Search This Blog

Saturday, January 26, 2013



Ο Παπανδρέου στην Κων/πολη με ομογενείς 

Κατά την επίσκεψη του, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη, εκτός από τις επίσημες επαφές και την σημαντική ομιλία του είχε και συναντήσεις με φορείς της ομογένειας



Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε, συνοδεία του Γιώργου Πεταλωτή, την Αγία Τριάδα Σταυροδρομιου, όπου τον υποδέχθηκε ο Παντελής Βίγκας, ο Γιώργος Παπαλιάρης, η Αναστασία Καπουδάγ και ο Νίκος Μαγγίνας και συζήτησε μαζί τους τις εξελίξεις στην Τουρκία και την επιρροή τους στα θέματα της ομογένειας.



Από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των μειονοτήτων της Τουρκίας, ακολούθησε επίσκεψη στο ιστορικό Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο της Κωνσταντινούπολης.



Friday, January 25, 2013


Σε ασφυκτικό κλοιό ο πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Θεσσαλών κ. Πορνάρας με τον
...προξενητή, πρόεδρο του Τμήματος Συλλόγων
της Ελληνικής Κοινότητας κ. Μυλωνάκη.
των Θεσσαλών…
ΠΟΛΥ περιτριγυρίζουν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλών οι … «πρόεδροι» των δυο ανώτερων και ανώτατων …σφραγίδων του ελληνισμού του Καναδά. Μυρίστηκαν φαίνεται χρήμα και θα ήταν μια κάποια οικονομική ένεση για αυτούς να τον εντάξουν στους κόλπους των έστω και ανύπαρκτων οργανισμών τους, ώστε να κρατήσουν τις σφραγίδες τους μέχρι μπας και εγκριθούν εκείνα τα ρημάδια τα Γκράντια που τους έταξε ο …βολευτής τους.!
Και εκτός του ότι τα Γκράντς ΔΕΝ φαίνεται να προχωράν, έχουμε και λίγο εμπόδιο εκ μέρους του κ. Πορνάρα ο οποίος μοιάζει να διαβάζει τον παροικιακό Τύπο –ακόμα και ΑΝΤΙΠΟΔΑ, όπως μαθαίνω.!- ώστε να είναι αρκετά, μάλλον, ενημερωμένος για τα έργα και τις ημέρες των κ. κ. … «προέδρων» και να το παίζει λίγο δύσκολος στο να δεχθεί το …προξενιό που μεθοδεύεται από τον αρμόδιο για τέτοια ζητήματα κ. Μανόλη Μυλωνάκη..!…
Τώρα τι θα κάνει δεν γνωρίζω, αλλά θα περιμένω και ό,τι τον φωτίσει ο Θεός… Στο κάτω-κάτω μεγάλο παιδί είναι, μεγάλη θέση κατέχει (πρόεδρος των απανταχού Θεσσαλών), ας πράξει ανάλογα. Αυτός ξέρει…


Thursday, January 24, 2013


Κωλοτούμπες Καμμένου για τα cds
Τιμά τώρα την προσωπικότητα Παπανδρέου.

Σήμερα συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η αγωγή του Αντρέα Α. Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου σχετικά με όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί εμπλοκής του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού στην αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνων (CDS) ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας από επενδυτική εταιρεία στο στελεχιακό δυναμικό της οποίας ανήκε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Καμμένος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είπε ότι τιμά την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ισχυρίστηκε ότι παρουσίασε γεγονότα που είχαν παραχθεί από διάφορα blogs και διευκρίνισε ότι τα blogs και τα sites που αναπαρήγαγαν τα περί εμπλοκής του ενάγωντος δεν είχαν ως πηγή τον ίδιο.

Αργότερα, ο Αντρέας Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Καμμένος δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ότι τιμά την προσωπικότητά μου, ότι ουδέποτε στράφηκε εναντίον μου και ότι τα αναφερόμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο δεν έχουν αυτόν ως πηγή. Όλα κρίνονται από τη Δικαιοσύνη».

Ο μπαρμπαγιώργος
συμβουλάτορας

Ο μεγάλος …συμβουλάτορας.!!!

ΔΕΝ τούφταναν οι γραπτές, μέσα από τα «Παραλειπόμενα», παραινέσεις του προς το Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας για το πώς θα διοικήσουν τον οργανισμό, ήθελε να τους τα πει και προφορικά, μιας και εκφράζεται …καλύτερα, ώστε να τον καταλαβαίνουν ακόμα και …κωφάλαλοι.! Έτσι, προχτές την Κυριακή περίμενε τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης για να συμβουλέψει τον πρόεδρο κ. Αρτεμάκη πώς να κάνει σωστή διοίκηση.!!
Ο Αντώνης αφού τον άκουσε με …προσοχή, τούριξε μια αυστηρή ματιά και τον ρώτησε: Δηλαδή, Θανάση, θέλεις να μου πεις πώς να διοικήσω την Κοινότητα, δηλ. πώς να κάνω σωστά τη δουλειά μου;;; Κόκκαλο ο δικός σας… Διότι ο Αρτεμάκης είναι κρητικός αλλά όχι κουζουλός…
Απ’ ότι καταλάβατε, ο κυρ-θανάσης πιστεύει ότι είναι ο ΔΟΛ στο Τορόντο.!
Από τις πολλές γραπτές συμβουλές του θα σας πούμε μόνο τούτη.: «Επίσης, πρέπει να υπάρχει πολυφωνία και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον τομέα που διοικεί,…».!!!
Τι θέλει να πει ο …συγγραφέας μας; Ότι αν …ξεμοναχιάσει κάποιον πρόεδρο ενός επί μέρους Τμήματος της Κοινότητας, να του πάρει και τα σώβρακα ή έστω να του κάνει ό,τι θέλει.! Να …φανταστείτε ότι κάποια πονηρά μυαλά στην παροικία, κάνουν ήδη λόγο για τις καλές του σχέσεις με τον πρόεδρο των εκκλησιών, μέσω του οποίου προσπαθεί να συνεργαστεί με την Κοινότητα και να καταφέρει να βάλει πόδι ή χέρι, στα φεστιβάλ των ναών.!!! Αυτό το συμπεραίνουν από την πρότασή του να αναλάβει η Κοινότητα τα …λαχεία στην εκδήλωση του «Βαλεντίνου», σας φτωχός συγγενής… Διότι, λένε, το HOPE το οποίο ανέλαβε την προηγούμενη λαχειοφόρο μάζεψε 6.500 $ μικτά και 3.400 …καθαρά.!
Υπάρχουν κι’ άλλα αλλά σε άλλη δόση…  

Tuesday, January 22, 2013


Δεκαχίλιαρο το …κομμάτι.!

ΔΕΝ τους έφταναν όλα τα άλλα …προβλήματα που αντιμετώπιζαν γενικότερα οι … «παραγωγοί» με την κάθε πρόσκληση Έλληνα καλλιτέχνη να επισκεφτεί τον Καναδά, για κάποια εκδήλωση, τους ήρθε τώρα και η δεκαχίλιαρη εγγύηση που πρέπει να καταβάλουν για σιγουριά ότι θα επιστρέψουν πίσω στην πατρίδα.!
Αυτό βέβαια ισχύει για τον κάθε κανονικό νέο καλλιτέχνη που έρχεται, δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και με όσους υπερήλικες … ψαρεύονται σε οίκους ευγηρίας της Ελλάδας, έρχονται για μια αρπαχτή τόσο του ιδίου όσο και του «παραγωγού» και επιστρέφουν πίσω προς …ανάπαυση.!
Τώρα για το αν πληρώνουν τις κρατήσεις φόρου εισοδήματος στις καναδικές υπηρεσίες δεν γνωρίζω, αλλά ούτε και θέλω να μάθω. Λογικά δεν θα πρέπει να παρακρατούνται φόροι εισοδήματος από ανθρώπους περασμένης ηλικίας..!  
Πάγκαλος: 
Η πατρίδα θα πρέπει να ευγνωμονεί Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και ΠΑΣΟΚ 
για τη δημιουργία του Μηχανισμού Στήριξης 

Χωρίς σχόλια διαβάστε τι ξεκάθαρες κουβέντες είπε σήμερα ο Θ. Πάγκαλος:

«Κατ’ αρχήν δεν προβλεπόταν ποτέ ότι μία χώρα θα μπορούσε να έχει ανάγκη μηχανισμού στήριξης ενώ είναι χώρα του ευρώ, της ευρωζώνης. Δεν προβλεπόταν, ήταν αδιανόητο… Δεν υπήρχε μηχανισμός στήριξης. Άρα εμείς δεν προσφύγαμε σε κανένα μηχανισμό στήριξης που υπήρχε και μπορούσαμε να τον επιλέξουμε».

«Τον μηχανισμό στήριξης τον έφτιαξε η Ε.Ε. μετά από τις πιέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος το πέτυχε αυτό. Είναι ιστορική του νίκη ότι πέτυχε τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης».

«Θα μπορούσαν να μας δώσουν μία κλωτσιά και να πουν έξω εσείς, δεν έχει μηχανισμό στήριξης. Και να δώσουν και ένα μάθημα. Και αυτό ήταν μία ισχυρότατη άποψη και στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Ο μηχανισμός επετεύχθη μετά από σκληρές προσπάθειες και σκληρές διαπραγματεύσεις. Και βεβαίως έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου».

«…Τί συνέβη. Δεν διαπιστώσαμε ότι είχαμε ανάγκη από στήριξη. Διαπιστώσαμε ότι δεν μας δάνειζε κανείς, ότι πλησίαζε ο μήνας που έπρεπε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, δεν είχαμε διαθέσιμα, είχαν τελειώσει. Είναι πολύ απλό, ο καθένας μπορεί να το φανταστεί. Ο καθένας που έχει ένα μαγαζί, ο κάθε οικογενειάρχης, δεν έχει τίποτα το συρτάρι, δεν έχει τίποτα το σεντούκι, δεν έχει τίποτα το μαξιλάρι. Να τυπώσεις χρήματα δεν μπορείς γιατί η πρέσα είναι στην Φρανκφούρτη, άρα πρέπει κάπου να βρεις λεφτά. Κανένας δεν σου δανείζει γιατί όλοι σε έχουν πάρει χαμπάρι. Αυξάνεται το χρέος σου αντί να μειώνεται και το έλλειμμα σου, συστηματικά και σε όλη την περίοδο Καραμανλή, είναι πολύ υπέρτερο του ορίου του 3%».

«Εκεί λοιπόν ανατρέπεται όλη αυτή η πολύ σκοτεινή προοπτική και αρχίζει να δημιουργείται η ιδέα του μηχανισμού στήριξης. Εξ΄αρχής – κι εγώ το λέω πολύ σαφώς και πολύ υπεύθυνα, ότι θα μπορούσε να υπάρξει μηχανισμός στήριξης χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Και μάλιστα ήταν σαφής και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούσε να υπάρξει κάτι τέτοιο. Διότι όλοι αυτοί έπρεπε να βγάλουν χρήματα από τους προϋπολογισμούς τους. Να πουν στο Γερμανό πολίτη, ξέρεις μάγκα εγώ θα δώσω τόσα στους Έλληνες. Να πει στους Γάλλους πολίτες ο Σαρκοζί, ή στους Ολλανδούς, στους Φιλανδούς, ότι εμείς θα δώσουμε στους Έλληνες γιατί έχουμε αποφασίσει να δώσουμε στους έλληνες. Και η πρώτη και λογική ερώτηση που θα έθετε ο τύπος ή η επιστημονική κοινότητα σε αυτές τις χώρες θα ήταν: Καλά, γιατί δεν πάνε στο ΔΝΤ; Δηλαδή η ύπαρξη του ΔΝΤ ήταν προϋπόθεση για την ύπαρξη μηχανισμού στήριξης».

«…Αν υπήρχαν αντιρρήσεις , στο Υπουργικό Συμβούλιο; Τι αντιρρήσεις; Οι αντιρρήσεις αυτές θα ήταν αντιρρήσεις για το Μνημόνιο. Θα ήταν επιχειρήματα υπέρ της χρεοκοπίας και υπέρ της δραχμής. Όχι, δεν βγήκε κανένας να πει πάμε στη δραχμή, σύρτε τους στο διάολο, δεν μας ενδιαφέρει ο μηχανισμός στήριξης, γιατί αυτό θα γινόταν. Δεν υπήρχε περίπτωση δηλαδή να πούμε στους άλλους: θα μας δώσετε από την τσέπη σας, θα μας δώσετε από τον προϋπολογισμό σας, εμείς δεν δεχόμαστε να πάμε στο ΔΝΤ».

«…Το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να βάλει την Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ήμαστε περήφανοι για αυτό, εγώ τουλάχιστον είμαι υπερήφανος για αυτό και θεωρώ ότι πρέπει να είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη της πατρίδας στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, που αυτή τη στιγμή έχουν μπει στο στόχαστρο για άλλους λόγους».

Βρήκε τον …δάσκαλό του.!

Επιτέλους ο κυρ-δημοσιογράφος επέλεξε το σωστό.!
Ύστερα από 1 ½ χρόνο αποφάσισε και ακολουθεί τις υποδείξεις  Σκλάβου.! Διότι κατάλαβε ότι μόνον έτσι μπορεί να πάει μπροστά.! Διαβάζοντας Σκλάβο, θυμήθηκε ότι κάποτε υπήρξε ένας αείμνηστος Φεντάνης ο οποίος τον έψαχνε για κάποιους λογαριασμούς με μπύρες και κάτι άλλα ψιλά και σταμάτησε τις προς Σκλάβο επιθέσεις του.! Διαβάζοντας στην Εβδομάδα, μόλις χθες, ότι δεν ήταν μέλος στην Κοινότητα, έτρεξε την Κυριακή πρωί πρωί να γίνει μέλος και στη συνέχεια παρακολούθησε την Γ. Συνέλευση.!
Αν τώρα παρακολουθήσει και κάμποσα μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή Σκλάβου, είναι σίγουρο ότι σε δυο-τρία χρόνια θα μάθει να γράφει…, να γίνει καλός δημοσιογράφος και να καταλαβαίνουν όλοι τι θέλει να πει…
Έτσι, μόνο κατ΄αυτό τον τρόπο θα πας μπροστά. Με κείνα τα τομάρια,  τους ηΓΕΤΙΣΚΟΥΣ, που έμπλεξες και σε περιτριγυρίζουν ΔΕΝ πας πουθενά, μεγάλε.!
Αυτοί έρχονται μαζί σου για να πάρουν αν βρουν κι’ όχι να (σου) δώσουν… Καθ’ ότι δεν έχουν.! Τι δεν κατάλαβες να στο ξαναπώ; Ακόμα και τα γκράντς που περιμένουν, σαν την αλεπού με τα …κρεμάμενα του κριαριού, αργούν πολύ.! Φαίνεται πως ο βουλευτής τους δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά… Μπορεί να μην έχει …τόση δύναμη ακόμα.!
Συμβουλή: Επειδή γενικά ο Σκλάβος δεν είναι από τους εύκολους αντίπαλους, ειδικά για σένα, στάσου όσο πιο μακριά μπορείς… Αυτά για τώρα…    


ΣΤΟ  MEGAS
Μια όμορφη βραδιά με τους
Αντώνη Κυρίτση και Πέτρο Χαλκιά

Μία από τις πιο όμορφες βραδιές ήταν, πιστεύουμε, η σημερινή μουσική διοργάνωση του Νίκου Κωστή στο εστιατόριο MEGAS, με καλεσμένους τους Αντώνη Κυρίτση και Πέτρο Χαλκιά οι οποίοι βρέθηκαν στο Τορόντο για το χορό της Ομοσπονδίας Θεσσαλών το περασμένο Σάββατο.
Ο ιδιοκτήτης του Μέγας Νίκος Κωστής άδραξε, όπως συνήθως, την ευκαιρία και παρουσίασε για λίγες ώρες τους μεγάλους καλλιτέχνες στους εκλεκτούς φίλους και πελάτες του καταστήματός του. Πέρα από το περιποιημένο φαγητό και το άψογο σέρβις, τα σφηνάκια και οι σαμπάνιες είχαν την τιμητική τους. Και ο χορός καλά κρατεί…































Σύντομο βιογραφικό του Αντώνη Κυρίτση
Ο Αντώνης Κυρίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Κοσκινάς του νομού Καρδίτσας. Από πολύ μικρός αγάπησε το δημοτικό τραγούδι, παίρνοντας ερεθίσματα από τον πατέρα του ο οποίος ήταν ψάλτης και δάσκαλος του χωριού. 
Όταν πήγε στην Αθήνα, σπούδασε Βυζαντινή μουσική και Ορθοφωνία. Τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα ξεκίνησαν στο κέντρο "Το Σούλι" έχοντας δίπλα του τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Γ. Μπραχόπουλο. Ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες αργότερα με τον Β. Δήμου, Ν. Ράρα, Α. Ζαγόρα, Ν. Ζούμπα, Στ. Καψάλη, Θ. Χαλιλόπουλο, Γρ. Καψάλη στα κέντρα "Τζαβέλαινα", "Σκάρος", "Ελληνικό χωριό", "Ήπειρος αγάπη μου", "Αηδόνια", "Αθήνα 82" και τέλος με τον επί 30 χρόνια μόνιμο συνεργάτη του και κορυφαίο κλαρινίστα Πέτρο Λούκα Χαλκιά. Δεν είναι τυχαίο που θεωρούνται ως το καλύτερο δίδυμο της δημοτικής μας παράδοσης. Την πρώτη του δισκογραφική δουλειά υπογράφει ο συνθέτης και στιχουργός Απ. Τσαμπούρης. Ακολούθησαν συνεργασίες με κορυφαίους συνθέτες όπως ο Κ. Βίρβος και ο Γ. Μαρκόπουλος. 
 Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως ο Ρος Ντέιλι και ένα Ινδικό συγκρότημα μαζί με το οποίο κατάφεραν να παντρέψουν την Ηπειρώτικη μουσική με την Ινδική. Έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους - CD και του έχουν απονεμηθεί 2 χρυσοί δίσκοι "Μωραϊτικα 1" και τα "Ηπειρώτικα 1". 
Είναι η πρώτη φορά που απονέμεται σε δημοτικό τραγουδιστή χρυσός δίσκος. 
Ο Αντώνης Κυρίτσης θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες στο χώρο της δημοτικής μουσικής παράδοσης και δικαίως έχει κατακτήσει την αγάπη του κόσμου τόσο στην Ελλάδα και στις χώρες του εξωτερικού όπως Αμερική, Αυστραλία, Καναδάς, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Σουηδία και Βέλγιο όπου κυριαρχεί το Ελληνικό στοιχείο. 

Sunday, January 20, 2013


ΜΙΑ πετυχημένη εκδήλωση της 
Ομοσπονδίας Θεσσαλών Οντάριο

ΜΙΑ πολύ πετυχημένη εκδήλωση ήταν  ο χτεσινός ετήσιος χορός της Ομοσπονδίας Θεσσαλών του Οντάριο, παρουσία πλέον των 500 ομογενών, Θεσσαλών και φίλων τους απ’ την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας.
Πέρα από την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης από το Δ. Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Πορνάρα η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στην παρουσία της μεγάλης φωνής του Αντώνη Κυρίτση και του νεαρού αλλά  φτασμένου στο κλαρίνο καλλιτέχνη από την Ελλάδα, του Πέτρου Χαλκιά, εγγονού του μεγάλου κλαρινίστα Πετρολούκα Χαλκιά.
Με την είσοδο των προσκεκλημένων στην αίθουσα, οι γυναίκες του Δ. Συμβουλίου τους καλωσόριζαν με ένα ποτήρι ντόπιο θεσσαλικό τσίπουρο και σπιτίσια παραδοσιακά σπανακοτυροπιτάκια…
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας που συμβαίνει να κατέχει και την προεδρία της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, κάλεσε τον γενικό πρόξενο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο για έναν σύντομο χαιρετισμό και …παρέδωσε την πίστα στους χορευταράδες οι οποίοι χόρεψαν και γλέντησαν με τους ήχους του κλαρίνου του Χαλκιά και τη φωνή του Αντώνη Κυρίτση μέχρι τις πρωϊνές ώρες.
Επειδή τέτοια γεγονότα δεν περιγράφονται και όσοι απουσιάσατε χάσατε πραγματικά μια μεγάλη ευκαιρία να απολαύσετε από κοντά για πάρα πολλές ώρες τους ακούραστους καλλιτέχνες οι οποίοι ήρθαν από την μακρινή πατρίδα για να μας διασκεδάσουν. Τέτοιες βραδιές είναι να τις ζει κάποιος, αλλά με την ευκαιρία ας πάρουν …μάτι από τις φωτογραφίες μας, όσοι για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν…