Search This Blog

Saturday, March 20, 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΟΥ ΚΕΜΠΕΚ

 


Το φιάσκο των εορτασμών για το 1821

 Γράφει ο Κώστας Νούσης


Είναι γνωστό ότι το νεογέννητο ελλαδικό κρατίδιο είναι από τα γεννοφάσκια του γεννοβολιά των μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Δεν μπορούμε φυσικά να αμφισβητήσουμε το σπέρμα που εξεχύθη από το επαναστατικό αίμα των Ελλήνων, ωστόσο η ευρωπαϊκή μήτρα έτεκε το νεοελληνικό κρατίδιο. Αυτά ως ιστορικά δεδομένα και όχι σαν υπόθεση εργασίας.

Thursday, March 18, 2021

Ε. ΒΗΜΑ: Η Διοίκηση της ΕΚΤ χωρίς συγκεκριμένη πρόταση θα οδηγήσει τα μέλη σε περιπέτειες και στο «παιγνίδι κολοκυθιάς»

 

«Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης  της αμαθείας...» κ. Μανίκη...

 


Βρήκε θέμα την Κοινότητα Τορόντο, ώστε να γεμίσει τις σελίδες της εφημερίδας του, ο κ. Χρ. Μανίκης και μαζί να γεμίσουν και τις σελίδες τους οι δυο αγράμματοι εκδότες του Τορόντο, για να δείξουν στους αναγνώστες τους ότι γράφουν κάτι κι’ αυτοί οι φουκαράδες, απαλύνοντας την αμάθειά τους και το επακόλουθο ρεζιλίκι τους…

Γράφει, λοιόν, ο κυρ Χρήστος και αντιγράφουν οι συνάδελφοι - φίλοι του, στο Τορόντο, ότι:

Tuesday, March 16, 2021

Ανευθυνότητα και ασχετοσύνη του εκδότη του Ε. Βήματος, κ. Χρ. Μανίκη.! (2)


 Και επειδή ο εκδότης (νομίζει ότι) έπιασε λαβράκι, επανέρχεται και αναμασάει τα περί εκβιασμού και άλλων τινών προσφιλών στον Σωτήριο και τους σφουγκοκωλάριους που τον ακολουθούν για να πιάσουν την πορδή του, όπως ο περί ο λόγος κ. εκδότης του Ε. Βήματος.

 Να, λοιπόν, τι γράφει:

«Αν και προκαταλαμβάνουν την απόφαση της «μελέτης των ειδικών» συμπίπτει και «τα τέσσερα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που έχει η ΕΚΤ» να είναι Εκκλησίες.

Μνημεία ανευθυνότητας και ασχετοσύνης του εκδότη του Ε. Βήματος, κ. Χρ. Μανίκη, με θέμα την Κοινότητα Τορόντο.!


 Παρακολουθώντας τις δημοσιεύσεις στο προχθεσινό ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ, με θέμα την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, διαβάζουμε μεταξύ πολλών άλλων, κάποια σχόλια και σκέψεις του εκδότη, επί των ανακοινώσεων της Κοινότητας Τορόντο. Με τα σχόλιά του αυτά ο εκδότης προσπαθεί, λίγο έως πολύ να απαξιώσει το Δ. Συμβούλιο, λέγοντας ή μάλλον γράφοντας ότι:

Monday, March 15, 2021

Αποβλακώθηκε ο Σωτήριος ή το κάνει εσκεμμένα, ώστε, με την αποχώρησή του, σε 10-15 χρόνια, να μην αφήσει τίποτα όρθιο;




 

Είπαμε να μην ασχοληθούμε με τις κυριακάτικες παπαριές του αρχιεπίσκοπου, καθ’ ότι αναμασάει τα ίδια και τα ίδια, ως εύκολη τροφή στο ποίμνιο που, τυχών, τον παρακολουθεί, αφήνοντάς τους να κάνουν τη δουλειά τους, τσοπάνης και αμνοερίφια.! Ακόμα και όταν ξεκίνησε εκείνες τις ποιητικές του …κατασκευές, δεν ασχοληθήκαμε με το …γεγονός, αφήνοντας ελεύθερη τη σκέψη του κάθε προβάτου να απολαύσει τα τραγούδια του …ποιμένα.!

Βρε τι κακός μπελάς που μας βρήκε.! Τι συμφορά έπεσε πάνω στα κεφάλια μας, την οποία μας έστειλε ο …πνευματικός μας παΤΕΡΑΣ, ο κουραφέξαλας αρχιεπίσκοπος Σωτήριος…


 Διαπίστωσε ο λεχρίτης ότι με τους δύο ντόπιους εκδότες της πλάκας, οι οποίοι τον ακολουθούν πιστά, ΔΕΝ μπορεί να πετύχει τους στόχους του και επιστράτευσε έναν δικό του κολαούζο από το Μόντρεαλ, τον κ. Μανίκη, χρίζοντάς τον τσιράκι του για να του κάνει όλα τα θελήματα, περνώντας στο πόπολο που επιρεάζει τις απόψεις του, αδιαφορώντας παντελώς για την ό,ποια τιμή του είχε (;) απομείνει.