Search This Blog

Friday, July 10, 2020

.Όπως ήταν αναμενόμενο…


Τζαμί από σήμερα η Αγία Σοφία.!!!
Σύμφωνα με το CNN, το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε σε σημερινή συνεδρίασή του να επιτρέψει την μετατροπή του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.!!!
Μετά την απόφαση αυτή, ο Ερντογάν θα κάνει διάγγελμα σήμερα Παρασκευή, προς τον τουρκικό λαό, ανακοινώνοντας την αλλαγή χρήσης του κτίσματος από Μουσείο σε Τζαμί, ύστερα από 65 χρόνια, ώστε να βρούν χώρο για να προσεύχονται οι Τούρκοι πολίτες.!!
Πρίν ανακοινωθεί η απόφαση, ο γαμπρός του Ερντογάν έκανε ένα τουΐτ χρησιμοποιώντας τον στίχο του ποιητή Necip Fazil Kisakurek: «Υπομονή νέοι μου. Δεν ξέρω αν θα γίνει σήμερα ή αύριο αλλά η Αγία Σοφία θα ανοίξει».!!!
Τώρα, γιατί ο Θεός επιτρέπει όλα αυτά τα χρόνια να γίνονται τόσα αίσχη σε βάρος του περικαλλούς Ιερού Ναού της Σοφίας Του, ΔΕΝ είμαστε σε θέση να απαντήσουμε… Ίσως κάποιος, από τους λαλίστατους κατά της απαγόρευσης της Θ. Κοινωνίας, κληρικός, μας φωτίσει με τις …θεολογικές του γνώσεις.! Θα περιμένουμε βέβαια πρώτα τις εξελίξεις…

Thursday, July 9, 2020

Μεγάλη η θλίψη του παπα-Φανούριου από την απαγόρευση της Θ. Κοινωνίας.!!!


Με οδύνη και πολύ πόνο μερικοί ορθόδοξοι μητροπολίτες και ιερείς, περνούν τις δύσκολες τούτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού και προσπαθουν να βρούν παρηγοριά μέσα στις εκκλησίες και τις δηλώσεις τους στα προσωπικά ή άλλα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Έτσι, προχθές, μετά τον αρχιεπίσκοπο Σωτήριο ο οποίος δήλωσε ότι «πονάει πολύ»»  ο ιερέας του Αγ. Νικολάου, ΔΕΝ άντεξε το κακό που τον βρήκε εκεί πέρα στο Σκάρμπορω και απευθύνθηκε στο γνωστό εκκλησιαστικό περιοδικό  «Ρομφαία» και να πει τον πόνο του.!!

Ο Σωτήριος …πονάει και ο Φανούριος …κλαίει.!


Η αναμενόμενη κατάντια της αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας.!!!
Έκεί πέρα, τέλος πάντων, στην …Αρχιεπισκοπή – τρομάρα της – ΔΕΝ θα βρεθεί ένας με λίγα  …αποτέτοια που αντί να κλαίει και να πονάει (!!!)  να πει στον κόσμο ότι ΔΕΝ θα του φορτώσει ΟΛΕΣ τις αμαρτίες ο Χριστούλης, αν για λίγες μέρες, εβδομάδες ή και μήνες ΔΕΝ θα κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων του Σώματος και Αίματός Του; 

Wednesday, July 8, 2020

Χτύπησε ξανά η αντικοινοτική κλίκα του Σωτήριου…


Κάρφωσαν στις Υγειονομικές Αρχές του Τορόντο, την δήθεν πλημμελή τήρηση των αποφάσεών τους από τους υπεύθυνους του οργανισμού
για να πλήξουν το κύρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.!

Και μη μας πουν κάποιοι παρατρεχάμενοι ή και παρακοιμώμενοι ότι ΔΕΝ γνωρίζουν τίποτα.! Θα είναι η «επανάληψη του έργου» για την προσφορά εξαγοράς της υποθήκης  της Κοινότητας από την Τράπεζα, την οποία αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας ο Σωτήριος, διότι λέει την υπόγραψε ο ταμίας του και όχι ο ίδιος.!   Με τον γνωστό στόχο, την παράδοση της περιουσίας της στην (τότε) Μητρόπολη και τον …τώρα Σωτήριο…

Ανοιχτή Επιστολή προέδρου Ε.Κ.Τ. Αντώνη Αρτεμάκη προς τα μέλη του οργανισμού



Dear members, parishioners and community at large, 
The past few months and especially the last few weeks have been challenging and confusing to all of us.  The Greek Community of Toronto (“GCT”) would like to clarify and explain its stance to the most recent developments in terms of the re-opening of the Churches and its practices. 

Monday, July 6, 2020

Ο Bob Rae, νέος πρέσβης του Καναδά στον ΟΗΕ



 Ο πρωθυπουργός του Καναδά κ. Τζάστιν Τρουντώ όρισε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό του Οντάριο και επί πολλά χρόνια βουλευτή της περιοχής Danforth-Greenwood, κ. Βob Rae, ως πρέσβη της χώρας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Σε λίγη ώρα, 1:30 μ.μ. ο νέος πρέσβης κ. Βob Rae και ο απερχόμενος μόνιμος αντιπρόσωπος στον Διεθνή Οργανισμό, k. Marc-Andre Blanchard, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην καναδική πρωτεύουσα.

Sunday, July 5, 2020

«Συνελήφθησαν» παρανομούντες οι ‘αγιοι’ πατέρες της Αρχιεπισκοπής;


Όπως τα πράγματα δείχνουν και οι πληροφορίες αναφέρουν, οι «άγιοι» πατέρες της εκκλησίας μας «συνελήφθησαν» να παρανομούν, παραβλέποντας ή παραβιάζοντας τις οδηγίες της Πολιτείας, όσον αφορά το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μερικοί εξ’ αυτών των ιερέων, παραβίασαν την εντολή αναστολής της Θείας Μετάληψης στους …πιστούς, κοινωνώντας τους, ενώ ίσχυε η απαγόρευση σύμφωνα με εντολές της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας του Τορόντο.