Search This Blog

Friday, February 19, 2021

Ξαναχτύπησε ο Σωτήρης… Οι εκκλησιές, λέει, ΔΕΝ πωλούνται.! Σώζονται και διατηρούνται, αλλά πού; Μήπως στο τουρκοκρατούμενο φανάρι; …Λέμε τώρα.!

 


Ο κόσμος υποφέρει από την πείνα, λόγω ανεργίας και από ψυχική γαλήνη λόγω εγκλεισμού και στέρησης της ελευθερίας του κι’ αυτός, ο μεΓΑΛΟΣ θρησκευτικός μας ηγέτης, έχει μέρα και νύχτα στο κεφάλι του (δεν νομίζω να τούμεινε καθόλου μυαλό) το πώς θα αποκτήσει ΚΑΙ τις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας.! Αντί, δηλαδή, να πει ένα ευχαριστώ στους απελθόντες ομογενείς και τους διαδόχους-κληρονόμους τους οι οποίοι αγωνίστηκαν σκλιρά και με το υστέρημά τους έκτισαν εκκλησιές, τις οποίες, αφού βρήκε έτοιμες για να προσευχηθεί και να ευχαριστήσει το Θεό, ο πρώτος του στόχος πριν από 50 χρόνια και ο τελευταίος του μέχρι σήμερα είναι το πως θατις κάνει κτήμα του και ότι απομείνει, κτήμα του πατριαρχείου και του Ερντογάν.!

Αυξάνεται, πληθύνεται και εμπλουτίζεται από … «επιστήμονες» η, εναντίον της Κοινότητας, κλίκα του Σωτήριου… Ανθυπαρχηγός της κλίκας ορίστηκε ο επίσκοπος πατάρων Αθηναγόρας Σαλμάς.!!! Η ντροπή της Ομογένειας…Αμήν.!


 Ο Σωτήριος κερδίζει συνεχώς έδαφος… Με τις αλητήριες προσπάθειές του να φάει κυριολεκτικά την περιουσία της Ελληνικής Κοινότητας, κατόρθωσε να αβγατίσει την αντικοινοτική  κλίκα του, την οποία επί αρκετά χρόνια προσπαθεί να στήσει, μήπως, έστω και καθυστερημένα, πετύχει την επί 50 χρόνια προσπάθειά του να διαλύσει τον ελληνισμό.! Ύστερα, λοιπόν, από τα πουλημένα τομάρια της Λαδομάδας και τα …βαρύγδουπα πρωτοσέλιδά τους, και τις επιθέσεις του παγκόσμιου της ενημέρωσης, εκδότη και προαγωγού τηλεοπτικών και ραδιο-φονικών προγραμμάτων, μπήκαν στο παιχνίδι ένας …μεγάλος επιστήμονας με Ντοκτορά των $100.00 us, ο Dr, Varelis, καθώς και ο μεγάλος αγωνιστής αποβλάκωσης της  ομογένειας του Μόντρελ, ο κ. Τελίδης.

Monday, February 15, 2021

Ευχαριστίες της Ελληνικής Κοινότητας για την ανταπόκριση και στήριξη της ομογένειας, στην απόφαση πώλησης ακινήτου της…

 

Με σημερινή ανακοίνωση-επιστολή της, η Ελληνική Κοινότητα των Ελλήνων του Τορόντο, ευχαριστεί τα μέλη της και όσους άλλους συμπαραστάθηκαν στην απόφασή της να πωλήσει ένα εκ των ακινήτων της, με απώτερο στόχο να σώσει τα υπόλοιπα και να συνεχίσει την υπέρ100ετή προσφορά της στους απογόνους των ιδρυτών της.!

Ας διαβάσουμε όμως, πρώτα, την ευχαριστήρια επιστολή προς τα μέλη και τα ξαναλέμε…   

 15 Φεβρουαρίου, 2021

 Αγαπητά μέλη και φίλοι,

 Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 8ης Φεβρουαρίου, 2021 σχετικά με την πιθανή πώληση ενός εκ των ακινήτων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο (ΕΚΤ), θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση. Το διοικητικό συμβούλιο με αίσθημα ευθύνης στα μέλη θα ήθελε να διευκρινήσει τα παρακάτω:

Sunday, February 14, 2021

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο ομογενής μας Σταύρος Μενεγάκης με καταγωγή τη Σκούρα Λακωνίας.

 


Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο ομογενής μας  Σταύρος Μενεγάκης με καταγωγή τη Σκούρα Λακωνίας.

 Ο Σταύρος Μενεγάκης υπηρέτησε επάξια ως πρόεδρος του  Συλλόγου των Σκουροβαρβιτσιωτών Τορόντο, με πλουσιο πολιτιστική και φιλανθρωπικη δράση, ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Κοινότητα κατά το διάστημα της προεδρίας του αδελφού του Κωστα.

Από τη θέση ετούτη, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους του, και να είναι αιωνία η μνήμη του…