Search This Blog

Wednesday, May 15, 2013

ΓΕΦΥΡΑ ΕΛΠΙΔΑΣ Η "ΕΛΠΙΔΑ"...

Γέφυρα ΕΛΠΙΔΑΣ Ελλάδας - Καναδά για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου


Η συνεργασία μεταξύ των λαών προς όφελος των μικρών παιδιών που πάσχουν από καρκίνο συνεχίζεται στην ογκολογική μονάδα «Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη - “Ελπίδα”».

Ο Καναδάς πλέον συνδέεται με γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα.


Το πρωί σε κλίμα συγκίνησης έγινε η αδελφοποίηση της ογκολογικής μονάδας «Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» με το νοσοκομείο Sick Kids του Τορόντο.

«Ο Καναδάς και η Ελλάδα έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και ελπίζω πραγματικά ότι μετά από αυτή τη συμφωνία, θα εξελίξουν μια ισχυρή συμμαχία στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τη φιλοξενία που μας επιφυλάξατε και για την υπέροχη ομάδα που εργάζεται στην ογκολογική μονάδα. Δεχόμαστε ταπεινά την ευκαιρία να μπορέσουμε να μοιραστούμε και με τη δουλειά που κάνουν, να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια ισχυρή και θετική επιρροή στη ζωή τόσων παιδιών και των οικογενειών τους», δήλωσε η αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Sick Kids, Cathy Seguin.

Ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα τοποθέτησε τη σημαία της χώρας του στον χάρτη της ειρήνης και της ελπίδας, όπου θα χρωματίζονται τιμητικά οι χώρες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα αδελφοποιήσεων του ογκολογικού νοσοκομείου με ξένα νοσοκομεία.

«Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Βαρδινογιάννη για τη συνεργασία, το πάθος της και την ακούραστη δουλειά για τα παιδιά», είπε ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, Ρόμπερτ Πεκ.

«Σήμερα η σημαία του Καναδά θα τοποθετηθεί εκεί ως μια καθημερινή υπενθύμιση της φιλίας μας και της σημαντικής συνεργασίας για το καλό των παιδιών», συμπλήρωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Και αυτή η αδελφοποίηση στέλνει ηχηρό μήνυμα ελπίδας, φιλίας και συνεργασίας με βασικό γνώμονα την υγεία των παιδιών. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συμβολικά ο Καναδός πρέσβης και η σύζυγός του για την ευαισθητοποίηση και τη συμβολή τους στην αδελφοποίηση των νοσοκομείων για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου.

Επίσης στην πραγματοποίηση της αδελφοποίησης των δυο νοσοκομείων, συνέβαλε κατά ένα μεγάλο μέρος και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δημήτριος Αζεμόπουλος. Αυτά…

No comments:

Post a Comment