Search This Blog

Saturday, May 18, 2013


Semi-Formal: 
O χορός του σχολείου"Αριστοτέλης"



Απόφοιτοι του "Αριστοτέλη"με τους καθηγητές τους
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 17 Μαΐου, τo Semi-formal, ο ετήσιος χορός αποφοίτησης του Λυκείου Αριστοτέλης, της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Στη φιλόξενη αίθουσα του Spirale οι μαθητές που ολοκληρώνουν φέτος τη φοίτηση στα ελληνικά σχολεία είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να αποχαιρετήσουν τους συμμαθητές τους.
Η παράδοση του χορού αυτού, που είναι για τους έφηβους Ελληνοκαναδούς μαθητές στο Τορόντο το γεγονός της χρονιάς, ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και συνεχίζεται από τότε με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και με την υποστήριξη των καθηγητών, των γονέων και της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. 


Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές
Ιδιαιτερότητα του χορού αυτού είναι ότι διοργανώνεται αποκλειστικά από τους ίδιους τους μαθητές που επιλέγουν επιτροπή με τη συνεργασία των καθηγητών της Γ’ Λυκείου και εργάζονται σκληρά όλη τη χρονιά για την επιτυχία της εκδήλωσης. Υπεύθυνη του φετινού χορού ήταν η καθηγήτρια Ελένη Κουρέση ενώ στην επιτροπή χορού συμμετείχαν οι μαθητές: Dimitris Agrapidis, Tianna Christofi, Maria Kollias, Anastasia Zanettoulli,Annette Garagopoulos, Angelika Athanassoulias, Angelica Palantzas, NicoleZarafonitis, Eleni Zarafonitis, Nicolette Avramidis, Andreas Koumanakos, MariahParantzas.


Η οργανωτική επιτροπή με την υπεύθυνη κα Κουρέση

Στην τελετή έναρξης του χορού η κυρία Κουρέση ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για την άψογη συνεργασία καθώς και τους γονείς και επιχειρηματίες για τη συγκέντρωση πολλών δώρων από προσφορές. Σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δρ Σταύρος Ναξάκης, διευθυντής του «Αριστοτέλη» που συνεχάρη τους απόφοιτους για την επίδοσή τους στο ελληνικό σχολείο καθώς και για το ήθος τους. Επίσης μίλησαν ο κ. Θέμης Αραβοσιτάς, διευθυντής του Eastern και η κα Μάγδα Σιγάλα, διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας της ΕΚΤ και καθηγήτρια μαζί με τη Μαρία Αγγελή της Γ Λυκείου στο Eastern.


Διασκέδαση σε όλους τους ρυθμούς
Το λύκειο Αριστοτέλης λειτουργεί σε τρεις σχολικές μονάδες (Σάββατα 9-1 στα σχολεία G.S.Henry, Eastern, και Τρίτη 4-8 στο Πολυμενάκειο) και δέχεται ελληνόπουλα από όλο το Τορόντο μιας και προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα στους μαθητές της 9ης-12ης τάξης να συνδυάσουν τη μάθηση της ελληνικής γλώσσας με την απόκτηση μονάδων που χρειάζονται για την αποφοίτηση από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα κολλέγια. Όμως δεν είναι μόνο τα “credits” και η αναγνώριση από το Υπουργείο Παιδείας του Οντάριο, που έχουν αναδείξει τον «Αριστοτέλη» σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά σχολεία του Καναδά.


Το τραπέζι των καθηγητών
Οι έμπειροι και επαγγελματίες εκπαιδευτικοί της Κοινότητας κάνουν ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά με τους ομογενείς μαθητές πετυχαίνοντας κυρίως να τους κάνουν να αγαπήσουν το ελληνικό σχολείο, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Μεγάλο ρόλο παίζει το γεγονός ότι τα ελληνόπουλα καθώς στην εφηβεία διαμορφώνουν σιγά-σιγά την προσωπικότητά τους και ανακαλύπτουν την ελληνική τους ταυτότητα, αισθάνονται την ανάγκη να γνωριστούν με άλλα παιδιά ελληνικής καταγωγής. Έτσι εκδηλώσεις όπως ο χορός αποφοίτησης δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να διασκεδάσουν με τις ελληνικές τους παρέες και να δημιουργήσουν φιλίες που θα κρατήσουν για πάντα.



Απόφοιτοι του Eastern


Απόφοιτοι του G.S. Henry


Η νεολαία μας διασκεδάζει ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Friday, May 17, 2013


«Συνέδριο» και … «εκλογές», ετοιμάζει
η …ΜΕΓΆΛΗ σφραγίδα του Οντάριο.!
Συνέδριο και … «εκλογές» ετοιμάζουν απ’ ότι μαθαίνουμε, εκεί στη ΜΕΓΑλη …
σφραγίδα η οποία εκπροσωπεί τον ελληνισμό του Οντάριο και …περιχώρων.!
Το εκλογικό συνέδριο θα γίνει προς τα τέλη του ερχόμενου μήνα Ιούνη.! Η εποχή αυτή διαλέχτηκε από την ηγετική ομάδα των τριών και κάτι, ώστε να συγκεντρώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία που χρειάζονται ώστε να επανεκλεγούν οι ίδιοι στις θέσεις κλειδιά για να συνεχίσουν το έργο της προσφοράς τους στον ελληνισμό και βέβαια στους εαυτούς των.!
Εξ’ άλλου μόνον με την ίδια ομάδα στην ηγεσία του οργανισμού θα είναι δυνατή η έγκριση των Γκραντιών από τις καναδικές υπηρεσίες, για τη συνέχιση της ανεκτίμητης προσφοράς τους προς την κοινωνία.!!! Τα Γκράντια αυτά όπως είναι γνωστό θα χρειαστούν και για την επισκευή και βελτίωση των χώρων-ειδικά του υπογείου- όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες τους είτε αυτές είναι κοινωνικές, είτε οικοδομικές ή και πυρηνικές - αντιδραστκές, όπως τις αποκαλούν.! Βέβαια το στόρι με τα Γκράντς φαίνεται να καθυστερεί λιγάκι παραπάνω, αλλά οι υπεύθυνοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα… Η ελπίδα (τους) πεθαίνει τελευταία κι’ αυτοί έχουν ανεξάντλητη υπομονή και επιμονή.! Πρέπει να τα πάρουν οπωσδήποτε, διότι έχουν εξαντληθεί τσοντάροντας από την τσέπη τους και πρέπει να τα πάρουν πίσω… Ειδικά τώρα που η απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο έχει παρθεί και παραμένει μόνο να υπογραφεί η επιταγή, κάτι που θα γίνει πριν ο δήμαρχος φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Αμήν.
Πάντως το παρήγορο για την ομογένεια είναι το ότι θα παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος μέχρι να μπορέσει να ολοκληρώσει την εγγραφή, ως μελλών της οργάνωσης, τόσο του συλλόγου του χωριού του όσο και της Κοινότητας, έστω και με μια μόνο …ψήφο, όπως λέει.!!!
Θα τα ξαναπούμε σύντομα…

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ)ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Της φωτογραφίας το "κάγκελο"..

Της φωτογραφίας το "κάγκελο" έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Κι όλα αυτά γιατί ο φωτογράφος του Γενικού Προξένου κ. Δημ. Αζεμόπουλου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Έτσι ο πρόξενος ζήτησε από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης να του δώσει φωτογραφίες. Εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία, κόλλησε το όνομα της εφημερίδας του σαν λεζάντα και τις "προσέφερε" στον κ. Γενικό.

Ο Γενικός Πρόξενος δεν αντιλήφθηκε(;) ότι δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του προξενείου και στο facebook θα μπορούσε να θεωρηθεί πως δεν κρατά ίσες αποστάσεις, κι έτσι έχουμε τα δημοσιεύματα στα μπλογκς και στην "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" του παλιού και κανούργιου Σκλάβου.

Κι όλα αυτά γιατί ο Κώστας και η Θοδώρα δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν γιά να φωτογραφίσουν, ως συνήθως, τον κ. Αζεμόπουλο, στις στιγμές εθνικής υπερηφάνειας με την κ. Αγγελοπούλου..

Σημείωση: Πολύ λόγος γίνεται από την εφημερίδα "ΕΒΔΟΜΑΔΑ" γι' αυτές τις "ίσες αποστάσεις" του προξένου με συγκεκριμένα ΜΜΕ. Ανεξάρτητα αν η ίδια η εφημερίδα δεν κρατά όχι μόνο "ίσες αποστάσεις" αλλά ούτε καν τα προσχήματα πλέον, σε θέματα πολύ πιό σοβαρά από αυτό των φωτογραφιών.. Ίσως χρειαστεί να επανέλθουμε..

ΣΗΜ. ΑΝΤΙΠΟΔΑ: Έτσι είδε τα πράγματα ο "ΜΑΚΕΔΝΟΣ", έτσι τα παρουσιάζει... Άποψή του. Όμως, εκείνη την τελευταία παράγραφο με τη "Σημείωση" τι την ήθελε; Του διέφυγε (;) ότι συγκρίνει δυο ανόμοια πράγματα ή βρήκαμε παπά ας θάψουμε και ...κάποιον; Ποια σχέση έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο κ. ΙΔΑ;
Η "Εβδομάδα" είναι μια επιχείρηση και ο εκδότης της, για να επιβιώσει κάνει ό, τι νομίζει σωστό, και το καλλίτερο θα είναι να μη την ξαναδιαβάσει κάποιος, αν δεν του αρέσει...! Όμως ένας γενικός πρόξενος ΔΕΝ είναι το ίδιο πράμα αγαπητέ. Κι' αν ακόμα δεν έχει τις γνώσεις που απαιτεί μια τέτοια θέση, ας ρωτήσει κάποιον ανώτερό του και όχι τον ...περίγυρό του, διότι αυτοί, σίγουρα, δεν ξέρουν.! Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάτι το εκβιαστικό υπάρχει πίσω απ' όλη αυτή την ιστορία, ώστε ο κ. γενικός να αρπάξει την ευκαιρία και να ...αποκατασταθεί στα μάτια του φίλου του. Η αγάπη, βλέπεις, είναι σαν το βήχα... Τα επίλοιπα σε άλλη ανάρτησή μας... 

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ)ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Γιατί τόση βία;
περιμένοντας την εκτέλεσή τους...

Έγινε παγκόσμια μάστιγα, το να δείχνουν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο την φρίκη και την χειρότερη πλευρά της ανθρώπινης φύσης.
Δολοφονίες, επιθέσεις, αίμα, βία παντού.
Δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτε, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, όσο πιο βάρβαρες οι σκηνές, τόσο πιο μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού. Άνθρωποι να σκοτώνουν ανθρώπους.

Ο βιασμός και εκβιασμός της παροικίας δεν θα περάσει!

Στις 20 Μαρτίου ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» κάτω από τον παραπάνω τίτλο, έγραφε, μεταξύ άλλων:

«Το ποτήρι ξεχύλησε πλέον με το κατάπτυστο "άρθρο" οχετό του εκδότη της Hellas News εις βάρος του εκπαιδευτικού της Ελληνικής Κοινότητας κ. Θέμη Αραβοσιτά και της συντονίστριας εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο κ. Δ. Χατζηδιάκου.

Το facebook πήρε "φωτιά" και είναι πλέον φανερό πως η παροικία λέει:
"ΑΡΚΕΤΑ! ΩΣ ΕΔΩ:!"

Ο βιασμός και εκβιασμός της παροικίας δεν θα περάσει!

Περιμένουμε τις επιβεβλημένες θέσεις του κ. Αζεμόπουλου και κ. Αρτεμάκη.

Θα περιμένουμε, αλλά να είστε σίγουροι πως θα επανέλθουμε!»…

ΣΗΜ. Αντίποδα: Χθές 15 Μαΐου, είμαστε σίγουροι ότι πληροφορήθηκε ο συνάδελφος, "ΜΑΚΕΔΝΟΣ",όπως όλοι μας, την … "επιβεβλημένη θέση" την οποία περίμενε επί δυο μήνες, από τον κ. γενικό πρόξενο. Η επιβεβλημένη θέση ήρθε μέσω της δημοσίευσης αρκετών φωτογραφιών του στην ιστοσελίδα του Γενικού Προξενείου.! Μόνο που στην περίπτωση τούτη, πέρα από την ….αχρείαστη αυτοπροβολή του έχουμε και την έμμεση διαφήμιση της συγκεκριμένης λασποφυλλάδας.! Προς τί αυτή «πουστιά» κύριε; Δεν υπήρχαν παρόντες άλλοι, ανεξάρτητοι, φωτογράφοι για να ικανοποιήσετε τις όποιες αδυναμίες σας για προβολή και διαλέξατε αυτή της -ουσιαστικά- προ(σ)βολής σας; Και φυσικά δεν έχετε το θάρρος να τις αποσύρετε, έχετε όμως το θράσος να συνδιαλέγεστε μαζί του και το χειρότερο να προβάλετε μέσα από την ιστοσελίδα του Προξενείου μας το κατάπτυστο αυτό έντυπο το οποίο λερώνει όποιον το πιάνει στα χέρια του.
Ούτε σε έναν απλό υπαλληλίσκο ενός Προξενείου ΔΕΝ επιτρέπετε ένα τέτοιο ατόπημα κ. πρόξενε, όχι σε κοντζάμ γενικό.!
 Επιτρέπεται άνθρωποι με παρόμοιες αδυναμίες να  εκπροσωπούν μια χώρα στο εξωτερικό; Ή μήπως την …καταντήσατε επί τούτου έτσι, ώστε να είναι στα ….μέτρα σας; Και αφήστε κατά μέρος τις …παιδικές δικαιολογίες σας ότι δημοσιεύετε ό,τι σας στέλνουν... Σοβαροί να είμαστε.!
Για τα περί εκβιασμών και άλλα τέτοια, που ακούγονται, θα τα ξαναπούμε...


Thursday, May 16, 2013


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο θα υποδεχθεί τον αξιότιμο 
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κύριο Βαγγέλη Μεϊμαράκη
σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί
προς τιμήν του στο Πολυμενάκειον Πολιτιστικό Κέντρο, 
στις 28 Μαΐου 2013, ώρα 7:30μμ έως 8:30μμ. 
O Eλληνισμός του Τορόντο αναμένεται και οφείλει να 
δώσει ένα ηχηρό παρών μαζικής συμμετοχής και
συμπαράστασης προς τη Μητέρα Πατρίδα.
Να είμαστε όλοι εκεί!
Αντώνης Αρτεμάκης
Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας

ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΡΟΝΤΟ

Ετήσια συνεδρίαση Ορθοδόξων και Προχαλκηδονίων Κληρικών



Την περασμένη Τρίτη 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Τορόντο η ετήσια συνεδρίαση -με γεύμα-, Ορθοδόξων και Προχαλκηδονίων Κληρικών.

Συμμετείχαν  ο μητροπολίτης Σωτήτιος, Επίσκοπος της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Ματθίας,  ο Επίσκοπος
Mina της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και ο Επίσκοπος Ενδίδων Χριστοφόρος, ενώ έλαβαν μέρος 55 ιερείς και διάκονοι.

Από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες έλαβαν μέρος εκπρόσωποι κληρικοί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και των ορθοδόξων Ουκρανών, Σέρβων, Ρουμάνων, Βουλγάρων,

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Αυτό, τώρα, το θεωρείτε εσείς διπλωματία;Θέλουμε να θίξουμε κάτι που μας ενόχλησε, και όποιος θέλει μας αντικρούει.
”Τι, η πόσο νομίζετε ότι χρειάζεται για καθιερωθεί κάποιος, κάπου αυθαίρετα ;”
Ένα μονάχα από τα τέσσερα στοιχεία φτάνει. Τίποτε άλλο δε χρειάζεται.
ανέχεια,
δουλικότητα
συμφέρον
ηγετικά λάθη


Και κάποια από τα λάθη αυτά, συνεχίζουν να γίνονται ακόμη και σήμερα στην μικρή Ελλάδα του Τορόντο, και φυσικά από ηγετικά πρόσωπα της παροικίας.

Βλέπουμε με λύπη μας, να αφήνουν ανοιχτές κεκρόπορτες για να παρεισφρήσει κάθε τυχαίος, όπως ο τελευταίος “μεγαλοπαραγωγός” εδώ και μια διετία, που απο τη μια εξευτελίζει και υπονομεύει τους πάντες και τα πάντα, κι από την άλλη γλείφει ακατάπαυστα, ηγετικά πρόσωπα.

Στην ιστοσελίδα “Consulate General of Greece in Toronto”, είδαμε φωτογραφίες από την εκδήλωση για την κα. Αγγελοπούλου. Δεν είναι οι φωτογραφίες που μας ενδιαφέρουν, γιατί κάποιοι είναι μέσα στην τρελή χαρά όταν φωτογραφίζονται.
Μας ενδιέφερε το μήνυμα που στέλνουν, και το οποίο λάβαμε περίλυποι.

Σε κάθε φωτογραφία, ο αποστολέας τους, δεν παρέλειψε να τοποθετήσει με παχιά γράμματα και το όνομα της (τέλος πάντων)..εφημερίδας του.
Το "ύπουλο" στην όλη υπόθεση, είναι πως, σε μία ειδικά, φρόντισε επιμελώς να φαίνεται και ο ίδιος, έχοντας παρέα στην ίδια φωτογραφία τον Γενικό Πρόξενο, και τον πρόεδρο της Κοινότητας. Κρίμα που έλειπε και ο Παναγιότατος κ. Μητροπολίτης, θα ήταν η πιο πετυχημένη του φωτογράφιση. “Πακέτο, τρία σε ένα”.
Δείτε λίγο και θα καταλάβετε, γιατί σε λίγο θα μας πούνε και τρελούς.



Η σωστή κίνηση κύριοι, αφού τόσο πολύ είχατε ανάγκη από φωτογραφικό υλικό, θα ήταν να ζητούσατε από τον αποστολέα να αφαιρέσει το επίμαχο σημείο με την αυτοδιαφήμισή του απο κάτω. Γιατί, στο υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Προξενείου, πουθενά αλλού, σε καμία φωτογραφία άλλη δεν είδαμε τέτοιο λογότυπο από κάτω.
Γιατί; Μήπως μετά τα “χαστούκια” από παντού, χρειαζόταν και λίγη “αγκαλίτσα”, να αλλάξουμε κάπως και την αρνητική πλέον εικόνα του προς τα έξω; Μήπως σας το "ζήτησαν" τίποτε άλλοι "ευγενικότατα", χάριν "αδελφοσύνης, ομοψυχίας, πατριωτισμού, και χριστιανικής αγάπης";
Η το ζήτησε ο ίδιος κλαίγοντας; Απλά ρωτάμε.

Καλά, ο πρόεδρος της Κοινότητας μας εξέπληξε τρομερά ως σήμερα με τον “δυναμισμό” του. Τρομερή ηγετική φυσιογνωμία. Αρκεί να βγαίνει φωτογραφίες δίπλα σε σημαίνοντα πρόσωπα, και τι στον κόσμο, πέρα βρέχει.

Και περιμένετε να το δεχθούν όλοι οι υπόλοιποι χωρίς να αντιδράσουν;
Κακώς! Μέγα λάθος, και εμείς το θεωρούμε χοντρό ατόπημα.
Γνώμη μας στο κάτω κάτω.
TGB

( Toronto Greek Bloggers)
Ιστορική παραδοχή Σαμαρά: 
Τα μέτρα λιτότητας ήταν απαραίτητα. (!!!)

Σε μια ιστορική δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, κόντρα στο υστερικά αντιμνημονιακό του παρελθόν, το οποίο και είχε βαρύτατες συνέπειες για την προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις κινέζων φοιτητών, υπογράμμισε ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν απαραίτητα στην Ελλάδα, διότι το χρέος είχε αυξηθεί

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ)ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Το διαβάσαμε και το αναδημοσιεύουμε. Πειράζει;
(όΧΙ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ...)

Για γέλια και για κλάματα

Τα διαβάσαμε και τα σατιρίζουμε. Πειράζει;

"Ok, όποιος πει ότι δεν έχει προσποιηθεί κάποια στιγμή στη ζωή του, κλειδωμένος στο μπάνιο του σπιτιού του, ότι κέρδισε το oscar/emmy/nobel, (έστω το αρίων ή το βραβείο του tv-έθνος ρε παιδί μου) είναι εντελώς ψεύτης.."

Ήθελα να ήξερα ..αυτό χάνει;
Δηλαδή εγώ και εκατομμύρια άλλοι που ποτέ δεν προσποιηθήκαμε κάτι τέτοιο, με αποκαλεί εμένα (και τους άλλους μαζί) ψεύτη; Μάθε κοριτσάκι, πως έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνουμε στη ζωή μας, που δεν μας μένει χρόνος για σαχλαμάρες τέτοιου είδους.
Εσύ, συνέχισε να φαντασιώνεσαι, εμάς άσε μας στην άκρη, και πρόσεχε τι γράφεις. Σα να πήρατε πολύ μεγάλη φόρα εκεί μέσα όλοι σας, και θα σκοντάψετε άγαρμπα.


"Πολλοί Έλληνες πάντως ετοιμάζονται για την Ελλαδάρα μας και είναι ότι καλύτερο. ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΣΕΙΣ.."

Ήταν τόσο συγκινητικό, που δακρύσαμε όλοι μας μέσα στα γραφεία που συντάσσουμε το Blog αυτό, κι από το οποίο τρώνε πολλές οικογένειες το παντεσπάνι τους.
ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΣΕΙΣ; Η μήπως.. "Τυχερή εσύ" ; Μα πόσο πιο χτυπητό πλέον να γινόταν το "κρυφό μήνυμα" επί τέλους.. Χε χε χε.. Πλάκα έχεις, καμακερέ παππού των εξηνταφεύγα.

Πάντως, το γλείψιμο το έχεις αναγάγει σε ολυμπιακό άθλημα, έτσι;
Από τη μια γράφεις στη συνέχεια: "σαν την πατρίδα μας δεν υπάρχει άλλος προορισμός στον πλανήτη Γη. Ελλάδα και πάλι Ελλάδα.." Ελληναρά μου εσύ!
Αλλά από την άλλη, μας παριστάνεις και τον φλογερό Καναδό πατριώτη, μπας και το διαβάσει κανένας και συγκινηθεί, γράφοντας το κορυφαίο, το επικό, το μοναδικό: "..στην δεύτερη αγαπημένη μας πατρίδα τον Καναδά".
Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια ο πονηρούλης. Και με τους μεν μέλι γάλα, και με τους δε γάλα-μέλι. Ακόμη κλαίμε εδώ μέσα.. Ανατριχιάσαμε, συγκίνηση κατά ριπάς και μετά ρίγους!

Όταν χάνουν -όλα τα κράτη- πατριώτες σαν εσένα, κηρύσσουν τριήμερο Εθνικό πένθος και κατεβάζουν τις σημαίες τους μεσίστια. Για να μη σου πω, ότι μπορεί να δοθεί το όνομά σου και σε κανένα Highway.

Πάντως, να μου το θυμηθείς. Με τόσο σάλιο, θα γλιστρήσει κανένας και θα σκοτωθεί καμιά ώρα. Πες μας αμέσως από ποιο δρόμο πηγαίνεις, να πηγαίνουμε όλοι μας από κανέναν άλλο. Ε, όχι! Δε θα μας πεθάνεις εσύ.. Νισάφι πια !!
TGB



Η μονόφθαλμη ….διπλωματία.!
Όχι μόνο ένας διπλωμάτης αλλά ούτε καν ένας …μονόφθαλμος δεν θα μπορούσε να πράξει ένα τέτοιο ολίσθημα.! Όταν ένας …διπλωμάτης δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τα …προσχήματα των ίσων αποστάσεων μεταξύ των ΜΜΕ του χώρου τον οποίο υπηρετεί, αντιλαμβάνεται κάποιος σε πόσες σοβαρές γκάφες μπορεί να περιέπεσε σε θέματα σοβαρά που να αφορούν στις σχέσεις των χωρών προέλευσης και υποδοχής του; Τρέμει η καρδούλα του κάθε σοβαρού ομογενή μας, στη σκέψη και μόνο για τις γκάφες που θα πρέπει να έχουν γίνει κατά το διάστημα της «διπλωματίας» του στη χώρα αυτή… Και επειδή είναι γκάφα ολκής αυτή η πρόσφατη με τις φωτογραφίες, λέμε να ψάξουμε λίγο το θέμα, μέσω κάποιων …καναλιών που έχουμε στη διάθεσή μας και να σας παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα, όσα τουλάχιστον απ’ αυτά δεν θα κάνουν ζημιά στη χώρα μας…
Ελπίζω μόνο να μην εκληφθεί ως …απειλή ή εκβιασμός το παραπάνω, καθότι ουδεμία σχέση έχουμε με τον απατεώνα φίλο του ο οποίος μόνο αυτό το παιχνίδι γνωρίζει, έστω και ερασιτεχνικά. Προσοχή, λοιπόν… 

Wednesday, May 15, 2013

ΓΕΦΥΡΑ ΕΛΠΙΔΑΣ Η "ΕΛΠΙΔΑ"...

Γέφυρα ΕΛΠΙΔΑΣ Ελλάδας - Καναδά για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου


Η συνεργασία μεταξύ των λαών προς όφελος των μικρών παιδιών που πάσχουν από καρκίνο συνεχίζεται στην ογκολογική μονάδα «Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη - “Ελπίδα”».

Ο Καναδάς πλέον συνδέεται με γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα.


Το πρωί σε κλίμα συγκίνησης έγινε η αδελφοποίηση της ογκολογικής μονάδας «Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» με το νοσοκομείο Sick Kids του Τορόντο.

«Ο Καναδάς και η Ελλάδα έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και ελπίζω πραγματικά ότι μετά από αυτή τη συμφωνία, θα εξελίξουν μια ισχυρή συμμαχία στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τη φιλοξενία που μας επιφυλάξατε και για την υπέροχη ομάδα που εργάζεται στην ογκολογική μονάδα. Δεχόμαστε ταπεινά την ευκαιρία να μπορέσουμε να μοιραστούμε και με τη δουλειά που κάνουν, να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια ισχυρή και θετική επιρροή στη ζωή τόσων παιδιών και των οικογενειών τους», δήλωσε η αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Sick Kids, Cathy Seguin.

Ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα τοποθέτησε τη σημαία της χώρας του στον χάρτη της ειρήνης και της ελπίδας, όπου θα χρωματίζονται τιμητικά οι χώρες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αδελφοποιήσεων του ογκολογικού νοσοκομείου με ξένα νοσοκομεία.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη για τη συνεργασία, το πάθος της και την ακούραστη δουλειά για τα παιδιά», είπε ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, Ρόμπερτ Πεκ.

«Σήμερα η σημαία του Καναδά θα τοποθετηθεί εκεί ως μια καθημερινή υπενθύμιση της φιλίας μας και της σημαντικής συνεργασίας για το καλό των παιδιών», συμπλήρωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Και αυτή η αδελφοποίηση στέλνει ηχηρό μήνυμα ελπίδας, φιλίας και συνεργασίας με βασικό γνώμονα την υγεία των παιδιών. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συμβολικά ο Καναδός πρέσβης και η σύζυγός του για την ευαισθητοποίηση και τη συμβολή τους στην αδελφοποίηση των νοσοκομείων για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Επίσης στην πραγματοποίηση της αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων, συνέβαλε κατά ένα μεγάλο μέρος και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δημήτριος Αζεμόπουλος. Αυτά…

«Με τον μεγαλύτερο κυνισμό 
ο Καραμανλής ρισκάρει 
μια στάση πληρωμών...

...επιμένει να μην κάνει τίποτα»...
Την...τιτάνια προσπάθεια του τότε προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να πείσει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να κάνει κάτι για να αποτρέψει την καταστροφή καταγράφει η έγκριτη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique».
Το ρεπορτάζ τονίζει ότι ο Γιούνκερ βρέθηκε δυο φορές γι' αυτόν τον λόγο στην Αθήνα αλλά και τις δυο αποχώρησε χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει κάποια δέσμευση του Καραμανλή για τη λήψη μέτρων.
Κάπως έτσι, τον Δεκέμβριο του 2010 οι Ευρωπαίοι σοκάρονται από την ειλικρίνεια του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος τους ενημερώνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση τους έλεγε ψέματα κι ότι θα χρειαστεί τη βοήθεια τους καθώς η διάσωση της Ελλάδας θα ήταν μια τεράστια επιχείρηση.
Δεν μπορώ να εκτιμήσω από πόσα ελληνικά ΜΜΕ θα αναπαραχθεί, μιας και βολεύει να φταίει για όλα ο Παπανδρέου και ο Καραμανλής να αποτελεί σιωπηλό «εθνικό κεφάλαιο»...

parapolitiki.com

Γιατί προκαλείτε κ. Κρανιά;

Ο εκδότης της …μοναδικής, κατ’ αυτούς, βδομαδιάτικης παροικιακής εφημερίδας «Ε. Τ.», έχοντας μείνει στο «απυρόβλητο», για κάποιους λόγους, τα τελευταία χρόνια, σκέφτηκε (;) να προκαλέσει με τις ιστορικές του γνώσεις κάποιους παλιότερους, …απόστρατους πλέον, συναδέλφους του. Και ως μη όφειλε, ασχολήθηκε με το ιστορικό της έκδοσης της «Εβδομάδας» και με το πόσο ….αχάριστοι ήταν οι τότε εκδότες της.!
Γράφει, λοιπόν, ο κ. Κρανιάς, ότι ενώ η «Εβδομάδα» πήρε χρήματα από τον αείμνηστο γιατρό, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, για να εκδοθεί, η, τότε, συντακτική της επιτροπή όχι μόνο έγραφε εναντίον του αλλά τον σατίριζε συγχρόνως δημοσιεύοντας κάποια φωτογραφία-μαϊμού στην πρώτη της σελίδα.
Δεν γνωρίζουμε τι θέλει να πει ακριβώς ο …ιστορικός κ. Κρανιάς με την αναφορά του στην -διαστρεβλωμένη οποσδήποτε- υπόθεση που έλαβε χώρα πριν 40 σχεδόν χρόνια και επειδή γνωρίζουμε ότι δεν θα πάρουμε απάντηση, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τις δικές μας ερμηνείες μαζί με την αποκατάσταση της αλήθειας….
Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος Πολυμενάκος ήθελε την έκδοση μιας σοβαρής κοινοτικής εφημερίδας και για το λόγο αυτό συνέβαλε με το ποσό των δυο χιλιάδων δολαρίων (και όχι με πέντε χιλιάδες όπως αναφέρει ο εκδότης του «ελληνικού Τύπου») στην έκδοσή της. Με την πάροδο όχι πολύ χρόνου από την έκδοση, ο χρηματοδότης Λεωνίδας Πολυμενάκος είχε την απαίτηση η εφημερίδα «Εβδομάδα» να γίνει υποχείριό του γράφοντας και προβάλλοντας όσα και όπως εκείνος ήθελε.! Ήταν κάτι στο οποίο οι συντελεστές της εφημερίδας με αρχισυντάκτη τον κ. Πέτρο Μπελεγρή, δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να υποκύψουν λόγω των αρχών τους. Ο Πολυμενάκος θύμωσε, η ρήξη επήλθε, η συντακτική επιτροπή του επέστρεψε τα δυο χιλιάρικα και η έκδοση συνεχίστηκε χωρίς την κηδεμονία του… Και φυσικά λόγο ιδεολογικής διαφοράς η εφημερίδα καυτηρίαζε κάποιες πράξεις του προέδρου οι οποίες ήταν αντίθετες με τα συμφέροντα του οργανισμού. Ποιο είναι το πρόβλημά σας κ. Κρανιά; Σας ενόχλησε μήπως η ανεξαρτησία της, κάτι που δεν μπορέσατε να κάνετε ο ίδιος στην περίπτωση της δεκαετίας Μενεγάκη; Διότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι όσο διάστημα έρεε το κοινοτικό χρήμα στα ταμία της εφημερίδος σας, προσποιούσασταν ότι δεν βλέπατε πως η Κοινότητα υπερχρεώνεται και ότι θα ήτο αδύνατη η αποπληρωμή του δυσβάστακτου χρέους, όπως τελικά και έγινε; Σας ενόχλησε μήπως, 37 χρόνια μετά, η δημοσιογραφική σοβαρότητα των, πάλαι ποτέ, συναδέλφων σας και προσπαθείτε με την ιστορική σας αναφορά να τους φέρετε στα …μέτρα σας;
Θα μπορούσαν να γραφούν πολλά αλλά θα σταματήσουμε εδώ, περιμένοντας την ό, ποια απάντησή σας, για τη συνέχεια. Σας συνιστούμε πάντως να αφήσετε για τους ιδικούς την όποια καταγραφή ιστορικών γεγονότων, ασχολούμενος με την τρέχουσα και μόνον ειδησεογραφία, η οποία φανεί ίσως χρήσιμη στον ιστορικό του μέλλοντος… Σοβαροί να είμαστε.!!!       


Tuesday, May 14, 2013

Αφιερωμένο ...εξερετικά .!

΄Ενας ακόμη κανιβαλισμός του ΓΑΠ...


Ανάμεσα στις γριές που κλάνουν, την καταμέτρηση των διαφόρων μεγεθών πέους (με προσωπική του προτίμηση στα μικρομεσαία και προβληματικά) και την αναμετάδοση διακεκριμένων εκπροσώπων της trash tv (με ιδιαίτερη προβολή στην Αννίτα λόγω συγκατοίκησης στο μαγαζί), ο Λαζόπουλος επιδόθηκε -κρίμα στο ταλέντο που είχε κάποτε- σ΄ ένα φτηνιάρικο κανιβαλισμό του ΓΑΠ.

-βούτηξε το ταμείο του ΠΑΣΟΚ (ο καημένος ο Βενιζέλος το βρήκε άδειο)
-παρέδωσε συνειδητά τη χώρα στους δανειστές (δηλαδή είναι προδότης και μίσθαρνο όργανο της Μέρκελ)
-ο χειρότερος πρωθυπουργός! «Θα το δείτε, θα το γράψει η ιστορία»
-κατέστρεψε τη χώρα (παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών, σε ενάμισι χρόνο.!)

Στη χώρα «αυτή έχουν ξεφτιλιστεί τα πάντα», είπε ο ...κ. Λαζόπουλος. (Ακριβώς, όπως ο ίδιος...)

(Συμφωνούμε και το αφιερώνουμε ...εξερετικά στον συνάδελφο!...)


Επιτέλους χρώμα στα, καναδικού τύπου, "πλατανάκια" των Τρικάλων.!


Άλλαξε μορφή η πλατεία Ρήγα Φερραίου, τα γνωστά σε όλους μας «πλατανάκια», με περισσότερο πράσινο και χώρο για την ανάπτυξη των δέντρων...
Το σημείο αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη όαση δροσιάς, εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης των Τρικάλων και οι εργασίες που ξεκίνησαν προ μηνός με την αφαίρεση του παλιού και κατεστραμμένου πλακόστρωτου και την τοποθέτηση στη θέση του... χώματος και λουλουδιών!

Είναι μια τελευταία προσπάθεια που γίνεται για να σωθούν τα πλατάνια, Καναδικού τύπου, τα οποία «ασφυκτιούσαν» στο σημείο και επιλέχθηκε αυτή λύση για να διασωθούν. Όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θόδωρος Σπανός «η πόλη γίνεται πιο όμορφη, πιο φιλική για όλους και αποκτά ακόμη ένα σημείο αναφοράς στο κέντρο της».
trikalavoice.gr
Γιάννα Αγγελοπούλου: 
Δεν χρειάζομαι τίτλο ή ταμπέλα πολιτικού, 
για να υπηρετήσω την πατρίδα μου...


Την Ελλάδα που ξέρει να κάνει "θαύματα", όπως με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, θέλησε να δείξει με το βιβλίο της, δηλώνει μεταξύ άλλων η Γιάννα Αγγελοπούλου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην...
αγγλική έκδοση του Εθνικού Κήρυκα της Ν. Υόρκης, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της My Greek Drama.

Αυτό το βιβλίο, όπως επισημαίνει, είναι μια "έκκληση στον ελληνικό λαό, στους νέους". Πιστεύει σε αυτούς. Την λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν ένα

Πήγε, είδε και απήλθε…

Ντύθηκε, στολίστηκε, έβαλε τα καλά του και πήγε στην Μητρόπολη να ζητήσει το λόγο, γιατί ο μητροπολίτης τον αποκάλεσε … «χειρότερο».!  Φτάνοντας όμως ο φουκαράς στην αίθουσα αναμονής είδε από μια μισόκλειστη πόρτα, έναν άλλο νεαρό, σχετικά, εκδότη να μιλάει με τον Σωτήριο… και χωρίς δεύτερη σκέψη έκανε μεταβολή κι’ ακόμα ….τρέχει.! Κατάλαβε προφανώς ότι είναι ο χειρότερος κι’ άντε τώρα να του ανεβάσουν το ηθικό του οι παρατρεχάμενοι… Του ‘φυγε και το κορίτσι στην πατρίδα για να φέρει την …προίκα για το μαγαζί και πώς να τα συμμαζέψει.! Αργεί κι’ εκείνη η αρπαχτή μέχρι τον άλλο μήνα, δεν του μιλάει και ο γενικός - δημόσια τουλάχιστον,- δράμα σας λέω… Θα μαραζώσει και να δούμε ποιος θα σας διασκεδάζει;

Monday, May 13, 2013


Η εκδήλωση της Κοινότητας
για τη Γιάννα Αγγελοπούλου
και η ανοργανωσιά των οργανωτών της…
 
ΩΣ πλήρως ανοργάνωτη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την σημερινή εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, με αφορμή την επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου στην πόλη μας και την παρουσίαση του βιβλίου της My Greek Drama. Και για να είμαστε ειλικρινέστεροι, δεν είναι όλο το φταίξιμο των διοργανωτών αλλά και (περισσότερο) της επισκέπτριας η οποία, πιθανότατα δικαιολογημένα, έφτασε στο χώρο της εκδήλωσης με μιάμιση, σχεδόν, ώρα καθυστέρηση… Η αιτία αυτή ήταν, κατά τη γνώμη μας, που δημιούργησε και το «μπάχαλο», αφού οι διοργανωτές δεν κατάφεραν -λόγω απειρίας προφανώς-, να ισορροπήσουν τα πράγματα, διορθώνοντας με κάποιες κινήσεις τους τα …αδιόρθωτα.! Τι εννοούμε; Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης να μεταθέσουν για μετά την εκδήλωση τις …ομαδικές ή έστω ατομικές συνεντεύξεις οι οποίες είχαν συμφωνηθεί με τα τοπικά ΜΜΕ. Εκείνο το ο ένας πρώτος και μόνος ενώ οι άλλοι όλοι μαζί, ήταν εκ προοιμίου απορριπτέο από τους …δεύτερους. Το γεγονός ότι τους το υποσχέθηκε ο πρόεδρος, ΔΕΝ λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.! Οι υποσχέσεις τηρούνται εν ώρα ειρήνης, ενώ όταν κηρυχθεί …πόλεμος ΟΛΑ ανατρέπονται… Και, εντάξει, ο κ. Αρτεμάκης δεν είχε, προφανώς, την πείρα να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά οι δίπλα του ή οι γύρω του τι έκαναν; Τουλάχιστον ο κ. γενικός, ως έχων την πείρα, γιατί δεν επαινέβει για να βοηθήσει την κατάσταση;

Αλλά μήπως, όμως, ήταν επιθυμία της κ. Αγγελοπούλου, ώστε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα; Μήπως δηλαδή ήταν αυτή η οποία έγραψε στα τέτοια της την Κοινότητα, την παροικία και τα τοπικά ΜΜΕ, επιλέγοντας το …συμφερότερο; Κι’ ακόμα, μήπως σωστά οι ομογενείς την …έγραψαν με την απουσία τους, πριν αυτή τους «γράψει» κανονικά; Στο κάτω-κάτω, ένα βιβλίο της θα παρουσίαζε και …λίγο από τον εαυτό της για τα μέλλοντα σχέδιά της, ώστε να μη χάσει κανένας κάτι. Εκείνο που έχει σημασία είναι το ότι ο οργανωμένος ελληνισμός την τίμησε με την υποδοχή της αυτή, για το έργο που πρόσφερε στους απανταχού Έλληνες, με την εξαίρετη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2004.!
Εδώ σταματάει κάθε κουβέντα για το ζήτημα αυτό και ο καθ’ ένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του στα όποια λάθει και ας διδαχτεί απ’ αυτά για τη μελλοντική αποφυγή τους…   
     


Με τίτλο «Πώς ο Σαμαράς ανέκτησε το ρυθμό του» και με υπότιτλο «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας μείωσε τις πολιτικές εντάσεις και σταθεροποίησε την οικονομία με μια χαμηλών τόνων, αλλά αποτελεσματική διακυβέρνηση», η εφημερίδα Wall Street Journal προβάλλει εκτενές άρθρο για τη Ελλάδα που υπογράφει ο ιστορικός και συγγραφέας Stan Draenos.

Αυτά τα διάβασα στο σημερινό Βήμα του Ψυχάρη. Ο τίτλος του ρεπορτάζ στο Βήμα είναι: "Wall

Δυο βραβεία απέσπασε ο «ΘΥΜΟΣ»
του Βασίλη Μανίκα.!

Δυο, τελικά, βραβεία απέσπασε η ταινία μικρού μήκους του ομογενή μας μαθητή Βασίλη Μανίκα, « Ο ΘΥΜΟΣ» που έλαβε μέρος σε δυο διαγωνισμούς. Μάλιστα οι δυο διακρίσεις ήρθαν παρά την αντίθετη, όπως λέγεται, γνώμη που είχαν ο βουλευτής κ. Καρύγιαννης και ο π. Νικόλας Αλεξανδρής, οι οποίοι ήταν μέλη της επιτροπής και οι οποίοι ψήφησαν υπέρ μιας υποψηφιότητας από το Βανκούβερ.!
Όπως είναι γνωστό ο νεαρός σκηνοθέτης είναι μαθητής της Γ λυκείου του σχολείου «Αριστοτέλης» της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Συγχαρητήρια κι’ από μας στον βραβευμένο νεαρό σκηνοθέτη Βασίλη Μανίκα…

Sunday, May 12, 2013


Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη
στην εκδήλωση του HHF

Τελικά η υπουργός Πολιτισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη θα είναι κατά πάσα
πιθανότητα η επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς, στις 7 Ιουνίου, στην οποία θα τιμηθεί ο ομογενής επιχειρηματίας Μάϊκ Λαζαρίδης. Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης παρ’ όλο που θα βρίσκετε την ίδια περίπου εποχή στον Καναδά δεν θα παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω του φορτωμένου προγράμματός του με άλλες υποχρεώσεις. Θα τα ξαναπούμε… 
Ο Γ. Παπανδρέου στο Λας Βέγκας: 
Επενδύστε στην Ελλάδα


Ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε και μίλησε σε επενδυτικό συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά συνέδρια που γίνονται σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών σημαντικών επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στη σημασία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, τις μεταρρυθμίσεις, τη λιτότητα και τις επενδύσεις. Υπογράμμισε την μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει ο Έλληνες και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί, κάτι που
Ποιοί νομιμοποίησαν την πολιτική δολοφονία του Γιώργου Παπανδρέου;

Βλέποντας σήμερα πλέον καθαρά και απρόσκοπτα τη διαμάχη μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, αντιλαμβάνεται κάθε Έλληνας, το βρώμικο παιχνίδι που στήθηκε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να ‘’πείσουν’’ τους Έλληνες ότι κάποιος από τους ..δύο μπορεί να εφαρμόσει καλλίτερα τα σχέδια, τα προγράμματα και της ιδέες του Γιώργου Παπανδρέου.

Ναι ! Του Γιώργου Παπανδρέου, που όλοι μαζί ‘’τακίμιασαν’’ σαν μωρές πόρνες, για να τον διώξουν και να αναλάβουν ..εξουσία οι απόγονοι των εφιαλτών του ‘’ΒΡΩΜΙΚΟΥ 89’’

Ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο, τον Τσίπρα και οι άλλοι εραστές(υπάλληλοι) της εξουσίας,
Η Βουλή της Νέας Νότιας Ουαλίας αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία


του Σ. Χατζημανώλη

Μετά τη Γερουσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, τώρα και η Βουλή της ίδιας της πολιτείας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Η αναγνώριση έγινε ομόφωνα από το Σώμα μετά από πρόταση του πρωθυπουργού της πολιτείας Μπάρι Οφάρελ.

Στη σχετική πρόταση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία διέπραξε το έγκλημα της γενοκτονίας σε βάρος των συγκεκριμένων τριών ομάδων από το 1915 έως το 1922.

Η Νέα Νότιος Ουαλία είναι η δεύτερη πολιτεία της Αυστραλίας (μετά τη Νότιο Αυστραλία) που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.