν σε όλες τις Ελληνικές Κοινότητες της Λατινικής Αμερικής.

Tuesday, August 21, 2012

ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ


Ο «Τύπος» του απόδημου ελληνισμού
έχει πλέον το «σπίτι» του…

Το δικό του «σπίτι» απέκτησε επίσημα από την Κυριακή ο Τύπος του απόδημου Ελληνισμού, το σπίτι του ιδρυτή του «Εθνικού Κήρυκα» Πέτρου Τατάνη στου Καλίτσα, στην Αμαλιάδα.! 

Ο δήμος Ήλιδας και ο Πανηλειακός σύλλογος Νέας Υόρκης τίμησαν τον Πέτρο Τατάνη, μετατρέποντας το σπίτι του, ένα στολίδι της Αμαλιάδα, σε ένα μοναδικό μουσείο, όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί, μέσα από τις κιτρινισμένες σελίδες των εφημερίδων, να γνωρίσει τις αγωνίες τους αγώνες και τις ανησυχίες των απόδημων Ελλήνων  στη νέα τους πατρίδα, αλλά και την αγάπη, το ενδιαφέρον και τη νοσταλγία της πατρίδας που άφησαν πίσω τους .!!
 
Στην κδήλωση με θέμα «Ο Τύπος του Εξωελλαδικού Ελληνισμού»,
ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Δολιανίτης, πρώην σχολάρχης και ιδρυτής της βιβλιοθήκης «Δολιανίτη». Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε ξενάγηση των επισκεπτών στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου Τατάνη, στην έκθεση του κ. Δολιανίτη, με εκδόσεις Ελλήνων του εξωτερικού,
Στην εκδήλωση διαβάστηκε επιστολή του εκδότη της ημερήσιας εφημερίδας του Ελληνισμού “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ” κ. Αντώνη Διαματάρη.
Συγχαρητήρια κι’ από μας στους διοργανωτές και σε όσους τίμησαν την εκδήλωση για  «λαμπρό τέκνο» της Ηλείας. 





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΡΟΝΤΟ

Εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά


Οι εγγραφές για το σχολείο Αριστοτέλης-credit της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο πραγματοποιηθούνται φέτος από την 1η ως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Tα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου (Eastern, GS Henry) και την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου ( Πολυμενάκειο).
Θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο προγράμματα για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς για μαθητές 9ης, 10ης, 11ης και 12ης τάξης από ειδικευμένους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς με την αναγνώριση του Υπουργείου Παιδείας του Οντάριο.

Τα μαθήματα για τη σχολική χρονιά 2012-2013 θα γίνονται:
- Κάθε Σάββατο 9:00-13:00 στα σχολεία Eastern Commerce (16 Phin Ave, Danforth & Donlands) Geοrge S. Henry ( 200 Graydon Hall Dr., DVP & 401) για μαθητές και των τεσσάρων τάξεων.
-Kάθε Τρίτη 16:00-20:00 στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (30 Thorncliffe Park Drive) για μαθητές 9ης και 10ης τάξης
Δώστε στα παιδιά σας το δώρο της ελληνικής παιδείας και ελάτε να συνεχίσουμε μαζί την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας.

Για τις εγγραφές: α) Μπορείτε να περάσετε καθημερινά 9:00 με 17:00 από τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας 30 Thorncliffe Park Drive (ανοιχτά για εγγραφές και το Σάββατο 1 και 8 Σεπτεμβρίου 9:00-14:00), β) Να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας education@greekcommunity.org (εγγραφές online από την 1η Σεπτεμβρίου) ή γ) Να επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας στο: 416-4252485 ή ηλεκτρονικά στο education@greekcommunity.org 
 ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012/2013 ! 

Monday, August 20, 2012

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Με ποιά προσόντα μας (ή θέλουν να μας) εκπροσωπούν;

Αγαπητέ Αντίποδα.
Μη σας φαίνεται παράξενος ο …πολύς εναγκαλισμός των ηγετών μας με μητροπολίτες και βολευτάδες… Όλοι έχουμε παιδάκια και ένας διορισμός τους σε δημόσια υπηρεσία δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα. Προς τι λοιπόν η αντιπαράθεση μαζί τους; Ποιος από τους νυν ή τους επίδοξους ηγέτες μας νομίζεις ότι ενδιαφέρεται για την παροικία; Τι πρόσφερε σε μένα το φουκαρά αδύναμο ομογενή όλα αυτά τα χρόνια, το ΣΑΕ, το Κογκρέσο, η Ομοσπονδία; Αν εξαιρέσει κανείς το σύλλογο της περιοχής μας ο οποίος  μας φέρνει σε επαφή μια-δυο φορές το χρόνο και την Κοινότητα η οποία  έχει φθηνά ελληνικά σχολεία για τα παιδάκια, λίγο χορό και γενικά ό,σο πολιτισμό μπορεί, τι μας πρόσφεραν οι …μεγάλοι οργανισμοί εκτός από σκαλοπάτι στους προέδρους τους για να ανεβούν σε βουλευτικές, δικαστικές ή άλλες καρέκλες προς βιοπορισμό τους; Ακόμα και ο τελευταίος πρόεδρος του Κογκρέσου, πάτησε το σκαλί του και το παράτησε για μια θέση στη Βουλή.!..
Τι μπορεί να προσφέρει σε μένα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας; Ποιες προσωπικές επαγγελματικές ή επιστημονικές επιτυχίες του τον κατατάσσουν στους ικανούς να προσφέρει και σε μένα κάτι;
Τι μπορεί να προσφέρει σε μένα ο κ. Μάνιος αφού μέχρι προχτές, εποχή Μενεγάκη – Γερονικολού από την χρεοκοπούμενη Κοινότητα έβγαζε τα προς το ζείν; Τι να προσφέρει σε μένα ο κ. Πάππας όταν μόνο να φωτογραφίζεται ξέρει, για την αυτοπροβολή του και να χρησιμοποιεί ό,τι πιο βρώμικο διαθέτει η ελληνική γλώσσα, κατά όσων τον κρίνουν; Αν δεν μπορεί να δεχτεί έστω και λίγη αυστηρή κριτική γιατί δεν κάθεται σπίτι του; Με τέτοιο υβρεολόγιο στα γραπτά του, παραμένει ακόμα πρόεδρος του Κογγρέσσου; Και με αντιπροσωπεύει; Χριστός κι’ Απόστολος…..
Εδώ και Τώρα στα σπίτια σας να ξεκαθαρίσει η οργανωμένη ομογένεια από την παρουσία σας. Αρκετά πια, σας φάγαμε στη μάπα……..
Παρακαλώ για τη δημοσίευσή του αν δεν σας είναι πολύ βαρύ,,,,,,,,,,,,    

Sunday, August 19, 2012

ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ


Τα πενήντα χρόνια ανέφελου έγγαμου
βίου τους γιόρτασαν χθες οι
Ανδρούλα και Μιχάλης Αργυρίδης

Ανδρούλα - Μιχάλης Αργυρίδης
19 -08 -2012
Παρόντες τα παιδιά τους και 
τα πέντε εγγόνια τους
Σε μια όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα γιόρτασαν χτες τα 50 χρόνια του ανέφελου έγγαμου βίου τους οι ομογενείς μας Μιχάλης και Ανδρούλα Αργυρίδη, στο γνωστό εστιατόριο «La Castile Steak House».
Ο γάμος τους έγινε στις 19 Αυγούστου του 1962, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, από τον ιερέα Ιωάννη Κουλουρά, με κουμπάρο τον κ. Γεώργιο Κοκοσέλη.
Η βραδιά ήταν οργανωμένη από τον εγγονό τους Παναγιώτη Μαστοράκο, σύμβουλο της Ελληνικής Κοινότητας.
 Ο Μιχάλης Αργυρίδης διετέλεσε αντιπρόεδρος, συντονιστής του φεστιβάλ και δωρητής για πάνω από 30 χρόνια στην Κυπριακή Κοινότητα, ενώ δωρεές προσέφερε στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου καθώς και στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο
 Ο Μιχάλης ήταν συνιδιοκήτης εστιατόριου στο Woodbine Racetrack με τα αδέλφια του ενώ η κ. Ανδρούλα εργάστηκε στοManulife Insurance. Ευρισκόμενοι τώρα στην σύνταξη, επισκέπτονται τακτικά την γενέτειρα τους Κύπρο αλλά και την Φλώριδα. Απέκτησαν δυο παιδιά, την Ιουλία (παντρεμένη με τον Δημήτρη Μαστοράκο) και τον Θέμη Αργυρίδη (παντρεμένος με την Μαρία Καρυγίαννη).  Επίσης έχουν πέντε εγγόνια: τον Παναγιώτη & Ανδρούλα Μαστοράκου και τους Χριστίνα, Μιχάλη και Ευγενία Αργυρίδη.

Με τις ευχές των παιδιών και των εγγονών τους, να γιορτάσουν όλοι μαζί και τα 60 χρόνια του γάμου τους, προσθέτουμε και τις δικές μας...
Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από τη γιορτή.
Οι εορτάζοντες με τα παιδιά τους Μαρία-Θέμη, Ιουλία-Δημήτρη

Οι εορτάζοντες παπούδες με τα εγγόνια τους

Οι εορτάζοντες με τις εκπλήξεις της βραδιάς. Τη συμπεθέρα τους Τζένη Καρυγίαννης και την κ. Τασία από την Αμερική

Μια πλακέτα από τον π. πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας κ. Μακρυγίαννη για την προσφορά τους στο Κοινοτικό Κέντρο

Μιχάλης - Ανδρούλα Αργυρίδης
19 - 08 - 1962





ΚΛΕΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κλέβω από τον «Αμαξά» του “emphasisworld” το παρακάτω κείμενο το οποίο παρουσιάζει  σε συντομία την πραγματική παροικιακή ιστορία των δυο τελευταίων χρόνων και θα ήταν πολύ κρίμα να την ξαναγράψω με δικά μου λόγια και πιθανόν όχι τόσο καλά όπως ο Γιάνης Κόντος, αφού ήταν πολύ μέσα στα πράγματα της εποχής. Υπόσχομαι δε ότι το χρόνο που θα κερδίσω από την «κλοπή» , θα τον διαθέσω όσο καλλίτερα μπορέσω για να σας ενημερώσω για άλλα ζητήματα που προέκυψαν  ή θα προκύψουν στο δρόμο, γύρω από την συμπεριφορά των επιβητόρων της παροικιακής και γενικότερα της ομογενειακής οργανωμένης ζωής μας. Ελπίζω να τα καταφέρω…

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ:

Οι αρλούμπες και οι κολοτούμπες

δείχνουν ποιος ήταν και είναι

Εδώ και μερικές εβδομάδες οι αναγνώστες μας παρακολουθούν ένα θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με πρωταγωνιστή τον Κώστα Πάππα, προσωρινό πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού κογκρέσου καθώς και υπεύθυνο του πολιτικού σχεδιασμού (εκλογομάγειρα με άλλα λόγια) της Ελληνοκαναδικής ομοσπονδίας Οντάριο, καθώς  και επιστημονικό και καλλιτεχνικό αντιγραφέα της HELLAS NEWS και τέλος αποκλειστικό παρασκηνιακό, κακό σύμβουλο του Θανάση Κουρτέση επί των κοινοτικών.
Συμπρωταγωνιστής στο "έργο" που παίζεται ή θα παίζεται για τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη συνεχόμενη βδομάδα, ο πρόεδρος της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο Σταύρος Δαλακούρας.
Στην "παράσταση" συμμετέχει και ο γραμματέας της ομοσπονδίας, ο οποίος αν και είναι από τους συγγραφείς του σεναρίου, ο ρόλος του ως ηθοποιού επί σκηνής ακόμη είναι μικρός.
Στην «παράσταση» που δίνουν, όπως συμβαίνει συνήθως, έγινε κριτική η οποία ομολογουμένως δεν είναι και η καλύτερη για τους συντελεστές της. Από τα τρία ηλεκτρονικά μέσα (EMPHASISANTIPODASMAKEDNOS) ακούστηκαν αλήθειες που δεν τόλμησαν τα άλλα δύο έντυπα της παροικίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΠΑΤΡΙΔΕΣ να γράψουν αν και οι εντυπώσεις και αυτών για την “παράσταση” δεν είναι καλές.
Είναι ανθρώπινο η κάθε σκληρή κριτική που γίνεται για τις πράξεις ή ενέργειες δημόσιων προσώπων να ενοχλεί αυτόν ή αυτούς που τους αφορά και όπως είναι φυσικό συνήθως υπάρχει η ανάλογη αντίδραση (πολλές φορές η σιωπή είναι καλύτερη και πιο συμφέρουσα για αυτόν που ακούει "τα εξ αμάξης").
Αν κάποιοι έχουν δεχτεί άδικη κριτική (στη δίκαιη γιατί να αντιδράσουν;) το πρώτο που θα πρέπει να προσέξουν είναι αυτός που θα αναλάβει την υπεράσπισή τους να έχει επαφή με το περιβάλλον. Το αμέσως επόμενο που πρέπει να γίνει είναι να αποδειχτεί με στοιχεία πως η κριτική που έγινε είναι άδικη.
Μια υπεράσπιση με αοριστολογίες, παιδαριώδη επιχειρήματα και με προσωπικές επιθέσεις στους «κριτικούς», όπως είναι αντιληπτό μοιάζει με λάδι στη φωτιά η οποία φουντώνοντας είναι βέβαιο πως θα κάψει αυτόν που αποφάσισε να υπερασπίσει τον εαυτό του, αλλά και το σινάφι του, με απαράδεκτο τρόπο.
Αλλοίμονο αν οι εκπρόσωποι ενός ΜΜΕ έκαναν πίσω στις απειλές της κάθε προσωπικότητας και του κάθε παπατζή, βολευτή ή Θανάση. Η κοινωνία μας θα ήταν γεμάτη από δαύτους και θα αλώνιζαν ανενόχλητοι. Αυτό θέλουν και αυτοί. Να τους αφήσουμε ανενόχλητους να λένε τις παππαριές τους ή να κάνουν τις λαδιές ή κακοδιαχειρίσεις τους.
Τέτοιας πάστας συνάνθρωποί μας βέβαια, φροντίζουν πάντα να έχουν την υπεράσπιση τουλάχιστον ενός «έγκριτου» συναδέλφου, πιστεύοντας πως η συμμαχία τους αυτή είναι ένα «όπλο» στο χέρι τους, με το όποιο τους δίνετε η δυνατότητα να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους και προπάντων τις πράξεις τους.
Αυτή την λάθος τακτική βρήκε να ακολουθήσει και ο Κώστας Πάππας. Για να δούμε τι θα καταφέρει αυτός που δεν κατάφεραν τόσοι και τόσοι άλλοι της δικής του λογικής;
Ορισμένοι συμπάροικοι μπορεί να θέλουν να μας πείσουν πως η παροικία φαίνεται να έχει απηυδήσει από τη φαγωμάρα των ΜΜΕ.
Θα ήθελα μόνο να θυμίσω σε όσους ξεχνούν γρήγορα, πως τη σημερινή πραγματικότητα την ζήσαμε με άλλους πρωταγωνιστές σχετικά πρόσφατα και για μια δεκαετία.
Και τότε κατηγορήθηκε ο Γιάννης Κόντος και το EMPHASIS. Και τότε απειλήθηκε με μηνύσεις. Και τότε λοιδορήθηκε με παρόμοια προσωπικά κίτρινα σχόλια, άλλου επιστήμονα, μέσω του προσκείμενου στην τότε απολυταρχική εξουσία ΤΥΠΟΥ.
Σήμερα φυσικά αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο και παραδοχή των περισσότερων που ανακατεύονται με τα κοινά, πως στην μαχητική στάση που ακολουθήθηκε, οι παραλείψεις των τέως που είχαν χωθεί κάτω από το χαλί ξεσκεπάστηκαν.
- Χωρίς αυτή τη δημοσιογραφία ακόμη και σήμερα οι συμπάροικοι θα πίστευαν πως ο τέως και ο κολλητός του παράτησαν τις καρέκλες τους γιατί τους επιθύμησαν τα παιδιά τους ή για να ασχοληθούν με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες (τους διορισμούς τους εννοούσαν).
- Θα είχε περάσει στην κοινή γνώμη, πως το πλεόνασμα που άφησαν στο κοινοτικό ταμείο ήταν 500.000 δολάρια, και θα είχε περάσει απαρατήρητο το πόρισμα του ορκωτού λογιστή που έγραφε πως στο τέλος του 2009 ο οργανισμός δεν είχε να πληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, προς Μητρόπολη,  κηροπώλη και άλλους τρίτους, ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου.
- Κανείς μας δεν θα είχε μάθει για την ελαττωματική κολώνα του νέου «Παρθενώνα», ενώ θα είχε γίνει το τραγικό λάθος να συνεχιστούν οι εργασίες στο ημιτελές οικοδόμημα που μας άφησε ως παρακαταθήκη φεύγοντας ο τέως Κωστάκης (αν και μας έλεγε πως θα παρέμενε μέχρι τα εγκαίνια) με αποτέλεσμα την σίγουρη πτώχευση του αστικού οργανισμού.

Ο σημερινός Κωστάκης ο Π αλλά και οι ΣΙΑ έδειχναν τότε να είναι απόλυτα σύμφωνος με την σκληρή και μαχητική δημοσιογραφική γραμμή του Γιάννη Κόντου εκθειάζοντας και τα άλλα blogs που εμφανίστηκαν αργότερα και τήρησαν την ίδια στάση με το EMPHASIS,  κόντρα στο τότε παροικιακό και κυρίως δημοσιογραφικό κατεστημένο που φρόντιζε, με το αζημίωτο φυσικά, να κρύβει όσα στραβά γινόταν και ταυτόχρονα να παρουσιάζει τον τέως ως άλλον «Τρουντό» της παροικίας ή άλλον «Κόφι Αναν». Έλα «πανί» … στον τόπο σου τι θυμάμαι ο καραγωγέας.
Σήμερα ο Κωστάκης ο Π στα χνάρια της τακτικής του τέως Κωστάκη του Μ εκφράζει την δυσαρέσκεια του σε παρόμοιες σκληρές αλλά όχι άδικες κριτικές των ίδιων ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Και αυτό μόνο και μόνο γιατί οι κριτικές αφορούν τα πεπραγμένα τους.
Χωρίς να μας ενδιαφέρει η στάση που θα κρατήσουν τα αλλά παροικιακά ΜΜΕ, εγώ ο αμαξάς και οι συνεργάτες του EMPHASIS, με την έγκριση του αφεντικού μας, δηλώνουμε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να ασκούμε κριτική σοβαρή ή χιουμοριστική, ανάλογα την περίσταση, σε όσους είναι μπερδεμένοι στα κοινά και με τις πράξεις τους ή τα λεγόμενα τους βλάπτουν την εικόνα ή τα συμφέροντα του ελληνισμού.
Αυτό λοιπόν που μένει στον Πάππα, Δαλακούρα και ΣΙΑ είναι ή να αποχωρήσουν εγκαταλείποντας τις παροικιακές διοικητικές καρέκλες ή αν δεν θέλουν να πιουν το «πικρό ποτήριον τούτο»,  να αφοσιωθούν στην εθελοντική υπηρεσία που ανέλαβαν, σωστά, τυπικά, προσεκτικά και χωρίς εξυπνάδες ή υποδείξεις … κυρίως σε άτομα που υπερασπίστηκαν την ελευθεροτυπία και την σωστή ενημέρωση της ομογένειας σε πολύ δυσκολότερους καιρούς από τους σημερινούς.
Ο κόσμος και οι αναγνώστες γνωρίζουν τι ρόλο έχει παίξει ή συνεχίζει να παίζει ο καθένας μας στην μικρή παροικία και ποια είναι η συμβολή μας σε αυτή. 
Αν ο Κώστας Πάππας πιστεύει πως η προσφορά του στην παροικία είναι καθαρή όπως το γυαλί ή το τζάμι ας αφήσει τον κάθε Αμαξά ή Αντίποδα ή Μακεδνό να του «ρίχνουν».
Ας θυμάται πως η λάσπη κολλάει μόνο στα τούβλα.