Search This Blog

Friday, May 17, 2013

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ)ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Γιατί τόση βία;
περιμένοντας την εκτέλεσή τους...

Έγινε παγκόσμια μάστιγα, το να δείχνουν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο την φρίκη και την χειρότερη πλευρά της ανθρώπινης φύσης.
Δολοφονίες, επιθέσεις, αίμα, βία παντού.
Δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτε, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, όσο πιο βάρβαρες οι σκηνές, τόσο πιο μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού. Άνθρωποι να σκοτώνουν ανθρώπους.

Αν τολμήσει κάποιος όμως να δείξει καμία ρώγα από γυναικείο στήθος, τότε επαναστατούν άπαντες οι "σεμνότυφοι" της γης, ζητώντας "την κεφαλή του επί πίνακι" ως εγκληματία κατά της ανθρωπότητας.

Το ανησυχητικότερο όλων όμως, είναι το "ενδιαφέρον" του κόσμου για βία και αίμα. Παρακολουθούν σκηνές ανείπωτης βίας, δίχως να κλείνουν τα μάτια, δίχως να αποστρέφουν το πρόσωπό τους, δίχως να τους κόβεται η όρεξη στο ελάχιστο.

Από νεαρά παιδιά μέχρι ενήλικες, κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής τάξης, και κάθε μορφωτικού επιπέδου, παρακολουθούν τέτοια γεγονότα με ακόρεστο ενδιαφέρον. Ξανά και ξανά.
Αν ήταν εφικτό, θα τα έβλεπαν με ένα κουτί ποπ-κόρν και ένα αναψυκτικό στα χέρια και σε γιγαντοοθόνη παρακαλώ, κι αν μάλιστα γινόταν και σε 3D, θα πλήρωναν κιόλας να τα δουν!

"Άνθρωποι, άνθρωποι
λάθος δρόμο πήρατε
λάθος περπατάτε
χάθηκε ο Παράδεισος
σας προσμένει άβυσσος
Άνθρωποι.. που πάτε.. ; "
(Μ. Αγγελόπουλος)

TGB
Toronto Greek Bloggers

1 comment:

  1. Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση αγαπητέ συνάδελφε, με τιμά!

    ReplyDelete