Search This Blog

Saturday, January 5, 2013


Ο πρέσβης και η κ. Ελ. Αγγελόπουλου
στο Τορόντο
ΤΗΝ πόλη μας επισκέφτηκαν χθες ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος συνοδευόμενος από την σύζυγό του. Το απόγευμα μετά τις όποιες άλλες υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, ο πρέσβης και η κ. Αγγελοπούλου, συνοδευόμενοι από τον γενικό πρόξενο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο, τον κ. και την κ. Φαναρά καθώς και τον κ. και την κ. Κερογλίδη, παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “HE WHO MUST DIE”, βασισμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», σε διασκευή και μετάφραση του προφέσορα  Μιχάλη Αντωνάκη και παραγωγό τον κ. Ντιν Αντωνάκη.
Με το τέλος της παράστασης, οι Έλληνες διπλωμάτες και η συνοδεία τους έφτασαν στο εστιατόριο MEGAS, όπου γευμάτισαν και διασκέδασαν απολαμβάνοντας μια ωραία μουσική βραδιά που οργάνωσε, όπως κάθε Παρασκευή ο ιδιοκτήτης του κ. Νίκος Κωστής και οι συνεργάτες του.
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την μουσική αυτή εκδήλωση…  




























Ρεσιτάλ ανθρωποφαγίας έδωσαν πάλι τα ελληνικά ΜΜΕ με αφορμή την εμπλοκή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Πρωτοσέλιδα με... κομψές εκφράσεις όπως «Καταζητείται», προτού καν κατατεθεί η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, βαριές κατηγορίες εναντίον του («ιλουστρασιόν αλαζόνας, βλάκας και ψεύτης») κόσμησαν τον κυριακάτικο Τύπο και τις ιστοσελίδες, ενώ εκτενή ρεπορτάζ για τις εξαδέλφές του, τα ονόματα των οποίων απαλείφθηκαν από τη λίστα, έφεραν στην επιφάνεια όλα τα συμπλέγματα και απωθημένα κάθε συνωμοσιολόγου δημοσιογράφου.

Η εγχώρια δημοσιογραφία έχει αποφασίσει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένοχος, κάθε νομική ή κοινοβουλευτική διαδικασία είναι περιττή, διότι ο αμείλικτος πέλεκυς της μιντιακής δικαιοσύνης έχει εκδώσει ήδη την ετυμηγορία του: ένοχος, «από το αυτί... και στον Κορυδαλλό». Η στάση του Τύπου νομιμοποιεί εν τέλει και την αντίδραση του ίδιου του κ. Παπακωνσταντίνου, που διατείνεται ότι του έχει απονεμηθεί ο ρόλος της Ιφιγένειας σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Ακόμη και αν ηχεί υπερβολική η θεωρία της σκευωρίας, που έχει υιοθετήσει ο πρώην υπουργός, η σπουδή των ΜΜΕ να τον καταδικάσουν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία πράγματι εγείρει υποψίες.

Ισως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσιογραφικής κάλυψης της υπόθεσης είναι ο σεξισμός που ξεχειλίζει στα «λυρικά» ρεπορτάζ για τις εξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. «Καλοπαντρεμένες και καλοσπουδαγμένες», οι θυγατέρες του θείου του πρώην υπουργού προσδιορίζονται κυρίως από τα γραφεία που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους και τις σκοτεινές (;) μπίζνες των συζύγων τους. (Εις εξ αυτών είναι μάλιστα «απόφοιτος Κολλεγίου», που όλοι ξέρουμε τι κουμάσια βγάζει, σαν να λέμε πρώην τρόφιμος του Αλκατράζ. Σα να μην έφτανε αυτό είναι και «γόνος αστικής οικογένειας» - βαρύτατο έγκλημα με βάση τη νομολογία νοσηρών δημοσιογραφικών εγκεφάλων.) Στα σχετικά ρεπορτάζ επισημαίνεται, σε ένα κλείσιμο ματιού προς τον αναγνώστη, ότι η μία εξαδέλφη είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις της με την Τουρκία, τον Τζορτζ Σόρος, το εβραϊκό λόμπι και φυσικά τα νεφελίμ.

Ατράνταχτες πηγές για την εκστρατεία σπίλωσης δύο δραστήριων γυναικών, αλλά και των συζύγων τους είναι «οι κακές γλώσσες του αθηναϊκού κέντρου» και οι «γνωστοί - άγνωστοι» του ίδιου συστήματος. Αυτοί είναι οι πληροφοριοδότες των συντακτών, που έγραψαν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Κάποτε η ΕΣΗΕΑ, στα διαλείμματα προκήρυξης ανούσιων απεργιών, πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το επίπεδο δημοσιογραφίας που φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στη χώρα μας.
Tης Ξενιας Κουναλακη


Friday, January 4, 2013




Να γιατί.....

Να γιατί δεν θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που ΔΕΝ έδωσε "δωράκια" στα ΜΜΕ. Να λοιπόν, γιατί τα αρνητικά δημοσιεύματα.....

Η είδηση που έγινε γνωστή πριν λίγο. Στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής ο γιος του Γιώργου Κουρή, Ανδρέας, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ΜΜΕ.
Στη σύλληψη του Α. Κουρή προχώρησε η ασφάλεια Αττικής, καθώς φέρεται να χρωστά μεγάλο ποσό στο ΙΚΑ, που ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Οι οφειλές, αφορούν δεδουλευμένα εργαζομένων του ALTER, καθώς δεν καταβλήθηκαν και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Το ένταλμα σύλληψης αρχικά εκδόθηκε στο ΑΤ Πετραλώνων, εν συνεχεία διαβιβάστηκε στο ΑΤ Αμαρουσίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύλληψη έγινε στα Βόρεια προάστια, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Thursday, January 3, 2013

Νόθευση ποίου εγγράφου;

Ξέχωρα αν οι Συνταγματολόγοι συμφώνησαν ή διαφώνησαν για παραγραφή των όποιων ευθυνών του κ. Παπακωνσταντίνου και τι θα κάνει το Δικαστικό Συμβούλιο, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης συμφωνούν για την παραπομπή του στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για νόθευση εγγράφου.

Άντε και η ΔΗΜΑΡ προσθέτει μία... παράβαση καθήκοντος, που είναι πλημμέλημα... Αναμένουμε το ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως νόθευση ποίου εγγράφου;

Ενός εγγράφου που είναι προϊόν υποκλοπής και ενός εγγράφου που έφτασε στην Ελλάδα δια της διπλωματικής οδού - γιατί διπλωματικά θα έπρεπε να το χειριστούν με τους φορολογούμενους της λίστας, όπως έκαναν και άλλες χώρες. Ενός εγγράφου λοιπόν που ποτέ δεν απέκτησε την αξία και την βαρύτητα δημοσίου εγγράφου, ούτε πρωτοκολλήθηκε στα εισερχόμενα έγγραφα κανενός υπουργείου.

Ενός ηλεκτρονικού εγγράφου που έκλεψε ο υπάλληλος της HSBC κ. Φαλτσιάνι, που περιφέρεται από χώρα σε χώρα καταδιωκόμενος από την Ελβετία και που μόλις αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Ισπανίας η οποία δεν πήρε θέση για την έκδοση του.

Ένας υπάλληλος που πούλησε δεξιά και αριστερά στη μαύρη αγορά αυτό που έκλεψε και αυτοί που το αγόρασαν δεν χαρακτηρίστηκαν κλεπταποδόχοι.!

Ενός εγγράφου που κυκλοφορούσε πειρατικά μεταξύ υπουργών και ανώτερων κρατικών υπαλλήλων.
Ερίκα Βαλιάνου

Wednesday, January 2, 2013

Δεν θα έχει την παραμικρή 
τύχη η δίωξη κατά 
Παπακωνσταντίνου.!


Διαβάζω σε σημερινό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στα Νέα:

… Όπως μου ανέφερε έγκριτος νομικός με γνωστικό πεδίο επί του Ποινικού Δικαίου, η κατηγορία που προσάπτεται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για «νόθευση δημοσίου εγγράφου»
 δεν έχει την παραμικρή τύχη ενώπιον κανενός δικαστηρίου της χώρας.

 - Για ποιο δημόσιο έγγραφο μιλάμε; Η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής ενός υπαλλήλου μιας ελβετικής τράπεζας, ο οποίος διώκεται ποινικά για την πράξη αυτή και για σειρά άλλων. Πότε η λίστα απέκτησε τον χαρακτήρα δημοσίου εγγράφου στην Ελλάδα αφού ουδέποτε πρωτοκολλήθηκε και, πολύ περισσότερο, δεν υιοθετήθηκε από τις Αρχές;
 - Ηρθε όμως επισήμως από τη Γαλλία, παρατήρησα.
 - Και; Ζήτησε την άσκηση δίωξης κατά του Παπακωνσταντίνου η γαλλική κυβέρνηση, μήπως, και δεν το γνωρίζουμε; Εδώ η λίστα δεν έλαβε ποτέ τον χαρακτήρα δημοσίου εγγράφου. Διακινήθηκε από χέρι σε χέρι και όχι υπηρεσιακά. Επίσης πρέπει να αποδειχθεί από την κατηγορούσα πλειοψηφία της Βουλής ότι ο Παπακωνσταντίνου, αν είναι αυτός που έβγαλε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα, το έκανε σε ένα... διάλειμμα των υπουργικών του καθηκόντων. Δηλαδή, είπε μια ημέρα εγώ σήμερα και για δέκα λεπτά δεν θα είμαι υπουργός, αλλοίωσε τη λίστα και στη συνέχεια είπε τώρα ξανα είμαι υπουργός! Συγγνώμη, αλλά αυτά είναι γελοιότητες. 

Σχόλιο: Έχω ακριβώς την ίδια εικόνα με αυτήν του νομικού που συνομίλησε με τον κ. Γιώργο Παπαχρήστο. Όλα αυτά μάλιστα ισχύουν, χωρίς καν να συζητήσουμε για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα.

Θυμίζω ότι ο πρώτος άνθρωπος που επιχειρηματολόγησε με θέρμη για τον παράνομο χαρακτήρα της λίστας Λαγκάρντ ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αυτός που διέγραψε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λόγω της λίστας Λαγκάρντ.!

Αξίζει πάντως να τονιστεί, ότι η νομική τύχη της δίωξης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν συνδέεται αναγκαία και με την ...αλήθεια. Άλλο το αν θα «αποδειχθεί» ότι το έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και
 άλλο το αν όντως το έκανε…

Υποθέτω ότι τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης
 θα είναι έτοιμα να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη λαϊκή οργή που θα ξεσπάσει από μια προκαταρκτική εξέταση-φιάσκο.!


Μεγάλη η προσέλευση των ομογενών
στο ρεβεγιόν της Ελληνικής Κοινότητας
Επιστρατεύτηκαν οι πολυθρόνες 
της αίθουσας αναμονής καθώς και 
το τραπέζι των καλλιτεχνών.!!!

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ομογενών στο χθεσινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, καθώς και σε όλα τα άλλα ρεβεγιόν των συλλόγων και οργανισμών της παροικίας μας. Πάντως ο κόσμος της Κοινότητας τίμησε όσο ποτέ άλλοτε, ίσως, την εκδήλωση του μεγάλου αυτού ομογενειακού οργανισμού με την αθρόα συμμετοχή του «συν γυναιξί και τέκνοις» που λένε, αφού για πρώτη φορά έβλεπες την παρουσία της νεολαίας να συναγωνίζεται σε όγκο τους …γεροντότερους.! Και μόνο το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Κοινότητα έχει μέλλον, αρκεί η νέα διοίκηση να συμπεριφερθεί σωστά, κάτι που ελπίζουμε και ευχόμαστε συγχρόνως… Ήταν η πρώτη φορά, όπως μας είπε ένας εκ των διαχειριστών της αίθουσας, που δεν είχε μείνει ούτε ΜΙΑ καρέκλα αδειανή, ώστε να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει κάποιες πολυθρόνες της αίθουσας αναμονής.!
Παρ’ όλη αυτή την κοσμοπλημύρα η εν γένει διοργάνωση από τους υπεύθυνους ήταν άψογη, αν εξαιρέσει κανείς ένα μικροεπεισόδιο μιας κυρα-δασκάλας των κοινοτικών σχολείων η οποία λέγοντας κάποιο ψεματάκι «έκλεψε» το τραπέζι του Μανόλη του Μυλωνάκη ο οποίος αναγκάστηκε να περιμένει για λίγη ώρα μέχρι να …επιστρατευτεί και να ετοιμαστεί το τραπέζι των μουσικών…
Τέλος καλό, όλα καλά.!!!  
Ο π. Κωνσταντίνος Παυλίδης με την πρεσβητέρα και τον προτότοκο γιό τους.

Ο γιατρός Πάνος Φουντάς με τη σύζυγό του και τον κ. Ζαχαριά Πράττα
















Ο ...παλαίμαχος Λούης Γεωργαρέας με τον κ. και την κ. Παπουτσίδη









Ο καθηγητής Τάκης Γιαννόπουλος με δυο φίλους του.