Search This Blog

Saturday, March 9, 2013




Για όσους το ξέχασαν, καμία απόφαση της διοίκησης δεν έχει νομική

ισχύ εάν δεν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Διαύγειας.
Ωστόσο, η... Διαύγεια δεν λειτουργεί, οι σελίδες ανοίγουν μόνο αργά τη νύχτα, ενώ αρκετοί «άρχοντες» έχουν βρει την ευκαιρία να «ανεβάζουν» με μεγάλη καθυστέρηση τις αποφάσεις τους ή να μην τις αναρτούν καν.
Το …μεσαίο δάχτυλο 
της Ισπανίδας
δεν αφορά μόνο 
τον Σαρκοζί…

Το βρήκαμε και το μεταφέρουμε:

Πέρα από το γεγονός ότι η νεαρά δεν αναφερόταν ειδικά στον Παπανδρέου όταν είπε όσα είπε στην Πορτογαλία και δεν ήξερε ότι τα ξενοδοχεία δεν τα κλείνει η Σοσιαλιστική Διεθνής, αλλά το κόμμα της χώρας που διοργανώνει τις Συνόδους στις συμφερότερες τιμές και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις προϋποθέσεις ασφαλείας των ηγετών οι οποίοι συμμετάχουν. (η Σ.Δ διοργανώνει πάντα τα φθηνότερα Συνέδρια στον κόσμο),

‪ Καί για να καταλάβω, αυτοί που χειροκρότησαν αυτά που είπε σήμερα η Ισπανίδα, συμφωνούσαν να κάνει ο Παπανδρέου το δημοψήφισμα;
 
Κι αν ναι, γιατί δεν τον στήριξε κανείς στην Ελλάδα; 

Τα blogs και τα sites και τα ΜΕGΑΛΑ κανάλια που αναπαράγουν την είδηση, συμφωνούσαν και αυτά στην πρόταση για δημοψήφισμα; 


Καταλαβαίνουν, λοιπόν, όλοι αυτοί ότι το μεσαίο δάχτυλο που ανέφερε η Ισπανίδα σοσιαλίστρια αφορά και αυτούς και όχι μόνο τον Σαρκοζί και την Μέρκελ;

Τα μάζεψε ο Ανδρουλάκης με …ανταλλάγματα ;
Ή η πρώτη (;) γκάφα του 

...εκκολαπτόμενου διάδοχου…

Το Σάββατο το βράδυ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η ομάδα του - δεν θα λέγαμε με τον πιο πολιτισμένο πολιτικά τρόπο – κατέθεσε την πρόταση για πλήρη αποδέσμευση των στελεχών που θα απαρτίζουν το νέο όργανο από οποιασδήποτε κρατική και κυβερνητική θέση εξουσίας. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το συνέδριο. Και ήταν λογικό, αφού η χρόνια σύνδεση κόμματος και κράτους είχε αφήσει τραύματα στην παράταξη.

Βέβαια, η απόφαση αυτή οδήγησε διάφορα στελέχη, ακόμη και του στενού περιβάλλοντος του Βενιζέλου, να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.
Ξαφνικά όμως, ο διορισμένος - και γενικά εκτός τόπου και χρόνου - πρόεδρος της ΕΚΑΠ και ο πρόεδρος του Προεδρείου του συνεδρίου παρουσιάζονται να μη γνωρίζουν ακριβώς, την απόφαση που ψηφίστηκε και την ζήτησαν από τον ίδιο τον Ανδρουλάκη !!! (έτη φωτός μπροστά αυτή η παράταξη στα οργανωτικά, αλλά και στις …ίντριγκες.! ).

Ο Ανδρουλάκης, τόσο επειδή ενέπιπταν και " δικοί του" στην περίπτωση, αλλά όπως λένε οι κακές γλώσσες, περισσότερο επειδή έκανε το deal για την θέση του γραμματέα, τα μάζεψε τεχνιέντως.
Αυτή είναι η νέα γενιά στελεχών που οραματίζεται ο Βενιζέλος ;
Μήπως αυτόν δεν είχαμε καταλάβει όλοι ότι φωτογράφιζε ο Βενιζέλος όταν έλεγε ότι ο επόμενος πρόεδρος θα είναι 30χρονος ;
Και οι πρωτοκλασάτοι ; Άκρα του τάφου σιωπή.! Τα ονομάζουν απλά «οργανωτικά θέματα». Και κοιτούν αλλού. 
Μόνο οι Καρχιμάκης και Παναγιωτακόπουλος διαμαρτύρονται…. Αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ακούει.!
Ενώ, οι κακές γλώσσες πάλι, θέλουν για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης, όλες τις θέσεις ΠΣ και Τομέων να της πάρει η πλειοψηφία. Αν συμβεί αυτό, τότε το μήνυμα του Βενιζέλου είναι σαφές. «Σηκωθείτε να φύγετε», όσοι σοβαροί απομείνατε ακόμη…

ΧΘΕΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ
Η τελευταία Παρασκευή λειτουργίας
της λέσχης της Τ. Ο. ΠαΣοΚ

Χθες βράδυ έπεσε η αυλαία. Ήταν η τελευταία Παρασκευή λειτουργίας της λέσχης της Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ, Τορόντο. Της λέσχης που για 40 σχεδόν χρόνια λειτουργούσε στην πόλη μας χωρίς διακοπή, στην αίθουσα της οποίας συναντιόταν, όλα αυτά τα χρόνια, μέλη και φίλοι του Κινήματος, συζητώντας τόσο την πολιτική κατάσταση της Ελλλάδας όσο και διάφορα παροικιακά και γενικότερα ομογενειακά ζητήματα. Το κλείσιμο της λέσχης οφείλεται κατά κύριο λόγο στο τέλος της σύμβασης ενοικίου καθώς, φυσικά, και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα…
Παρόντες  στην …αποχαιρετιστήρια αυτή βραδιά ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης, ο γενικός γραμματέας Ερμής Ιορδάνους, ο ταμίας και πρ. πρόεδρος Νίκωνας Γεωργακόπουλος, η Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, η πρ. γραμματέας της οργάνωσης Μπέτυ Σκουτάκη και φυσικά η γραμματέας της οργάνωσης  Σοφία Παπανδρέου με πολλούς φίλους και μέλη του Κινήματος. Η κ. Παπανδρέου με έναν σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε τους παριστάμενους καθώς και όλους όσους συνέβαλαν κατά διαστήματα όλα αυτά τα 40 περίπου χρόνια να λειτουργεί αδιάκοπα η λέσχη, τονίζοντας ότι η νέα Συντονιστική Επιτροπή η οποία θα προκύψει από τις εκλογές, θα βρει τον κατάλληλο χώρο για την επαναστέγασή της.
Μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες από τη όμορφη βραδιά. 





Friday, March 8, 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΟΥΣΑΛΗ

O ΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΔΕΚΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ 
«Όταν έγινε η διαγραφή χρέους, οι ξένοι είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά ομόλογα»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η μείωση της έκθεσης των ξένων στα ελληνικά ομόλογα ήταν πολύ μικρή για να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης των ευρωπαίων στο “κούρεμα”. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η έκθεση των ξένων στα ελληνικά ομόλογα παρέμενε πάρα πολύ υψηλή στα τέλη του 2011.

Απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις, στις 25/9/2012 η Τράπεζα της Ελλάδας εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο υπογράμμιζε ότι η έκθεση ξένων σε ελληνικά ομόλογα, το χαρτοφυλάκιο δηλαδή του εξωτερικού τομέα μειώθηκε από € 194,6 δις στο τέλος του 2009 σε € 174,3 δις στο τέλος του 2010 και σε € 152,2 δις στο τέλος του 2011. Από αυτή τη μείωση μάλιστα των 40 δισ. πάνω από τα μισά δεν ήταν “ξεφόρτωμα”, αλλά λήξεις ομολόγων. Συνεπώς η έκθεση των ξένων παρέμεινε πάρα - πάρα πολύ υψηλή και στα τέλη του 2011.

Τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν επίσης ότι τη διετία 2010-2011 τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία μείωσαν τη θέση τους σε ελληνικά ομόλογα κατά 2,5 δισεκατομμύρια, από τα 25,9 στα 23,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι αγορές στις οποίες προέβησαν τα ασφαλιστικά ταμεία τη διετία 2010-2011 πραγματοποιήθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα (άνω του 75%) μέσω της πρωτογενούς (απευθείας από το Δημόσιο) και όχι μέσω της δευτερογενούς αγοράς (άρα δεν αγόρασαν από τους ξένους).


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Λάβαμε ένα σχόλιο κάποιου –ανώνυμου- αναγνώστη ο οποίος θέλει κάτι να πει απ’ ότι αντιλαμβάνομαι.
Επειδή όμως, ως σχόλιο, δεν θα έχει την τύχη που (νομίζουμε ότι) του ανήκει, το μεταφέρουμε ως κανονική ανάρτηση, ώστε να το δουν περισσότεροι και να καταγράψουμε και τις όποιες αντιδράσεις κάποιων άλλων αναγνωστών…
Ιδού το σχόλιο:

Αγαπητέ Αντίποδα,
Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Κοινότητας βρίσκομαι στην πολύ δύσκολη θέση να μην ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να καταλαβουμε τι θέλει να πει ο ποιητής μιά που ούτε ο ποιητής γνωρίζει τι θα ήθελε να πεί και το σημαντικότερο σε ποιούς θα ήθελε να το πει.
Ισως η νέα οπτική γωνία να είναι πολύ απότομη και η ορατότητα περιορισμένη συμβαίνουν αυτά, αλλά θα ήταν φρόνιμο όταν ξεκινάμε για καινούργια ταξίδια να μελετάμε το χάρτη για τη διαδρομή τώρα ειδικά που υπάρχει και το gps !!!

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ και να δείξω λίγη κατανόηση είναι ότι πράγματι είναι βαρύ το φορτίο και χρειάζεται μηχανή μεγάλου κυβισμού για να ανέβει την ανηφόρα αλλά η εκχώρηση κεκτημένων δικαιωμάτων της Κοινότητας τα οποία μέχρι σήμερα αξιοπρεπώς εκτελούσε δεν είναι η αξιοπρεπέστερη λύση.
Και το κερασάκι στην τούρτα? Οι κοινοποιήσεις!!! Ειδικά αυτή στο Υπ. Εξωτερικών είμαι σίγουρος ότι τους έφτιαξε την ημέρα εκεί στην συννεφιασμένη Αθήνα. Ακόμη θα γελάνε!! Εντάξει παιδιά θα σας πούνε μπράβο μην ανησυχείτε, και θα πάρετε και τις ευλογίες της εκκλησίας.....και κύριε Αντίποδα, μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα δεν είμαι εναντίον της συνεργασίας και της ενότητας αντιθέτως, απλά είμαι εναντίον του ...κάνω επικύψεις .... ελαφρά τη σκέψη ....(συγγνώμη λείπουν τα σημεία στίξης δεν χρησιμοποιούνται πλέον)
Αν φιλοξενήσεις τις απόψεις μου σου είμαι ευγνώμων αν όχι σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.


Aυστραλία: Τιμητική διάκριση του ΟΗΕ 
σε ομογενή καλλιτέχνη

Μπορεί να μην πήρε το πρώτο βραβείο αλλά ο ομογενής μουσικός από τη Μελβούρνη, Παναγιώτης Μουσαφειριάδης, δηλώνει ευτυχής που του δόθηκε τιμητική διάκριση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προσήλωσή του στην προώθηση της αρμονικής συμβίωσης διαφόρων εθνοτήτων μέσω του πολιτισμού.
Ο Παναγιώτης Μουσαφειριάδης που διευθύνει ορχήστρες συμφωνικής μουσικής είναι και ο δημιουργός του φορέα Cultural Infusion (Πολιτιστικές Εμπνεύσεις) της Αυστραλίας.

Ο φορέας Cultural Infusion είχε συμπεριληφθεί στον τελικό κατάλογο δέκα φορέων από τον οποίο το τμήμα του ΟΗΕ UNAOQ επέλεξε έναν για το βραβείο προώθησης αρμονικής συμβίωσης όλων των φυλών μέσω του πολιτισμού.
Η τελετή απονομής έγινε στη Βιέννη παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 
Αυστραλία: Βράβευση του Ελληνοαυστραλού καθηγητή Χρήστου Παντελή 
Από το γερμανικό πανεπιστήμιο Justus Liebig University
Με το κορυφαίο βραβείο Robert Sommer, το γερμανικό πανεπιστήμιο Justus Liebig University τίμησε τον Ελληνοαυστραλό καθηγητή Χρήστο Παντελή «για τα εξαιρετικά επιτεύγματα του στον τομέα της ψυχιατρικής έρευνας».

Ο καθηγητής Παντελής, από το πανεπιστήμιο Μελβούρενης, είναι επικεφαλής ενός τμήματος με 80 ερευνητές που ασχολούνται με όλους τους τομείς της ψυχιατρικής έρευνας. Ο ίδιος έχει γράψει τρία βιβλία και έχει δημοσιεύσει πάνω από 380 επιστημονικά άρθρα για την σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη, τον αυτισμό και άλλα σχετικά θέματα.

Πέρσι ο καθηγητής Παντελής μαζί με τον καθηγητής Νανοηλεκτρονικής, Σταν Σκαφίδας, «ένωσαν» τις επιστημονικές τους γνώσεις προκειμένου να «χαρίσουν» στην ανθρωπότητα το «γενετικό κώδικα» του αυτισμού...

Οι δυο καθηγητές του πανεπιστημίου Μελβούρνης κατάφεραν να αναπτύξουν ένα τεστ που εκπέμπει πολλά θετικά σήματα για τη διάγνωση του αυτισμού και, ίσως, και της σχιζοφρένειας, αλλά και για το κατά πόσο ένα νεαρό άτομο βρίσκεται στις ομάδες μεγάλης επικινδυνότητας για την εκδήλωση αυτών των παθήσεων.

Και οι δύο επιστήμονες τόνισαν ότι το τεστ βρίσκεται στην πειραματική του φάση και ότι δεν είναι διαγνωστικό. «Η εξέταση είναι περισσότερο προληπτική και θα δίνει την ευκαιρία στους θεράποντες ιατρούς να το χρησιμοποιήσουν σε συνδυασμό με άλλες εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου» ανέφεραν.

Οι δύο ομογενείς επιστήμονες, όμως, με αυτήν την έρευνά τους, φαίνεται να ανοίγουν ένα ακόμα μεγαλύτερο και, σίγουρα, αισιόδοξο κεφάλαιο για την ανθρωπότητα, αυτό που λέγεται «σχέση γενετικού κώδικα και ψυχασθενειών».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 
"Οιδίπους Τύραννος" στο Πεκίνο

Την τραγωδία του Σοφοκλή “Οιδίπους Τύραννος” θα ανεβάσει ο Κινέζος σκηνοθέτης Li Liuyi στο National Centre for the Performing Arts του Πεκίνου. Οι παραστάσεις, με τη συμμετοχή της δημοφιλούς ηθοποιού Jiang Shan, θα ξεκινήσουν στις 11 Απριλίου.

Το πρόγραμμα “Made in China” του Κινέζου σκηνοθέτη περιλαμβάνει την προβολή τριών αρχαίων ελληνικών τραγωδιών και του θιβετιανού έπους “King Gesan” (σε τρία μέρη). Τον Ιούνιο του 2012 ανέβηκε η “Αντιγόνη” και θα ακολουθήσει ο “Προμηθέας Δεσμώτης” στις αρχές του 2014.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Li Liuyi τόνισε ότι σκοπός του εγχειρήματος είναι να μοιραστεί με τους Κινέζους θεατές την σημασία των αρχαίων τραγωδιών και να συμβάλλει στην ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο, Θεόδωρος Γεωργακέλος αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίασης των έργων για την περαιτέρω εμβάθυνση των ελληνοκινεζικών διαπολιτισμικών θεσμών.

ΓΧ

Thursday, March 7, 2013

ΕΝΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΕΝΑΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : 
«Μπορούσε να γίνει διαγραφή χρέους στην αρχή αλλά η Ελλάδα δεν ήθελε»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πρώτη ήθελε ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εκτοξεύσει στα ύψη. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας είχαν άλλες απόψεις. Ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι και δεν ήθελαν με τίποτα να ακούσουν για οποιοδήποτε “κούρεμα” του ελληνικού χρέους και όσο η Ελλάδα παρουσίαζε τεράστια πρωτογενή ελλείμματα.

Αν επέμενε ή αν προχωρούσε σε μονομερή διαγραφή οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θα μας δανειοδοτούσαν και θα καταρρέαμε. Όπως σε ένα νοικοκυριό, κανείς δεν δίνει νέα δάνεια σε ένα κράτος που αρνείται να αποπληρώσει τα προηγούμενα.

Όσοι θεωρούν ότι μπορούσαμε να “εκβιάσουμε” ουσιαστικά λένε ότι έπρεπε να παίξουμε στα ζάρια την τύχη της χώρας. Η Ε.Ε. και το ευρώ θα πληγώνονταν, η Ελλάδα όμως θα κατέρρεε ολοκληρωτικά με τα 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα.

Ακόμη και ο Α. Σαμαράς δήλωνε στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” στις 6/3/2011 για την προοπτική μονομερούς διαγραφής χρέους:
 
Ερώτηση: Επιμένετε να αρνείστε την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους;
Απάντηση: «Ασφαλώς και επιμένω! Οι συνέπειές της θα διαλύσουν και τις τράπεζες και την οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα κινδύνευε να βγει από τις διεθνείς αγορές για χρόνια. Και θα ανέβαινε το κόστος του μελλοντικού δανεισμού της».


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Οποιαδήποτε επίσημη ή ανεπίσημη κυβερνητική τοποθέτηση ότι η κυβέρνηση εξετάζει ή διαπραγματεύεται "κούρεμα" θα οδηγούσε αυτόματα σε τραπεζικό πανικό, καθώς οι καταθέτες θα απέσυραν μαζικά τα χρήματά τους φοβούμενοι χρεωκοπία της χώρας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάλεψε με τον τρόπο που έπρεπε και κέρδισε πρώτα το Μάρτιο του 2011 χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ακόμη χαμηλότερα επιτόκια (από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε.), ακόμη μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής, νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. και “κούρεμα” 100 δισ. του ελληνικού χρέους στα χέρια ιδιωτών.

Οι ευρωπαίοι εταίροι πείστηκαν να αποδεχθούν το “κούρεμα” χάρη στην εντυπωσιακή μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος την διετία 2010-2011. Όταν έγινε το ιστορικού μεγέθους “κούρεμα” έγινε με συντεταγμένο και εθελοντικό τρόπο για να μην ζήσει η Ελλάδα φαινόμενα τύπου Αργεντινής. Έγινε με τρόπο - και αφού δημιουργήθηκαν μηχανισμοί - ώστε να μην καταρρεύσει όλο το κοινωνικό και τραπεζικό σύστημα.

Όλα αυτά έχουν ειπωθεί δημοσίως εδώ και μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οπαδοί της μονομερούς διαγραφής συνεχώς μειώνονται.

Το θέμα του “κουρέματος” έχει τεθεί πλέον στην ατζέντα και για το χρέος που βρίσκεται στα χέρια κρατών και οργανισμών. Γιατί; Γιατί καταφέραμε να φτάσουμε κοντά σε πρωτογενή πλεονάσματα.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Επίσκεψη μαθητών από τη Λάρισα
στα σχολεία της Κοινότητας

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, θα επισκεφτεί το Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Συγκεκριμένα 20 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές τους έρχονται στον Καναδά στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τη μετανάστευση, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών. Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου credit της Ελληνικής Κοινότητας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους μαθητές από την Ελλάδα και να ανταλλάξουν απόψεις για τα σημαντικά αυτά θέματα.
Θα προηγηθεί επικοινωνία μεταξύ των μαθητών, το Σάββατο, 23 Μαρτίου.

10.000 $ για να γίνεις ρουφιάνος,
 ή για μία μόνο ρουφιανιά;

Επειδή η πρόταση είναι …ενδιαφέρουσα, δελεαστική θα έλεγα, θέλω να ρωτήσω: οι δέκα χιλιάδες είναι για μια μόνο ρουφιανιά ή για …όλες; Τόσα πήραν οι ό, ποιοι ρουφιάνοι κάρφωσαν τον σύμβουλο της Κοινότητας, για την επιστολή του; Ο επιχειρηματίας που επικηρύσσει τον … «ρουφιάνο», έχει άδεια της Αστυνομίας για την ενέργειά του αυτή, δηλαδή να βρει ρουφιάνο για να αποκαλύψει τον … «ρουφιάνο, ή το κάνει έτσι στα …μουλωχτά; Ο υποψήφιος ρουφιάνος θα πρέπει να κόψει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ώστε να πληρώσει τους φόρους στο κράτος ή η συναλλαγή θα γίνει κάτω απ’ το τραπέζι; Η πληρωμή θα γίνει με μετρητά, με επιταγή ή μέσω …FAX;
Μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος ρουφιάνος να απευθυνθεί στις καναδικές Αρχές να ρωτήσει για το νόμιμο της επικήρυξης αυτής, ώστε αν τον καρφώσει κάποιος άλλος ρουφιάνος να μη βρει το μπελά του;
Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας μπορεί με ένα ανώνυμο σχόλιο σε τούτη την ανάρτηση να στείλει τις απαντήσεις του, τις οποίες θα φροντίσουμε με άκρα μυστικότητα να μεταφέρουμε στον υποψήφιο ρουφιάνο. Αυτά…  

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Αγαπητέ κ. Αντίποδα, πάρε τις παρακάτω σκόρπιες σκέψεις μου και καν ‘τες ό, τι θέλεις…. Σε 'φχαριστώ!
Οι σβουριχτές 
πέφτουν σύννεφο…..

ΣΤΑ όρια, -μεταξύ …ηδονής και …οδύνης- βρίσκεται η παλιοπαρέα της πέηπ.
Έχουν μπερδευτεί λίγο από την ηδονή των …επιτυχιών τους και την οδύνη των αποτελεσμάτων!! Δεν γνωρίζουν πόσο καλά, ή σκ@τ@ τα έκαναν. Σε όλα τα επίπεδα!! Δεν άφησαν τίποτα όρθιο, όχι μόνο για την παροικία που «αγαπούν» αλλά και για τον εαυτό τους που δεν ξέρουν αν αγαπούν!! Χαίρονται με τα αποτελέσματα των «επιτυχιών» τους αλλά σκουπίζουν τα σάλια, από το φτύσιμο που δέχονται πανταχόθεν, θεωρώντας τα ως βρόχινες ψιχάλες!! Κι’ όσοι περισσότεροι μαζεύονται τόσο τα’ αποσκ@τ@νουν. Είναι όλοι τους, ένας κι’ ένας, διαλεχτοί. Ο ένας διαλέγει τον άλλο και οι δυο τον επόμενο κι’ ούτω καθ’ εξής… Διαμάντια.! Ό, τι …ξεσκαρτάρισμα είχε η παροικία, εκεί μαζεύτηκε. Ανακάτεψαν την παροικία χωρίς λόγο. Ή μάλλον για το δικό τους λόγο. Μήπως και την κουμαντάρουν!!! Στην αρχή τσίμπησαν και κάποιοι υψηλά ιστάμενοι, βοηθώντας τους ο καθένας με τον τρόπο του. Τελευταία, με το μεγάλωμα της …αγέλης τους, τους πήραν μυρωδιά κι’ ένας-ένας αποχωρούν. Δεν θέλουν να τους βλέπουν στα μάτια τους. Τους έρχονται απ’ όλες τις μεριές οι σβουριχτές. ΔΕΝ ξέρουν αν πάνε ή αν έρχονται… Ενώ είναι φανερό ότι μόνο να πάνε μπορούν…
Σε ευχαριστώ!!!
Νι. Ταφ. 

Wednesday, March 6, 2013


Τορόντο, 4 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,
Με την επιστολή μας αυτή, σας γνωρίζουμε ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, βλέποντας από μια άλλη οπτική γωνία τα «πεπραγμένα» της παροικίας, αποφάσισε να ανοίξει νέους ορίζοντες συνεργασίας με όλους εκείνους τους
Ελληνικούς φορείς που αποβλέπουν και νοιάζονται για την προβολή του Ελληνισμού.
Ανοίγοντας το νέο αυτό κεφάλαιο, δηλώνουμε ότι αποβλέπουμε μόνον στην ενότητα του Ελληνισμού.
Στόχος μας είναι:
-Να αντιμετωπίζουμε όλες εκείνες τις προκλήσεις που, ως Ελληνισμός, συχνά πυκνά
συναντούμε στην πορεία μας,
-Να διοργανώσουμε όλες εκείνες τις πατριωτικές εκδηλώσεις προς όφελος του
Ελληνισμού, και
-Να καταστήσουμε το σύνολο του Ελληνισμού στην πολυεθνική κοινωνία του
Καναδά, περισσότερο υπολογίσημο, με στιβαρή οντότητα χωρίς αμφισβητήσεις και
ερωτηματικά.
Γι’αυτό, σας καλούμε την Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 στις 7:00 μ.μ. στο Πολυμενάκειο
Πολιτιστικό Κέντρο (30 Thorncliffe Park Drive) να ανοίξουμε την αυλαία της συνεργασίας
με μοναδικό θέμα την διοργάνωση των εκδηλώσεων των εθνικών μας εορτών (25η Μαρτίου
και 28η Οκτωβρίου).
Πεπεισμένοι ότι θα ανταποκριθείτε στο Εθνικό αυτό κάλεσμα, σας αναμένουμε.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Αρτεμάκης      Ερμής Ιορδάνους             Μανώλης Μυλωνάκης
Πρόεδρος                       Γενικός Γραμματέας        Πρόεδρος Τμήμα Συλλόγων

Κοινοποίηση:
Εξοχ. Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δ. Αβραμόπουλος
Εξοχ. Πρέσβυς της Ελλάδας στο Καναδά, κ. Ε. Αγγελόπουλος
Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Δ. Αζεμόπουλος
Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στο Τορόντο, κ. Ι. Κιρακοσιάν
Σεβ. Μητρ. Τορόντο (Καναδά), κ.κ. Σωτήριος


Είμαστε ή όχι …Κωσταλέξι;

Διαβάζω:

«Διαπόμπευσαν πάλι την ομογένεια κουκουλοφόροι – χαφιέδες – φασίστες. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ
Προσπαθήσαμε να το ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ!! γιατί ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ πλέον για τη ξεφτίλα που διασύρουν την ομογένεια 2-3 αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτή την όμορφη δημιουργική παροικία του Τορόντο. Όμως, όταν την περασμένη εβδομάδα μίλησα για ΚΟΣΤΑΛΕΞΙ ήρθε πάλι να επιβεβαιωθώ (όπως πάντα στο τέλος).»

Τελικά για να μη τρελαθούμε εντελώς και για να καταλάβουμε κι’ εμείς.: Είναι Κωσταλέξι η παροικία μας ή όχι; Διότι μας κατηγορήσατε, ως παροικία, ότι είμαστε Κωσταλέξι και δεν μιλάμε όσο πρέπει και όταν πρέπει… Τώρα που βρέθηκαν (;) …κάποιοι να «καρφώσουν» στις αρχές κάποιες συχνές, «ύποπτες» κατά τη γνώμη τους, επισκέψεις ελλήνων καλλιτεχνών, μας κατηγοράτε ως παροικία ότι είμαστε κουκουλοφόροι-χαφιέδες-φασίστες.! Προσπάθησαν, λένε να το αποσιωπήσουν.! Γιατί όμως; Το ίδιο δεν έκαναν και οι κάτοικοι στο Κωσταλέξι; Προσπάθησαν (κακώς) να αποσιωπήσουν το δράμα της Ελένης και το πέτυχαν για χρόνια. Εσείς γιατί προσπαθήσατε την αποσιώπηση; Και αφού, λοιπόν, εδώ δεν είναι κωσταλέξι και δεν μένει «τίποτα κρυφό …από τον Ήλιο», έρχεστε τώρα, με τα χρήματα κάποιου πλουσίου προφανώς επιχειρηματία, να επικηρύξετε αυτόν ή αυτούς τους «προδότες» οι οποίοι επηρεασμένοι από το δικό σας, περί Κωσταλέξι, άρθρο, έπραξαν το …αυτονόητο.!
 Οι αρχές έκαναν τη δουλειά τους, δεν βρήκαν κάτι το επιλήψιμο, παραδίδοντας την «Ελένη» καθαρή στην κοινωνία του Κωσταλέξι, συγνώμη της παροικίας ήθελα να πω.  
Τι στο καλό θέλετε επί τέλους; Κωσταλέξι μόνο για σας, αλλά όχι και για τους άλλους; Βλέπετε ότι είχα δίκιο για τις δυο μαμές;
Και τώρα η ερώτηση: Ποιοι είναι λοιπόν οι ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ και πού πάει το ΦΤΟΥ; 

Tuesday, March 5, 2013


«ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΠΑ
Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Αναδημοσίευση άρθρου του καθηγητή Θ. Κατσανέβα»

( σ. Α. Αφού το άρθρο του κ. Κατσανέβα είναι αναδημοσίευση, το πενάκι του κ. Πάππα τι ρόλο έπεξε; Στην …αντιγραφή, στην σύμφωνη γνώμη ή στη …διακόσμηση της σελίδας;)

Αυστραλία: Αναζητούνται μετανάστες για
τις έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου.!
Ενδιαφερόμενοι και κάποιοι …ομογενείς;  

Το όνειρο για μια θέση στον ήλιο της... Αυστραλίας θα πραγματοποιήσουν έξι τυχεροί που θα καταφέρουν να προσληφθούν σε μία από τις «καλύτερες» θέσεις εργασίας. 
Η παράδοση που ξεκίνησε το 2009 όταν προκηρύχθηκε η θέση του φύλακα στο νησί Χάμιλτον στο Μεγάλο Κοραλογενή Υφαλο, συνεχίζεται.
 
Φέτος οι Αυστραλοί προσφέρουν τις έξι καλύτερες δουλειές του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες είναι δημοσιογράφος με πείρα για να ασχολείται με τους
V.I.P στο Σίδνεϊ, φροντιστής καγκουρό, φωτογράφος στη Μελβούρνη, φύλακας πάρκου στις παραλίες του Κουίνσλαντ, «taste master» ή αλλιώς «άρχοντας της γεύσης» και συναντήσεις με τους Αβορίγινες. 
Ο διαγωνισμός αφορά σε …νέους άνω των 50 ετών οι οποίοι πρέπει να είναι λάτρεις της περιπέτειας, να διαθέτουν άδεια προσωρινής εργασίας στην χώρα τους ενώ οι αποδοχές τους θα φθάνουν τις 78 χιλιάδες ευρώ ανά εξάμηνο.
 
Οι υποψήφιοι έχουν διορία υποβολής αίτησης μέχρι τις 15 Απριλίου και μπορούν να καταθέσουν τα βιογραφικά τους στην ιστοσελίδα
www.bestjobs.com.
ΤΗΝ ανακοίνωση αυτή είδαν ως μεγάλη ευκαιρία κάποιοι ομογενείς, έξπερτ στα παραπάνω επαγγέλματα και λέγεται ότι θέλουν να την αρπάξουν υποβάλλοντας αίτηση ενδιαφέροντος καθ’ ότι απογοητευμένοι από τις εδώ σχέσεις τους, τις οποίες έκαναν, όπως ήταν αναμενόμενο, σκ@τ@, θέλουν να πάρουν τα μάτια τους και να την …κάνουν.!
Kali elpida, παιδιά 


Ο ΟΓΔΟΟΣ ΜΥΘΟΣ 
ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΟΓΔΟΟΣ ΜΥΘΟΣ
«Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έπρεπε να κάνει εκλογές ή δημοψήφισμα πριν το πρώτο Μνημόνιο, αλλά δεν ήθελε»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπήρχε κανένα απολύτως χρονικό περιθώριο ούτε για εκλογές ούτε για δημοψήφισμα μπροστά στην αδήριτη εθνική ανάγκη να αποφευχθεί το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεωκοπίας το Μάιο του 2010. Πολύ απλά, δεν θα προλαβαίναμε να στήσουμε τον Μηχανισμό, πριν χρεοκοπήσουμε.

Για το αν υπήρχε χρόνος είτε για εκλογές είτε για δημοψήφισμα αρκεί να υπενθυμιστεί ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: χωρίς εκλογές ή δημοψήφισμα, η εκταμίευση της πρώτης δόσης του Μηχανισμού Στήριξης στην Ελλάδα, μετά από όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έγκρισης (Ε.Ε. και ΔΝΤ), ολοκληρώθηκε μόλις στις 18 Μαΐου 2010 το μεσημέρι. Λίγες μόνο ώρες πριν τη λήξη του ομολόγου των 8,5 δισ. στις 19 Μαΐου 2010 που, χωρίς την εκταμίευση θα σήμαινε την βίαιη χρεωκοπία της χώρας.
Η κυβέρνηση είχε τη νωπή λαϊκή εντολή των εκλογών του Οκτωβρίου 2009. Η διαχείριση της ελληνικής κατάστασης άρχισε να βγαίνει εκτός ελέγχου, λόγω της αναβλητικότητας της Ε.Ε. και των επίμονων επιθέσεων των διεθνών αγορών, από τις αρχές Μαρτίου 2010.
Δεδομένου ότι στα μέσα Μαΐου η χώρα θα αντιμετώπιζε αξεπέραστο πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους της από τη στιγμή που τα
spreads δανεισμού από τις αγορές καθίσταντο κάθε μέρα και πιο απαγορευτικά, αυτό σήμαινε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στη διάθεσή της μόνο δύο μήνες για να πείσει την Ε.Ε. να δημιουργήσει μηχανισμό στήριξης που θα κάλυπτε το τεράστιο πρόβλημα δανειοδότησης του ελληνικού χρέους. Το γεγονός ότι αυτό τελικά επετεύχθη και στήθηκε σε χρόνο χωρίς ιστορικό προηγούμενο για τα δεδομένα της Ε.Ε. ο Μηχανισμός Στήριξης που εξασφάλισε στην Ελλάδα το ιλιγγιώδες ποσό των 110 δισ. και μάλιστα σε μία συντηρητικοκρατούμενη Ε.Ε. που στην αρχή δεν ήθελε να δώσει ούτε σεντ, συνιστά ιστορική και σωτήρια για τη χώρα ελληνική επιτυχία. 
Προκήρυξη εκλογών ή διενέργεια δημοψηφίσματος θα συνεπαγόταν εκείνη τη στιγμή απαγορευτική απώλεια τεράστιου - και εξαιρετικά πολύτιμου - διαπραγματευτικού χρόνου.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Για να γίνει δημοψήφισμα, χρειαζόταν τότε (το 2010) ψήφιση εφαρμοστικού της σχετικής συνταγματικής διάταξης νόμου. Χρειαζόταν δηλαδή ακόμη περισσότερος χρόνος. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2011. Για αυτό και τον Οκτώβριο του 2011 ο Γ. Παπανδρέου είχε τη δυνατότητα να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Θα ήταν πολιτικά πολύ βολική για την κυβέρνηση Παπανδρέου η προκήρυξη εκλογών, ή η προκήρυξη δημοψηφίσματος ή ακόμα και η ψήφιση του πρώτου Μνημονίου με 180 ψήφους. Αλλά το ρίσκο ήταν εθνικά απαγορευτικό: και κανείς δεν δικαιούται να παίζει τις τύχες της χώρας στα ζάρια. Για να γίνουν τα δύο πρώτα χρειαζόταν χρόνος που δεν υπήρχε. Και για να γίνει το τρίτο χρειαζόταν υπεύθυνη αντιπολίτευση. Που και αυτή δεν υπήρχε – κανείς, απολύτως κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα υπήρχαν αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα στήριζαν το πρώτο Μνημόνιο για να ψηφιστεί με 180 ψήφους.

Άλλωστε, οι στενότεροι συνεργάτες του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχουν αποκαλύψει ότι ο κ. Σαμαράς είχε αποφασίσει να μην το ψηφίσει αρκετές μέρες πριν τη ψηφοφορία: «μας το ανακοίνωσε 3 μέρες πριν, μας είπε να το κρατήσουμε για να μην βγει στον τύπο και αρχίσει να γίνεται αυτή η σπέκουλα» Και πάλι: κανείς δεν δικαιούται και για κανένα λόγο να παίζει τις τύχες της χώρας στα ζάρια. Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μην ακολουθήσει την ιστορική πεπατημένη στη χώρα της αποφυγής του πολιτικού κόστους αποτέλεσε πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο που βοήθησε την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της.

Επίσκεψη Αβραμόπουλου στο Τορόντο
και την Ελληνική Κοινότητα
με την κάμερα του Τάκη Γαλιάτσου.
Από την επίσκεψη και υποδοχή του υπουργού Εξωτερικών
 κ. Αβραμόπουλου στην πόλη μας, 
στην Μητρόπολη και την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. 
Η αποκλειστική συνέντευξή του στον δημοσιογράφο 
Πήτερ Γαλιάτσο 
και οι ομιλίες του ιδίου και του προέδρου της Κοινότητας 
κ. Αντώνη Αρτεμάκη.
Τους Εθνικούς  Ύμνους Ελλάδας και Καναδά τραγούδησε 
η πρόεδρος του Τμήματος Νεολαίας
κ. Αναστασία Κακαγιάννη.
 Παρακολουθήστε τα…

Monday, March 4, 2013


Αι κατολισθήσεις 

Όλοι έχουμε ακούσει, μερικοί έχουμε δει κατολισθήσεις στη ζωή μας.

Δεν μιλάω σήμερα για τις φυσικές. Μιλάω για τις ανθρώπινες.
Βασικά, λέγονται “ολισθήσεις”, μα όταν παίρνουν κι άλλους στο διάβα και τον κατήφορό τους, τότε πλέον μιλάμε για κατολίσθηση κανονική.

Μια τέτοια βλέπω να συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Τορόντο.
Ο “λάσπης” παρασύρει όποιον του απλώσει το χέρι, και στο τέλος τον θάβει. Δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί κάποιος στο δρόμο του και να βγεί καθαρός. Ή λασπωμένος χάλια θα βγεί, ή θα τον καταπλακώσουν εντελώς οι λάσπες και θα αφανιστεί.
Ο λάσπης όμως, πάντα λάσπη παραμένει. Δεν παθαίνει τίποτε.

Ηθικόν δίδαγμα:
”Πές μου τους φίλους σου, να σου πω.. τι θα πάθεις”
AATON από Α μπε μπα blog


Ο Παγώνης δεν μπορεί.!!!

Παγώνης Νίκος (δεξια) και Τσαγκρίζος Κώστας
Στο blog της κ. Ι. Φραγούλη, διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης αποχώρησε από τη γενική συνέλευση ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να παρουσιάσει μια τελείως διαφορετική πρόταση στο Μητροπολίτη, διότι θα απορριφθεί α πριόρι.»

Σ. Αντίποδα. Γιατί κ. Παγώνη μας δεν μπορείς να την παρουσιάσεις; Εντολή από τα μέλη της, τα οποία σε εξέλεξαν να τους εκπροσωπείς, είναι η πρόταση και όχι  δική σου. Αν δεν σ’ αρέσει μπορείς και να παραιτηθείς… Ή έστω ας πρόσεχες όταν συμφωνούσες μαζί του την …τελείως διαφορετική υπέρ του Σωτηρίου πρόταση, ακόμα ας ρωτούσες τα μέλη του οργανισμού πριν το κάνεις… Στο κάτω – κάτω δεν είναι και …εντελώς δική σου η Κοινότητα; Έτσι δεν είναι;
Τα μεταξωτά θέλουν επιδέξιους  κ. Παγώνη μας. Αν δεν μπορείς, καληνύχτα και σ’ ευχαριστούμε πολύ… Το μοναστήρι νάναι καλά, καλόγεροι σαν του λόγου σου θα βρεθούν…

Προς τον κ. γενικό…

Φαντάζομαι πόσο όμορφα, πόσο άνετα ή έστω πόσο χαρούμενος θα πρέπει να αισθάνεστε κ. γενικέ με την επιλογή σας να παραβρεθούν στο γεύμα του υπουργού κ. Αβραμόπουλου με τους Καναδούς και ελληνοκαναδούς επιχειρηματίες του Τορόντο, εκπρόσωποι του ΑΠΕ, της ΝΕΤ με την κάμερα και εκπρόσωπος-φωτορεπόρτερ μόνο μιας εκ των παροικιακών εφημερίδων, αποκλείοντας τις άλλες, προφανώς «για τον φόβο των ιουδαίων» κατά πως λένε οι γραφές…
Κι’ αν ακόμα υποθέσουμε ότι η απουσία της μιας εξ’ αυτών ήταν-που δεν ήταν- δικαιολογημένη, λόγω της περιοδικής, (ανά μήνα;), κυκλοφορίας της, οι άλλες δυο, δηλαδή η «Εβδομάδα» και ο «Ελληνικός Τύπος» με ποια κριτήρια αποκλείστηκαν;

ΔΕΝ θέλω και δεν θα προσπαθήσω να μπω στα …χωράφια σας, τα οποία είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε καλύτερα από μένα κι’ ούτε θα γίνω συνήγορος της «Ε» και του «Ε.Τ», αλλά ως παμπάλαιος ομογενής θα ήθελα να μάθω -αν φυσικά, δεν είναι κρατικό μυστικό- έναν από τους λόγους του αποκλεισμού τους.
Αν το …θλιβερό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στη συγκεκριμένη εφημερίδα ήταν «κλεμμένο», είμαι σίγουρος ότι οι πετυχημένες καθαρές φωτογραφίες δεν είναι προϊόν υποκλοπής ούτε …και μοντάζ.!
Και μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι …δάκτυλος κληρικού, διότι τα Χάϊ ρεζολούσιον δεν επιτρέπουν μια τέτοια υπόθεση… Πέρα που μια τέτοια ερμηνεία δίνουν και οι …κολλητοί σας, για να θολώσουν τα νερά, αδιαφορώντας αν εκθέτουν κάποιον συνάνθρωπο.! Παλιά τους τέχνη…
 Συμφωνούμε ότι η φιλία είναι δικαίωμα και μάλιστα τον καλό φίλο δεν τον βρίσκεις κάθε μέρα στα Σούπερ Μάρκετ, αλλά θα πρέπει να έπεται της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που απαιτεί η τόσο υψηλή θέση σας. Δεν νομίζετε;  Ζητάω πολλά;  

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΤΡΕΑΛ
Καταψηφίστηκε η πρόταση του Δ. Σ.
Για την παραχώρηση υποθήκης 
μιας εκκλησίας στον Σωτήριο.!

Καταψήφισαν, σήμερα, τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ την πρόταση του Δ. Συμβουλίου του οργανισμού για την παραχώρηση υποθήκης προς τον μητροπολίτη, ως εγγύηση της απρόσκοπτης πληρωμής της «λογίας», κοινώς χαράτσι, προς την Μητρόπολη.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 240 ψήφοι κατά της υποθήκης ενώ υπέρ της πρότασης ψήφισαν μόνο 38.!
Αντ’ αυτής, υπερψηφίστηκε μια νέα πρόταση του πρώην προέδρου της κ. Θεοδοσόπουλου η οποία λέει ότι το ύψος της λογίας να ανέρχεται στο ποσό των 160 χιλ. $.
Η παραπάνω πρόταση, γλίτωσε ουσιαστικά τον μητροπολίτη από τον διασυρμό του στα Μ.Μ.Ε. αφού μια τέτοια πρακτική είναι από μόνη της …ξευτίλα.!
Τη συνέχεια θα τη δούμε σύντομα μέσα από την αντίδραση του μητροπολίτη και την περεταίρω στάση της Κοινότητας…

     

Sunday, March 3, 2013


Όταν έχεις τέτοιους φίλους…

Σε κάποια παροικιακή εφημερίδα, δεν θυμάμαι ποια, είδα μια φωτογραφία του κ. γενικού να τραγουδάει και να χορεύει με την τραγουδίστρια κάποιας χοροεσπερίδας. Και λέω μέσα μου.: Όταν έχει (ς) τέτοιους φίλους, τι τους θέλει (ς) τους εχθρούς;…
Έκανα, λοιπόν, αυτόματα κλικ και αποφάσισα να παραιτηθώ από …εχθρός του, καθ’ ότι δεν με …χρειάζεται πλέον.! Με αντικαθιστά επάξια ο …φίλος του. Φτάνει και περισσεύει.! Αυτά….
Υ. Γ. Με την ευκαιρία, ένα μεγάλο ευχαριστώ για το άξεστο σνομπάρισμα. Δεν πέρασε απαρατήρητο, αν και περιττό… Τα λέμε….
Φιλάκια.!

Ένας Ιππότης για τη …Φανούλα.!
Μερικές βδομάδες τώρα, περιμένουμε, πολλοί από μας, εκείνο το …σίριαλ με τίτλο «ένας ιππότης για τη …Φανούλα» και τις παλιές ασπρόμαυρες ταινίες αισθηματικού περιεχομένου. Κάτι που είχε προαναγγείλει πρωτοσέλιδα η σοβαρή και για πολλά χρόνια  …εκδιδόμενη, ανά την Υφήλιο, εφημερίδα.!
Περιμέναμε οι φουκαράδες με αγωνία, ν’ ακούσουμε ή μαλλον να διαβάσουμε κάτι γαργαλιστικό για τον Ιππότη, για τη Φανούλα, ή έστω να δούμε καμιά καλή ερωτιάρικη σκηνή από τις τότε ασπρόμαυρες ταινίες, αλλά τίποτα… Επρόκειτο προφανώς για κάποια εκβιαστικούλα αναφορά, μπας και τσιμπήσουν το κάτι τις τους έτσι για να ‘χουν να πορεύονται.! Δεν πάει αλλού ο νους μας. Εκτός κι’ αν πρόκειται για εκείνη την παλιά Φανούλα την οποία μπορεί να παρέσυραν στο βούρκο τους, με τη βοήθεια του ρουφιάνου …συμπατριώτη της, οπότε η …κρέμα ήρθε κι’ έδεσε… Λέτε να είναι από το δικό της αρχείο κι’ εκείνη η φωτογραφία με τον παπά, την οποία χρησιμοποίησαν επίσης ως μέσω εκβιασμού; Μήπως; Λέμε τώρα…
Ουδέν κρυφό …από τον Ήλιο.!
Θα περιμένουμε λίγο ακόμα για να οργανωθούν και βλέπουμε….  

Ήταν όλοι οι Λάκωνες εκεί…

Παρόντες σαν …στρατιωτάκια ήταν όλοι οι Λάκωνες χθες το βράδυ στο χορό του συλλόγου τους, στο Crystal. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού οι Λάκωνες αγαπούν την Πατρίδα και το σύλλογό τους. Για την εκδήλωση αυτή ήρθε από την Ελλάδα μια καλή φωνή, ο Πάνος Μπούσαλης.
Συγχαρητήρια στην δραστήρια πρόεδρο κ. Χριστίνα Κοκαλιάρη και τον τελετάρχη της βραδιάς Σταύρο Μενεγάκη για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται και στην συμμετοχή των Σκουροβαρβιτσιωτών, δήλωσε ο κ. Μεναγάκης και είχε δίκιο.
Παρόντες μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης, ο πρόεδρος των Ποντίων Νίκος Χριστοφορίδης, ο γιατρός Πάνος Φουντάς, ο πρόεδρος της Αγ. Ειρήνης Ζήσης Βόκας, οι π. σύμβουλοι της Κοινότητας Μπέτυ Σκουτάκη, Θέμης Μητσόπουλος, Λούης Κούρτης κ. ά. Την προσευχή έκανε ο ιερέας του Αγ. Ιωάννη π. Φίλιππος.




































...κάτι κουρασμένα παλικάρια μετά τη δουλειά... Βασίλης Σκλάβος της "Εβδομάδας"
 και Γιώργος Τριανταφυλίδης του "Ελληνικού Τύπου"