Search This Blog

Saturday, February 22, 2014

Στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανήκει η ΜΚΟ που έλαβε από το υπουργείο Εξωτερικών το ποσό των 900.000 ευρώ την περίοδο 1999-2004 
 Ο κ. Ρόντος είχε παραιτηθεί από το «Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών» από το 1996, προτού δηλαδή πάει στο ΥΠΕΞ δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου
Σε σχέση με δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Άλεξ Ρόντος να έχει ευθεία σχέση με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών», διευκρινίζεται ότι ο πρώην σύμβουλος του κ. Γιώργου Παπανδρέου δεν είχε σχέση με τη συγκεκριμένη Οργάνωση την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας).

Ο κ. Ρόντος εργαζόταν στο «Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών», μια
Αναλυτική απάντηση Παπανδρέου 
στη λάσπη των ΜΜΕ για τις ΜΚΟ


Ακόμα μια ανακοίνωση για το όργιο λάσπης που εκτοξεύουν εις βάρος τα γνωστά-άγνωστα ΜΜΕ εξέδωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μέσω του συνεργάτη του κ. Γιώργου Ελενόπουλου.

Αναλυτικά:

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στη δημοσιότητα το αγαπημένο θέμα κάποιων ΜΜΕ και ορισμένων δημοσιογράφων, αυτό των ΜΚΟ. Αφορμή αυτή τη φορά σχετική έρευνα των αρμοδίων αρχών.
Έκτοτε παρατηρούμε έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων και σχολίων που περιστρέφονται γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.
Η ιστορία έχει διδάξει ότι και αφορμή να μην υπάρχει, θα εφευρεθεί.

Υπερβολή; Κάθε άλλο. Για να μην αναφερθούμε στη σύγχρονη ιστορία του τόπου και βρούμε

Friday, February 21, 2014

Όταν τρώμε 


Στο μεταξύ, ο Γιώργος εξήγησε χθες και εν Αθήναις τις σκέψεις του για τη μετά το Μνημόνιο εποχή σε μια κλειστή συγκέντρωση των αποφοίτων του Χάρβαρντ στην Αίγλη. Εμείς την παρακολουθήσαμε τηλεοπτικά και απολαύσαμε την άνεσή του να μιλάει για όλα αυτά της κρίσης ως αμέτοχος τρίτος. Ωραία τα είπε. Αμα τελικά είσαι καλός παρατηρητής...
Αντιθέτως, ο Καραμανλής εξακολουθεί να μη μιλάει. Τείνω στην άποψη ότι δεν μιλάει διότι έχει συνεχώς το στόμα... μπουκωμένο και, ως γνωστόν, οι καλοί τρόποι επιβάλλουν, όπως θα έλεγε και ο Ζαμπούνης, «όταν τρώμε, δεν (πρέπει να) μιλάμε».
Παράδειγμα προχθές το βράδυ. Ολη η (ποδοσφαιρόφιλη) Ελλάδα παρακολουθούσε Τσάμπιονς Λιγκ Αρσεναλ - Μπάγιερν, ο Καραμανλής, κατά τα ειωθότα, έτρωγε.
Κυνήγι, αυτή τη φορά. Αγριογούρουνο και λαγό, χορηγία του άρχοντα του μακεδονικού κάμπου Δάνη Τζαμτζή. Παραβρέθηκαν 12 (όσοι και οι απόστολοι) βουλευτές του κλίματος Καραμανλή, οι οποίοι κλήθηκαν από τον Τζαμτζή να πλαισιώσουν τον υψηλό καλεσμένο.
Ρώτησα τον Δάνη πληροφορίες περί του δείπνου. Με απέφυγε ευγενικά. Το μόνο που μου είπε είναι ότι «δεν συζήτησαν πολιτικά, πέρασαν ένα ευχάριστο τρίωρο» και πως το τραπέζι ήταν να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά λόγω υποχρεώσεων του Καραμανλή (απέφυγα διακριτικά να ρωτήσω τι) αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τώρα, «μη μας πιάσει και η Σαρακοστή».
Το δείπνο πραγματοποιήθηκε σε ταβέρνα υπό τον απόλυτα περιεκτικό τίτλο «Παλιές Αναμνήσεις», η οποία εδρεύει στη Ραφήνα. Πάντα τέτοια...
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Thursday, February 20, 2014

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΙ;



Ο Παπανδρέου και το όραμα για μια νέα Ελλάδα. 

"Η αλλαγή, η πρόοδος δεν είναι ποτέ υπόθεση ενός. 
Είναι καθήκον όλων".
(ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Είναι για μένα ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι απόψε μαζί σας.
Όπως ιδιαίτερη ήταν η χαρά μου να ξαναβρεθώ στο Χάρβαρντ πρόσφατα – στο Kennedy School of Government – για να πραγματοποιήσω μια σειρά διαλέξεων με νέους φοιτητές από όλο τον κόσμο.
Ορισμένοι, μίλησαν απαξιωτικά ακόμη και για αυτό.
Το προσπερνώ.
Και προχωρώ.
Είναι πολλά αυτά που έχω να πω σήμερα.
”Η φωτιά στην γειτονιά”
Και στο Harvard, αλλά και παντού όπου γυρίζω ανά τον κόσμο, πολλοί προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε στην Ελλάδα.
Γιατί μια τόσο μικρή οικονομία παραλίγο να δημιουργήσει ένα νέο παγκόσμιο κράχ.
Ένας καθηγητής οικονομικών και φίλος μου στο Χάρβαρντ, ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, περιγράφει την κρίση στην Ελλάδα ως την φωτιά στην κουζίνα του σπιτιού.
Ενώ υπήρχε, όπως σωστά λέει, φωτιά στο σπίτι, δηλαδή στην Ευρώπη, αλλά και μεγαλύτερη φωτιά στην γειτονιά, δηλαδή στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Θέλω λοιπόν να αναφερθώ στην φύση των κρίσεων αυτών.
Πριν από καιρό βρέθηκα στη Κορέα, όπου συναντήθηκα με επισήμους, με πολιτικούς και ακαδημαïκούς της περιοχής. Συζητήσαμε το μέλλον της Ασίας – την άνοδο της Κίνας και της Ινδίας.
Τρία απλά συμπεράσματα:
Πρώτον, βιώνουμε τον επαναπροσδιορισμό της παγκόσμιας ισχύος – με κερδισμένη την Ασία.
Δεύτερον, την διάχυση της οικονομικής και πολιτικής δύναμης από τον έναν πόλο, της Αμερικής, σε

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ομογενής αναγνώστης (προφανώς γνωστός του κ. Μάτση;) μας έστειλε το παρακάτω:

{(Σκαι tv , σήμερα , 7:00μμ , «Ειδήσεις» με Ευαγγελάτο , Παναγιωταρέα, Καλογεροπούλου & άλλους 3 χαφιέδες. Θέμα : ΜΚΟ-Νάρκες-Ρόντος (βλ: Γαπ) . Σε Φώτο συνεχώς ο Ρόντος με τον Γαπ. Oι 6 τσάτσοι χασκογελούν έτοιμοι να κάνουν αντιΓαπ σχόλια . Στο Τηλέφωνο ο Πρέσβης Μάτσης. Ερώτηση Ευαγγελάτου υπομειδιώντας : «είπατε χθες στον Τράγκα ότι πρόσωπο συνεργάτης των Παπανδρέου είχε 50 ΜΚΟ»! Μάτσης: «ΟΧΙ , είπα ότι πρόσωπο με 50 ΜΚΟ ήταν (ή έλεγε ότι ήταν) φίλος του Παπανδρέου, του Καραμανλή κλπ.» 6 Χαφιέδες: Νεκρική σιγή …Ευαγγελάτος : Εέέέ… ας αφήσουμε τα πολιτικά και ας πάμε στην ουσία, στους υπαλλήλους…» . ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ .)}
 Αντίποδας: Δεν έχουμε να πούμε ΤΙΠΟΤΑ...

Δεν είναι μόνο η «ΜΚΟ Καραμανλής» 
που θέλουν να διασώσουν...

Δεν είναι μόνο η «ΜΚΟ Καραμανλής» που θέλουν να διασώσουν...
Η ναυαρχίδα της μιντιακής διαπλοκής, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, συνεχίζει να εκτελεί με ευλάβεια το συμβόλαιο σπίλωσης του Παπανδρέου


Δείτε για παράδειγμα το κοντραστ:

Επάνω βλέπουμε έναν χαμογελαστό και ξέγνοιαστο π/θ, που όταν δεν ασχολείται με την ανάπτυξη και δεν παράγει πλεόνασμα, ασχολείται με τα ...δίκαια αιτήματα των κλαδικών. Για παράδειγμα:
Πως είπατε; Θα μπει μαχαίρι στο επίδομα επικινδυνότητας των ένστολων;!
Πάρτε μια Εντολή Σαμαρά στους αρμόδιους Υπουργούς και ...βουαλά η νομοθετική ρύθμιση:

«η φορολόγηση του επιδόματος, που αφορά τις μάχιμες μονάδες του στρατού και των σωμάτων

Tuesday, February 18, 2014


ΟΙ ΜΚΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !...

Την περίοδο κατά την οποία ηγείτο του Υπουργείο Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνον τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ.

Με αυτό το θεσμικό πλαίσιο: Οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια των ΜΚΟ. Θεσπίστηκε η τήρηση Ειδικού Μητρώου ΜΚΟ καθώς και η διαδικασία αξιολόγησης και εγγραφής σε αυτό.
Ανεξαρτητοποίηση Κοππά: 
Το δέντρο και το δάσος...
Μετά από μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεων της, η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το σημερινό ΠΑΣΟΚ για μια σειρά λόγων του οποίους παρέθεσε.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, έχω διαβάσει δεκάδες σχόλια για τη «διορισμένη», για την «προσωπική φίλη του Παπανδρέου» ενώ φυσικά δεν έλειψαν και τα διάφορα «στο καλό» από διάφορα στελέχη του επίσημου ΠΑΣΟΚ που αδυνατούν ακόμα να διαχειριστούν τα διάφορα απωθημένα τους.

Προσωπικά, δεν έχω άποψη για το αν υπάρχει κάτι βαθύτερο πίσω από την αποχώρηση της Κοππά, δεν έχει τύχει να τη γνωρίζω προσωπικά ώστε να ξέρω κάτι παραπάνω και μου είναι και μάλλον

Monday, February 17, 2014

ΞΕΝΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (Από τις καλλιτερότερες)


Το πρωτογενές πλεόνασμα.. και το κέρδος..
Περιφερόμενοι σε κάποια πλάζα στο Σκάρμπορο και πίνοντας μοναχικά τον καφέ μας, ακούσαμε, χωρις να το θέλουμε, μιά συζήτηση από τις πολλές και σοβαρές που γίνονται στους χώρους αυτούς..

Λέει ο ένας από τους τρείς.."ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό το πρωτογεννές πλεόνασμα στην Ελλάδα; Μου θυμίζει τις 500 χιλιάδες πλεόνασμα που παρέδωσε ο Μενεγάκης στη Κοινότητα.."

Φυσικά την ιστορία της Κοινότητας τη γνωρίζετε ή κάτι θα έχει πάρει το αυτί σας γιά το πλεόνασμα..

Posted by IΔΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΦΕΛΗ

Sunday, February 16, 2014

«Τα πρωτογενή ελλείματα δεν μειώθηκαν 
Παραθέτω το σχόλιο του γραφείου Τύπου (Γιώργος Ελενόπουλος) 
του πρώην πρωθυπουργού 
Γιώργου Παπανδρέου:

Την τελευταία περίοδο παρατηρείται ραγδαία αύξηση του αριθμού των δήθεν επιλησμόνων πολιτικών στελεχών, προερχομένων από το κυβερνητικό στρατόπεδο, τα οποία με κάθε ευκαιρία, δεν διστάζουν να πουν τον "πόνο τους", που δεν είναι άλλος από τα “δεινά” της διετίας 2010-2011. 
Κατανοητή η στρατηγική τους.

Αλλά δυστυχώς, μαζί αυξάνεται και το μέγεθος της γελοιότητας στην οποία υποπίπτουν, τόσο για να δικαιολογήσουν δικά τους λάθη, όσο και για να εμφανιστούν άμωμοι και άσπιλοι, ενόψει εκλογών.
Γιατί είναι οι ίδιοι που ενώ σήμερα ομιλούν περί της επιτυχίας του πρωτογενούς πλεονάσματος, από
Αντιφρονών και άτιμος!!!! 
[Με αφορμή έναν κυνηγημένο πολιτικό]


Το έχω ξαναγράψει ότι πολλοί θεωρούν πως είναι κάτοχοι της μιας και μοναδικής αλήθειας!!! Έχουν την πεποίθηση ότι η δική τους αλήθεια είναι προνομιακή, έχει ανώτερο ηθικό κύρος και φυσικά όποιος δεν την ασπάζεται είναι και αντιφρονών αλλά και... άτιμος και κόβεται και η καλημέρα!! Δηλαδή, αν εγώ έχω αντίθετες ιδέες ή παρεκκλίνω έστω και κατ' ελάχιστον από την "ορθοδοξία", κατευθείαν κηρύσσομαι άτιμος. Και όχι μονάχα αυτό, αλλά αν δεν μπω κι εγώ στη

Η "ΠΡΟΔΟΣΙΑ" ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΧΑΣΑΝ...



...και στην οποία πολλοί περισσότεροι και πολύ γρήγορα προσχώρησαν.


Του Αλέκου Στάμου
Πόσα χρόνια πέρασαν άραγε από τότε που χιλιάδες συμπολίτες μας μαζεύονταν στην πλατεία Συντάγματος και μούντζωναν τη Βουλή; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ενωμένα τα «κινήματα» των κάθε είδους «δεν πληρώνω» σχημάτων, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, αναμειγνύοντας κόκκινες και γαλάζιες σημαίες, ζητούσαν από κοινού «να καεί να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή», να εκτελεστεί στο Γουδί ο «προδότης» Παπανδρέου; Ποιος θυμάται τα λέιζερ, τους προπηλακισμούς, τις βρισιές;

Γιατί άραγε κανείς σήμερα δεν αναφέρεται σε αυτό το «μεγαλειώδες», όπως το αποκαλούσαν τότε, κίνημα «ανατροπής» και «λύτρωσης»; Πού είναι και τι κάνουν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις που

ΑΝΑΔΗΜΟΔΙΕΥΣΗ ΑΠΟ MAKEDNOS


Η μείωση του χρέους...
Βλέποντας τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Κώστα Μενεγάκη και νυν βουλευτή και υφυπουργό Μετανάστευσης να "φωνάζει" μέ όλη τη δύναμη της φωνής του, μάλιστα και στα Αγγλικά και στα Γαλλικά.., πως οι Καναδοί πολίτες υποστηρίζουν την κυβέρνηση να μειώσει το χρέος και πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του (has no plan), αισθανθήκαμε πως πλέον ο Κώστας Μενεγάκης βρίσκεται στο χώρο που του ταιριάζει.

Πόσο υποκριτής μπορεί να είναι κάποιος όταν παραλαμβάνει έναν υγιή οικονομικά οργανισμό, τον υπερχρεώνει, τον παρατά στο έλεος του Θεού.. (ξέχασα.. ήθελε να αφωσιωθεί στην οικογένεια του..) και μετά έρχεται να σου κάνει μάθημα γιά το πως θα μειώσεις το χρέος.., πραγματικά δεν το καταλαβαίνουμε..

Αντιποδας: Από πότε κ. ΙΔΑΣ τον γραμματέα ή μάλλον τον ...γραφέα, θα έλεγα, που κουβαλάει την τσάντα του Καναδού υπουργού Μετανάστευσης, τον ...βαφτίζουμε υφυπουργό; Το θράσος του πάντως, ΔΕΝ έχει ΟΡΙΑ, αφού τολμάει και μιλάει για θέματα Οικονομίας, ο άνθρωπος που ξέσκισε οικονομικά την Κοινότητα...