Search This Blog

Saturday, April 11, 2015

Κάτι παρόμοιο με τον Σωτήριο για την Κοινότητα...

Ιερώνυμος: ​«Η εκκλησιαστική περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους»




Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος διευκρίνισε πως δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Μάλιστα, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα
.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Όπως είπε, «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο». Σημείωσε, επίσης, ότι η Μέρκελ απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του.

Κάτι παρόμοιο λέγεται ότι υποσχέθηκε, προ πολλού,  ο Σωτήριος, ώστε να αποπληρωθεί το χρέος της Κοινότητας, υπό την προϋπόθεση ότι  ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία του.!! Τι ποιο καλό, τι ποιο ..τίμιο.!!!

Καλή Ανάσταση.!

No comments:

Post a Comment