Search This Blog

Wednesday, April 8, 2015

"Έλληνες-από τον Αγαμέμνονα στον Αλέξανδρο"

Πάνω από 100 χιλιάδες οι επισκέπτες.!


Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την έκθεση "Οι Έλληνες - από τον Αγαμέμνονα στον Αλέξανδρο" στο Pointe a Calliere, στο Μόντρεαλ, στο Συγκρότημα Αρχαιολογίας και Ιστορίας, από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στις 12 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, οι επισκέπτες δεν πτοήθηκαν από το κρύο του χειμώνα στον Καναδά, με τις χαμηλές
θερμοκρασίες που φθάνουν τους -40 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα επέλεξαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να επισκεφθούν το τοπικό μουσείο για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τους αρχαίους Έλληνες, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές έξω από Pointe a Calliere. Επιπλέον, οι διαλέξεις που συνόδευσαν την έκθεση ήταν πάντα γεμάτες, ενώ το μουσείο κατέγραψε ένα μεγάλο αριθμό πωλήσεων σε βιβλία σχετικά με τα αντικείμενα της έκθεσης.

Σύμφωνα με τα καναδικά μέσα ενημέρωσης η δημοτικότητα της έκθεσης οφείλεται στο γεγονός ότι απαρτίζεται από περισσότερα από 500 εκθέματα μεγάλης επιστημονικής και αισθητικής αξίας. Τα αντικείμενα προέρχονταν από 21 ελληνικά μουσεία, τα περισσότερα εκ των οποίων εκτέθηκαν στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά. Επιπλέον, η αγάπη της καναδικής κοινωνίας για τον ελληνικό πολιτισμό, τη βάση και το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο.

Η έκθεση που έχει άγγιξε βαθιά την ελληνική Διασπορά υποστηρίζεται σθεναρά από την Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα, καθώς και την Ελληνική Πρεσβεία στον Καναδά. Διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Pointe a Calliere του Μόντρεαλ, το Καναδικό Μουσείο της Ιστορίας (Γκατινό, Καναδάς), το Μουσείο  του Σικάγο των και το National Geographic Μουσείο, της Ουάσιγκτον.

Η έκθεση έχει προγραμματιστεί να παραμείνει στο Pointe a Calliere Μόντρεαλ, μέχρι τις 26 Απριλίου 2015, ενώ αργότερα θα συνεχίσει το ταξίδι του σε πολλές Βορειοαμερικανικές πόλεις και κυρίως την Οτάβα, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον.
http://canada.greekreporter.com

No comments:

Post a Comment