Search This Blog

Saturday, August 3, 2013

Αυστραλία: Συμφωνία για τη διάσωση του αρχείου Δαρδάλη, της ελληνικής διασποράς
του ανταποκριτή Σ. Χατζημανώλη

Άρχισε η ταξινόμηση των τεκμηρίων που περιέχονται στο αρχείο Δαρδάλη της ελληνικής διασποράς, τα οποία θα είναι προσβάσιμα στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Τα πολύτιμα αρχεία, δωρεές της ομογένειας, βρίσκονται σε 5.500 κιβώτια και υπάγονταν στο Εθνικό Κέντρο Ελληνικών Μελετών και Έρευνας (ΕΚΕΜΕ) του Πανεπιστήμιου La Trobe, το οποίο έκλεισε πριν λίγα χρόνια. Πρόκειται για περισσότερα από επτά εκατομμύρια αρχειακά τεκμήρια, που

Κωμικών προδιαγραφών η ...




Ακόμα κι αν το ημερολόγιο έδειχνε «1η Απριλίου», το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για το δήθεν σχέδιο ανατροπής Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έπειθε ούτε τους πλέον καλόπιστους.

Η εφημερίδα μπορεί να εξασφάλισε για τον εαυτό της την πώληση μερικών φύλλων παραπάνω αλλά στα σίγουρα αυτοί που την αγόρασαν για το πρωτοσέλιδο θέμα της, δεν θα την προτιμήσουν ξανά.

Πρώτα απ' όλα, μέχρι και η αναφορά των διαφόρων ονομάτων στο ρεπορτάζ είναι γεμάτη λάθη. Ο

Friday, August 2, 2013

ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ...


Τα γαλάζια τα γατάκια


Διαβάζω διάφορα ρεπορτάζ για την «εκτός ελέγχου» συμπεριφορά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι διαφωνούν με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, βρίζουν τον Στουρνάρα κτλ. Διαβάζω μάλιστα ότι όλα αυτά «τρομάζουν» το Μέγαρο Μαξίμου.

Με συγχωρείτε αλλά προσωπικά με όλα αυτά γελάω. Από το 2009 μέχρι σήμερα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποδειχθεί η πιο άβουλη και πιστή αγέλη στην Ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού.

Θυμίζω ότι είναι οι άνθρωποι που ανάλογα με τις εντολές του Αντώνη Σαμαρά, πότε καταψήφιζαν τα Μνημόνια, πότε συμφωνούσαν με τους Αγανακτισμένους και πότε τα υπερψήφιζαν, επιτιθέμενοι σε

Thursday, August 1, 2013



Ο Χαϊκάλης προτείνει πρωθυπουργό Καραμανλή και αντιπρόεδρο Τσίπρα...
Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει η αναφορά του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη κατά την διάρκεια πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΑΝΤ1, όπου ο βουλευτής πρότεινε την ένωση όλων των κομμάτων-πλην της Χρυσής Αυγής- με πρωθυπουργό τον Καραμανλή και αντιπρόεδρο τον Τσίπρα.!

Epikairo: Ο Χαϊκάλης δεν έμεινε ευχαριστημένος με το 15,6% έλλειμμα που πέτυχε ο Καραμανλής και οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Προφανώς θεωρεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερα ελλείμματα εν είδει αφρικανικών χωρών και προτείνει την επιστροφή του καταλληλότερου, τον οποίο ξεψεκάζει και βγάζει αυθαίρετα από το κάδρο των δοσίλογων του έθνους, άσχετα αν έχει ψηφίσει και κανά 2 μνημόνια...

Δεν πιστεύω ότι η πρόταση Χαΐκάλη έχει να κάνει με την καλή σχέση του προέδρου του με τον Κώστα Καραμανλή, η οποία συνδυάζεται με τη συμπίεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκατέρωθεν [Χρυσή Αυγή-ΝΔ]. Άλλωστε, αν ο Χαϊκάλης είχε ως αφετηρία του τη σκοπιμότητα και όχι το καλό της χώρας, θα πρότεινε για πρωθυπουργό τον Φιλιππίδη και αντιπρόεδρο τον Μπουλά. Άρα, πιστεύει σε αυτή τη λύση. Οϊμέ.

(σ.σ.: Το ριμέικ του 50-50 θα ΄ναι να δούμε τον Καραμανλή, τον Τσίπρα και τον Καμμένο μεθυσμένους στο τσιπουράδικο να κυνηγούν νταβατζήδες.)

Wednesday, July 31, 2013


έτσι, για την αλητεία...


δική του η εισφορά αλληλεγγύης...
δική του η ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
δικός του ο «Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος,
δική του η Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων» στο Υπ. Οικονομικών με σκοπό την αποκάλυψη επίορκων δημοσίων υπαλλήλων,
δικό του το Ειδικό Τμήμα Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες,
δική του η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
δική του η επιβολή φόρου 15% στα ακίνητα των offshore εταιρειών,
δική του (σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) η σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, από την οποία μισθοδοτούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι,
δικό του και το άνοιγμα των επαγγελμάτων,
δικό του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,
δική του η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων για το έλλειμμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης,
δικό του το πλαίσιο της πολιτικής για τις δημόσιες επιχειρήσεις - ΔΕΚΟ με την κατάρτιση και αποστολή των σχεδίων οικονομικών προϋπολογισμών καθώς και των στρατηγικών και επιχειρησιακών σχεδίων τους,
δική του η ριζική τροποποίηση του πλαισίου κατάρτισης, εκτέλεσης και παρακολούθησης του Προϋπολογισμού, ενός Προϋπολογισμού που είχε επιτρέψει τον πλήρη εκτροχιασμό τους ελλείμματος της χώρας το 2009 και απώλεια κάθε εμπιστοσύνης των διεθνών θεσμών στην ελληνική οικονομία,
δικό του το πλαίσιο που επιτρέπει τον μεσοπρόθεσμο οικονομικό προγραμματισμό του κράτους, περιορίζοντας τις αποκλίσεις από τους στόχους που τίθενται και δίνοντας τη δυνατότητα ανακατανομής των πόρων και των δαπανών, εξασφαλίζοντας έτσι την παροχή περισσότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
δική του η θεσμική θωράκιση της ελληνικής οικονομίας με ισχυρούς θεσμούς διαφάνειας και δημοσιοποίησης στοιχείων και λογοδοσίας προς τους πολίτες για το πού και πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα.

Δική του και η παραπομπή στο Δικαστικό Συμβούλιο και η άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την Ολομέλεια της Βουλής, ΙΣΩΣ επειδή τα παραπάνω, ήταν ΟΛΑ δικά του...

Καλό καλοκαίρι βρε.! Και τα μυαλά ψηλά...

epikairo.gr

Ο Λαζόπουλος στο Εθνικό.!


Μια καραμπινάτη αυθαιρεσία και παρανομία!


«Επειδή το Αλ Τσαντίρι είναι αντιμνημονιακό, πρέπει να κόψω τον Λαζόπουλο; Αν αυτός που καλώ είναι αριστερός ή ό,τι άλλο –εξαιρώ τη Χρυσή Αυγή– ποσώς με ενδιαφέρει. Με αφορά η αισθητική του πρόταση. Εγώ είμαι αντιμνημονιακός από την εποχή του Καστελόριζου...»

Τάδε έφη Σωτήρης Χατζάκης, ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, και πρώην του Κρατικού Θεάτρεου Βορείου Ελλάδος. Και είπε ότι προεκλογικά πήγε σε τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις, τουΦώτη Κουβέλη, του Παύλου Γερουλάνου και του Αντώνη

Tuesday, July 30, 2013

Η φωτογραφία της ημέρας.!

Ένα; κτηνοτρόφος αποφάσισε να διαφημίσει τα προϊόντα με έναν ιδιαίτερο τρόπο ....
Η εικόνα έρχεται από χωριό της Καρδίτσας. Ο υπεύθυνος θέλησε να διαφημίσει τα αβγά που πουλάει και να κεντρίσει τα βλέμματα των διερχόμενων οδηγών. Έτσι, όπως βλέπετε έβαλε σε στύλο της ΔΕΗ μία λούτρινη κότα, ένα καλάθι και από κάτω άφησε το ...μήνυμά του.!
ΚΑΛΟ.....
Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε κ. Παυλοπουλε
της Μαρίας Ξηρού*

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ……………
Επικεφαλής Eurostat:  Έτσι μας κορόιδευαν την περίοδο 2004-2009 οι Έλληνες με το χρέος
Κάθε φορά που ζητούσαμε από τις Ελληνικές Αρχές να εξηγήσουν κάποια ακατανόητα ή αμφίβολα στοιχεία, λαμβάναμε την επίσημη απάντηση ότι τα δεδομένα ήταν σωστά. Δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε το αντίθετο. Αυτό το κενό στη νομοθεσία καλύφτηκε μόνο το 2010. Και θυμάμαι καλά ότι ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ είχε παραδεχτεί ότι ήταν μεγάλο λάθος το ότι δε είχε η Eurostat αυτή τη δυνατότητα από το 2005. Στην έκθεσή της, το 2010, η Επιτροπή εμφανίσθηκε πολύ αυστηρή. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα είχε εσκεμμένα παραδώσει εσφαλμένα στοιχεία. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο αυτές οι εκφράσεις είναι ασυνήθιστες στο στόμα της Επιτροπής!

To πρόβλημα των swaps συζητήθηκε επί μακρόν, ανάμεσα στο 2005 και το 2008 και τελικώς αποφασίσθηκε πως έπρεπε να δηλωθεί η ύπαρξη τους. Αλλά οι Ελληνικές Αρχές μας έλεγαν ότι τα swaps δεν ήταν σημαντικά για τον υπολογισμό του ελλείμματος τους, πράγμα που απλά δεν ήταν αληθές. Ακόμη μία φορά, δεν ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε το αντίθετο. Αποκτήσαμε πρόσβαση στα ελληνικά ντοκουμέντα μόνο το 2010 . Επισκέφτηκα τότε προσωπικά την Ελλάδα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και συζήτησα με πολλά μέλη της κυβέρνησης, ζητώντας τους... να μας παραδώσουν όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειαζόμασταν. Δημοσιεύσαμε τότε, το Νοέμβριο του 2010, οριστικά στοιχεία που έδειχναν ένα έλλειμμα της τάξης του 16% του ΑΕΠ.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ…….
Ο Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν αυτός που παρέλαβε από εσάς το 2009 μια χώρα αναξιόπιστη, βουτηγμένη στην διαφθορά και στην αδιαφάνεια και με το παγκόσμιο κύρος ,την εμβέλειά του και ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επισκέφτηκε όλους τους ηγέτες των άλλων χωρών και αποκατάστησε την χαμένη αξιοπιστία της.

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ………..
Ο Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ήταν αυτός που μίλησε για λογοδοσία και εφάρμοσε πρώτος την διαφάνεια στο κράτος, μέχρι τότε άγνωστη λέξη ήταν για εσάς η ΔΙΑΥΓΕΙΑ,ΤΟ OPEN-GOV ,η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Εν κρυπτώ κύριε πρώην υπουργέ επί διακυβέρνησης σας λειτουργούσε ο κρατικός μηχανισμός, προμήθειες, προσλήψεις κ.λ.

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..
Ο Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είναι αποδεκτός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της υφηλίου. Δεν μπορείτε βέβαια να το κατανοήσετε και να αποδεχτείτε αυτή την αποδοχή, γιατί προφανώς έχετε ως παράδειγμα τον Καραμανλή και θεωρείται , ότι η προσφορά των π. Πρωθυπουργών πρέπει να εξαντλείτε στις ταβέρνες ……..

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..
Το ποιος εξαπάτησε τον Ελληνικό λαό το γνωρίζουμε καλά, παρ’ όλη την προσπάθεια να μεταθέσετε τις ευθύνες. Ο αρχηγός σας μιλούσε για ισχυρή οικονομία, εκτός βέβαια και μιλούσε για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ταβέρνας που σύχναζε……
ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..
Το ύφος της συνέντευξής σας καταδεικνύει «το ήθος του πολιτικού άνδρα» και απαντάει και στο ερώτημα γιατί δεν σταματάει ο κατήφορος στην χώρα μας…….
Πολύ μικρός ……να για κρίνετε τον Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..
Όσο για τα «λεφτά υπάρχουν» ………σας λέμε ΝΑΙ υπήρχαν , στο Βατοπέδι ……….στις «οφ σορ» εταιρείες και στους λογαριασμούς κάθε λογής φοροφυγάδων προστατευόμενων σας.

ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ……..
«ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ, ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ»

*Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης
ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΊΑΣ

Monday, July 29, 2013

ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ...

Ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται.

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ήρθε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η απόλυτη επιβεβαίωση του περιεχομένου της ανακοίνωσης του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την πρωτοσέλιδη στάση της Real news εναντίον του και την σκοπιμότητα η οποία ώθησε τους υπευθύνους της εφημερίδας να πράξουν όσα έπραξαν.

Και μάλιστα, από τα χείλη δύο πρώην υπουργών της ΝΔ κατά την περίοδο των κυβερνήσεων του κ. Κώστα Καραμανλή, οι οποίοι ευθύνονται -εις το ακέραιον ο καθένας- για την πορεία της χώρας προς την χρεοκοπία.

Ο ένας, Υπουργός Εσωτερικών τότε, ευθύνεται μεταξύ άλλων για το κόστος που επέφεραν στο δημόσιο ταμείο εκατοντάδες χιλιάδες διορισμοί μέσα σε μια πενταετία (865.000, οι περισσότερες χωρίς έλεγχο ΑΣΕΠ!). Διορισμοί που γονάτισαν τη χώρα με τραγικά ελλείμματα που οδήγησαν σε ακόμη τραγικότερο χρέος που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Ο άλλος, Υπουργός Υγείας τότε, ευθύνεται μεταξύ άλλων για την τερατώδη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία επέφερε στο δημόσιο ταμείο κόστος δισεκατομμυρίων Ευρώ (2,4 δισ. η φαρμακευτική δαπάνη το 2004, 5,28 δισ. το 2009!).

Σε αυτούς τους δύο πρώην Υπουργούς κατέφυγε χθες η Real - σίγουρα σιγά σιγά θα βρεθούν κι άλλοι «πρόθυμοι» - προκειμένου να βρει υποστηρικτές στο δημοσίευμά της, μέσω δηλώσεών τους στον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό.

Χρειάζεται κάποια άλλη απόδειξη της χωρίς έμπνευση, όπως αποδεικνύεται, αλλά και χωρίς αιδώ επιχείρησης που στήθηκε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου;
Καμία φαντασία πια. Πού είναι οι ειδικοί, πού είναι οι καθηγητές που από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου, όπως συνέβαινε για μήνες και χρόνια ολόκληρα, θα μας “πείσουν” για το θεάρεστο έργο των κυβερνήσεων Καραμανλή και για το πόσο εγκληματίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου;

Μεγάλη προχειρότητα. Ή μήπως να περιμένουμε από Σεπτέμβρη τα νέα -καλύτερα σκηνοθετημένα- επεισόδια του βρώμικου πολέμου;

Ό,τι στήθηκε πάντως μέχρι τώρα, γύρισε μπούμερανγκ για τους κατασκευαστές του. Και τι δεν ζήσαμε, και τι δεν ακούσαμε: «Στημένο το Μνημόνιο», «Φούσκωσε το έλλειμμα», «Αρνήθηκε 30-50-80 δισ. που μας έδιναν οι Ρώσοι», «Στη λίστα Lagarde η Μαργαρίτα με 550 εκατομμύρια», «Έβγαλε δισ. ο Αντρίκος με τα CDS» κλπ, κλπ …

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ένας από τους βασικότερους λόγους που στήθηκε ο βρώμικος πόλεμος εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου είναι για να διαγραφεί από τη συλλογική μνήμη το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος της χώρας την περίοδο 2004-2009 και η ευθύνη για αυτά που ζούμε να μετατοπιστεί αποκλειστικά στην μετά το 2009 περίοδο.

Και ο άλλος βασικός λόγος πίσω από τον βρώμικο πόλεμο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσκύνησε ποτέ κανέναν τους. Τόσο απλά. Το πλήρωσε κι αυτό βέβαια, αλλά δεν τους προσκύνησε.

Για αυτό και ο βρώμικος πόλεμος συνεχίζεται.
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΤΩΡΑ, ΣΤΟΝ ΚΥΡ – ΦΩΤΗ ;...

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ κ, Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην "εφημερίδα των Συνακτών", επανέρχεται σε πρόταση του κόμματός του για «δημιουργία ενός πόλου προοδευτικού, βασισμένου στους άξονες δημοκρατία - κοινωνική συνοχή - ανάπτυξη με ωφέλειες για όλους», που επιδιώκει τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, «μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση».

Ο κ. Κουβέλης, όπως διευκρινίζει, δεν υπολογίζει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια για τη συγκρότηση
Παραθέτω ένα απόσπασμα από το χθεσινό εκδοτικό σημείωμα του Θέμου Αναστασιάδη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»:

(...)Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από politically correct υποκρισίες. Όσο το καροτσάκι και η αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών δεν πρέπει να αποτελούν σημεία χλεύης, άλλο τόσο δεν μπορεί να συσκοτίζουν το γεγονός ότι είναι ένας πολύ επιθετικός και πολιτικά ΑΝΑΓΩΓΟΣ κύριος που μας σακάτεψε!

Οποιοσδήποτε ψυχαναλυτής μπορεί να σου εξηγήσει στο πι και φι ότι ο ιησουίτικος προτεσταντισμός του ήρθε κι έδεσε με τα προσωπικά του βάσανα. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία ο χερ Σόιμπλε δεν έγινε πιο φιλάνθρωπος, ευγενικός και συζητήσιμος. Αντιθέτως, δείχνει να διαπνέεται από τη λογική ότι «από τη στιγμή που εγώ, ανάπηρος άνθρωπος στο καροτσάκι, δουλεύω όλη μέρα κι όλη νύχτα, οι

Sunday, July 28, 2013


Περί κατάσχεσης Aιρκοντισίου…

Ε, λοιπόν, μερικοί καπιταλιστές δεν έχουν το Θεό τους... Δεν φτάνει που τους κάνεις την τιμή να ψωνίζεις τα προϊόντα τους, έρχονται και σου τα παίρνουν αν τύχει και δεν τους τα πληρώσεις.! Και είναι τέτοια η αναλγησία τους, μάλιστα, που ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο, που σκάει ο Τζίτζικας που λένε, έρχονται στην πόρτα σου και σου κατάσχουν το κλιματιστικό, δηλαδή το ερκονδίσιον που λέμε μερικοί, και το οποίο «αγόρασες» για να δροσιστείς λιγάκι.! Μα είναι δυνατόν; Άσε ρε κύριε να περάσουν οι πολλές ζέστες και μετά το κάνεις, αφού θέλεις ντε και καλά να πληρωθείς... Τι θα πάθαινε δηλαδή το μηχάνημά σου αν δούλευε ακόμα δυο μήνες τζάμπα;

Να γιατί αναγκάζετε τον κόσμο να βαίνει στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενος εναντίον του καπιταλισμού σας...

Αν υποθέσουμε, δηλαδή, ότι είχατε τοποθετήσει τη θέρμαση στο συγκεκριμένο κατάστημα με τους ...εξιδικευμένους (!!!) καφέδες, θα την αφαιρούσατε στα μέσα του Γενάρη, ας πούμε;

Τέλος πάντων, την επόμενη φορά να είστε λίγο πιο προσεχτικοί... Στο κάτω κάτω οι άνθρωποι δεν είπαν ότι δεν θα σας πληρώσουν. Απλά θα το κάνουν μετά την …αποπληρωμή των χρεών του μακαρίτη του Φεντάνη, καθ΄ ότι πέρασαν πολλά χρόνια τώρα και κοντεύουν να παραγραφούν. Μετά από αυτό και κάποιους άλλους έρχεται η σειρά των αεροκονδισίων και λοιπών βερεσέδων, γενικά. Βλέπετε …εξαντλήθηκε οικονομικά και ο κυρ Κώστας ο επιστήμων. Πόσα ακόμα να πληρώσει ο άνθρωπος;




Ενενήντα ένα χρόνια


 από την ίδρυση της AHEPA

Στις 26 Ιουλίου 1922, ενενήντα ένα χρόνια πριν, οκτώ οραματιστές Ελληναμερικανοί ένωσαν τις δυνάμεις τους, στην Ατλάντα, στην πολιτεία της Τζόρτζια, για να ιδρύσουν την Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση(American Hellenic Educational Progressive Association , AHEPA), μια οργάνωση βασισμένη στην αδελφότητα, που είχε ως στόχο να βοηθήσει τους Έλληνες μετανάστες να αφομοιωθούν στην αμερικανική κοινωνία και να καταπολεμήσουν τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις.

Το 1922 ήταν βίαιες και διαδεδομένες οι διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών από την Ελλάδα. Η αναγεννημένη Κου Κλουξ Κλαν, τους εκφόβιζε τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικονομικό

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ Real

 Ψάξτε αλλού για λερωμένα χέρια

Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέουεκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου - ΙΑΠ, όπως όλα τα Ιδρύματα και οι συναφείς φορείς δημοσίουενδιαφέροντος, δεν εξαιρούνται και δεν πρέπει να εξαιρούνται των ελέγχων που διενεργούν οιαρμόδιες αρχές, όπως συμβαίνει με όλες τιςεπιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Το γεγονόςότι, δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ηλειτουργία τους αφορά έναν ειδικό σκοπό πουσυνδέεται με την ιστορία του τόπου, τη γνώση καιτην έρευνα, όπως και το γεγονός ότι, τα Ιδρύματααυτού του είδους δεν χρηματοδοτούνται ούτε και επιδοτούνται από το δημόσιο ταμείο, με απόφαση που ελήφθητην περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ -με σκοπό την έστω και